Ražošana

Paplašinās industriālo parku Liepājā

Vēsma Lēvalde, 27.08.2012

Jaunākais izdevums

Skandināvu kapitāla SIA Pumac Liepaja gatavojas paplašināt industriālā parka teritoriju Liepājā, uzbūvējot jaunas metālapstrādes ražošanas ēkas.

Liepājas speciālās ekonomiskās zonas valde nolēmusi rezervēt 31605 m2 lielu zemesgabalu Kapsēdes iela 4, Liepājā, Liepājas speciālās ekonomiskās zonas SIA Pumac Liepaja uz vienu gadu ražošanas ēkas un uzglabāšanas laukuma būvprojekta izstrādāšanai.

Rezervētā teritorija atrodas blakus jau esošajam industriālajam parkam, un tajā plānots izbūvēt jaunas ražošanas ēkas 10 tūkst. m2 platībā metālapstrādes ražotnēm. Projektā plānots izbūvēt arī nepieciešamo infrastruktūru – pievadceļus, inženiertehniskās komunikācijas, kravu izkraušanas vietas un stāvlaukumu.

2011. gadā Liepājas biznesa centrā radītas 183 jaunas darbavietas, kopējais darba alga fonds palielinājies par 24%. Līdz ar to palielinājusies arī nomaksāto nodokļu summa, kas 2011. gadā bija trīs miljoni latu jeb par 43,4% vairāk nekā gadu iepriekš.

Biznesa parkā jau veiksmīgi strādā desmit uzņēmumi, galvenokārt ar skandināvu kapitālu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Pumac Liepaja par 2,4 miljoniem eiro būvēs jaunu ražošanas ēku

Žanete Hāka, 23.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēdzies Liepājas speciālās ekonomiskās zonas SIA Pumac Liepāja izsludinātais konkurss par ražošanas ēkas būvniecību Liepājā, Kapsēdes ielā 4, liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Kopumā piedāvājumus iesniedza seši pretendenti, no kuriem tālāk tika izvēlēti divi. Rezultātā par uzvarētāju pasludināta SIA Kurzemes būvserviss, kura piedāvātā līgumcena ir 2,4 miljoni eiro.

Projekts tiek īstenots saskaņā ar Eiropas Savienības fondu finansējumu atbalsta aktivitātē Atbalsts ieguldījumiem ražošanas telpu izveidei vai rekonstrukcijai.

Db.lv jau 2012. gadā rakstīja, ka SIA Pumac Liepaja gatavojas paplašināt industriālā parka teritoriju Liepājā, uzbūvējot jaunas metālapstrādes ražošanas ēkas.

Liepājas speciālās ekonomiskās zonas valde nolēmusi rezervēt 31605 m2 lielu zemesgabalu Kapsēdes iela 4, Liepājā, Liepājas speciālās ekonomiskās zonas SIA Pumac Liepaja uz vienu gadu ražošanas ēkas un uzglabāšanas laukuma būvprojekta izstrādāšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Ieguldot gandrīz 10 miljonus eiro, Karostā atklāta jauna melnā metāla izstrādājumu ražotne

Monta Glumane, 08.07.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ieguldot gandrīz 10 miljonu eiro,uzņēmums LSEZ «Jensen Metal» SIA atklājis jaunu ražotni Liepājā, Karostas industriālā parka teritorijā, informē uzņēmums.

Būvē investēti 7,3 miljoni eiro, bet iekārtās - 2,5 miljoni eiro.

Līdz ar jaunās ražotnes atvēršanu plānots kāpināt līdzšinējo ražošanas jaudu par 50%, kā arī turpināt paplašināšanos jau tuvākajā laikā.

11 400 kvadrātmetru ražotnes teritorijā LSEZ «Jensen Metal» SIA ražos melnā metāla izstrādājumus. Jaunās telpas un iekārtas ļaus Furnitūras departamentā saražot līdz pat 130 000 profiliem nedēļā, būtiski kāpinot jaudu un efektivitāti. Šogad uzceltā ēka nodrošinās loģisku un efektīvu ražošanas plūsmu, kā arī papildu automatizācijas iespējas nākotnē.

«Būvēt jaunu ražotni uzņēmumu pamudināja viens no lielākajiem klientiem, kas pirms pāris gadiem iesniedza izaugsmes plānu ar pieaugumu 25% apmērā ik gadu nākamajiem pieciem gadiem. 2018. gada janvārī noslēgtais ilgtermiņa līgums ar klientu bija pamats būves uzsākšanai,» pastāstīja Ieva Līmeža, LSEZ «Jensen Metal» SIA un LSEZ SIA «JM Properties» prokūriste.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

“Liepājas biznesa centra” apsaimniekotājs un attīstītājs Liepājas speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) uzņēmums SIA “Pumac Liepaja” divu jaunu ražošanas ēku būvniecībā plāno ieguldīt apmēram 3,5 miljonus eiro, informē Liepājas SEZ pārvaldes pārstāvji.

Katras ražotnes platība būs ap 4100 kvadrātmetriem, un uzņēmums pašlaik turpina iepirkuma procedūru, lai izvēlētos saimnieciski izdevīgāko būvniecības piedāvājumu un īstenotu attīstības projektu.

Būvniecību varētu sākt pāris tuvāko mēnešu laikā. Sagatavota platība 1,7 hektāru platībā, par kuru ar Liepājas SEZ pārvaldi 2016. gada augustā noslēgts ilgtermiņa nomas līgumu par nekustamā īpašuma nomu.

Jaunajās, vēl neuzceltajās "Liepājas biznesa centra" telpās par telpu nomu 2000 kvadrātmetru platībā līgumu jau noslēdzis Liepājas SEZ SIA “LPSP”, kas ārvalstu un vietējiem klientiem sniedz dažādus metināšanas un lāzergriešanas pakalpojumus, piemēram, ražojot kravu konteinerus ASV armijas vajadzībām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Liepājas biznesa centra paplašinātajā teritorijā izveidoti četri jauni ražošanas korpusi

Žanete Hāka, 26.02.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas Būvvaldes komisija ekspluatācijā pieņēmusi Liepājas biznesa centra paplašināto teritoriju, informē Liepājas speciālās ekonomiskās zonas pārstāvji.

Tajā izbūvētas trīs jaunas ražošanas ēkas ar kopējo platību aptuveni 12 300 m2 un viens mazāks ražošanas korpuss 1000 m2 platībā.

Liepājas biznesa centra īpašnieka un nekustamā īpašuma apsaimniekotājs LSEZ SIA Pumac Liepaja pārstāvis Livars Vangovskis uzsver, ka projekts ir veiksmīgi īstenots un jau šobrīd ražošanas uzņēmumiem ir iznomāti 74% no jaunajām telpām, kas liek domāt par industriālā parka tālāku paplašināšanos.

Liepājas biznesa centrs paplašināšanas projektu atbalstīja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra un, kā nosaka noslēgtais līgums, atbalsta intensitāte ir 50% jeb līdz 1,4 miljoniem eiro. Tāpat ar LIAA noslēgtais līgums paredz, ka uzbūvētajās telpās jāizvieto ražošanas uzņēmumi ne vēlāk kā 36 mēnešu laikā, radot jaunas darbavietas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Liepājas biznesa centrā trīs ražotnēs investēs apmēram trīs miljonus eiro

BNS, 21.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Industriālā parka Liepājas biznesa centrs trīs ražošanas ēku izveidē kopējās investīcijas būs apmēram trīs miljoni eiro, aģentūrai BNS pastāstīja Liepājas speciālās ekonomiskās zonas (LSEZ) pārvaldes sabiedrisko attiecību pārstāve Līga Ratniece-Kadeģe.

Liepājā, Kapsēdes ielā, notiek būvniecības darbi, lai šā gada jūnijā Liepājas biznesa centrs ekspluatācijā varētu nodot trīs jaunas ražošanas ēkas ar kopējo platību aptuveni 12,3 tūkstoši kvadrātmetru.

Liepājas biznesa centrs īpašnieka un nekustamā īpašuma apsaimniekotāja LSEZ uzņēmuma Pumac Liepaja pārstāvis Livars Vangovskis norādīja, ka par ražošanas ēkām interese ir gan no ārvalstu, gan pašmāju uzņēmējiem un ir pamats domāt, ka visās trīs ēkās vēl šogad tiks izvietoti jauni ražošanas uzņēmumi. «Ir jau konkrēta interese no uzņēmējiem, viena no ražošanas ēkām jau par 99% ir iznomāta, arī otra ir praktiski atradusi savus iemītniekus, bet par trešo turpinās sarunas. Pārsvarā tie ir ārvalstu uzņēmumi, bet ir arī vietējie, kas meklē jaunas, modernas telpas,» skaidroja Vangovskis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar egles iedegšanu Liepājas ostas 64. piestātnē par savas darbības uzsākšanu Liepājā paziņojis uzņēmums ar Norvēģijas kapitālu “Norplast Piemare” LSEZ AS.

Pašlaik uzņēmums piedāvā kravu uzglabāšanu pakalpojumus atklātā tipa kravu laukumos ostas piestātnēs Nr. 64., 65., 73., 74., 75. un 76. un slēgtās noliktavās gandrīz 3000 m2 platībā, bet 2022. gadā plāno uzsākt liela izmēra kompozītmateriālu izstrādājumu ražošanu zivjaudzētavām un naftas ieguves nozarei, lai tos eksportētu uz Norvēģiju.

Norvēģijas uzņēmums “Norpartners” specializējies stikla šķiedras elementu ražošanā un montāžā, kuram līdz šim bija piecas ražotnes Saldū. Norvēģijas kapitāla uzņēmuma NORPARTNERS meitas uzņēmums SIA “Norplast” 2021.gada vasarā iegādājās LSEZ AS "Piemare" kapitāldaļas un nomainīja nosaukumu uz “Norplast Piemare” LSEZ AS.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas speciālās ekonomiskās zonas (LSEZ) SIA “Vecās Ostmalas Biznesa Parks” noslēdzis līgumu ar Dānijas mēbeļu ražotāju KVIST Industries A/S, kas jau tuvāko mēnešu laikā plāno uzsākt ražošanu Liepājā.

Dānijā KVIST Industries A/S veiksmīgi darbojas mēbeļu tirgū jau trīs paaudzēs, bet jau 10 gadus uzņēmums darbojas arī Latvijā, Rīgas apkaimē un ir viens no lielākajiem mēbeļu ražotājiem Latvijā, nodarbinot ap 650 darbinieku.

Kvist turpina ieguldīt miljons eiro gadā 

Dāņiem piederošās liekti līmēto mēbeļu ražotnes Kvist produkcijas apjoms aug par 25–30%...

Liepājas speciālās ekonomiskās zonas SIA “Vecās Ostmalas Biznesa Parks” ir industriālo un biroju telpu attīstītājs Liepājā un tā darbības mērķis ir rast konkurētspējīgus infrastruktūras risinājumus gan jauniem uzņēmumiem, gan arī esošiem uzņēmumiem savas darbības paplašināšanai.

iCotton nodod ekspluatācijā jaunu rūpnīcu Liepājā 

Liepājas higiēnas preču ražotājs "iCotton" nodevis ekspluatācijā jauno ražošanas ēku Pulvera...

Biznesa parks ir izveidots uz bijušā kokapstrādes kombināta “Baltija” un mēbeļu rūpnīcas “Erke” bāzes.

Pumac Liepaja plāno būvēt divas jaunas ražotnes 

“Liepājas biznesa centra” apsaimniekotājs un attīstītājs Liepājas speciālās ekonomiskās...

2020. gada nogalē LSEZ SIA “Vecās Ostmalas Biznesa Parks” uzsāka jaunas ražošanas ēkas būvniecību aptuveni 2000 m² platībā, ko plāno pabeigt šogad. Tuvāko 3 gadu laikā biznesa parkā plānots uzbūvēt vēl divas jaunas ražotņu ēkas, pilnībā apgūstot šo teritoriju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau šā gada jūnijā Liepājas biznesa centrā plānots nodot ekspluatācijā trīs jaunas ražošanas ēkas, ceturtdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Visu trīs būvju kopējā platība būs aptuveni 12,3 tūkstoši m2. Interese par telpu nomu ir gan no ārvalstu, gan vietējiem uzņēmējiem, tāpēc ir pamats domāt, ka visās trīs ēkās vēl šogad tiks izvietoti jauni ražošanas uzņēmumi, norāda Liepājas biznesa centra īpašnieka un nekustamā īpašuma apsaimniekotāja LSEZ SIA Pumac Liepaja pārstāvis Livars Vangovskis. Liepājas biznesa centra paplašināšana tiek īstenota ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansiālu atbalstu. Kā nosaka ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA) noslēgtais līgums, atbalsta intensitāte ir 50% jeb aptuveni 1,4 milj. eiro. Kopējās projekta izmaksas ir 3,41 miljons eiro. Tāpat noslēgtais līgums paredz, ka pirmās 20 darbavietas jānodrošina līdz šā gada beigām, bet uzbūvētajās telpās jāizvieto ražošanas uzņēmumi ne vēlāk kā 36 mēnešu laikā. «Viena no ražošanas ēkām jau par 99% ir iznomāta, arī otra ir gandrīz atradusi savus iemītniekus, bet par trešo turpinās sarunas. Pārsvarā tie ir ārvalstu uzņēmumi, bet ir arī vietējie, kas meklē jaunas, modernas telpas,» stāsta L. Vangovskis. Pēc viņa teiktā, investori, kuri apliecinājuši vēlmi nomāt telpas, pārstāv metālapstrādes nozari, kas Liepājas biznesa centrā dominēja arī līdz šim, kā arī plastmasas pārstrādi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Paplašinās biznesa parku Liepājā

Vēsma Lēvalde, 13.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas biznesa centra apsaimniekotājs Pumac Liepaja noslēdzis zemes rezervēšanas līgumu Liepājas speciālās ekonomiskās zonas teritorijā, lai paplašinātu industriālo parku.

Plānots būvēt ražošanas ēkas potenciālajiem investoriem, piesaistot Kohēzijas fonda līdzekļus (50% apmērā no ieguldījumu summas). LSEZ pārvalde ar uzņēmumu slēgs ilgtermiņa zemes nomu līdz 2043.gadam, nosakot gada maksu 1,5% apmērā no kadastra vērtības. DB rakstīja, ka biznesa centra paplašināšanā plānots ieguldīt vismaz divus miljonus latu un uzbūvēt trīs ražošanas ēkas, katru 400 kvadrātmetru plašu. Projekts paredz, ka līdz 2015. gada 1. septembrim tiks piesaistīti trīs jauni nomnieki, iznomājot vismaz vienu trešdaļu jaunbūvēto telpu, kā arī būs vismaz divdesmit jaunu darba vietu. Patlaban Biznesa centrā, kura apsaimniekojamā teritorija ir 12,5 ha, bet ēku izmantojamā platība – vairāk nekā 55 tūkstoši kvadrātmetru, saimnieko 13 uzņēmumi, no kuriem desmit ir ražošanas kapitālsabiedrības.

Komentāri

Pievienot komentāru