Citas ziņas

Par 100 miljoniem latu palielina naudu ES fondu projektiem

Guna Gleizde, 08.06.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valdība otrdien par 100 milj. Ls palielināja šim gadam atvēlēto finansējumu Eiropas Savienības fondu projektiem.

Kā informē Finanšu ministrijas pārstāve Agnese Beļkeviča, papildu finansējums paredzēts tiem ES fondu projektiem, par kuru īstenošanu jau ir noslēgti līgumi, kuri jau ir izvērtēti un apstiprināti, kā arī projektiem, kas šobrīd atrodas vērtēšanā.

Tāpat ministrijām esošā budžeta ietvaros būs atļauts pārdalīt līdzekļus starp tās pārziņā esošajām ES fondu aktivitātēm un projektiem bez atsevišķa valdības lēmuma. Tādējādi līdzekļu piešķiršanas procedūra būs vienkāršāka un projektu īstenošana – ātrāka.

Lēmums sagatavots, pamatojoties uz Finanšu ministrijas sarunām ar starptautiskajiem aizdevējiem šā gada maijā. Ministrija uzskata, ka pašreizējos ekonomiskajos apstākļos ir maksimāli jākāpina ES fondu apguves temps, neskatoties uz to, ka tas varētu palielināt ikgadējo budžeta deficītu 2010. gadā, jo ES fondu projektos ieguldītais finansējums ar atdevi un salīdzinoši īsā laikā periodā tiks atgriezts valsts budžeta ieņēmumos kā atmaksas no Eiropas Komisijas un kā nodokļu ieņēmumi.

Valsts budžetā šajā gadā ES fondu īstenošanai paredzēti 417 miljoni latu un Finanšu ministrija ir pārliecināta, ka šis finansējuma apjoms neaptver visu projektu īstenošanai nepieciešamo apjomu.

Komentāri

Pievienot komentāru