Citas ziņas

Par 4,5 miljoniem eiro īstenos E-muitas projektu

Zane Atlāce - Bistere, 10.01.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valdība otrdien atbalstīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) priekšlikumu par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) E-muita (1.kārta) projekta iekļaušanu Vienotās informācijas un komunikāciju tehnoloģijas (IKT) mērķarhitektūrā jeb savstarpēji saistītu projektu portfeļa izstrādes procesā 2014-2020 perioda Eiropas Savienības fondu ietvaros. Projekta izmaksas plānotas 4,5 miljonu eiro apjomā.

Eiropas Reģionālās attīstības fonda IKT projektu mērķis ir orientēties uz informācijas sistēmu koplietošanu, procesu pilnveidošanu un datu atvēršanu.

Šī projekta mērķis ir elektronizēt muitas lēmumus (atļaujas), kā arī citus ar komersantiem saistītus datus, skaidras naudas deklarācijas. Pakāpeniski plānots paplašināt Eksporta, Importa un Tranzīta kontroles sistēmas un ieviest Automatizētā eksporta un importa sistēmas. Tiks pilnveidoti un automatizēti ar preču ierašanos, uzrādīšanu, novietošanu pagaidu uzglabāšanas vietās un uzskaiti saistītie procesi, kā arī ar datu atlasi un pārskatu veidošanu saistītie procesi. Tāpat plānots ieviest ES vienotu galvojumu sistēmu un vienotu lietotāja administrēšanas un sasaistes ar EK centrālajām sistēmām. Projektā tiks papildināta arī integrētā tarifa vadības sistēma.

Projekta īstenošanas laikā tiks pilnveidoti un standartizēti 18 VID pamatdarbības procesi, pilnveidoti 38 muitas sniegtie pakalpojumi, tiks izveidotas arī 4 datu kopas publicēšanai atkalizmantojamo datu formātos un pilnveidotas 6 informācijas sistēmas.

Komentāri

Pievienot komentāru