Citas ziņas

Par 62 tūkstošiem latu oktobrī atkārtoti izsolīs bokserim piederošu jahtu

Žanete Hāka, 23.09.2013

Jaunākais izdevums

Oktobra beigās notiks uzņēmumam SIA Jūras Tehnoloģijas piederošas jahtas Moppet of Cowes izsole, liecina informācija Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes mājaslapā.

Uzņēmums SIA Jūras Tehnoloģijas iepriekš piederēja bokserim Antonam Berjozinam, un uzņēmuma valdē darbojās arī Latvijas Boksa federācijas viceprezidents Vadims Berjozins, taču kopš 27. augusta uzņēmumā iecelts maksātnespējas procesa administrators Mārtiņš Bunkus.

Motorjahtas pirmā izsole notika 21. augustā, taču tā beidzās bez rezultātiem. Atkārtota izsole notiks 23. oktobrī, un visiem, kas vēlas tajā piedalīties, līdz izsoles dienai tiesu izpildītājam Jānim Stepanovam jāiemaksā 10% apjomā no jahtas novērtējuma summas. Tāpat līdz izsoles dienai personām, kurām uz īpašumu ir tiesības un kas vēlas nepieļaut tā pārdošanu izsolē, jāpiesaka savas prasības.

SIA Jūras Tehnoloģijas ir SIA Swedbank Līzings parādniece.

Uzņēmums, kuram jahta pieder, reģistrēts 2000. gadā un nodarbojas ar kuģu un laivu remontu. Pēdējo gada pārskatu SIA Jūras Tehnoloģijas iesniedza 2008. gadā, kad kompānijas apgrozījums veidoja 176,2 tūkstošus latu, bet zaudējumi bija 142,9 tūkst. Ls apjomā. 2008. gadā uzņēmumā bija nodarbināti 17 cilvēki. Jaunāki dati par SIA Jūras Tehnoloģijas finanšu rādītājiem nav pieejami.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izsolē ar sākumcenu 62,4 tūkstošu latu apjomā izlikta bokserim Antonam Berjozinam piederoša uzņēmuma jahta.

Jahta pieder uzņēmumam SIA Jūras Tehnoloģijas, kas pieder bokserim Antonam Berjozinam. Uzņēmuma valdē darbojas Latvijas Boksa federācijas viceprezidents Vadims Berjozins.

Motorjahta Moppet of cowes pirmā izsole notiks 21. augustā. Visiem, kas vēlas piedalīties izsolē, līdz izsoles dienai tiesu izpildītājam Jānim Stepanovam jāiemaksā summa 10% apjomā no jahtas novērtējuma summas. Tāpat līdz izoles dienai visas personām, kurām uz īpašumu ir tiesības un kas vēlas nepieļaut tā pārdošanu izsolē, jāpiesaka savas prasības, liecina informācija Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes interneta vietnē.

SIA Jūras Tehnoloģijas ir SIA Swedbank Līzings parādniece.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Latvijā pirmais uzbūvētais luksusa klases O Yachts katamarāns: Sākuma punkts ir dizains

Didzis Meļķis, 18.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā pirmais uzbūvētais luksusa klases O Yachts katamarāns dodas uz Francijas dienvidiem izbraukumam pa Vidusjūru, un septembrī tas tiks prezentēts kompānijas potenciālajiem klientiem Kannās.

Francijas investors un kompānijas O Yachts partneris Daniels Levī izklāsta, kāpēc šim visai internacionālajam biznesa projektam par īstenošanas vietu izraudzīta Latvija. Viņš priecājas, ka Kannās O Yachts tiks pieteikta zem Latvijas karoga.

Cik noprotu, pirms par savas kompānijas mājvietu izvēlējāties Latviju, esat izvērtējis kādas desmit zemes. Tad kāpēc Latvija?

Vispār es izvērtēju 12 valstis. Mums ar partneriem ir biznesa plāns, kas ietver dažādus kritērijus – darbiniekus ar nepieciešamajām prasmēm, mārketinga stratēģiju utt. Protams, bija jāatrod arī valsts, kurā tas viss var tikt īstenots.

Es mūsu kompānijā biju atbildīgs tieši par katamarānu ražotnes vietas izvēli un, vērtējot tās 12 valstis, patiesībā apbraukāju visu pasauli. Tas prasīja trīs gadus. Citās valstīs nereti darbaspēks bija pārāk dārgs. Nākas dzīvot mūsdienu realitātē, visai piesātinātā pasaulē, un tev ir jābūt konkurētspējīgam, tomēr tas nenozīmē, ka lētam. Tā, piemēram, ap Melno jūru ir ļoti lēts darbaspēks, bet diemžēl tas nav izglītots. Šādai ražotnei vajag zināmu sabiedrības izglītotības līmeni, kas nodrošina piedāvājumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Cerot uz jahtu atgriešanos ūdeņos

Ilze Žaime, 09.09.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas ūdeņus baudot uz jahtas klāja, Klips-B īpašnieki saglabā cerību, ka attīstīsimies par jūras lielvalsti, kā tam būtu jābūt, raugoties kartē

Pirms teju 30 gadiem Jāņa Butkāna dibinātais ģimenes uzņēmums SIA Klips-B sāka nodarboties ar laivu un jahtu tirdzniecību un servisu. Uzņēmums apkalpo un tirgo, sākot ar airu laivām un beidzot ar 15 metru garām jahtām, uz kurām faktiski varētu dzīvot un kuru cenas sniedzas vairākos simtos tūkstošu eiro. Šodien uzņēmuma vadībā iesaistīta visa ģimene; par servisu vairāk atbild Rihards Butkāns, par tirdzniecību – Raimonds Butkāns.

Palīdz airu laivas

Laivas iedala motorlaivās, kuteros, motorjahtās un buru jahtās. Raimonds Butkāns norāda, ka jahtas var šķist kā luksusa prieks, bet tā gluži nav. Tas ir atkarīgs no jahtas izmēra un pielietojuma. Vidēja izmēra motorjahtas, kurā vietas pietiks vienai ģimenei līdz septiņām personām, cena ir aptuveni jaunas mašīnas vērtībā. Lai gan lielākās piesaista vairāk uzmanības, tās biežāk izdodoties sastapt piestātnēs, kur jahtas vairāk kalpo kā vasarnīcas. Mazākās (līdz 10 m) ir vairāk piemērotas Latvijas ūdeņiem, ar tām var ērtāk nodoties aktīvai atpūtai uz ūdens un izbaudīt to priekšrocības Baltijas jūras krastā, piemēram, pietauvojoties smilšainajās pludmalēs vai no jauna atklājot iekšzemes ūdeņus.

Komentāri

Pievienot komentāru