Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jelgavas tiesa piespriedusi piecus gadus cietumā Ivetai Daugulei, kura no If P&C Insurance AS Latvijas filiāles (If Apdrošināšana) mēģināja izkrāpt atlīdzību gandrīz 45 tūkst. Ls apmērā.

Jelgavas prokuratūras celtajā apsūdzībā norādīts, ka I.Daugule mantkārīgu motīvu vadīta noslēdza īpašuma apdrošināšanas līgumu ar If Apdrošināšana, norādot mantas un priekšmetus, kurus faktiski nebija iegādājusies un kuri it kā atradās viņai piederošajā īpašumā. Tāpat neilgi pirms ugunsgrēka apsūdzētā vairākkārt noslēgusi papildus vienošanās ar apdrošinātāju, gandrīz divkāršojot īpašuma kopējo platību un papildinot iedzīves priekšmetu uzskaitījumu, kā rezultātā kopējā apdrošināšanas summa gandrīz sasniegusi 700 tūkst. Ls.

Saskaņā ar apsūdzētās versiju 2008.gada 30.novembrī īpašumā noticis ugunsgrēks, kā rezultātā nodega dzīvojamā ēka ar visu iedzīvi. Saskaņā ar apsūdzētās versiju ugunsgrēkā sadedzis biljarda galds, LG un Samsung plazmas televizori un kinozāle, četras Venēcijas kristāla lustras, masīvkoka rakstāmgalds, ūdeļādas, lapsādas un lamas kažoki, kā arī ādas mētelis, ādas mēbeļu atpūtas komplekts, vairāki antikvāri paklāji un kalnu velosipēdi.

Veicot izmeklēšanu atklājās, ka nodegušajā īpašuma nav atrodamas ekskluzīvo priekšmetu atliekas. Tai pat laikā nodegušajā īpašumā tika atrastas ievērojami mazvērtīgāku mantu, kuras ir izgatavotas no viegli degošiem materiāliem, atliekas.

Jāpiebilst, ka izmeklēšanas laikā apsūdzētā arī nevarēja norādīt nevienu personu, kas varētu apstiprināt, ka viņai būtu piederējušas ekskluzīvās mantas. Liecinieki, kas šo mantību teicās redzējuši, parādījās krietni vēlāk.

Šis gan nav vienīgais I. Daugules mēģinājums krāpties. Diena rakstīja, ka 50 Ls – tik liels bija slimības pabalsts, ko «uz rokas» pāris nedēļu saņēma un vēl vairākus mēnešus vēlējās saņemt divu firmu direktore I.Daugule, lai gan par viņu ilgstoši netika veiktas sociālās apdrošināšanas iemaksas.

Tā arī būtu noticis, ja vien Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) Jelgavas reģionālā nodaļa nebūtu vērsusies Veselības inspekcijā (VI) un Finanšu policijā un pēc VI prasības ģimenes ārste neanulētu pašas nepamatoti izsniegtās slimības lapas. I.Daugule Administratīvajā rajona tiesā apstrīdēja gan ģimenes ārsta lēmumu, gan VSAA slimības pabalsta atteikumu, bet tiesa viņas prasību pilnībā noraidīja.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūrmalas iedzīvotājs Aigars Bundzenieks, sešus gadus Salaspils novadā nesekmīgi mēģinot atgūt viņa aizsaulē aizgājušajai radiniecei piederējušo zemi, atklājis, ka likumīgajiem atguvējiem paredzēto zemi Salaspils novada dome izpārdevusi citiem, vēsta laikraksts Latvijas Avīze.

Sākumā pašvaldība esot noraidījusi viņa lūgumu, jo neesot pierādīta radniecība ar bijušo zemes īpašnieci. Kad pēc gadu ilgas pierādījumu meklēšanas un iesniegumu rakstīšanas Centrālā zemes komisija atzinusi mantošanas tiesības, pašvaldība aizbildinājusies, ka tās rīcībā vairs neesot zemes, kuru varētu atdot viņam mantojamās zemes vietā.

2007. gada 14. februārī pašvaldība paziņojusi prasītājam, ka novadā esot atlicis tikai viens zemes gabals, kas bijis ieskaitīts valstij piekrītošajās brīvajās zemēs. Bet, kamēr A. Bundzenieks racies arhīvos, lai pierādītu radniecību un īpašuma tiesības, tikmēr arī šo pēdējo jau paņēmis cits pretendents. A. Bundzenieks prasījis pašvaldībā atdot viņam līdzvērtīgu zemi citur novada teritorijā, tāpēc ka radinieces zemes platībā uzbūvētas privātmājas.

Komentāri

Pievienot komentāru