Citas ziņas

Par kukuļņemšanu aizturēts Lietuvas robežsargs

, 06.12.2007

Jaunākais izdevums

30.novembrī Valsts robežsardzes Kriminālizmeklēšanas struktūrvienību amatpersonas sadarbībā ar Lietuvas Republikas robežsardzes Imunitātes dienesta amatpersonām operatīvo pasākumu rezultātā aizdomās par kukuļņemšanu aizturējušas Lietuvas Republikas robežsardzes Grenctāles - Saločai apvienotā robežkontroles punkta robežsargu, informēja Valsts robežsardzes pārstāve Kristīne Pētersone.

1976.gadā dzimusī amatpersona aizturēta par kukuļa pieņemšanu 10 latu apmērā no fiziskas personas par atļauju šķērsot Latvijas - Lietuvas valstu robežu ar Latvijas Republikā reģistrētu automašīnu, kurai nebija veikta ikgadējā valsts tehniskā apskate.

Uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 320.panta 1.daļas - par kukuļņemšanu, turpinās izmeklēšana.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēdējos gados bēgļi, kas mēģina iekļūt Eiropā, ir būtiski mainījušies - viņi palīdzību vairs nelūdz, bet gan pieprasa, šorīt LNT stāstīja Latvijas robežsargs Pēteris Zaķis, kurš šopavasar atgriezās no Eiropas Savienības (ES) robežapsardzes aģentūras Frontex operācijas Grieķijā.

Zaķis stāstīja, ka parasti operācijas dalībnieki atklājuši bēgļu laivas, kurās bija 40 līdz 50 cilvēki, pārsvarā vīrieši, bet parasti tajās bijušas arī piecas sešas sievietes. Laivās braucošie tikuši iztaujāti, tad robežsargi sazinājušies ar operācijas vadības centru, lai nolemtu, uz kuru ostu pavadīt laivu.

Robežsargs līdzīgās misijās ir strādājis jau vairākus gadus un novērojis, ka pēdējos gados būtiski mainījusies bēgļu uzvedība - ja agrāk bēgļi bijuši tādi bailīgāki un lūguši palīdzību, tad tagad jau viņi uzvedas pašpārliecināti un palīdzību nevis lūdz, bet gan pieprasa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Par 40 eiro paņemšanu aizturēts robežsargs

, 01.10.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

27.septembrī Valsts robežsardzes Kriminālizmeklēšanas struktūrvienību amatpersonas kriminālprocesa ietvaros par kukuļņemšanu aizturējušas robežsardzes Jelgavas pārvaldes Grebņevas robežapsardzības nodaļas inspektoru, Db.lv informēja Valsts robežsardze.

Robežsargs tobrīd pildīja dienesta pienākumus Grebņevas robežkontroles punktā, kur tieši pēc nozieguma izdarīšanas tika aizturēts uz aizdomu pamata par kukuļņemšanu 40 eiro apmērā.

1963.gada dzimušais vīrietis ievietots Valsts policijas Ogres rajona policijas pārvaldes Īslaicīgās aizturēšanas nodaļā.

7.maijā Valsts robežsardzes Kriminālizmeklēšanas pārvalde uzsāka kriminālprocesu par kukuļņemšanas faktu uz Latvijas - Lietuvas robežas. Kriminālprocesa ietvaros par aizdomās turamo, pēc Krimināllikuma 320.panta pirmās daļas tika atzīts 1975.gadā dzimušais VRS Jelgavas pārvaldes Elejas robežapsardzības nodaļas inspektors.

Šā gada 20.septembrī VRS Jelgavas pārvaldes Elejas robežapsardzības nodaļas robežsargam piemēroti drošības līdzekļi - noteiktas nodarbošanās aizliegums un uzturēšanās noteiktā dzīvesvietā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nosūtījis prokuratūrai 2008.gada 4.martā uzsāktā kriminālprocesa materiālus ar lūgumu saukt pie kriminālatbildības Rīgas domes Labklājības departamenta (RD LD) amatpersonu. Kā zināms, pērn aizdomās par kukuļņemšanu tika aizturēts RD LD jurists Orlando Rozens.

«Izmeklēšanas ietvaros iegūti pietiekami pierādījumi četrām noziedzīgu nodarījumu epizodēm, kuru ietvaros konstatēts, ka valsts amatpersona, būdama iepirkumu komisijas priekšsēdētājs, izmantojot viņam pieejamo informāciju un savas labās zināšanas par prasībām publiskā iepirkuma organizēšanā, apmaiņā pret kukuļiem apzināti veikusi tīšas darbības, lai veicinātu atsevišķu komersantu uzvaru konkrētās iepirkumu procedūrās,» teikts KNAB paziņojumā. Kukuļu apmērs bijis 2000, 1500, 500 un 100 latu.

Ņemot vērā, ka ir savākti pietiekami pierādījumi, KNAB izmeklētājs lūdz prokuratūru uzsākt kriminālvajāšanu pret RD LD amatpersonu par regulārām kukuļņemšanas darbībām iepirkumu procedūrās un kādu privātpersonu par vairākkārtēju starpniecību kukuļošanā, kā arī četrām privātpersonām par kukuļošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Apsūdzētās prokurores Bogdanovas lietu atliek

Elīna Pankovska, Db, 16.11.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa līdz nākamā gada 15.februārim ir atlikusi krimināllietas izskatīšanu, kurā par kukuļņemšanu apsūdzēta Jūrmalas prokurore Irina Bogdanova un Jūrmalā pazīstams miljonārs Boriss Rjazanskis.

Tiesa lietas izskatīšanu atlika, jo ir saslimusi Bogdanova, Db uzzināja tiesā.

I.Bogdanova apsūdzēta par kukuļņemšanu, ja tā izdarīta atkārtoti, lielā apmērā vai ja kukulis pieprasīts. Par šādu noziedzīgu nodarījumu likumā paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu.

Savukārt B.Rjazanskis ir apsūdzēts par kukuļa piesavināšanos un kukuļdošanas organizēšanu un atbalstīšanu.

Kopumā kukulis tika pieprasīts 25 tūkstošu latu apmērā. Db jau rakstīja, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja ( KNAB) darbinieki aizdomās par kukuļņemšanu aizturēja I. Bogdanovu. Viņa tika aizturēta brīdī, kad starpnieks nodeva viņai 15 tūkstošus latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

KNAB rosina apsūdzēt bijušo Rīgas centrāltirgus amatpersonu Litvinu par kukuļņemšanu

LETA, 21.05.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) lūdzis Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret nu jau bijušo AS «Rīgas centrāltirgus» Iepirkumu komisijas vadītāju par kukuļņemšanu un kukuļņemšanas mēģinājumu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Neminot amatpersonas vārdu, KNAB informēja, ka amatpersonu rosināts apsūdzēt par sešiem noziegumiem, kas paredz atbildību par kukuļņemšanu un trīs kukuļņemšanas mēģinājumiem. Tāpat rosināts apsūdzēt divas fiziskas personas par kukuļņemšanu, kukuļņemšanas mēģinājumu un kukuļņemšanas atbalstīšanu.

Spriežot pēc KNAB izplatītās infografikas, amatpersona, iespējams, apmaiņā pret kukuļiem nodrošināja tirdzniecības vietu pārdevējiem, apejot noteikto rindas kārtību.

Jau ziņots, ka citā krimināllietā piecas bijušās «Rīgas centrāltirgus» amatpersonas un darbinieki apsūdzēti par piesavināšanos un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu. Viens no apsūdzētajiem ir Vitālijs Litvins un Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa šo lietu turpinās skatīt 27.maijā plkst.11. «Firmas.lv» pieejamie dati liecina, ka 2017.gadā «Rīgas centrāltirgus» apgrozījums bija 7,02 miljoni eiro, bet zaudējumi - 796 163 eiro. 2016.gadā «Rīgas centrāltirgus» strādājis ar 45 735 eiro peļņu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Grībauskaite: Snoras gadījumā Lietuvu negaida Latvijas liktenis

BNS, 17.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuva nesekos Latvijas piemēram, kad pirms dažiem gadiem, sabrūkot bankai Parex, Latvijai vajadzēja lūgt palīdzību Starptautiskajam Valūtas fondam. Tā sacījusi Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite.

«Nešaubos, ka Lietuva ir spējīga pati tikt galā. Šī banka Lietuvas banku sistēmā aizņem vien desmito daļu. Gan valdībai, gan Lietuvas Bankai ir pietiekami līdzekļu, lai sniegtu garantijas visiem Lietuvas noguldītājiem - ne tikai Snoras [noguldītājiem] - par esošo apdrošināšanas summu 350 tūkstošiem litu (71,4 tūkstoši latu),» skaidroja Grībauskaite.

Viņa arī paudusi atbalstu valdības rīcībai, lemjot par piektās pēc aktīvu apmēra lielākās komercbankas Lietuvā Snoras nacionalizēšanu. Bankas nacionalizācija «palīdzēja apturēt nekaunīgu uzbrukumu Lietuvas banku sistēmai un tās iedzīvotāju interesēm», tā viņa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas prokuratūra saņēmusi informāciju no Kipras, ka šajā valstī Jūrmalas pašvaldības 2005.gada vēlēšanu kukuļošanas krimināllietā notiesātais uzņēmējs Germans Milušs uz tiesas sēdi nav ieradies un viņš izsludināts meklēšanā.

No Kipras galvaspilsētas Nikosijas starptautiskās kriminālpolicijas organizācijas Interpols saņemta informācija, ka Milušs 5.septembrī uz tiesas sēdi neieradās, līdz ar ko attiecībā uz viņu pieņemts nacionālais apcietinājuma lēmums un izsludināta viņa nacionālā meklēšana, aģentūrai LETA pastāstīja prokuratūras sabiedrisko attiecību speciāliste Una Rēķe.

Tas nozīmē, ka Milušs tagad tiek meklēts gan Kipras līmenī, gan starptautiskā līmenī.

Iepriekš 7.septembrī un 8.septembrī nozīmētās tiesas sēdes ir atceltas.

Miluša advokāte Latvijā Jeļena Kvjatkovska aģentūrai LETA atbildēja, ka Miluša aizstāvību Kiprā īsteno šīs valsts advokāts un visi jautājumi par klienta situāciju Kiprā ir adresējami viņam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kiprā aizturēts Jūrmalgeitā notiesātais uzņēmējs Milušs

LETA, 07.08.2017

Germans Milušs tiesas sēdē, kurā izskata kukuļošanas krimināallietu 2007. gada janvārī.

Foto: Lauris Nagliņš, LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kiprā aizturēts Jūrmalas pašvaldības 2005.gada vēlēšanu kukuļošanas krimināllietā notiesātais uzņēmējs Germans Milušs, secināms no Kipras ziņu aģentūras CNA vēstītā.

Latvijas Valsts policijas preses pārstāve Ilze Jurēvica aģentūrai LETA apliecināja, ka no 2007.gada 23.aprīļa starptautiskajā meklēšanā izsludinātais Milušs aizturēts Larnakā un tagad Latvijas Ģenerālprokuratūra kārtos formalitātes, lai panāktu viņu izdošanu un nogādāšanu Latvijā. Šādos gadījumos fiziski ar personas nogādāšanu Latvijā nodarbojas Valsts policija.

Pievienota 3. rindkopa

Latvijas Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina aģentūrai LETA teica, ka Ģenerālprokuratūras Starptautiskā sadarbības nodaļa tuvākajā laikā iesniegs izdošanas lūgumu Kipras Tieslietu ministrijai attiecībā uz minētās personas izdošanu sprieduma izpildei.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

EgyptAir mehāniķi tur aizdomās par bumbas ievietošanu Ēģiptē nokritušajā Krievijas lidmašīnā

LETA, 29.01.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par bumbas ievietošanu Sīnāja pussalā Ēģiptē nokritušajā Krievijas lidmašīnā aizdomās tiek turēts Ēģiptes nacionālās lidsabiedrības EgyptAir mehāniķis, kura radinieks ir pievienojies džihādistu grupējumam Islāma valsts, pavēstīja ar lietas izmeklēšanu saistīti informācijas avoti.

Līdz šim Ēģiptes varasiestādes publiski paziņojušas, ka nav atrasti pierādījumi, ka lidmašīnas katastrofu būtu izraisījis tajā ievietots spridzeklis.

Augsta ranga EgyptAir drošības dienesta amatpersona noliedza, ka kāds aviokompānijas darbinieks šajā lietā būtu aizturēts vai tiktu turēts aizdomās. Arī Ēģiptes Iekšlietu ministrija ir noliegusi, ka kāds būtu aizturēts.

Tomēr ar lietas izmeklēšanu pazīstami informācijas avoti atklāja, ka aizturēts lidsabiedrības mehāniķis, kā arī divi lidostas policisti un bagāžas iekrāvējs, kas palīdzējuši mehāniķim ievietot bumbu lidmašīnā.

Uzzinot, ka vienam no tās locekļiem ir lidostā strādājošs radinieks, Islāma valsts rokassomā piegādāju bumbu šai personai, sacīja viens informācijas avots, piebilstot, ka aizdomās turētā radinieks džihādistiem ir pievienojies pirms pusotra gada.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Pērn nevienam ārvalstu kuģim Latvijā nav konstatēti pārkāpumi

Žanete Hāka, 29.01.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušā gadā Latvijas Jūras administrācijas Kuģošanas drošības inspekcijas inspektori ārvalstu kuģiem veikuši 282 ostas valsts kontroles inspekcijas, no tām 151 Rīgas ostā, 69 Ventspils ostā, 62 Liepājas ostā, informē administrācija.

2015.gadā nevienam ārvalstu kuģim Latvijā nav konstatēti nopietni pārkāpumi un neviens kuģis nav aizturēts. 2014.gadā Latvijas ostās tika veiktas 306 ostas valsts kontroles, aizturēts viens kuģis, 2013. gadā Latvijā pārbaudīti 202, aizturēts viens kuģis.

Latvijas kuģi ārvalstu ostās pērn pārbaudīti 31 reizi. Neviens Latvijas kuģis nav aizturēts jau pēdējo četru gadu laikā, līdz ar to Latvija saglabā vietu Parīzes Saprašanās memoranda Baltajā sarakstā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Enerģētika

Latvenergo kukuļošanas lietā notiesātie Livanovičs un Meļko nogādāti ieslodzījuma vietā, bet Cvetkovs aizturēts

LETA, 25.10.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vienā no tā sauktajām «Latvenergo» kukuļņemšanas lietām notiesātie Aigars Meļķo un Andrejs Livanovičs ir nogādāti ieslodzījuma vietā, savukārt trešais notiesātais - Gunārs Cvetkovs - ir aizturēts un drīzumā tiks nogādāts ieslodzījuma vietā, lai izciestu savu brīvības atņemšanas sodu, liecina aģentūra LETA rīcībā esošā informācija.

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā spēkā stājies tiesas spriedums, ar kuru šajā lietā bijušajam uzņēmuma «Latvenergo» viceprezidentam Meļķo, bijušajam ražošanas direktoram Cvetkovam un uzņēmuma «Energy Consulting» vadītājam Livanovičam piespriesti reāli brīvības atņemšanas sodi. Meļko piespriests četrus gadus un sešus mēnešus ilgs ieslodzījums, bet Cvetkovam un Livanovičam - katram trīs gadus un sešu mēnešus ilgs brīvības atņemšanas sodi.

Prokurors Māris Leja teica, ka līdz ar Augstākās tiesas (AT) lēmumu «Latvenergo» lietas viens posms ir noslēdzies un apsūdzētie saņēmuši atbilstošu sodu. Meļko un Livanovičs ir apsūdzēti arī «Latvenergo» pamatlietā, kuru patlaban skata Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā. Nākamā tiesas sēde šajā lietā paredzēta 4.novembrī. Ja Meļko un Livanovičs atradīsies apcietinājumā un sāks soda izciešanu, tad šim apstāklim nevajadzētu ietekmēt pamatlietas izskatīšanas gaitu, norādīja Leja. Saskaņā ar apsūdzību, kukuļošana notikusi laika periodā no 2007.gada 1.augusta līdz 2010.gada 15.jūnijam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Kučinskis par Rimšēviča lietu: «Likmes uz šo lietu ir ļoti augstas.»

LETA, 21.02.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Premjers pilnībā paļaujas uz KNAB un Ģenerālprokuratūru, kas uzsver, ka kukuļņemšanas lietai pret Latvijas Bankas vadītāju ir pamats.

Premjers Māris Kučinskis (ZZS) pilnībā paļaujas uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB) un Ģenerālprokuratūru, kas uzsver, ka kukuļņemšanas lietai pret Latvijas Bankas vadītāju Ilmāru Rimšēviču ir pamats un tā tiks novesta līdz tiesai.

Man ir uzticība Latvijas drošības iestādēm, šorīt telekanālā LNT paziņoja politiķis un piebilda: «Likmes uz šo lietu ir ļoti augstas.»

Kučinskis atkārtoti aicināja nodalīt kā savstarpēji nesaistītus vairākus aktuālos procesus, proti, KNAB izteiktajām apsūdzībām Rimšēvičam par kukuļņemšanu nav nekāda sakara ar pašlaik Latvijā strādājošām bankām un līdz ar to šis process nekādi nav saistīts ar ASV Finanšu ministrijas Finanšu noziegumu apkarošanas institūcijas («FinCEN») paziņojumiem par pārkāpumiem «ABLV Bank» un šīs bankas vadības iespējami veiktu kukuļdošanu šo pārkāpumu piesegšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Likumi

Prokuratūra sākusi kriminālvajāšanu pret Rimšēviču un Martinsonu

LETA, 28.06.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Prokuratūra ir sākusi kriminālvajāšanu pret kukuļošanā apsūdzēto Latvijas Bankas prezidentu Ilmāru Rimšēviču un uzņēmēju Māri Martinsonu, pavēstīja Ģenerālprokuratūras pārstāve Una Rēķe.

Viņa skaidroja, ka lēmums par kriminālvajāšanas uzsākšanu pieņemts pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) iesnieguma.

Rimšēvičam apsūdzība uzrādīta pēc Krimināllikuma 320.panta ceturtās daļas par kukuļņemšanu. Arī Martinsonam inkriminēta Krimināllikuma 320.panta ceturtā daļa, taču viņš tiek apsūdzēts kukuļņemšanas atbalstīšanā. Par šo pārkāpumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz 11 gadiem.

Plašāka informācija par šo lēmumu tiks sniegta preses brīfingā, kas paredzēts 29.jūnijā plkst.10 Ģenerālprokuratūras telpās.

Jau vēstīts, ka KNAB 18.jūnijā nosūtīja prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai krimināllietas materiālus pret Latvijas Bankas prezidentu Ilmāru Rimšēviču un uzņēmēju Māri Martinsonu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Papildināta - Lieta pret Rimšēviču sākta pēc divu Trasta komercbankas akcionāru iesniegumiem

LETA, 29.06.2018

Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurore Viorika Jirgena

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) lietu pret Latvijas Bankas prezidentu Ilmāru Rimšēviču un uzņēmēju Māri Martinsonu sāka pēc divu, vārdā nenosauktu AS «Trasta komercbanka» (TKB) akcionāru iesnieguma, šodien preses brīfingā paziņoja lietas uzraugošā prokurore Viorika Jirgena.

Viņa uzsvēra, ka abi akcionāri lietā figurē kā kukuļdevēji, taču ir atbrīvoti no kriminālatbildības, jo viņi labprātīgi vērsušies tiesībsargājošajās iestādēs ar informāciju par šo notikumu.

Jirgena stāstīja, ka viens no akcionāriem vērsies pie Rimšēviča jau 2010.gadā ar lūgumu palīdzēt jautājumos saistībā ar Finanšu un kapitāla tirgus komisiju (FKTK), apmaiņā piedāvājot Rimšēvičam apmaksātu atpūtas braucienu uz Kamčatku. Savukārt 2012.gadā šis akcionārs kopā ar vēl citu atkārtoti vērsās pie Rimšēviča, aicinot palīdzību citos jautājumos saistībā ar FKTK. Kā samaksu Rimšēvičs pieprasīja 500 000 eiro, kas tiktu samaksāta divās daļās - viena pirms FKTK lēmuma pieņemšanas, savukārt otru pēc tam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Mūrniece: policisti, kuri nevēlās strādāt, tiks atlaisti bez ierunām

, 07.12.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Mēs ļoti strikti skatīsimies uz tiem gadījumiem, kur policisti ir pieķerti, vai tiek turēti aizdomās par kukuļņemšanu, ētikas normu neievērošanu un citiem pārkāpumiem,» Latvijas Radio norādīja iekšlietu ministre Linda Mūrniece.

Viņa norādīja, ka ar policijas vadību tiek strādāts pie tā, lai uzlabotu likumus. «Ir ļoti daudz juridiskas nianses, kāpēc cilvēku nevar atlaist no darba, pat tad, ja viņš ir aizturēts par kukuļņemšanu. Šobrīd likums šādus cilvēkus ļoti stingri aizstāv, bet mēs atradīsim metodi kā bez ierunām atlaist no darba cilvēkus, kuri nevēlas strādāt un pārkāpj likumu,» uzsvēra L. Mūrniece.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Papildināta - Rimšēvičs aizturēšanu uzskata par klaji nelikumīgu un gatavo sūdzību

LETA, 18.02.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Ir nepieļaujami, ka personu var aizturēt, pat par daudzus gadus iepriekš it kā notikušiem notikumiem, uzskata advokāts.

Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs savu aizturēšanu uzskata par klaji nelikumīgu, taču aizdomās turēta statuss viņam nav šobrīd noteikts, aģentūrai LETA pastāstīja Rimšēviča advokāts Saulvedis Vārpiņš.

Advokāts apstiprināja, ka vakar, pēc tam, kad Rimšēvics pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) uzaicinājuma ieradās minētajā iestādē, viņam, pat neuzdodot nekādus jautājumus par apstākļiem, kuru dēļ viņš uzaicināts, tika paziņots par viņa aizturēšanu. Aizturēšanas iemesls ir kāds notikums, kas it kā norisinājies pirms daudziem gadiem.

Rimšēvičš šobrīd atrodas Valsts policijas izolatorā, taču aizdomās turētā statuss viņam nav piemērots. Advokātam šobrīd nav zināms kā KNAB rīkosies tālāk attiecībā uz Rimšēviču.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Norvik bankas un tās akcionāru strīdā ar Latvijas valsti mainīts tiesas sastāvs

LETA, 06.10.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Norvik bankas» un tās akcionāru strīdā ar Latvijas valsti mainīts tiesas sastāvs, liecina Starptautiskā investīciju strīdu izskatīšanas centra (International Centre for Settlement of Investment Disputes (ICSID)) publiskotā informācija.

ICSID vēsta, ka atkāpies prasītāja ieceltais pārstāvis Stanimirs Aleksandrovs no Bulgārijas, tāpēc viņa vietā septembra beigās iecelts Džons Taunsends no ASV.

Jau ziņots, ka abi pārējie locekļi ir tiesas priekšsēdētājs ir Džeimss Spigelmans no Austrālijas, un par to vienojušies prasītājs un atbildētājs, kā arī Peters Tomka no Slovākijas, kuru iecēlis atbildētājs.

Tiesas sastāvs tika izveidots jūlijā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka prasību iesniegusi «Norvik banka» un tās īpašnieki - Aglaja Guseļņikova, Aleksandrs Guseļņikovs, Grigorijs Guseļņikovs, Pjotrs Guseļņikovs un Jūlija Guseļņikova. Prasību par šķīrējtiesas procesa sākšanu ICSID reģistrēja 2017.gada 28.decembrī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iekšējās drošības birojs (IDB) aizturējis trīs Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) amatpersonas aizdomās par kukuļošanu nolūkā noslēpt ugunsdrošības normatīvo aktu pārkāpumus kādā būvniecības veikalā Rīgā, informēja IDB.

Aizdomās par kukuļdošanu personu grupā aizturēts Ugunsdrošības uzraudzības pārvaldes Ugunsdrošības normatīvu nodaļas priekšnieks un Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas lektors. VUGD mājaslapā esošā informācija liecina, ka Ugunsdrošības normatīvu nodaļu vada Aleksandrs Drozds.

Savukārt par iespējamu kukuļņemšanu aizturēts inspektors, kura pārziņā bija ugunsdrošības pārbaudes veikšana minētajā objektā.

Visām trim aizturētajām personām piemērots aizdomās turētās personas statuss un drošības līdzekļi, kas nav saistīti ar brīvības atņemšanu, tai skaitā aizliegums ieņemt amatu VUGD.

Kukuļošanas gadījums atklāts sadarbībā ar VUGD.

VUGD preses sekretāre Inta Palkavniece pavēstīja, ka dienestā jebkāda veida informācija vai signāli par amatpersonu iespējamu pretlikumīgu rīcību tiek rūpīgi izvērtēti un, sadarbojoties ar izmeklējošām iestādēm, tiek veiktas nepieciešamās darbības, lai to pārbaudītu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aizturējis uzņēmēju Māri Martinsonu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Martinsona advokāts Didzis Vilemsons aģentūrai LETA pagaidām nekomentēja, vai viņa klients ir aizturēts.

KNAB aģentūrai LETA apstiprināja, ka kādā krimināllietā birojs veic procesuālās darbības, taču nekomentēja, vai šajā kriminālprocesā aizturēts Martinsons.

Birojs saprot sabiedrības interesi, bet vienlaikus lūdz plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus un sabiedrību būt saprotošiem un ļaut birojam dažas dienas strādāt un veikt nepieciešamās kriminālprocesuālās darbības. Tiklīdz tas būšot iespējams, neapdraudot izmeklēšanu, KNAB sola sniegt papildu informāciju.

Aģentūrai LETA zināms, ka Martisona aizturēšana nav saistīta ar izmeklēšanām pret Latvijas Bankas (LB) prezidentu Ilmāru Rimšēviču.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Vairākos kriminālprocesos iesaistītais uzņēmējs Martinsons aizvien uzturas KNAB

LETA, 12.12.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairākos kriminālprocesos figurējušais uzņēmējs Māris Martinsons vēl aizvien uzturas Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB), kur tiek veiktas procesuālās darbības.

Patlaban nav zināms, vai KNAB lūgs piemērot Martinsonam jebkāda veida drošības līdzekli.

Jau vēstīts, ka KNAB aizturējis vairākos kriminālprocesos figurējušo uzņēmēju Martinsonu.

Martinsona advokāts Didzis Vilemsons pagaidām nekomentēja, vai viņa klients ir aizturēts.

KNAB apstiprināja, ka kādā krimināllietā birojs veic procesuālās darbības, taču nekomentēja, vai šajā kriminālprocesā aizturēts Martinsons.

Birojs saprot sabiedrības interesi, bet vienlaikus lūdz plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus un sabiedrību būt saprotošiem un ļaut birojam dažas dienas strādāt un veikt nepieciešamās kriminālprocesuālās darbības. Tiklīdz tas būšot iespējams, neapdraudot izmeklēšanu, KNAB sola sniegt papildu informāciju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Maskavā aizturētais bankrotējušās Ūkio bankas bijušais vadītājs drīz vien atbrīvots

LETA--INTERFAX/ELTA, 08.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Maskavā aizturētais bankrotējušās Lietuvas bankas Ūkio bankas bijušais vadītājs Vladimirs Romanovs, ko Lietuva izsludinājusi starptautiskā meklēšanā, neilgi pēc tam atlaists brīvībā, portālam Delfi.lt apliecinājis viņa advokāts Adoms Ļutvinsks.

«Par apstākļiem es jums nevaru neko pastāstīt - varu vien teikt, ka pēc saules rieta bija izveidojusies tāda situācija, bet vēl pirms saules lēkta viņš jau atkal bija brīvs,» sacījis advokāts. Vienlaikus viņš noraidījis iespēju, ka Romanovs varētu būt atbrīvots pret drošības naudu. «Nē, vienkārši viņš ir brīvs - un viss,» paziņojis Ļutvinsks.

Pēc advokāta teiktā, Lietuvā Romanovs tuvākajā laikā nedomā atgriezties, jo tad nonāktu Luķišķu izmeklēšanas izolatorā. Nekāds īpašs statuss viņa aizturētajam gan neesot piešķirts.

Portāls sazinājies arī ar Maskavas policijas preses dienestu, taču amatpersonas, kas iepriekš apstiprināja bijušā baņķiera aizturēšanas faktu, tagad atbildējušas, ka viņa atbrīvošanu nevar apstiprināt.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Viltīgi apiet Šengenas noteikumus; kontrolē vēl trakāk nekā krievu laikos

, 20.03.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Viss notiek likumīgi – bijušajos robežkontroles punktos uz Latvijas robežām ar Lietuvu un Igauniju neviena robežsarga nav. To nosaka Šengenas līgums, kuram Latvija pievienojās pērn decembra beigās. Bet, lai pārraudzītu pārrobežu plūsmu, robežsardze visu diennakti kontrolē visus autoceļus no Lietuvas un Igaunijas uz Latviju," vēsta laikraksts Neatkarīgā Rīta Avīze.

"Braucu uz Gramzdas pusi, skatos – ceļa malā krūmos nobraukta robežsargu mašīna, bet blakus stāv robežsargs ar nūjiņu un stādina mūs nost. Pabraucam tālāk pa citu ceļu, drīz vien vēl viena robežsargu ekipāža mūs stādina. Kur tad tā brīvā Šengenas zona ir? Kontrolē mūs vēl trakāk nekā krievu laikos," laikrakstam sacījis Gundars no Liepājas rajona Bunkas pagasta. Līdzīgus stāstus par robežsargu centību Igaunijas un Lietuvas pierobežā Neatkarīgā esot uzklausījusi vairākkārt.

Īpaši tas esot novērojams Valkā, kur katru dienu Latvijas un Igaunijas robežu šķērso vairāki desmiti iedzīvotāju. Lai robežsargiem nezustu agrākais azarts, kad kontroles punktos mašīnas apstājās un paklausīgi uzrādīja dokumentus, tagad tiem ir brīvas rokas un var braukt jebkurā vietā pierobežā un ķert iedzīvotājus vai iebraucējus uz nebēdu, skaidro laikraksts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Precizēta - Līdz ar Truksni un Krūmiņu aizturēts arī savulaik ar NSL saistītais Jorens Raitums

LETA, 05.10.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) kriminālprocesā par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā, iespējams, aizturējis arī savulaik ar partiju No sirds Latvijai (NSL) saistīto Jorenu Raitumu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Raitums savulaik sadarbojies ar NSL un esot bijis atbildīgs par jautājumiem, kas saistīti ar partijas budžetu.

NSL līdere Inguna Sudraba aģentūrai LETA uzsvēra, ka Raitums nekad nav bijis partijas biedrs un partijā aktīvi nedarbojas.

Advokāts Pāvels Rebenoks aģentūrai LETA nekomentēja, vai viņš ir aizstāvis Raitumam, taču nenoliedza, ka nodrošinot aizstāvību kādai KNAB aizturētai fiziskai personai lietā, kurā figurē divas publiski nosauktās personas - Jūrmalas mērs Gatis Truksnis un uzņēmējs Jūlijs Krūmiņš. «Es nodrošinu aizstāvību šajā procesā vienai personai, taču tās vārdu es nevaru nosaukt,» norādīja advokāts un piebilda, ka klients esot vakar aizturēts un aizturētā statusā ir joprojām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Atrod lielceļu laupītāju, kurš 12 gadus slēpās Krievijas Federācijā ar mainītu identitāti

Lelde Petrāne, 08.11.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policijas darbinieki nākuši uz pēdām kādam 1975.gadā dzimušam vīrietim, kurš pirms 12 gadiem Latvijā veicis vairākas bruņotas laupīšanas personu grupā un divpadsmit gadus slēpās Krievijas Federācijā ar mainītu identitāti. Šā gada oktobra sākumā Krievijas kolēģi, vadoties pēc Valsts policijas sniegtās informācijas, vīrieti aizturēja Krievijas Federācijā. Šobrīd tiek lemts jautājums par viņa izdošanu Latvijai.

1975.gadā dzimušais vīrietis noziedzīgās grupas sastāvā 2004.gada pavasarī un vasarā veica četras bruņotas laupīšanas uz Latvijas autoceļiem. Bruņotais grupējums, izliekoties par tiesībsargājošo instanču pārstāvjiem, pārvietojās automašīnā, kura aprīkota ar bākugunīm un, izmantojot policijas zizli, piespieda lielkravas automašīnu vadītājus apstāties. Tādā veidā personu grupa nolaupīja svešu kustamu mantu par kopējo summu vismaz 149 440 latu vērtībā.

Uz autoceļiem Rīga–Jelgava un Jelgava–Dobele–Annenieki noziedzīgā grupa nolaupīja divas lielkravas automašīnas ar pilnām benzīna cisternām. Pēc tam, kad grupējums benzīnu nodeva tālākai realizācijai, vienu no kravas automašīnām sadedzināja Ķekavas novadā, bet otru atstāja kādā pamesta ceļa malā. Savukārt abās sekojošajās laupīšanas reizēs noziedzīgais grupējums pievērsās tādām kravas automašīnām, kas aprīkotas ar refrižeratoru. Viena tāda laupīšana notika uz autoceļa Rīga – Ainaži, bet otra uz autoceļa Rīga – Veclaicene. Vienu no šīm automašīnām noziedznieki paspēja realizēt, pārdodot Krievijas Federācijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Programmatūra

Par 1000 dolāru «piepelnīšanos» krīzes laikā ASV tiesa Latvijas kibernoziedzniekam Čalovskim piespriež jau izciesto cietumsodu

LETA, 06.01.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV tiesa otrdien Latvijas pilsoni Denisu Čalovski atzina par vainīgu izvirzītajās apsūdzībās par kibernoziegumiem un piesprieda viņam cietumsodu, kas līdzvērtīgs laikam, kuru viņš jau pavadījis apcietinājumā, raksta aģentūra Bloomberg.

Čalovskis tika notiesāts uz 20 ar pusi mēnešiem cietumā, kurus viņš jau ir pavadījis pirmstiesas apcietinājumā gan ASV, gan Latvijā. Prokurori gan vēlējušies vismaz divu gadu jeb 24 mēnešu cietumsoda piemērošanu, taču Čalovska advokāts iebildis, ka Čalovska loma noziegumā bijusi visai ierobežota, viņš nav saņēmis nekādu daļu no nozagtās naudas, turklāt Latvijā viņš bijis ieslodzīts ekstremālos apstākļos Centrālcietumā. Visticamāk, nedēļas laikā Čalovskis atgriezīsies Latvijā, pastāstījis advokāts Deivids Bertans.

Čalovskis, kurš savu vainu izvirzītajās apsūdzībās atzina jau septembrī, ASV tiesā atvainojies par nodarīto un stāstījis, ka viņš radījis nelegālu programmatūru, lai piepelnītos ekonomikas lejupslīdes laikā Latvijā. Par nelegālo darbu Latvijas hakeris saņēmis 1000 ASV dolārus, un šī programma izmantota vīrusā, kas inficējis vairāk nekā miljons datoru visā pasaulē.

Komentāri

Pievienot komentāru