Jaunākais izdevums

Jaunā sasaukuma Rīgas domes pirmajā sēdē 1. jūlijā par pilsētas mēra kandidātu tiks izvirzīts Nils Ušakovs (Saskaņas centrs). Savukārt Aināram Šleseram tiks vicemēra amats.

Par to vienojusies politisko partiju apvienība Saskaņas centrs (SC) un partija LPP/LC, kas pēc domes vēlēšanām paziņoja par koalīcijas izveidošanu. Jau ziņots, ka 6. jūnijā notikušajās Rīgas domes vēlēšanās jaunajā domes sastāvā iekļuva četras partijas, bet par koalīcijas izveidošanu paziņoja SC, kam domē būs 26 vietas un LPP/LC, kas saņēma 12 deputātu mandātus. Jau iepriekš tika paziņots par to, ka par domes priekšsēdētāju tiks izvirzīts vai nu LPP/LC līderis Ainārs Šlesers vai N.Ušakovs.

Koalīcijas partneri vienojušies, ka domes izpilddirektors būs Juris Radzevičs (LPP/LC), kurš bijis gan Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētājs, gan izglītības un zinātnes ministrs, gan ministru prezidenta I.Godmaņa biroja vadītājs. N.Ušakovam būs tikai viens vicemērs – Ainārs Šlesers, kurš atbildēs par pilsētas attīstības jautājumiem.

Domes prezidijā būs seši cilvēki – mērs, vicemērs un pa vienam pārstāvim no katras domē pārstāvētās partijas. Opozīcijā esošajai Pilsoniskajai savienībai un Jaunajam laikam tā būs vienīgā pārstāvniecība domes vadībā, jo nav plānots piedāvāt šīm partijām vadīt kādu no domes komitejām.

A.Šlesers pauda pilnīgu uzticību N.Ušakovam kā mēram, tomēr atzina, ka ievēlēto deputātu vidū neesot bijusi vienprātība un bijuši arī „argumenti par labu citam risinājumam.” Gan N.Ušakovs, gan A.Šlesers pauda apņēmību strādāt domē pilnu termiņu – četrus gadus, lai arī atsevišķi izteikumi liecināja, ka politiķi varētu pārdomāt, jo izskanēja frāze „pašreiz šādi lēmumi nav pieņemti”.

Komentāri

Pievienot komentāru
Politika

Gerhards neizskatīs iespēju atstādināt Ušakovu, bet virzīs likumprojektu par visas domes atlaišanu

LETA, 08.01.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK) neizskatīs iespēju atstādināt no amata Rīgas mēru Nilu Ušakovu (S), bet virzīs likumprojektu par Rīgas domes atlaišanu, otrdien žurnālistiem sacīja Gerhards.

LETA jau rakstīja, ka pēc konsultācijām ar juristiem Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) secinājis, ka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) sagatavotajā likumprojektā par Rīgas domes atlaišanu nav konstatēts neviens likumpārkāpuma fakts, uz kā pamata šobrīd juridiski varētu atlaist pašreizējo domi, aģentūrai LETA pastāstīja premjera preses sekretārs Andrejs Vaivars. Vienlaikus juristi norādījuši uz vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra tiesībām vienpersoniski, bez Ministru kabineta lēmuma atstādināt Rīgas mēru no pienākumu pildīšanas.

Komentējot Kučinska preses sekretāra pausto, ka ministrs var vienbalsīgi no amata atstādināt Rīgas mēru, Gerhards uzsvēra, ka viņš šādu priekšlikumu nav saņēmis. Tajā pašā laikā ministrs uzsvēra, ka VARAM virzīsies uz priekšu ar Tieslietu ministrijas (TM) saskaņoto likumprojektu par Rīgas domes atstādināšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Ainārs Šlesers plānojis divu stundu tikšanos ar tūrisma nozares pārstāvjiem, bet pēc tam kopā ar Rīgas mēru Nilu Ušakovu dosies reidā pa Vecrīgas naktsklubiem.

Tikšanās laikā viesnīcā Rīdzene A.Šlesers ar tūrisma speciālistiem, airBaltic šefu Bertoldu Fliku, Viesnīcu un restorānu asociācijas pārstāvjiem un citiem uzņēmējiem pārrunās, kā veiksmīgāk izlietot Rīgas domes budžeta grozījumos šogad piešķirto miljonu latu Rīgas tēla popularizēšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Tikai 7% iedzīvotāju totalizatorā likuši uz Ušakovu kā Rīgas mēru

, 10.07.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirms pašvaldību vēlēšanām notikušajā politiskajā totalizatorā 46% iedzīvotāju izdarījuši likmes uz Aināru Šleseru (LPP/LC) kā nākamo Rīgas mēru, savukārt uz Nilu Ušakovu (SC) kā potenciālo mēru likmes izdarījuši tikai 7% iedzīvotāju.

Interneta totalizatora portāla Betway.com statistikas dati liecina, ka iedzīvotāji, izdarot likmes uz nākamo Rīgas mēra amata kandidātu, lielākas izredzes prognozējuši A. Šleseram (46 %) un Ģ.V. Kristovskim (25 %). Pesimistiskākās prognozes tika izteiktas par A. Loskutova (11 %), N. Ušakova un J. Birka kandidatūrām (attiecīgi abiem 7 %). Atbildot uz politiskā totalizatora likmes jautājumu «Vai A. Šlesers kļūs par Rīgas mēru?» , 100 % gadījumu jeb visas likmes tika izdarītas atbildot ar «Jā», pastāstīja Betway.com komunikācijas konsultants Raimonds Andžāns.

Laikā no 28. maija līdz 6. jūnijam Betway.com organizēja Rīgas pašvaldības vēlēšanu totalizatoru, kurā iedzīvotājiem tika dota iespēja izdarīt likmes par partiju sadalījuma sastāvu Rīgas domē, nākamo Rīgas mēra amata kandidātu, salīdzināt Aināra Šlesera un Nila Ušakova izredzes iegūt Rīgas mēra amatu, kā arī mēģināt noteikt spēku samērus starp atsevišķām partijām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

26% rīdzinieku vēlas par mēru Šleseru; Jaunais laiks sola to nepieļaut

Līva Melbārzde, Db, 06.06.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Provizoriskā aptauja liecina, ka visvairāk rīdzinieku tomēr par pilsētas mēru vēlētos redzēt Aināru Šleseru (LPP/LC). Jaunais laiks, kas Rīgas domē ir orientējoši ieguvis 10 līdz 15 mandātus, sola nepieļaut A. Šlesera nonākšanu mēra amatā.

Apkopojot vairāku aptauju rezultātus, 26% rīdzinieku priekšroku devuši Aināram Šleseram kā Rīgas mēram, 21% vēlas Nilu Ušakovu (Saskaņas centrs), 20% Ģirtu Valdi Kristovski (Pilsoniskā Savienība), 8% Edgaru Jaunupu (Jaunais laiks) un 7% kādu citu mēra kandidātu. Tā ziņo LTV1.

”Dabisks mūsu sabiedrotais ir Ģirts Valdis Kristovskis no Pilsoniskās Savienības, mēs jau agrāk esam teikuši, ka mums nav iebildumu stādāt vienā koalīcijā ar Saskaņas centru, pat mēra Nila Ušakova vadībā, mēs esam gatavi strādāt arī ar LPP/LC, bet ne ar Aināru Šleseru kā mēru,” intervijā LTV1 teica partijas Jaunais laiks Rīgas mēra kandidāts Edgars Jaunups, par kuru kā mēru pēc provizoriskās aptaujas rezultātiem savu balsi atdevuši 8% rīdzinieku. To, ka Jaunais laiks nolēmis nepieļaut A. Šlesera kļūšanu par Rīgas mēru portālam Delfi apliecinājusi arī partijas līdere Solvita Āboltiņa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) rosinājis Ģenerālprokuratūrai apsūdzēt bijušo Rīgas mēru Nilu Ušakovu (S), viņa toreizējo vietnieku Andri Ameriku (GKR) un vēl vairākas personas lietā par aptuveni desmit miljonu eiro zaudējumu radīšanu Rīgas pašvaldībai un tās kapitālsabiedrībai.

Trešdien KNAB nodeva Ģenerālprokuratūrai kriminālprocesu, kurā ieguva pietiekamus pierādījumus, ka četras bijušās Rīgas domes un tās kapitālsabiedrības amatpersonas, kā arī viena fiziska persona, mantkārīgu mērķu vadītas, radīja minibusu pasažieru pārvadājumu pilnsabiedrībai ienākumus, kuru daļa bija atmaksājama kā regulārs kukulis skaidrā naudā divām bijušajām Rīgas domes augstākajām amatpersonām, aģentūru LETA informēja KNAB.

Noziedzīgo nodarījumu rezultātā pašvaldībai un tās kapitālsabiedrībai radīts vairāk nekā 10 miljonu eiro mantiskais zaudējums.

KNAB izmeklēšanā iegūtie pierādījumi liecina, ka bijušais Rīgas domes priekšsēdētājs un viņa vietnieks, izmantojot savu kā pašvaldības vadošo amatpersonu dienesta stāvokli, pieprasīja no fiziskas personas - minibusu pasažieru pārvadājumu pilnsabiedrības pastarpinātā īpašnieka - kukuli lielā apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Papildināta - Rīgas satiksmes pagaidu vadītājs Matīss saņem Ušakova atbalstu un paliek amatā

LETA, 28.02.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašvaldības SIA «Rīgas satiksme» pagaidu vadītājs Anrijs Matīss turpinās vadīt uzņēmumu, lai arī vēl šodien tika pieļāvis iespēju to pamest, ja negūs skaidru atbalstu viņa rosinātajām izmaiņām, - par to viņš paziņoja pēc vairāk nekā stundu ilgas tikšanās ar Rīgas mēru un «Rīgas satiksmes» akciju turētāju Nilu Ušakovu (S).

Ušakovs žurnālistiem sacīja, ka šodien ar Matīsu izrunājis daudzus jautājumus, kas saistīti ar uzņēmuma funkcionēšanu gan tuvākā, gan tālākā nākotnē un patlaban neesot iemeslu runāt par to, ka uzņēmumam draudētu nestabilitātes problēmas.

Viņš atkārtoti uzsvēra, ka Matīss darot «ārkārtīgi grūtu darbu» un daudzas lietas neuztvert emocionāli nemaz neesot iespējams.

Tāpat viņš norādīja, ka pēc sarunas ar medijiem abi ar Matīsu turpinās strādāt pie uzņēmuma šī gada budžeta veidošanas. «Rīt, »Rīgas satiksmes« akcionāru sanāksmē lemsim par uzņēmuma budžetu, skatot to kontekstā arī ar pašvaldības budžetu, kuru iecerēts pieņemt 27.martā,» sacīja Ušakovs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP) izdevis rīkojumu par Nila Ušakova (S) atstādināšanu no Rīgas domes priekšsēdētāja amata pienākumu pildīšanas, liecina informācija oficiālajā izdevumā «Latvijas Vēstnesis».

Pūces rīkojumā uzskaitīti vairāki Ušakova kā Rīgas mēra un kā pašvaldības SIA «Rīgas satiksme» kapitāla daļu turētāja pārstāvja izdarīti pārkāpumi. Piemēram, sagatavojot pārskatu par Rīgas pilsētas pašvaldības 2017.gada budžeta izpildi, attiecībā uz «Rīgas satiksmes» finanšu datiem esot nepareizi iegrāmatoti 18,43 miljoni eiro. Rezultātā līdzekļi neesot izlietoti saskaņā ar pašvaldības konsolidētajā kopbudžetā paredzēto mērķi.

TIEŠRAIDE: Nila Ušakova preses brīfings

Saistībā ar šo gadījumu Ušakovs esot pārkāpis vairākas Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likuma, Publiskas personas finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanas likuma, likuma «Par grāmatvedību», Likuma par budžetu un finanšu vadību, kā arī likuma «Par pašvaldību budžetiem» normas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes pirmajā sēdē par pilsētas domes priekšsēdētāju ievēlēts apvienības Saskaņas centrs līderis Nils Ušakovs.

Viņa kandidatūru izvirzīja domes valdošā koalīcija – Saskaņas centrs un partija LPP/LC. Uz mēra amatu kandidēja arī Pilsoniskās savienības līderis Ģirts Valdis Kristovskis, kuru atbalstīja arī otra opozīcijas partija Jaunais laiks. Ģ.V.Kristovskis izmantoja kandidāta uzrunai atvēlēto laiku, lai atgādinātu savas jau priekšvēlēšanu periodā paustās atziņas par vieglās ražošanas attīstību un Rīgu kā Baltijas jūras reģiona centru. Viņš izteicās, ka no jaunās domes prasīs «pārskatāmu lēmumu pieņemšanu caurskatāmā procesā.»Par Rīgas mēru ievēl Nilu Ušakovu img src="http://www.db.lv/gfx/fotoico1.png" /

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Solītās darbavietas Rīgā tiek tikai «savējiem»

, 08.10.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmajās simts dienās, kopš Rīgā ievēlēta jaunā dome, izdarīto darbu lietderību var drīzāk apšaubīt, nekā vērtēt pozitīvi, raksta Diena. Darbavietas, ko A. Šlesers solīja savā priekšvēlēšanu kampaņā ir atrastas tikai tiem, kas saistīti ar vienu vai otru koalīcijas partiju.

Drīz pēc vēlēšanām tika nomainīta lielākā pašvaldības uzņēmuma Rīgas satiksme valde, kurā sākuši strādāt LPP/LC cilvēki. Mēra birojs tā arī nespējis paskaidrot, pēc kādiem kritērijiem tiek izvēlēti valdes locekļi. LPP/LC un SC cilvēki iecelti arī citos pašvaldību uzņēmumos.

Laikraksts norāda, ka ar ienākumu palielināšanu domei pagaidām nesokas, tā vietā tiek tērēta iepriekšējos gados uzkrātā nauda. Šī gada budžeta grozījumos iztrūkums pilsētas makā tika palielināts vairāk kā divas reizes, arī ieņēmumu prognoze nākamajam gadam sola kritumu par 20 %. Domes vadība apgalvo, ka līdzekļi ienāks, tiklīdz ārzemēs sāks popularizēt Rīgas zīmolu LIVE RĪGA, kura reklamēšanai nākamgad paredzēti 5 miljoni latu. Reklāmas asociācija šonedēļ gan norādījusi, ka līdzekļi faktiski tiek tērēti partiju priekšvēlēšanu kampaņai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunais laiks vēlas tikties ar Rīgas domes priekšsēdētāju Nilu Ušakovu, lai pārrunātu vicemēra Aināra Šlesera «aktivitātes».

Partija šodien paziņojumā pavēstījusi, ka aicina N. Ušakovu piedalīties partijas Rīgas domes frakcijas sēdē «ņemot vērā, ka Rīgas domē tiek virzīta un arī pieņemta virkne diskutablu lēmumu, kas rada aizdomas par nelikumīgu atsevišķu biznesu interešu lobēšanu, izmantojot pilsētas budžetu.» Tikšanās laikā deputāti pieprasīs nodrošināt RD projektu realizācijā ievērot publisku un atklātu konkursu principu, tādējādi iegūstot pašvaldībai labāko un ekonomiski izdevīgāko risinājumu.

JL deputāti vēlas sagaidīt atbildes uz jautājumiem par to, kā pēdējo nedēļu laikā tiek izskatīti un virzīti jautājumi Rīgas domē, piemēram, par vērienīgo kanālmalas izgaismošanu, 11. novembra krastmalas iznomāšanu bez konkursa, Rīgas tūrisma attīstības biroja izveidi, Grindeks zemes apbūves intensitātes palielināšanu un daudziem citiem jautājumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Iedzīvotāji: Ziemassvētku dāvanas šogad vajadzētu Ušakovam, žagarus - Viņķelei

LETA, 19.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielāko Ziemassvētku dāvanu, iedzīvotāju ieskatā, šogad pelnījis Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC), savukārt visvairāk žagaru būtu pelnījuši labklājības ministre Ilze Viņķele (V) un premjers Valdis Dombrovskis (V), liecina jaunākā DNB Latvijas barometra aptauja.

Jautāti, kurš sabiedrībā zināms cilvēks būtu pelnījis vislielāko Ziemassvētku dāvanu, ievērojami biežāk nekā citus cilvēkus iedzīvotāji nosauca Rīgas mēru Ušakovu - viņam dāvanu novēl 20%.

Iedzīvotāju viedokļi par to, kurš par šogad paveikto būtu pelnījis lielāko dāvanu, būtiski atšķiras atkarībā no sarunvalodas ģimenē. Ja no iedzīvotājiem ar krievu sarunvalodu ģimenē Ušakovu nosauca 42% aptaujāto, tad no latviski runājošajiem Rīgas domes priekšsēdētāju minēja vien 5%. Latviski runājošie savukārt par cilvēku, kurš visvairāk būtu dāvanas cienīgs, uzskatījuši premjeru Dombrovski. Viņam dāvanu vēl 13% latviski runājošo un 1% aptaujāto iedzīvotāju ar krievu sarunvalodu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daļai Mēru muižas tiks rīkota nomas tiesību izsole, liecina Smiltenes novada pašvaldības domes sēdē pieņemtais lēmums.

Kā aģentūru LETA informēja Smiltenes novada pašvaldības komunikācijas speciāliste Beāte Putniņa, interesenti varēs pretendēt uz nomnieka statusu kādai no piecām telpu grupām ēkas pagrabstāvā.

Pašvaldība lēma par Mēru muižas pagrabstāva iznomāšanu 419,7 kvadrātmetru (m2) platībā. To potenciālie nomnieki varēs izmantot kā biroja telpu vietu tirdzniecībai/pakalpojumiem, tūrisma un atpūtas pakalpojumu sniegšanai, kā kultūras, izglītības un zinātnes, veselības aizsardzības iestādi.

Atbilstoši 2022.gada 15.novembrī veiktajam SIA "Vindeks" atzinumam, Mēru muižas pagrabstāva telpu daļai noteikta maksa 0,20 eiro par vienu m2, neiekļaujot pievienotās vērtības nodokli, komunālos un citus maksājumus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domē tiek apsvērta iespēja lielajās pašvaldības kapitālsabiedrībās veidot padomes, kas uzraudzītu uzņēmumu valžu darbu, šorīt intervijā Latvijas Radio pastāstīja jaunievēlētais domes priekšsēdētāja vietnieks Oļegs Burovs (GKR).

Viņš sacīja, ka šādu iespēju jau vakar pārrunājis ar Rīgas mēru Nilu Ušakovu (S). Padomes varētu veidot tādos pašvaldības uzņēmumos kā SIA «Rīgas namu pārvaldnieks» un SIA «Rīgas satiksme». Tieši par šo kapitālsabiedrību darbu tiekot saņemts visvairāk sūdzību.

Burovs uzsvēra, ka uzņēmumu padomēs nevajadzētu atrasties politiskajiem spēkiem pietuvinātām personām, kā tas bija deviņdesmitajos gados. «Vajadzētu būt absolūti profesionālai padomei,» uzsvēra jaunais Rīgas vicemērs, atbalstot otrdien domes sēdē izskanējušu ideju, ka padomju locekļu meklēšanu varētu uzticēt meklēt profesionālām personāla atlases kompānijām atklātos konkursos.

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks pieļāva, ka personāla atlases kompānijas nākotnē varētu piesaistīt arī pašvaldības uzņēmumu valdes locekļu meklēšanā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kaut arī Maskavā pārtikas pietiek, tās piegāžu apjomus no Latvijas iespējams palielināt nevis par tik un tik procentiem, bet vairākas reizes, pēc tikšanās ar Rīgas mēru Nilu Ušakovu (SC) paziņoja Maskavas mērs Jurijs Lužkovs, kurš ieradies vienas dienas vizītē Rīgā.

«Maskavā pārtikas tirgus ir pietiekams, katru dienu maskavieši patērē 32 –34 tūkstošus tonnu pārtikas, bet tajā jānotiek diversifikācijai – nevar orientēties uz vieniem un tiem pašiem piegādātājiem. Tad uzreiz ir monopols. Sadarbojoties ar daudziem piegādātājiem, izdodas noturēt normālas cenas,» teica J.Lužkovs, ziņo diena.lv. Maskavas valdībā ar pārtikas jautājumiem nodarbojas divi departamenti – viens regulē iepirkumus vairumā, otrs sadarbojas ar mazumtirdzniecības tīkliem. J.Lužkovs arī norādīja, ka maskavieši pie Latvijas pārtikas esot pieraduši un uzskata to par kvalitatīvu. Taču Maskavas mērs tieši neatbildēja, vai pārtikas piegāžu palielināšanās no Latvijas varētu būt saistīta ar Rīgas markas projektu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM) otrdien nav izdevies saskaņot Rīgas domes atlaišanas likumprojekta redakciju, jo pret to iebildusi Latvijas Pašvaldību savienība un Latvijas Lielo pilsētu asociācija, informēja ministrijā.

Likumprojektu atbalstījuši Tieslietu ministrija, Valsts kanceleja un Pārresoru koordinācijas centrs. Savukārt to nesaskaņo Latvijas Pašvaldību savienība, uzskatot, ka tajā nav ietverts domes atlaišanas pamatojums un Latvijas Lielo pilsētu asociācija, galvenokārt, uzskatot, ka likumprojekta anotācijā nav informācijas, kas apstiprinātu un pierādītu šāda pārkāpuma esamību, norādīja ministrijā.

Pēc VARAM paustā, Tieslietu ministrija sanāksmē uzsvērusi, ka Rīgas domes darbībā ir konstatēti sistemātiski pārkāpumi, savukārt Latvijas Pašvaldību savienības un Latvijas Lielo pilsētu asociācijas viedoklis nav uzskatāms par objektīvu, jo tās ik gadu saņem dotāciju no Rīgas domes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Centrāltirgū varētu tikt izveidots stends, kurā tirgotu tikai Latvijā bioloģiski audzētos dārzeņus, aģentūra LETA uzzināja Zemkopības ministrijā (ZM).

ZM informēja, ka trešdien zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS) tikās ar Rīgas mēru Nilu Ušakovu un AS Rīgas centrāltirgus valdes priekšsēdētāju Arti Druvinieku, lai pārrunātu iespējas palielināt Latvijā audzēto dārzeņu un citas vietējās lauksaimnieciskās produkcijas piedāvājumu un realizācijas apjomus galvaspilsētas tirgos.

Tostarp tikšanās laikā pārrunātas iespējas Latvijas lauksaimniekiem tiešajā tirdzniecībā tirgot pašu audzēto un ražoto produkciju, kam būtu nepieciešams izveidot speciālas tirdzniecības vietas un piedāvāt lauksaimniekiem atsevišķus atvieglojumus tirdzniecības organizēšanai. Rīgas mērs un Rīgas centrāltirgus vadītājs zemkopības ministram apliecināja, ka šobrīd tiek apsvērta iecere Rīgas izveidot speciālu stendu, kurā tirgotu tikai Latvijā bioloģiski audzētos dārzeņus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Matīss: Pagaidām kreditori neprasīs Rīgas satiksmei priekšlaicīgi atdot aizdevumus

LETA, 08.02.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmumam ir izdevies pārliecināt aizdevējus par situācijas stabilizēšanos pašvaldības SIA «Rīgas satiksme» un patlaban kreditori neprasīs priekšlaicīgi atdot aizdotos līdzekļus, pastāstīja SIA «Rīgas satiksme» pagaidu valdes loceklis Anrijs Matīss.

Matīss norādīja, ka šodien notika uzņēmuma valdes tikšanās ar lielākajiem kredītu izsniedzējiem - vairāku vadošo Latvijas banku, kā arī Eiropas investīciju bankas, Ziemeļu investīciju bankas un citu ārvalstu kredītiestāžu pārstāvjiem.

«Rīgas satiksmes» pārstāvji skaidrojuši situāciju ar uzņēmuma finanšu stāvokli, iepazīstinājuši ar plāniem par uzņēmuma turpmāko darbu un snieguši citu interesējošu informāciju. «No kreditoru puses bija ļoti daudz jautājumu gan par iespējamajām kriminālapsūdzībām, kas saistītas ar ierosināto procesu, gan par uzņēmuma vadības turpmāko darbu. Tāpat viņi interesējās par korporatīvo pārvaldi - kad tiks izveidota padome un kāda būs tās loma un prasīja daudzas citas lietas,» sacīja Matīss.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) sagatavotajā likumprojektā par Rīgas domes atlaišanu nav konstatēts neviens likumpārkāpuma fakts, uz kā pamata šobrīd juridiski varētu atlaist pašreizējo domi, pastāstīja Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) preses sekretārs Andrejs Vaivars.

Vienlaikus juristi norādījuši uz vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra tiesībām vienpersoniski, bez Ministru kabineta lēmuma atstādināt Rīgas mēru no pienākumu pildīšanas.

Kā stāstīja Vaivars, Kučinskis ir ticies ar juristiem no Valsts kancelejas, Saeimas Juridiskā biroja, kā arī ar konstitucionālo tiesību ekspertu Edgaru Pastaru, kuri izdiskutējuši jautājumu par minēto likumprojektu. Tāpat premjers iepazinies ar medijos publicētajām Satversmes tiesas tiesneša domām.

«Juristi secinājuši, ka jebkuras pašvaldības kā sabiedrības tieši vēlētā kopuma atlaišana ar likumu ir galējs līdzeklis, kuram jābūt pamatotam ar konkrētiem faktiem. Konkrētajā likumprojektā nav konstatēts neviens likumpārkāpuma fakts, uz kā pamata šobrīd juridiski varētu atlaist pašreizējo Rīgas domi,» atzina Vaivars.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Rīgas Uzņēmēju biedrība: Rīgas dome ar uzņēmējiem nesadarbojas vispār

LETA, 21.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes sadarbība ar uzņēmējiem līdz šim ir bijusi neveiksmīga vai tādas nav bijis vispār, šodien, atklājot Rīgas Uzņēmēju biedrības (RUB) rīkoto tikšanos ar Rīgas mēra amata kandidātiem, atzina biedrības prezidente Edīte Alksne.

Kā piemēru Alksne minēja pērn 1.oktobrī pēc Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) iniciatīvas parakstīto trīspusējo sadarbības līgumu ar Rīgas pašvaldību par Rīgas attīstības konsultatīvās padomes izveidi. Līgums tika parakstīts ar mērķi uzlabot dialogu starp sociālajiem partneriem, valsts un pašvaldību institūcijām, taču kopš parakstīšanas tas tā arī nav izkustējies no nulles punkta.

Investīciju un uzņēmējdarbības veicināšanas padomes sēdes notiekot vairs tikai aptuveni reizi gadā, bet 2011.gadā domē likvidēts arī Uzņēmējdarbības koordinācijas centrs.

Šodien uz tikšanos ar Rīgas uzņēmējiem bija ieradušies visu četru lielāko partiju nosauktie mēra amata kandidāti, izņemot pašreizējo mēru Nilu Ušakovu (SC).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Partijas Jaunais laiks Rīgas domes frakcijai ir aizdomas par atsevišķu personu interešu lobēšanu, pieņemot lēmumu nodot privatizācijai RSK apdrošināšanas AS, piesaistot tai privāto kapitālu.

Tāpēc JL aicina Rīgas mēru Nilu Ušakovu izvērtēt pašvaldības uzņēmuma RSK apdrošināšanas AS (RSK) vadītāja Daiņa Virbaļa atbilstību amatam. JL Rīgas domes frakcijas vadītājs Olafs Pulks uzskata, uzņēmuma valdes priekšsēdētāja kvalifikācija un līdzšinējā pieredze liekot apšaubīt D. Virbaļa kompetenci.

FKTK savā lēmumā esot teikusi, ka neiebilst, ka D. Virbalis sāk pildīt valdes priekšsēdētāja amata pienākumus, izvirzot tam virkni nosacījumu. Tomēr interesanti esot tas, ka D. Virbalis savus amata pienākumus sācis veikt agrāk nekā ticis pieņemts FKTK lēnums un šajā laikā veikti neatgriezeniski procesi uzņēmuma restrukturizācijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašvaldības Rīgas nami (RN) meklē sadarbības partneri kultūras funkciju turpināšanai Rīgas mākslas telpa (RMT) un kino Rīga. Kultūras darbiniekiem šķiet, ka tas ir veids, kā tās likvidēt, 13.novembrī raksta Diena.

Savukārt Rīgas domes un RN amatpersonas sola saglabāt gan kultūras funkciju, gan atstāt spēkā noslēgtos līgumus par izstādēm un filmu demonstrēšanu. Tomēr amatpersonas pieļāvušas, ka nāksies gan izstāžu zāli, gan kinoteātri «klapēt ciet», ja partnerus neatradīs.

«Mēs ļoti nopietni iedziļināsimies, pirms slēgsim nomas līgumu,» sola RN valdes priekšsēdētājs Andris Lācis. Ja partnerus atrast neizdosies, uzņēmums mēģinās uzturēt abas iestādes saviem spēkiem, taču ir ieinteresēts panākt izdevīgāko izstāžu zāles un kinoteātra funkcionēšanas variantu.

RD Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētājs Andris Ameriks (LPP/LC) norādīja, ka telpas ir vērts iznomāt pat par 10 santīmiem m2, bet minēja, ka konkursu tomēr nāksies rīkot: «Mākslas telpā kroga nebūs. Ja atradīs partneri - pilsēta noteiks, ar kādiem nosacījumiem slēgs līgumu. Ja nepieteiksies, vai nu jāturpina finansēt no pašvaldības budžeta, vai «jāklapē ciet».»

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Bankas apliecina gatavību finansēt Rīgas domes projektus

, 03.08.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas lielākās bankas ir gatavas finansēt konkrētus Rīgas domes projektus dažādās jomās.

To Latvijas Komercbanku asociācijas biedri apliecināja, tiekoties ar Rīgas mēru Nilu Ušakovu (SC) un viņa vietnieku Aināru Šleseru (LPP/LC).

Rīgas domes vadītāji vēlējās noskaidrot, vai bankas patlaban būtībā ir gatavas izsniegt kredītus un kādiem projektiem tas ir iespējams, pastāstīja Rīgas mēra preses sekretāre Anna Kononova. Domes vadītāji uzsvēra, ka ir gatavi meklēt investorus, taču investoru piesaistē labprāt cieši sadarbotos arī ar bankām.

Banku pārstāvji informēja, ka ir gatavi finansēt konkrētus projektus dažādās jomās, tai skaitā tūrisma, tranzīta, kā arī projektus Rīgas brīvostas teritorijā. Uzņēmēji pauda ieinteresētību piedalīties mājokļu siltināšanas un energoefektivitātes paaugstināšanas projektu īstenošanā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

VARAM darbinieki sākuši iepazīties ar Rīgas satiksmes audita ziņojumu

LETA, 08.03.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) darbinieki devušies uz pašvaldības uzņēmuma «Rīgas satiksme» biroju, lai tur iepazītos ar kompānijas «Ernst&Young» sagatavoto audita ziņojumu, piektdien intervijā Latvijas Radio pastāstīja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP).

Pēc viņa teiktā, ziņojums ir apjomīgs, tādēļ iepazīšanās ar to prasīs diezgan daudz laika. VARAM darbinieki vakar RS telpās ir sākuši iepazīties ar ziņojuma tekstu un turpinās to darīt arī tuvākajās dienās, informēja Pūce.

Viņš atzina, ka pašreizējā situācija, kad VARAM darbiniekiem pašiem ir jādodas uz pašvaldības kapitālsabiedrības telpām, lai iepazītos ar audita ziņojumu, nav normāla, tomēr tādā veidā vismaz var panākt mērķi - piekļūt informācijai. «Mēs varam patērēt vēl laiku, sarakstoties ar Rīgas domi, bet mēs izvēlējāmies veikt pārbaudi. Darbinieki devās uz »Rīgas satiksmi«, iepazīstas ar ziņojumu. Galvenais ir piekļūt informācijai, un tas ir nodrošināts.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Atkārtoti prasa Ušakova demisiju

Elīna Pankovska, 20.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Referenduma rezultāti esot nodemonstrējuši rīdzinieku attieksmi pret Rīgas domes priekšsēdētāju Nilu Ušakovu (SC), kurš bijis aktīvs referenduma atbalstītājs, tādēļ Rīgas domes frakcijas Vienotība deputāti aicina Rīgas mēru atkāpties.

Savā paziņojumā viņi norāda: «Ņemot vērā, ka N.Ušakovs vienmēr sevi ir pozicionējis kā visu rīdzinieku mēru, rīdzinieki 18.februārī ir pauduši savu nostāju, tādējādi izsakot savu neuzticību Rīgas mēram Nilam Ušakovam”. Tādēļ frakcijas „Vienotība” deputāti aicina Rīgas domes priekšsēdētāju rīkoties atbilstoši rīdzinieku 18.februārī nodemonstrētajai attieksmei un atkāpties.»

Kā liecina provizoriskie referenduma rezultāti, Rīgā pret krievu valodu kā otru valsts valodu esot nobalsojuši 63,56 % balsstiesīgie rīdzinieki. Savukārt par nobalsojis krietni mazāks skaits rīdzinieku.

Jāmin gan, ka šī nav pirmā reize, kad opozīcijas deputāti lūdz Rīgas mēru atkāpties no amata. DB jau rakstīja, ka N.Ušakova paziņojums par vēlmi gaidāmajā referendumā balsot par krievu valodu, kā otru valsts valodu, izsauca neatkarīgo deputātu grupas neapmierinātību. Viņi uzsvēra, ka šis mēra paziņojums liek aizdomāties par N.Ušakova atbilstību valsts galvaspilsētas vadītāja amatam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aldis Gobzems pašreiz ir tas kandidāts, kurš ir jāatbalsta kā Latvijas Ministru prezidents, jo vēlētāji skaidri ir pateikuši, ka viņi vēlas pārmaiņas, uzskata uzņēmējs un bijušais politiķis Ainārs Šlesers.

Kad raidījums Nekā personīga jums uzdeva jautājumu par stāvēšanu aiz KPV LV, vai jūs tiešām līdz galam atbildējāt uz šo jautājumu?

Pēdējā laikā ir izskanējušas dažādas baumas par to, vai es esmu stāvējis aiz kādas partijas, vai esmu stāvējis aiz premjera amata kandidāta Alda Gobzema. Jāsaka, ka es esmu ilgstoši bijis politikā. No 1998. līdz 2011.gadam es biju aktīvajā politikā. Esmu piedalījies gan vēlēšanu kampaņās, gan dažādu valdību veidošanā. Kopš 2011. gada neesmu aktīvajā politikā, bet mani kā Latvijas pilsoni, kurš dzīvo un strādā Latvijā, kuram ir ģimene un pieci bērni, interesē, kas notiks ar mūsu valsti nākotnē. Tāpēc es vēlos skaidri pateikt, ka Aldis Gobzems pašreiz ir tas kandidāts, kurš ir jāatbalsta kā Latvijas Ministru prezidents, jo vēlētāji skaidri ir pateikuši, ka viņi vēlas pārmaiņas. Vēlētāji grib, lai Latvijā sākas attīstība. Lai beidzas stagnācija. Un tā dzirksts, kas ir redzama Gobzema acīs un jūtama visā viņa darbībā, ir tā, kas nepieciešama Latvijai.

Komentāri

Pievienot komentāru