Būve

Paraksta 16 miljonus vērtu līgumu par Liepājas tranzītielas rekonstrukciju

Vēsma Lēvalde, 26.04.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas dome parakstījusi līgumu ar SIA CBF Binders par dienvidu pieslēgumu Liepājas ostai jeb Zirņu - Ganību ielas rekonstrukciju.

Līdz ar to ir paveikti priekšdarbi, lai maijā varētu sākt būvdarbus, informē Liepājas dome. Konkursā bija pieteikušies divi pretendenti – SIA CBF Binders un SIA Matthai. Ielas rekonstrukciju visā tās garumā plānots paveikt viena gada laikā pēc būvatļaujas saņemšanas. Būvdarbu kopējās izmaksas ir 16,17 miljoni Ls.

Db.lv jau rakstīja, ka finansējumu šim mērķim Liepāja saņems no Eiropas Savienības Kohēzijas fonda, kā arī no valsts un no pašvaldības budžeta. Zirņu ielas rekonstrukcijas projekts ir viens no pilsētas Dienvidu – Ziemeļu maģistrāles izveidošanas posmiem. Projekta sabiedriskās apspriešanas gaitā pret to iebilda Zirņu ielas iedzīvotāji, norādot, ka mazstāvu apbūves dzīvojamajā rajonā nav vēlams smagais transports, kas ved uz ostu kravas. Pērn iedzīvotāji pat vērsās ar sūdzību Eiropas Komisijā, tomēr šogad martā saņemtajā atbildē bija norādīts, ka projekta izvērtēšana ir dalībvalsts ziņā. Tomēr iedzīvotāji panāca vairākas izmaiņas projektā, tai skaitā - prettrokšņa žoga izbūvi un dzīvojamo ēku fasāžu elementu uzlabojumus uz projekta finansējuma rēķina.

Komentāri

Pievienot komentāru