Apdrošināšana

Pārapdrošinātājs Swiss Re pēc naudas atmaksas Bafetam ieslīdzis zaudējumos

Lelde Petrāne, 17.02.2011

Jaunākais izdevums

Viens no pasaulē lielākajiem pārapdrošinātājiem Swiss Re ceturtajā ceturksnī strādājis ar zaudējumiem, jo atmaksājis ārkārtas aizdevumu Vorenam Bafetam (Warren Buffet), ziņo The Wall Street Journal.

Cīrihē bāzētais pārapdrošinātājs informējis, ka ceturksnī, kas noslēdzās 31.decembrī, tas cietis 725 miljonu ASV dolāru tīros zaudējumus. Atbilstošajā laika posmā iepriekšējā gadā Swiss Re strādāja ar 394 miljonu ASV dolāru peļņu.

Analītiķi bija prognozējuši mazākus zaudējumus aptuveni 400 miljonu ASV dolāru apmērā.

Swiss Re lēš, ka plūdi Austrālijā decembrī izmaksājuši tam apmēram 100 miljonus ASV dolāru. Pārapdrošinātājs prognozē, ka prasības par papildu 225 miljoniem ASV dolāru nākušas klāt janvārī.

Swiss Re, kas ir pasaulē otrs lielākais pārapdrošinātājs aiz Munich Re, novembrī piekrita pirms termiņa atmaksāt aizdevumu Bafeta kompānijai Berkshire Hathaway Inc., kas tika piešķirts kredītu krīzes laikā.

Swiss Re cer atgūt savu AA kredītreitingu, kuru Standard & Poor's samazināja 2009.gada februārī, jo zaudējumi piespieda kompāniju aizņemties naudu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Apdrošināšana

Papildināta - Kādas ir vidējās OCTA cenas dažādās Eiropas valstīs?

Db.lv, 28.09.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Centrāleiropas valstīs būtisku lomu spēlē obligātā civiltiesiskās transportlīdzekļu atbildības transportlīdzekļu apdrošināšana, konferencē Apdrošināšana un pārapdrošināšana Baltijā 2018 sacīja Vienna Insurance Group attīstības un stratēģijas vadītājs Klauss Mūlēders.

Viņš uzsvēra, ka Rietumeiropā transportlīdzekļu apdrošināšana veido tikai 24% no kopējiem riska apdrošināšanas apjomiem, savukārt Centrālajā un Austrumeiropā – 52%. Tajā pašā laikā apdrošinātāji šajā segmentā saskaras ar būtiskiem izaicinājumiem, no kuriem viens ir augošās atlīdzības.

Atlīdzību apjoma pieaugumu veicina vairāki faktori, tajā skaitā, inflācija saistībā ar ekonomikas izaugsmi, likumdošanas izmaiņas saistībā ar nemateriālo zaudējumu atlīdzībām un tehnoloģiju attīstība, kas būtiski sadārdzina detaļas.

Tajā pašā laikā šī apdrošināšanas veida cenas Baltijas valstīs ievērojami atpaliek no Rietumeiropas valstu cenām.

Galerijā augstāk iespējams uzzināt, kādas ir vidējās OCTA prēmijas vairākās Eiropas valstīs!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītā gada beigās desmitajai daļai uzņēmumu bija reģistrēts ārvalstu pamatkapitāls, liecina Lursoft apkopotā informācija.

Gada laikā šādu uzņēmumu skaits samazinājies par teju 10%.

Lursoft pētījis ārvalstu ieguldījumu izmaiņas Latvijā reģistrēto uzņēmumu pamatkapitālos 2021.gadā, analizējot, kā ieguldījumu apjoms pērn mainījies dažādās nozarēs.

Pētījuma dati atklāj, ka pagājušajā gadā vien retajā nozarē pieaudzis uzņēmumu skaits, kuru pamatkapitālos reģistrēti ārvalstu ieguldījumi. Pozitīvas izmaiņas bija vērojamas tikai veterināro pakalpojumu, radio un televīzijas programmu izstrādes un apraides, kā arī gaisa transporta sektoros. Visās trīs iepriekšnosauktajās nozarēs aizvadītajā gadā audzis arī ieguldītāju skaits un ieguldītās summas.

Jānorāda, ka tieši gaisa transports ir nozare, kurā reģistrēts viens no augstākajiem ārvalstu kapitāla uzņēmumu īpatsvariem. Lursoft apkopotie dati atklāj, ka 2021.gada beigās nozarē bija reģistrēti 36 uzņēmumi, no tiem 18 ar ārvalstu kapitālu. Ieguldījumu apjoms gaisa transporta nozarē 2021.gada laikā audzis par 5,75%, sasniedzot 2,06 milj. EUR.

Komentāri

Pievienot komentāru