Foto

Pārbauda vairākus miljonus vērtās Rīgas Tautas daiļamatu pamatskolas rekonstrukcijas gaitu

Dienas Bizness, 08.04.2014

Jaunākais izdevums

Turpinās rekonstrukcijas darbi Oskara Kalpaka Rīgas Tautas daiļamatu pamatskolas ēkā Skrindu ielā.

Būvdarbi kopumā pašvaldībai izmaksās kopējās būvniecības izmaksas ir gandrīz 7,8 miljoni eiro, un būvdarbus veic SIA Abora, kas iesniedza piedāvājumu ar zemāko cenu.

Otrdien ar remontdarbu norisi iepazinās Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC), viņa vietnieks Andris Ameriks (GKR), kā arī Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs (SC).

Pamatskolas atjaunošanas darbos ietilpst arī apkures sistēmas maiņa, jo līdz šim tajā izmantota ogļu apkure. Tāpat rekonstrukcijas gaitā pamatskolas korpusā paredzēts izvietot mācību klases un speciālās daiļamatu apmācības klases, darbnīcas, kā arī bibliotēku, aktu zāli, ēdnīcu ar virtuvi un administrācijas telpas. Projektā paredzēts izbūvēt telpas bēniņos daiļamatu klašu izvietošanai.

Pie skolas plānots izbūvēt arī 1200 kvadrātmetru lielu, 10,8 metrus augstu sporta kompleksu, kas būs savienots ar skolas korpusu. Tajā tiks izveidoti laukumi volejbolam, basketbolam, rokasbumbai, florbolam, badmintonam, tenisam, turklāt zāles augstums ļautu rīkot arī starptautiskas sacensības volejbolā. Sporta zālē paredzētas transformējamas tribīnes ar 258 vietām, vienlaikus tiktu izbūvētas dušas, ģērbtuves, trenažieru zāle un citas nepieciešamās telpas.

Ēkas projektu pērn izstrādājusi SIA Skonto būve. Arhitekta Reinholda Georga Šmēlinga 1903.gadā celtajā ēkā rekonstrukcijas darbi tika uzsākti 2012.gadā un pilnībā tiks pabeigti šā gada rudenī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Par 1,2 miljoniem eiro uzsākta datorparka atjaunošana Rīgas skolās

Dienas Bizness, 25.05.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mācību gada nogalē uzsākta datorparka atjaunošana visās Rīgas skolās, lai līdz ar jaunā mācību gada sākumu izglītības iestādēs mācību process varētu noritēt pie 1395 jauniem datoriem.

2016. gadā Rīgas pašvaldība datorparka atjaunošanai galvaspilsētas skolās kopskaitā ir piešķīrusi 1 225 180 eiro, tajā skaitā 1 miljonu eiro jaunu datoru komplektu iegādei, kā arī papildu 225 180 eiro komunikācijas un tiklu modernizēšanas darbu veikšanai. Datorparka atjaunošanu veic Rīgas domes Informācijas tehnoloģiju centrs sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu. Saskaņā ar publiskā iepirkuma rezultātā noslēgto vispārīgo vienošanos, datoru piegādi veic SIA ATEA un Tcon piegādātāju apvienība.

Datorparka atjaunošana notiks pakāpeniski, sākot ar tām skolām, kurās nav nepieciešama tīklu modernizācija, turpinot ar skolām, kurās vispirms jāveic komunikācijas uzlabošanas darbi, kam sekos datoru pieslēgšana. Līdz ar šogad uzsākto datorparka atjaunošanu Rīgas skolu skolēni un skolotāji mācību procesā varēs izmantot jaunos datorus, turklāt datorparka atjaunošana ar jauniem datoriem turpināsies arī nākamajā un aiznākamajā gadā. Līdz pilnīgai datorparka nomaiņai skolās tiks izmantota liela daļu no iestādēs jau esošajiem vairāk nekā 10 000 datoriem, veco datortehniku pakāpeniski nododot utilizēšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru