Citas ziņas

Pārcelta Čehijas prezidenta oficiālā vizīte Latvijā; Zatlers devies uz Poliju

Lelde Petrāne, 17.04.2010

Jaunākais izdevums

Čehijas Republikas prezidenta Vāclava Klausa oficiālā vizīte Latvijā, kurai bija jānotiek pirmdien un otrdien, tiek pārcelta uz vēlāku laiku sakarā ar gaisa satiksmes problēmām, liecina Valsts prezidenta kancelejas Preses dienesta sniegtā informācija.

Un šī paša iemesla dēļ Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers un Lilita Zatlere jau šodien ar automašīnām devušies uz Krakovu, Polijā, kur rīt piedalīsies Polijas prezidenta Leha Kačiņska un Marijas Kačiņskas bēru ceremonijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kampars vilina čehus uz Latviju

Vēsma Lēvalde, 31.08.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas un Čehijas uzņēmējiem ir iespēja veidot sadarbības projektus transportā un loģistikā, mašīnbūvē, kokapstrādē, pārtikas pārstrādē, informācijas tehnoloģijās, ķīmijā un farmācijā, tūrismā, izglītībā un zinātnē.

Latvijas ģeogrāfiskās priekšrocības, kas dod uzņēmējiem iespēju ienākt lielajos kaimiņvalstu tirgos Krievijā, Ukrainā un Baltkrievijā, kā arī sadarbības iespējas dažādās nozarēs cildinājis ekonomikas ministrs Artis Kampars, atklājot Čehijas - Latvijas biznesa forumu Prāgā, Čehijas galvaspilsētā. «Abām valstīm – Latvijai un Čehijai – ir savas īpašās priekšrocības un ievērojams potenciāls. Es aicinu izmantot šīs iespējas un sadarboties,» foruma atklāšanā uzsvēris A.Kampars.

A.Kampars pārrunājis divpusējās ekonomiskās sadarbības jautājumus arī ar Čehijas rūpniecības un tirdzniecības ministru Martinu Kocoreku.

Komentāri

Pievienot komentāru
Makroekonomika

Latvijas uzņēmējus aicina uz Čehiju

Paula Prauliņa, 09.08.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No šā gada 30. līdz 31. augustam notiks Latvijas Valsts prezidenta Valda Zatlera Valsts vizīte uz Čehiju. Lai aktivizētu Latvijas un Čehijas divpusējo ekonomisko sadarbību, kā arī veicinātu uzņēmēju savstarpējos kontaktus, biznesa vizītei tiek aicināti pieteikties Latvijas uzņēmēji, informē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA).

Uzņēmēju delegācijas darba programmā plānotas biznesa tikšanās ar Čehijas uzņēmējiem, produkcijas konkurētspējas izvērtēšana Čehijas tirgū, grupu un individuālās tikšanās ar potenciālajiem sadarbības partneriem, kā arī Biznesa forums, kurā notiks abu valstu ekonomiskās prezentācijas.

Kā norāda LIAA, 2010. gada pirmajā ceturksnī Latvijas preču eksports uz Čehiju pieauga par 15%, bet imports samazinājās par 37%salīdzinot ar 2009. gada pirmo ceturksni. 2010. gada I ceturksnī Čehija bija Latvijas 25. lielākais preču eksporta un 18. lielākais preču importa partneris Galvenās Latvijas eksporta preces uz Čehiju ir mašīnas un mehānismi; elektriskās iekārtas, metāli un to izstrādājumi, kā arī pārtikas rūpniecības produkti. Visvairāk no Čehijas ieved transporta līdzekļus, mašīnas un mehānismus; elektriskās iekārtas. Latvijas pakalpojumu ārējā tirdzniecībā ar Čehiju pārsvars ir pārvadājumiem un tūrismam.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kampars dosies uz Čehiju

Elīna Pankovska, 27.08.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts prezidenta Valda Zatlera valsts vizītes ietvaros, ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL) dosies darba vizītē uz Čehiju.

Ekonomikas ministrs piedalīsies V.Zatlera oficiālajos pasākumos, kā arī tiksies ar Čehijas rūpniecības un tirdzniecības ministru un piedalīsies Čehijas – Latvijas biznesa seminārā.

Šā gada pirmajā pusgadā Latvijas ārējās tirdzniecības apgrozījums ar Čehiju sasniedza 93,8 milj. eiro, kas ierindoja Čehiju 22. vietā Latvijas ārējās tirdzniecības partneru starpā. Pirmajā pusgadā Latvijas preču eksports bija 55,4 milj. eiro, savukārt imports – 38,4 milj. eiro, tādejādi Čehija bijis Latvijas 24. nozīmīgākais eksporta un 18. nozīmīgākais importa partneris.

Latvija eksportē uz Čehiju mašīnas, mehānismus, elektriskās iekārtas, metālus un to izstrādājumus, pārtikas rūpniecības produktus, koksni un tās izstrādājumus, akmens, ģipša, cementa, stikla, keramikas izstrādājumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Latvijas Bankas vadītājs «iesprostots kaut kur Eiropā»; neveicas arī Repšem un Krauklim

Ieva Mārtiņa, 19.04.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Bankas vadītājs Ilmārs Rimšēvičs «iesprostots» kaut kur Eiropā, jo Īslandes vulkāna izvirduma radītā pelnu mākoņa dēļ atcelti avio reisi.

Pēc Latvijas Bankas pārstāvja Mārtiņa Grāvīša teiktā, pagaidām nav skaidra viņa (I.Rimšēviča) darba kārtība šai nedēļai. «I. Rimšēviča vietnieks raugās, lai nekas fundamentāls prombūtnes dēļ neapstājas,» tā M.Grāvītis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Čehijā ažiotāžu izraisījusi milzīga violeta roka, kas pietauvota Vltava upē Prāgā, ziņo euronews.

Vidējā pirksta sveiciens Prāgas pilij, kas ir Čehijas prezidenta rezidence, ir valsts mārkslinieka Deivida Cernija ideja. Viņš pazīstams ar savu provokatīvo, liela izmēra mākslu un anti komunisma uzskatiem.

Viedokļi dalās, tomēr daļai pilsētas iedzīvotāju šķietot, ka šoreiz mākslinieks savā radošumā aizgājis par tālu.

«Viss Deivida Cernija veidojums ir radīts, lai provocētu. Jauniem cilvēkiem viņš ļoti patīk, un šis darbs precīzi atspoguļo to, ko domā jauni cilvēki. Tas ir labs,» teicis vietējais iedzīvotājs, kurš pozējis fotogrāfijai ar šo darbu fonā. Savukārt, kāds cits paudis klaju nepatiku: «Man tas nepatīk, jo šis simbols, kā mēs visi zinām, ir noievājošs un tas, ka tas norāda uz pili, ir vēl sliktāk. To nevajadzēja darīt.»

Komentāri

Pievienot komentāru