Citas ziņas

Pārmet pasūtījuma dedzināšanu Liepājā

Dienas Bizness, 22.08.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bijušā Karostas kultūras centra K@2 dibinātājs Karls Bjoršmarks uzskata, ka centra aktivitātes iznīdētas mērķtiecīgi, kā arī apgalvo, ka pēc pasūtījuma dedzināts viņa īpašums.

«[..] konkrēti tas izpaudās tā, ka tika iedarbināts administratīvais aparāts, un pēkšņi uzradās pašvaldības policija: te zāle nav nopļauta, tur kaut kādi gruži, žogi cauri... Līdz tam Karosta nevienu neinteresēja. Mēs iztikām bez Rožu ielas (tur atrodas Liepājas dome), viņi – bez mums. Kontaktējāmies pa tiešo ar ministriem, ar vēstniekiem, viņi brauca pie mums. Bet pēkšņi viss mainījās – nekas vairs nedrīkstēja notikt bez Rožu ielas ziņas,» intervijā jaundibinātajam portālam irliepaja.lv stāsta K. Bjoršmarks. Spiediens uz K@2 sācies piecus gadus pēc tā izveidošanas, kad bija jau paspēts paglābt vairākus Karostas graustus no sabrukšanas. «Vispirms zālīte un gruži, tad jau nopietnāk. Mums bija vasaras kafejnīca Pie apaļā galda. Nekā sevišķa, bet iecienīta. Visu laiku bijām tirgojuši alu, bet tad mainījās likumi, un vairs nebija atsevišķas licences alum un atsevišķas – stiprajiem dzērieniem, bet viena kopīga. Lai to dabūtu, vajadzēja īpašnieka atļauju, bet īpašnieks bija dome. Sākās visādas pārbaudes: VID, sanitārie dienesti. Licenci mēs nedabūjām,» tā K. Bjoršmarks.

2007. un 2008. gadā notikusi arī īpašuma apzagšana un ļaunprātīga dedzināšana.

Pēc veiksmīgi radītā pārvietojamās pirts projekta Ponijpirts Kalle izlēmis pirti ierīkot arī laivā. Šim nolūkam K. Bjoršmarks jeb Kalle, kā viņu dēvēja Liepājā, no Zviedrijas atvedis vecu darvotu koka laivu. Tā stāvējusi aiz viena no K@2 apsaimniekotajiem namiem. Kādu vakaru laiva aizdedzināta. Vainīgie bijuši divi puikas, no kuriem vienam tēvs bijis ugunsdzēsējs, tāpēc Kalle uzskata, ka tas bijis pasūtījums. Lai gan laivas vērtība bijusi 6000 latu, lieta izbeigta. Tie bijuši iemesli, kāpēc Kalle pametis Liepāju un šobrīd strādā Rīgā kā zviedru valodas pasniedzējs.

DB rakstīja, ka pēc K@2 aktivitāšu izbeigšanās ēkas Karostā ātri izpostīja. Labāko no ēkām pašvaldība nodeva privatizācijai. Izsolē to iegādājās Liepājas pareizticīgo draudze. Savukārt Ponijpirts, ar kuru savulaik K@2 viesojās pat Francijā, ideju pārtvēra arī citi uzņēmēji Latvijā, kas attīstīja pārvietojamās pirts biznesu.

Komentāri

Pievienot komentāru