Mazumtirdzniecība

Pārstāvēs tirgotāju intereses ne vien Latvijas, bet arī Eiropas mērogā

Lelde Petrāne, 07.09.2015

Jaunākais izdevums

Latvijas Pārtikas tirgotāju asociācija kļuvusi par tirgotāju organizācijas EuroCommerce biedru, tādējādi turpmāk pārstāvēs tirgotāju intereses ne vien Latvijas, bet arī Eiropas mērogā, liecina tās sniegtā informācija medijiem.

Organizācija aktīvi līdzdarbojas Eiropas Savienības politikas plānošanā un veidošanā tādās jomās kā patērētāju aizsardzība, vides jautājumi, nodarbinātība, konkurences jautājumi, nodokļi, loģistika un citas.

«Dalība EuroCommerce ir iespēja ne vien sekot un pieņemt Eiropas mērogā izstrādātos likumdošanas aktus, bet arī līdzdarboties to izstrādē. Tādējādi mēs, kļūstot par EuroCommerce biedru, stiprinām organizācijas kompetenci un ietekmi un turpmāk varēsim vēl sekmīgāk pārstāvēt Latvijas uzņēmumu un arī valsts intereses,» komentē LPTA izpilddirektors Noris Krūzītis.

LPTA ir dibināta 2010.gadā, un tajā apvienojušies pārtikas mazumtirdzniecības uzņēmumi Narvesen, Maxima un Rimi. LPTA valdē pārstāvēti visi asociācijas dalībnieki, savukārt par tās valdes priekšsēdētāju biedru sapulcē LPTA biedri ievēlēja Rimi Latvia valdes priekšsēdētāju Valdi Turlo.

EuroCommerce kopumā pārstāv ap 6 miljoniem tirdzniecības uzņēmumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Tirdzniecības centru vadītāji: Veikalu slēgšana brīvdienās ir ekonomiski nepamatota

Zane Atlāce - Bistere, 12.09.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielāko Rīgas tirdzniecības centru vadītāji un pārstāvji atklātā vēstulē vērsušies pie Latvijas Tirdzniecības asociācijas (LTA) vadītāja, ekonomikas ministra un Saeimas deputātiem norādot, ka veikalu slēgšana brīvdienās ir slikta un ekonomiski nepamatota ideja.

LTA augusta sākumā nāca klajā ar paziņojumu, ka strādā pie priekšlikuma brīvdienās slēgt lielos pārtikas veikalus, kuros ir vairāk nekā 2000 darbinieku, ļaujot strādāt tikai mazajiem. Savukārt Latvijas Tirdzniecības darbinieku arodbiedrība (LTDA) rosināja visu veikalu un tirdzniecības centru slēgšanu valsts svētku dienās. Iniciatīva tiek pamatota ar vēlmi ļaut pārdevējiem vairāk laika pavadīt kopā ar ģimenēm.

Vēstules autori - SIA Tirdzniecības centrs Pleskodāle un SIA MKEE valdes locekle un direktore Iveta Lāce (Spice un Spice Home), SIA Linstow Center Management biznesa attīstības un iznomāšanas direktors Mārcis Budļevskis (Origo, Galerija Centrs, Alfa, Mols, Dole), tirdzniecības centra Domina direktore Dina Bunce, kā arī CBRE direktore Baltijas valstīs Santa Rozenkopfa (Riga Plaza un Galleria Riga) – šo LTA iniciatīvu vērtē kā pārspīlētu un ekonomiski nepamatotu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Covid-19 skarto nozaru sarakstā aicina iekļaut arī nepārtikas tirdzniecību

Anda Asere, 26.03.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas izcelsmes Baltijas apģērbu tirdzniecības kompānija "Apranga Group" rosina koronvīrusa ietekmēto nozaru sarakstā ietvert arī nepārtikas tirdzniecības uzņēmumus.

"Latvijā nepārtikas preču tirdzniecībā strādā aptuveni 40 tūkstoši cilvēku – 1/20 daļa no visa valstī esošā darbaspēka. Vairāk nekā puse no viņiem ir jauni cilvēki, kuri uztur savu ģimeni un kam ir ilgtermiņa finanšu saistības. Viņi ir patērētāji un ekonomikas mugurkauls un viņi nevar pārciest šo krīzi bez valdības atbalsta. Mēs atbalstām visus Eiropas un vietējā līmenī pieņemtos pasākumus, kas nepieciešami pandēmijas ierobežošanai. Vīruss neapstājas pie robežām un tas nepazīst nekādus ierobežojumus – mēs visi cietīsim no tā izraisītajām sekām, tāpēc arī atbildei jābūt solidārai," uzskata Rimants Pervenecks (Rimantas Perveneckas), "Apranga Group" ģenerāldirektors.

Komentāri

Pievienot komentāru