Makroekonomika

Pasaules brīvo latviešu apvienības vadītājs: jāveido valsts, kurā var paēdināt savus bērnus

Dienas Bizness, 04.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nevaram atrisināt visas Latvijas ekonomiskās problēmas, taču Pasaules latviešu ekonomikas un inovāciju foruma dalībniekiem – latviskas izcelsmes profesionāļiem, pētniekiem, uzņēmējiem - ir interese par projektu īstenošanu Latvijā, norāda Pasaules brīvo latviešu apvienības (PBLA) priekšsēdis Jānis Kukainis LNT raidījumā 900 sekundes.

Saistībā ar lielajiem emigrācijas rādītājiem J. Kukainis norāda, ka būtu «jāaptur asiņošana» un jāveido Latvija par valsti, kurā cilvēki var paēdināt un apģērbt savus bērnus.

Jāatgādina, ka Rīgā norisinās pirmais Pasaules latviešu ekonomikas un inovāciju forums (PLEIF), kurā piedalās vairāk nekā 300 latviskas izcelsmes uzņēmēji, pētnieki, finansisti, inženieri, juristi un citu nozaru profesionāļi no divdesmit valstīm. Foruma galvenais organizators ir Pasaules brīvo latviešu apvienība.

Latvija piedzīvojusi gan augšupeju, gan krīzi, taču kopumā Latvijas tēls ārvalstīs ir pozitīvs, uzskata J. Kukainis. Viņš uzsver, ka lietas, pie kurām Latvijā būtu jāstrādā un kuras būtu jāuzlabo, ir korupcija, tieslietu sistēma un birokrātija.

Runājot par jaunāko latviešu emigrantu diasporu ASV, J. Kukainis atzīst, ka nereti iebraucēji no Latvijas, kas uz ASV devušies salīdzinoši nesen, «jūtas neērti, jo viņiem ir zemāks ekonomiskais līmenis nekā tiem, kas ASV dzīvo jau ilgus gadus un vairākās paaudzēs», tomēr kopumā latviešu diasporas pasākumos iebraucēji iesaistās aktīvi.

Komentāri

Pievienot komentāru