Tirdzniecība un pakalpojumi

Pasliktinājušies Lukoil Baltija R darbības rezultāti

Žanete Hāka, 03.06.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pērn ievērojamu kritumu piedzīvoja naftas produktu tirgotāja SIA LUKoil Baltija R finanšu rādītāji, liecina Lursoft dati.

Uzņēmuma neto apgrozījums, salīdzinot ar 2013. gadu, pagājušajā gadā saruka par vairāk nekā 18% un sasniedza 265,867 miljonus eiro. Līdz ar apgrozījuma sarukumu, pērn par 35% samazinājās arī uzņēmuma peļņa. 2014. gadu uzņēmums aizvadīja ar 2,286 miljonu eiro lielu peļņu pēc nodokļu nomaksas. LUKoil Baltija R pagājušajā gadā bija darba devējs 361 darbiniekam.

LUKoil Baltija R galvenie naftas produktu piegādātāji ir SIA ORLEN Latvija, GmbH Trading, SIA TransBaltic OIL, kā arī LUKoil grupas sabiedrības. Pagājušajā gadā nebija būtisku izmaiņu uzņēmuma darbībā, vien pērn uzņēmumam piederošo degvielas uzpildes staciju skaits samazinājās par vienu. Uzņēmuma vadība norāda, ka aizvadītajā gadā 39 stacijās tika uzstādīti ārējie maksājumu termināli, kas dod iespēju norēķināties gan ar maksājumu kartēm, gan ar skaidro naudu.

Uzņēmuma iesniegtajā vadības ziņojumā norādīts, ka 2015. gadā uzņēmums plāno atjaunot Olaines naftas bāzes optiskā tīkla iekārtas, uzstādīt jaunas servera un tīkla iekārtas datu centrā un paplašināt biznesa analītiskās sistēmas, kas palīdzētu veikt plašāku vairumtirdzniecības analīzi.

Komentāri

Pievienot komentāru