Ražošana

Pasliktinājušies tējas Možums ražotāja finanšu rādītāji

Žanete Hāka, 04.09.2014

Jaunākais izdevums

Kafijas, tējas, kakao, garšvielu vairumtirgotāja SIA Inteka finanšu rādītāji aizvadītajā gadā kritušies, liecina Lursoft dati.

Pārskata gadā uzņēmuma neto apgrozījums samazinājās par 14,7% un pērn veidojis 4,18 miljonus eiro. Finanšu gadu uzņēmums noslēdza ar peļņu 197,331 tūkstoša eiro apmērā, salīdzinoši peļņa ir sarukusi par 18,9%. Uzņēmuma vadība peļņas kritumu galvenokārt skaidro ar darbinieku algu paaugstināšanu, kā arī procentu maksājumiem par kredītu un kredītlīnijas izmantošanu.

Balstoties uz Lursoft pieejamiem datiem SIA Inteka kapitāldaļas savā starpā dala SIA Baltikoms īpašnieks Oļegs Neboračko, kuram pieder 50% Inteka kapitāldaļu, bet otri 50% uzņēmuma pieder Romānam Kolontajam un Eduardam Žoludevam piederošajam tējas un kafijas pārstrādes uzņēmumam SIA Battika. SIA Inteka valdes priekšsēdētāja amatu ieņem O. Neboračko un valdes loceklis ir R. Kolontajs.

SIA Inteka reģistrēts 1999. gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 19,92 tūkstoši eiro un pērn Inteka nodrošināja 53 darbavietas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Lietuvieši nopirkuši ar zīmolu Možums strādājošo Latvijas tējas ražotāju Inteka

LETA, 21.04.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kauņā bāzētā tējas un kafijas vairumtirdzniecības kompānija Gemaga iegādājusies Latvijas tējas ražotāju Inteka, kas pārvalda tējas zīmolu Možums un aizņem trešo daļu Latvijas tirgus, vēsta Vz.lt. Darījuma summa netiek izpausta, bet uzņēmuma finanšu dati pēdējos gados pasliktinājušies.

Kā izdevumam pastāstījis Gemaga direktors un īpašnieks Ģedimins Stanevičs, Inteka ražo arī tēju ar lielo Baltijas valstu mazumtirgotāju, piemēram, Maxima un Rimi, firmas zīmēm.

Uzņēmumā strādā 60 cilvēki, mēnesī Inteka saražo 200 tonnu tējas, un kompānijas gada apgrozījums labākajos gados sasniedzis piecus miljonus eiro. Inteka nodarbojas arī ar kafijas un bakalejas preču vairumtirdzniecību.

Kā liecina Firmas.lv informācija, līdz šā gada marta vidum uzņēmums līdzīgās daļās piederēja Intekas valdes priekšsēdētājam Oļegam Neboračko un uzņēmumam Battika, kas vienādās daļās pieder Eduardam Žoludevam un Romānam Kolontajam, kurš arī ir Intekas valdes loceklis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Inteka peļņas kritumu galvenokārt skaidro ar darbinieku algu paaugstināšanu

Lelde Petrāne, 04.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kafijas, tējas, kakao, garšvielu vairumtirgotājas SIA Inteka iesniegtajā gada pārskatā pieejamā informācija liecina, ka aizvadītajā gadā kritušies uzņēmuma finanšu rādītāji.

Pārskata gadā uzņēmuma neto apgrozījums samazinājās par 14,7% un pērn veidojis 4,180 milj. EUR. Finanšu gadu uzņēmums noslēdza ar peļņu 197,331 tūkst. EUR apmērā, peļņa ir sarukusi par 18,9%, liecina informācija vietnē klientuportfelis.lv. Uzņēmuma vadība peļņas kritumu galvenokārt skaidro ar darbinieku algu paaugstināšanu, kā arī procentu maksājumiem par kredītu un kredītlīnijas izmantošanu.

Balstoties uz Lursoft pieejamiem datiem, SIA Inteka kapitāldaļas savā starpā dala SIA Baltikoms īpašnieks Oļegs Neboračko, kuram pieder 50% Inteka kapitāldaļu, bet otri 50% uzņēmuma pieder Romānam Kolontajam un Eduardam Žoludevam piederošajam tējas un kafijas pārstrādes uzņēmumam SIA Battika. SIA Inteka valdes priekšsēdētāja amatu ieņem O. Neboračko un valdes loceklis ir R. Kolontajs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Amatnieki, kas savu produkciju tirgo Vecrīgā, ir nobažījušies, ka Rīgas pilsētas būvvalde varētu nepagarināt tirdzniecības licenci netālu no Rīgas domes esošajā teritorijā, kas atrodas Tirgoņu un Kaļķu ielas stūrī, teikts Rīgas domes priekšsēdētājam Nilam Ušakovam (S) nosūtītajā vēstulē, ko parakstījuši 40 amatnieki.

Par to, ka Rīgas pilsētas būvvalde varētu nepagarināt tirdzniecības licenci, amatnieki ir uzzinājuši no tirdzniecības vietu iznomātājas SIA Možums PRO. Pēc amatnieku domām, saistībā ar Rīgas būvvaldes nevēlēšanos pieļaut viņu turpmāku darbību šajā vietā ir izveidojusies absurda situācija.

Līdz šim 44 amatnieki, kam bija atļauts tirgoties šajā vietā, izmantojuši divas tirdzniecības teltis, kurās ziemas mēnešos viņi ir uzturējušies siltumā, bet pa nakti savas preces varēja atstāt apsargātās telpās.

«Taču tagad no tirdzniecības vietu iznomātājas SIA Možums PRO esam saņēmuši ziņu, ka Rīgas būvvalde draud nepagarināt licenci tirdzniecībai. Cik var saprast, tad būvvaldi neapmierina telšu dizains. Esam līdzīgas teltis redzējuši vairākās Eiropas lielajās pilsētās, kur prasības acīmredzot nav tik snobiskas kā Rīgā,» norādīts amatnieku vēstulē Ušakovam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

MFD Veselības grupa šodien Dzirnavu ielā, Rīgā, atklāj MFD Veselības punktu – savu jaunāko medicīnas pakalpojumu centru, kas specializēsies laboratorisko izmeklējumu veikšanā, vakcinācijas pakalpojumu sniegšanā, kā arī piedāvās infektologa un citu ārstu konsultācijas.

Īpašs uzsvars jaunajā centrā tiks pievērsts vakcinēšanas nodrošināšanai biznesa un atpūtas ceļotājiem.

«Turpinot savu attīstības stratēģiju, jauno MFD Veselības punktu veidojām, īpaši domājot par Rīgas centrā strādājošo vajadzībām. Viņu aizņemtajā dienas grafikā ir nepieciešama ērti pieejama medicīnas pakalpojumu sniegšanas vieta, kurā ir iespējams veikt ceļojuma vakcināciju, nodot analīzes un saņemt ārsta konsultācijas.

140 kvadrātmetru plašā MFD Veselības punkta iekārtošanā investējām vairāk nekā 100 000 eiro. Tā dizainu un stilu veidojusi dizainere Dace Zeltiņa, radot skandināviski klusinātu iekštelpu atmosfēru, kas lieliski kontrastē ar blakus esošās ielas burzmu,» stāsta MFD Veselības grupas direktore Kristīne Ozoliņa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

MFD Veselības grupa atklājusi jaunu MFD Veselības punktu modes un izklaides centrā Rīga Plaza, informē uzņēmumā.

Centrs specializējas laboratorisko izmeklējumu veikšanā, plaša spektra vakcinācijas pakalpojumu sniegšanā, kā arī piedāvā ārstu konsultācijas, diagnostikas pakalpojumus un ārstniecisko masāžu. Īpaša uzmanība jaunajā centrā pievērsta sieviešu veselībai, par kuru rūpēsies MFD Sieviešu veselības centrs Vita.

Ambulatorie medicīniskie pakalpojumi iedzīvotājiem būs pieejami arī brīvdienās.

Jau vēstīts, ka pērn maijā Rīgas centrā, Dzirnavu ielā, durvis vēra pirmais MFD Veselības grupas Veselības punkts, kas specializējas laboratorisko izmeklējumu veikšanā un vakcinācijas pakalpojumu sniegšanā biznesa un atpūtas ceļotājiem, kā arī piedāvā ārstu-speciālistu konsultācijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Netic oficiālajam iemeslam par veselības centra slēgšanu Mednieku ielā

Dienas Bizness, 11.06.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ēka Rīgā, Mednieku ielā 7, kur atrodas Veselības centrs 11 (VC11), patlaban ir nožogota. Uzraksts uz sētas vēsta - tehnisku iemeslu dēļ ēka uz nenoteiktu laiku ir slēgta. Ik pa laikam pie mājas durvīm uzkavējas pacienti, kuri cerējuši apmeklēt kādu no speciālistiem, bet, noplātot rokas, dodas prom, vēsta laikraksts Diena.

Iemesls - SIA Rīgas nami konstatējusi, ka ēkas tehniskais stāvoklis ir bīstams cilvēku dzīvībai, tāpēc neviens īpašumā netiek ielaists.

Kā informē laikraksts, jau ilgu laiku starp VC11 un Rīgas namiem izveidojies konflikts par telpu nomas līgumu. Kamēr Rīgas nami uzskata, ka centrs izmantojis telpas nelikumīgi, VC11 pārstāvji esot pārliecināti, ka līgums ir spēkā, un pieļaujot, ka šībrīža situācija tiek izmantota, lai izliktu mediķus no telpām un ēku varētu izmantot citiem mērķiem.

Piektdienas pēcpusdienā saņēmu ziņu, ka ēka tiek slēgta - cilvēkus laida iekšā tikai pa vienam ar mērķi paņemt savas mantas, stāstījusi VC11 ginekoloģe Ingera Baltiņa. Viņa piektdien nav bijusi Rīgā, tāpēc tagad palikusi bez savām lietām. Slēgtajā ēkā atrodoties gan pacientu medicīnas kartes, gan analīžu rezultāti, gan ārstes uzsvārcis un citas lietas. Patlaban ēkā neviens vairs netiekot ielaists. Līdz ar to vēl pirmdien no rīta I. Baltiņa bijusi izlikta burtiski uz ielas. Tagad ārste atradusi telpas Veselības centrā Možums - 1, kur var pieņemt savus pacientus. Viņai gan esot tikai pildspalva un ārsta zīmogs.

Komentāri

Pievienot komentāru