Jaunākais izdevums

Jaunākā Kickstarter, vietnes, kura nodarbojas ar ziedojumu vākšanu daudzsološiem projektiem, sensācija rokas pulkstenis Pebble Smartwatch līdz janvāra beigām nonāks pie saviem pirmajiem īpašniekiem.

Lasvegasā notiekošajā tehnoloģiju izstādē CES kompānija Pebble Technology, kas izstrādā pulksteni, pavēstījusi, ka pirmie tā modeļi tirdzniecībā nonāks jau 23. janvārī. Cilvēki, kuri vietnē Kickstarter ziedoja naudas līdzekļus pulksteņa izstrādei, savus modeļus saņems laika posmā no sešām līdz astoņām nedēļām.

Pulkstenis paredzēts izmantošanai kopā ar Android un Apple viedtālruņiem. Ar ierīcēm tas savienojams, izmantojot Bluetooth tehnoloģijas. Pulsktens informē savu īpašnieku par ienākošajiem zvaniem, īsziņām un e-pastiem. Tāpat ar tā palīdzību var kontrolēt notiekošo sociālajos portālos Facebook un Twitter.

Pulksteni iespējams izmantot arī, lai kontrolētu uz viedtālruņiem uzstādītas aplikācijas. Iespējams arī pulksteni aprīkot ar lietojumprogrammām, kas paplašina tā darbības iespējas.

Vietnē Kickstarter Pebble Smartwatch izraisīja sensāciju, un to ar ziedojumiem atbalstīja aptuveni 67 tūkstoši cilvēku. Kopumā Pebble Smartwatch izgatavošanai izdevās savākt aptuveni 10,3 miljonus ASV dolāru.

Līdzīgs pulkstenis – MetaWatch – tirdzniecībā parādījās jau aizvadītā gada rudenī. Šī ierīce ir savietojama ar Apple iPhone un lietotāju informē par saņemtajām īsziņām, tālruņa zvaniem un e-pastiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Rūgtā patiesība: nevienam neinteresē viedpulksteņi, arī Latvijā

Gunta Kursiša, 24.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Skarbā dzīves īstenība liecina, ka vienam no jaunākajiem «gadžetiem» jeb tā dēvētajiem sīkrīkiem – viedpulkstenim – ir nopietnas grūtības ienākt tirgū, raksta britu medijs BetaNews. Kā noskaidroja Db.lv, Rīgā ne katrā tehnoloģiju veikalā atrodama šāda ierīce.

Visas iespējas, ko piedāvā viedpulkstenis – e-pastu lasīšana, savienojums ar mājas datoru, svarīgu ziņojumu apskate, kā arī laikrāža funkcijas – šobrīd lielāko aizrautību un interesi radījušas pašos ražotājos un mārketinga veidotājos, raksta BetaNews. Lai arī mārketinga mašīna darbojas ar pilnu jaudu, tās darbam līdz šim bijis visai maz efekta. Piemēram, Lielbritānijā viedpulksteņi ir vien 0,9% no visa iedzīvotāju skaita. Teju divas trešdaļas no visiem šīs ierīces īpašniekiem ir vīrieši, un 56% ir jaunāki par 35 gadiem.

Db.lv, apzvanot tehnoloģiju tirgotāja Elkor Tehnika veikalus, secināja, ka lielākajā daļā veikalu viedpulksteņi netiek tirgoti. Šo sīkrīku iespējams iegādāties, piemēram, Elkor Plaza elektronikas nodaļā – tur pieejams Samsung Gear un Sony Smartwach viedpulkstenis. Kā Db.lv skaidroja veikala pārdevējs, pašlaik interese par šo ierīci ir noplakusi, un lielāks pircēju skaits esot bijis decembrī. Tehnoloģijas piedāvātas iespējas, kas interesē potenciālos pircējus, ir, piemēram, iespēja piezvanīt, izmantot kameru, kā arī sekot informācijai sociālajos tīklos, Db.lv stāstīja Elkor Plaza elektronikas nodaļas pārdevējs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rokaspulkstenis vīrietim var būt pats svarīgākais aksesuārs. Ja sievietēm rokas pulksteņi nav tik iecienīti, tad vīriešiem ir tieši pretēji. Bieži vien vīriešu pulkstenis arī norāda statusu, it īpaši biznesa pasaulē. Moderns vīriešu pulkstenis un panākumi biznesā nereti ir savstarpēji saistīti.

Kāpēc vīriešiem pulksteņi ir tik nozīmīgs aksesuārs?

Rokas pulkstenis var liecināt par vīrieša statusu, kas ir īpaši svarīgi dažādās biznesa pārrunās. Ir noteiktas profesijas, kur ierašanās uz kādu sanāksmi vai biznesa pusdienām bez smalka pulksteņa neliecinātu par labo stilu. Savukārt labi un moderni vīriešu pulksteņi var liecināt, ka persona ir nopietna un gatava sadarboties. Protams, šādas situācijas nenotiek ar katru vīrieti ikdienā, tomēr ir labi to zināt, ja šādā situācijā esi nonācis.

Tomēr pulkstenis var būt svarīgs aksesuārs ikvienam vīrietim, jo tas ir gan praktisks, gan lieliski papildina tavu stilu gan ikdienā, gan īpašos gadījumos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Košais MyKi Touch dod bērniem iespēju piezvanīt no viedpulksteņa, bet vecākiem – vienmēr zināt, kur atrodas atvase

Mācību gada sākums daudzās ģimenēs aktualizējis jautājumu, kā efektīvāk un drošāk sazināties ar bērniem, kuri tikko sākuši skolas gaitas vai vēl apmeklē bērnudārzu. Šajā vecumā rotaļīgums bieži vien ņem virsroku pār atbildības apziņu, tādēļ vecāku sarūpētais mobilais tālrunis mēdz nokrist zemē un saplīst vai vienkārši pazust kaut kur rotaļu laukumā. Risinājums varētu būt tā dēvētie drošības pulksteņi – ap roku apliekams viedpulkstenis, kurā var ievietot SIM karti. Viens tāds – MyKi Touch – nonāca arī DB rīcībā un trīs nedēļas pavadīja sešgadnieku visās ikdienas gaitās.

Dizains

Jāsaka, ka MyKi Touch ir liels pulkstenis. Uz sešgadnieka plaukstas locītavas tas pat izskatās milzīgs, jo katrā pusē sniedzas pāri rokai vismaz centimetru. Līdz ar to virsjakas uzvilkšana ir īstas mocības. Pulkstenis ķeras aiz piedurknes, iestrēgst, un gumijotā siksniņa negrib slīdēt pa audumu. Arī velkot nost jaku, siksniņa bieži vien neizturēja bērna nepacietīgo ģērbšanās manieri un atsprāga vaļā. Pie tā lielā mērā vainojama MyKi Touch uzbūve. Plastmasas korpuss ar skārienjutīgo ekrānu ir ievietots gumijas siksniņā, kas «piepūš» ierīci visos četros virzienos. Tas ir 3x4 centimetrus liels un pusotru centimetru biezs, taču nav pat mitruma drošs, kas nav laba ziņa dauzonīgu bērnu vecākiem. Zem gumijas ir paslēpta SIM kartes un micro USB pieslēgvieta uzlādei, tādēļ ierīci bieži nākas «izģērbt». Labās malas apakšā atrodas vienīgā fiziskā poga, kas vienlaikus veic atgriešanās un SOS taustiņa funkciju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vector Luna ar vienu uzlādi spēj darboties veselu mēnesi no vietas, taču maksa par taupību ir blāvs, melnbalts ekrāns

Viedo rokaspulksteņu birums pēdējos pāris gados nesis visdažādākos dīvaiņus – katru ar savām priekšrocībām un trūkumiem. Taču uz visu iepriekš redzēto fona viens no īpatnējākajiem ir nesen mūsu tirgū nonākušais Vector Luna. Tā ražotāji izmantojuši no vairākuma atšķirīgu pieeju valkājamo tehnoloģiju izgatavošanā, un tikai laiks rādīs, vai cilvēkiem tā šķitīs pieņemama.

Līdz šim redzētie viedie pulksteņi bijuši ļoti daudzveidīgi. Sākot ar pilnīgi autonomiem, kuros var ievietot SIM karti, zvanīt un sūtīt e-pasta vēstules tieši no pulksteņa, un beidzot ar diezgan nīkulīgiem, kuri spēj vienīgi saņemt informāciju. Tomēr nomācošam vairākumam bija kopīga iezīme – košs, krāsains ekrāns. Vector Luna tāda nav. Zīmola izveidotāji, kuru vidū ir kādreizējie pulksteņu ražotāju Timex un sporta apģērbu kompānijas Nike darbinieki, ir pārliecināti, ka viņu koncepcija ir labāka par tradicionālo.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Samsung Gear S sērijas trešais modelis izskatās prestiži un piedāvā vairāk iespēju, nekā vidusmēra lietotājam nepieciešams

Tehnoloģiju uzņēmumu degsme bez mitas radīt aizvien jaunus produktus ir apbrīnojama. Gluži tāpat kā labākās viedtālruņu sērijas Samsung tagad ik gadu atjauno arī viedpulksteņus. Pērn novembrī saules gaismu ieraudzīja nu jau piektais korejiešu giganta mēģinājums radīt nevainojamu, uz rokas nēsājamu papildinājumu viedajam sakaru līdzeklim – Gear S3.

Tas pieejams divās versijās – Classic un Frontier. Pirmā, atbilstoši nosaukumam, ir klasiska un vairāk līdzinās glauniem vīriešu rokas pulksteņiem, bet otram modelim piemīt sportiskāks izskats. DB bija iespēja iepazīties ar biznesa aprindām piemērotāko Classic versiju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienvidkorejas tehnoloģiju milzis Samsung sācis darbu pie rokas pulkstenim līdzīgas ierīces, kas pildītu viedtālruņa funkcijas, izstrādes, tādējādi signalizējot par vēlmi konkurēt ar Apple arī šajā jomā.

Kompānija pie šādas ierīces izgatavošanas strādājot jau kādu laiku, sarunā ar Bloomberg, atzinis Samsung mobilo ierīču struktūrvienības vadītājs Lī Jonghī (Lee Young Hee). Viņš uzsvēris, ka kompānija izgatavo ierīces nākotnei, un pulkstenis, kuru būtu iespējams savienot ar viedtālruni, esot viena no šādām ierīcēm.

Samsung mobilo ierīču struktūrvienības vadītājs nesniedza plašākus komentārus par to, kādas topošajai ierīcei varētu būt iespējas, cik daudz tā maksātu un, kad varētu nonākt tirdzniecībā.

Db.lv jau vēstīja, ka Apple eksperimentē ar rokas pulkstenim līdzīgu ierīci, kas pildītu arī viedtālruņa funkcijas. Kompānija par šādas ierīces ražošanas iespējām konsultējusies ar savu elektroiekārtu izgatavošanas partneri kompāniju Foxconn.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Tehnoloģijas: Statusa apliecinātājs «ābola» cienītājiem

Jānis Vēvers, speciāli DB, 17.07.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ilgi gaidīto Apple Watch viedo pulksteni ir interesanti iepazīt un pētīt, taču komunikācijā tā iespējas ir stipri ierobežotas

Apbrīnojami, pa cik daudziem ceļiem Latvijā nonāk Apple produkti. Izdaudzinātais un daudzu Kalifornijas uzņēmuma fanu ļoti gaidītas viedais pulkstenis pie DB ieradās no draudzīgā mobilo sakaru operatora, kā viņi paši sevi dēvē, kuri apsteiguši konkurentus un jau piedāvā klientiem Watch.

Mums tika pulksteņa kompaktākā Watch Sport versija, kas vairāk piestāvēs sportiska dzīvesveida cienītājiem, nevis darījumu cilvēkiem. Tomēr pamatprincipi abām versijām ir vienādi.

Dizains

Vizuāli futūristiskus brīnumus no Apple neesam sagaidījuši. Dizains ir sportiski klasisks – plata gumijota siksniņa un plaukstas locītavai cieši pieguļošs, kompakts metāla pulkstenis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Huawei Watch ir viens no izskatīgākajiem un nopietnāko iespaidu radošajiem viedpulksteņiem

Lai gan daudzsološās valkājamās tehnoloģijas šā gada otrajā ceturksnī pirmo reizi piedzīvojušas pārdošanas apjomu kritumu, viedpulksteņu tirdzniecībai pasaulē sarūkot par trešdaļu, šīs preces nav palikušas mazāk iekārojamas. Tomēr pircējus var saprast – kvalitatīvie gudrie laikrāži maksā pat vairāk nekā vidusmēra viedtelefons, tādēļ tie vairākumam patērētāju ir faktiski nesasniedzami. Tas attiecas arī uz šī apskata varoni Huawei Watch.

Dizains

Ar šo pulksteni gigantiskā ķīniešu korporācija neapšaubāmi mērķējusi uz biznesa auditoriju. Par Huawei Watch piederību elitei signalizē pat glītā iepakojuma kastīte ar ādai līdzīga materiāla apdari iekšpusē, nemaz nerunājot par pašu ierīci. Viedpulkstenis pieejams dažādās krāsās un ar dažādu dizainu ādas un metāla siksniņām. DB rīcībā bija melnā versija ar melnu nerūsējoša tērauda aproces tipa stiprinājumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Garmin Venu" patiks tiem sportiska dzīvesveida cienītājiem, kuri sagaida ne vien plašas sporta pulksteņa iespējas, bet arī kvalitatīvu skārienekrānu.

Kopš iesaistīšanās ar viedtelefonu savienojamu valkājamo tehnoloģiju ražošanā aizgājušās desmitgades sākumā "Garmin" uzaudzējis prāvu piekritēju pulku, kas augstu novērtē amerikāņu ražotāja piedāvātās daudzveidīgās sporta aktivitāšu mērīšanas iespējas. Tomēr visu šo laiku kompānija pati sev «šāvusi kājā», viedajiem pulksteņiem izvēloties taupīgus, taču modernos lietotājus pavisam neuzrunājošus zemas izšķirtspējas displejus. Pērnā gada nogalē "Garmin" šo kļūmi laboja, prezentējot savu pirmo izstrādājumu ar laika garam atbilstošu AMOLED ekrānu.

Dizains

✪✪✪✪✪✪✪

(Raksta autora vērtējums: 7 punkti no 10)

Atšķirībā no "Garmin" dārgajiem modeļiem, "Venu" vizuāli ir pavisam vienkāršs un viegls. Šeit nav ne titāna, ne safīra. Korpuss veidots no plastmasas, kas mārketinga vajadzībām nosaukta par «šķiedru stiprinātu polimēru» un tikai ap pašu 1,2 collu AMOLED displeju ir dažus milimetrus plats nerūsējoša tērauda gredzens, kurā nez kādēļ iegrebtas sīkas gropes. Var jau būt, ka vizuāli tas piešķir pulkstenim savdabīgu šarmu, taču praktisku labumu nedod. Gredzenu nevar pagriezt, tādēļ šādai saķeres virsmai jēgas nav. Vēl vairāk – gropēs viegli ieķeras netīrumi un tos ir grūti izkasīt no dziļajām rievām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Patērētāji beidzot ieguvuši viedpulksteni, no kura var zvanīt arī tad, ja tālruņa nav tuvumā, piektdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Pagājušajā gadsimtā ar spiegu filmām pārņemti pusaudži sapņoja par rokaspulksteni, ko kura var piezvanīt. Gluži kā amerikāņu komiksu varonis Diks Treisijs. Nebūs pareizi teikt, ka iespēja piepildīt sapni radusies tikai tagad, taču līdz ar Samsung Gear S viedpulksteni tā ir kļuvusi pieejama ikvienam.

Kopš tehnoloģiju uzņēmumi pievērsās tā dēvētajām valkājamajām tehnoloģijām, esam piedzīvojuši jau nosacīti trešo Gear paaudzi. Jaunais modelis Gear S ir pirmais no tiem, kurā var ievietot SIM karti un tādējādi lietot neatkarīgi no viedtelefona. Gandrīz.

Piemīlīgi pieglaudies rokai

Pirmais iespaids par jauno ierīci ir patīkams. DB rīcībā nonākušais eksemplārs ir baltā krāsā, platu siksnu un piemīlīgi izliektu ekrānu. Nav gluži futūristisks skats, tomēr gana gaumīgs. Lai piešķirtu tam individualitāti, var izvēlēties kādu no astoņiem motīviem. Tā pulkstenis kļūst klasiskāks, tehnoloģiskāks, sportiskāks vai sievišķīgāks, kādu vien dzīves situācija pieprasa. Turklāt vēl pielāgot, piemēram, pievienojot kādu elementu vai samainot tos vietām, kā arī pārlikt ierīci citā siksniņā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

FOTO: Garmin jaunais viedpulkstenis spēku pasmeļas no Saules

Jānis Vēvers, 04.10.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Garmin jaunais multisporta viedpulkstenis Fēnix 6X Pro Solar izceļas ne vien ar ārkārtīgi bagātīgu iespēju klāstu, bet arī ekrānā iebūvētu saules bateriju

Kamēr citi ražotāji parasti pompozi piesaka vienu ilgi izstrādātu jaunu produktu, Garmin augusta nogalē izšāva lērumu ar līdzīgām, tomēr dizainā un iespējās atšķirīgām savas prestižākās sērijas ierīcēm. Runa ir par viedo multisporta pulksteņu sērijas ar latvieša ausij tīkamo nosaukumu Fēnix jauno paaudzi. Jā, oriģinālajā nosaukuma rakstībā patiešām tiek izmantots angļu valodā neesošais «ē», kas gan pasaules ziņu portālos visbiežāk pārtop parastajā «e». No visas sestās paaudzes intriģējošākais šķiet Fēnix 6X Pro Solar. Kā vēsta nosaukums, tam ir īpašas attiecības ar mūs sildošo zvaigzni Sauli.

Kā jau tūkstoš eiro vērtam flagmanim piedien, pie ārienes ir piestrādāts. Masīvais gredzens ap 1,4 collu ekrānu veidots no titāna vai otrā variantā – no titāna, kas pārklāts ar oglekli. Apakšējais vāks veidots no metāla, bet pārējais korpuss no īpaša ar šķiedrām pastiprināta polimēra. Saliekot visu kopā, veidojas bruņumašīnas cienīga ierīce ar piecām uz sāniem izvalbītām masīvām pogām, tā pārsteidzošā kārtā nemaz nav pārlieku smaga – 82 grami. Siksniņu var pielāgot atbilstoši situācijai. Sportošanai un piedzīvojumiem - vieglāko un ērtāko silikona vai titāna - saviesīgiem pasākumiem vai biznesa ikdienai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Apple patentē pildspalvu ar GPS

Jānis Rancāns, 27.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Apple patentējusi pildspalvu, kuru var izmantot arī kā bezvadu komunikācijas ierīci – saņemt un nosūtīt teksta un balss ziņojumus, kā arī e-pastu.

ASV Patentu un preču zīmju biroja piešķirtajā patentā ierīce aprakstīta kā pildspalvai līdzīgs pārnēsājams dators ar iebūvētu ekrānu, kas spēj attēlot e-pastus un teksta ziņojumus. Ierīce atbalsta mobilo komunikāciju tīklus un GPS tehnoloģiju, vēsta Cnet. Tāpat ierīce pilda arī digitālas pildspalvas uzdevumus – patentā norādīts, ka ierīce tiks aprīkota ar akselerometru, kas spēj atpazīt rokrakstu.

Tāpat pildspalva aprīkota ar mikrofonu, skaņas atskaņošanas iespējām, skārienjūtīgu ekrānu un uzlādējamu bateriju. Izskanējis, ka Apple šādu pildspalvu varētu izmantot savās nākotnes ierīcēs, piemēram, viedtālrunim iPhone 6, kas varētu tikt aprīkots ar īpaši jūtīgu skārienekrānu, uz kura būs iespējams rakstīt.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Apple eksperimentē ar rokas pulkstenim līdzīgu ierīci, kas pildītu arī viedtālruņa funkcijas, atsaucoties uz anonīmiem avotiem, vēsta Wall Street Journal.

Apple par šādas ierīces ražošanas iespējām konsultējusies ar savu elektroiekārtu izgatavošanas partneri kompāniju Foxconn, kas jau uzsākusi dažādu «uzģērbjamu» tehnoloģiju izmēģinājumus. Galvenokārt Foxconn strādājot pie tā, lai radītu jaunas paaudzes energoefektīvus displejus. Šīs ierīces paredzētas vairākiem Foxconn klientiem, norādījuši anonīmi avoti.

Pēdējo gadu laikā Apple nolīgusi speciālistus, kas pārzina sensoru tehnoloģijas, raksta WSJ. Tas varētu liecināt par Apple vēlmi papildināt savu produktu klāstu arī ar citām ierīcēm – paralēli viedtālruņiem un planšetdatoriem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Samsung Galaxy Watch dara visu, ko varētu sagaidīt no viedpulksteņa, un arī ļauj piezvanīt

Augustā prezentējuši viedpulksteņu sērijas Gear turpinājumu, kas gan pārsaukts konservatīviem pircējiem saprotamākā vārdā Galaxy Watch, Samsung saņēma pozitīvas atsauksmes no globālajiem medijiem. To vidū ir pat tik cildinoši apzīmējumi kā šā brīža labākais viedpulkstenis vai labākais no Android viedtelefoniem. Ar ko gan tas izpelnījies šādu novērtējumu?

Jaunajā Galaxy Watch vizuāli Samsung turpinājis attīstīt divus gadus senā priekšgājēja Gear S3 koncepciju, liekot uzsvaru uz klasiska rokaspulksteņa izskatu. Galaxy Watch vēl vairāk pietuvojies prestižu zīmolu pulksteņiem un pieejams divos izmēros – 42 un 46 mm. DB rīcībā bija lielākais, maskulīnākais modelis. Tam ir pamatīgs, 1,3 cm biezs un 63 gramus smags nerūsējoša tērauda korpuss, kas iztur ieniršanu 50 metru dziļi zem ūdens. Uz rokas pulkstenis izskatās paliels, taču zem uzvalka krekla piedurknes «palien» viegli.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Microsoft uzsākusi darbu pie skārienjūtīga pulksteņa, tādējādi pievienojoties tādām kompānijām kā Apple un Samsung, kas nodarbojas ar līdzīgu tehnoloģiju izstrādi, vēsta Wall Street Journal.

Microsoft partneri Āzijā esot saņēmuši pasūtījumu piegādāt sastāvdaļas potenciālam skārienjūtīgam pulkstenim, medijam atklājuši anonīmi avoti. Tomēr patlaban vēl neesot pilnīgi skaidrs, vai kompānija izlems par labu šādas ierīces ražošanai.

Topošā ierīce varētu būt aprīkota ar 1,5 collu skārienjūtīgu ekrānu, WSJ stāstīja avots kompānijā, kurai Microsoft pasūtījis šādus displejus.

Šī gan neesot pirmā reize, kad kompānija demonstrējusi interesi par «uzģērbjamu» ierīču izstrādāšanu. Gandrīz pirms desmit gadiem Microsoft nāca klajā ar rokas pulksteni Smart Watch, kura lietotāji savā ierīcē varēja aplūkot jaunākās ziņas un izmantot FM radio. Ierīces tirdzniecība gan tika pārtraukta 2008. gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Vēstule redakcijai: Laika maiņas laiku lokos

Cerībā uz Jūsu atbalstu šai svarīgajā jautājumā, Jūsu labvēlis – Mārcis Bendiks Bermudiskā trijstūrī starp Ķekavu – Iecavu – Baldoni, 2018. gada augustā, 20.08.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Godātā redakcija, vēlētos pievienot savu balsi atkal uzsāktajai pulksteņu grozīšanas diskusijai. Tas ir labi, ka sabiedrības dienas kārtībā atgriežas labi pazīstama tēma, ar kuru saskaras ikkatrs viens. Arī Saeimā garākās diskusijas ir ne tik daudz par svarīgākajiem jautājumiem, bet gan par tiem, par kuriem vairumam deputātu ir kāda nekāda saprašana. Vistrakāk mēdz iet ar Medību likumu un Satiksmes noteikumiem, tur katram ir viedoklis. Labi gan, ka futbola komentēšana nav likumdevēja kompetencē.

Protams, ziņu virsraksti par jaunumu – ka Latvijai būtu sava nostāja pulksteņa grozīšanas lietā – bija ierasti maldinoši. No ziņotā izriet, ka principiālā un stingrā Latvijas nostāja ir diezgan prasts «odobrjams», atbalsts kopīgai ES lemšanai un neļaut šo lemt nacionālā līmenī. Nenoliedzami loģiski, bet tomēr atšķiras no mūsu Atmodas laika pacēluma, kad atteikšanās no Maskavas laika bija turpat vai himnas un Satversmes atjaunošanas līmeņa jautājums. Toreiz ar tam laikam negaidītu aicinājumu pēc neatkarības laika joslas nozīmē startēja pazīstamais tautfrontietis un komunists Andrejs Cīrulis, kura vadītā Padomju Jaunatne sāka publicēt vēstules par to, ka dažiem lasītājiem no rīta tomēr aumež grūti piecelties.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tas maksā vairāk nekā 40 miljonus eiro - ievērojami vairāk nekā privātā sala Karību jūrā, kuru iespējams iegūt par 11 miljoniem eiro. Taču tajā nav iespējams dzīvot un tam nav peldbaseina, šādu mīklu uzdod britu Metro.

Atbilde - tas ir rokas pulkstenis, kas klāts ar dimantiem un kuru radījuši britu juvelieri Graff Diamonds.

Pulkstenis ar nosaukumu - Halucinācija, izstādīts izstādē Baselworld Šveicē, un nodēvēts par vērtīgāko pulksteni, kāds jebkad tapis.

Kā apgalvo juvelieri, pulksteņa radīšana aizņēmusi «tūkstošiem stundu». Veikumu var aplūkot raksta galerijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Apple Japānā iesniegusi iWatch zīmola reģistrācijas pieteikumu, lai tādējādi aizsargātu savu topošo produktu – ap roku nēsājamu viedierīci.

Japānas patentu birojam iesniegtais Apple pieteikumus aptver datorus, to perifērijas iekārtas un rokas pulksteņus, aģentūrai Reuters atklāja biroja pārstāvis. Patlaban nav zināms, cik ilgi tiks izskatīts Apple pieteikums. Savukārt pati kompānija atteikusies sniegt komentārus.

Jau iepriekš vairākkārt izskanējušas runas par to, ka Apple plāno nākt klajā ar viedu rokas pulksteni. Pirms mēneša kompānijas izpilddirektors Tims Kuks pavēstīja, ka «apģērbjamas tehnoloģijas» nākamais attīstības solis.

Viņš gan arī atzina, ka ir skeptisks par Google topošo paplašinātās realitātes produktu Google Glass. «Neviens nekad nepārliecinās cilvēku, kurš nekad nav valkājis brilles vai kuram nekad nav piederējis rokas pulkstenis, ka viņam tāds ir nepieciešams,» sacīja T. Kuks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latviešu koka rokaspulksteņu ražotājs Ovi Watch publiskojis video, kurā uzfilmēts, kā no cēlkoka gabala var uztaisīt rokas pulksteni.

Materiālā ir uzskatāmi atainots, kā tiek radīts pulkstenis, sākot no cēlkoka gabala līdz gatavam produktam.

Ovi Watch koka rokas pulksteņu projekts aizsākās šā gada janvārī, kad kompānija sāka pūļa finansējuma kampaņu, kuras laikā tika savākti nepieciešamie līdzekļi, lai varētu uzsākt pulksteņu ražošanu Liepājā.

No 19. - 23. oktobrim Ovi Watch prezentē savu produkciju Āzijas tirgum izstādē BIG+BIH 2016.

Video skatāms zemāk:

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Jaunā Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centra pamatos iemūrē kapsulu ar vēstījumu

Žanete Hāka, 09.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centra (RPNC) jaunā uzņemšanas korpusa pamatos tika iemūrēta kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm.

Līdz ar vēstījumu kapsulā tika ievietots arī rokas pulkstenis, kas pieder centra ilggadējam darbiniekam - ārstam Andrim Lutumam, kurš, būdams 1.kursa students, centrā ieradās 1973.gadā un kā sanitārs uzsāka darbu uzņemšanas nodaļā.

RPNC valdes priekšsēdētājs Jānis Buģins sacīja, ka gada laikā centrā tiek uzņemti 9,5 tūkstoši pacientu, no kuriem 89% tiek atvesti ar ātro palīdzību. Tāpēc ļoti svarīga ir jaunā uzņemšanas nodaļa, kas šobrīd atrodas 190 gadus vecā ēkā.

Uzņemšanas nodaļas kompleksa būvniecība ietilpst ERAF līdzfinansētā «Veselības aprūpes infrastruktūras uzlabošanas» projektā un izmaksās pavisam 2,66 miljonus latu, no tiem vairāk nekā 1,5 miljoni latu ir ERAF līdzfinansējums. Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centra jaunā uzņemšanas nodaļas kompleksa būvniecību veiks Skonto Būve, un darbus plānots pabeigt septembrī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Karjera

Personīgā nepatika personāla atlasē jāaizmirst

Dienas Bizness, 29.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Personālvadības speciālists faktiski visu laiku ir kā uz skatuves, turklāt, jo lielāks ir uzņēmums, jo pamatīgāka arī skatuve,» tā savu darba «lauku» apraksta kompānijas Maxima Latvija personāla vadītāja Līga Sleņģe.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Tele2» ir apkopojis viedpulksteņu galvenās priekšrocības.

Tūlītēja un ērta piekļuve informācijai darbā un atpūtā

Tālajos pagājušā gadsimta 70. gados, kad paradījās pirmās viedpulksteņu iestrādes, to izgudrotāji nevarēja pat iedomāties, ka mazajā pulksteņu ekrānā varēsim redzēt visas mums ienākošās ziņas «Facebook» vai «WhatsApp», lasīt darba e-pastus un sekot līdzi notiekošajam sociālajos tīklos. Galvenais, ka viedpulksteņi ļauj uzreiz piekļūt informācijai, tiklīdz tā ir ienākusi - tam vairs nevajag meklēt telefonu vai skriet pie datora. Uzzināt, vai ienākošā ziņa ir svarīga vai nē, varam, tikai paskatoties uz savu pulksteni. It īpaši tas izlīdz situācijās, kad telefonu nav ērti vai pat nav atļauts izmantot. Tajā pat laikā pulkstenis mums vienmēr ir uz rokas.

Komentāri

Pievienot komentāru
DB Viedoklis

DB viedoklis: Nodokļu celšanas maratons ir sācies

Līva Melbārzde, DB galvenā redaktora vietniece, 24.09.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2016. gada budžets balstās uz nodokļu paaugstināšanu. Šā brīža situācija liek domāt, ka diemžēl šī tendence var turpināties arī 2017. gada budžetā

Izvērtējot valdības pieņemtos lēmumus attiecībā uz nākamā gada budžetu, ir redzamas divas skaidras tendences: šī gada budžeta fundamentāla iezīme ir nodokļu paaugstināšana komplektā ar jaunu nodokļu ieviešanu. Visticamāk, tā sauktais solidaritātes nodoklis tiks apstrīdēts Satversmes tiesā, jo Latvijas «bagātniekiem», proti, tiem, kas mēnesī saņem vismaz 4000 eiro (bruto), nebūs iespējas no šī nodokļa uzkrāt kapitālu sociālajā budžetā pensijām un pabalstiem. Solidaritātes nodoklis ieplūdīs pamatbudžetā, kurā valdība saskatīja nepieciešamību papildus pēc 40 miljoniem eiro. Šī iemesla dēļ Latvijā joprojām nav un nezin kad būs progresīvais ienākuma nodoklis, jo tad šie līdzekļi nonāktu pašvaldību budžetā, nevis valdības rokās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Politiskais strupceļš Vašingtonā izraisījis Ķīnas, kurai pieder lielākā daļa ASV parāda, neapmierinātību un pieaugošu satraukumu. Krīze liecinot par to, ka Ķīnai un pārējai pasaulei jāsāk «deamerikanizācijas» process, paudusi Pekinas oficiālā ziņu aģentūra Xinhua News.

«Pasaule joprojām cenšas tikt ārā no ekonomiskās katastrofas, kurā to iegrūda rijīgā Volstrītas elite. Jāpārtrauc ierastā prakse, kad liekulīgas nācijas rokās ir nokļuvuši citu valstu likteņi,» Xinhua News publicēto komentāru citē laikraksts Washington Post. Savukārt ekonomikas eksperti Ķīnā pauduši viedokli, ka ASV Kongress izturas bezatbildīgi ne tikai attiecībā pret citām valstīm, bet arī pret pašu ASV nākotni, kuru upurē politisko cīņu vārdā.

Ķīnai pieder ASV Valsts kases obligācijas 1,28 triljonu dolāru apmērā. Tādējādi ASV maksātnespējas iestāšanās varētu ievērojami satricināt pasaules otru lielāko ekonomiku. Ķīna jau iepriekš aicināja ASV izvairīties no maksātnespējas iestāšanās, brīdinot, ka tā atstās sekas uz visas pasaules ekonomiku. Aizvadītajā nedēļā Pekina nāca klajā ar paziņojumu, ka «pulkstenis neapturami tikšķ» un aicinājusi Vašingtonu gādāt par ķīniešu investīciju drošību.

Komentāri

Pievienot komentāru