Transports un loģistika

Pērn Aviatest augusi peļņa

Lelde Petrāne, 15.08.2014

Jaunākais izdevums

Aviācijas tehnikas konstrukcijas elementu izmēģinājumu uzņēmums SIA Aviatest pērn apgrozījis 8,031 milj. EUR, kas ir par 41,6% vairāk nekā iepriekšējā pārskata gadā. SIA Aviatest peļņa aizvadītajā gadā palielinājusies 2,8 reizes, pieaugot no 854,787 tūkst. EUR 2012. gadā līdz 2,377 milj. EUR pērn, liecina informācija vietnē klientuportfelis.lv.

Aviatest vadības ziņojumā teikts, ka pērn atbilstoši ES programmai Nicetrip tika veikts darbu komplekss, kas saistīts ar helikopteru nesošo konstrukciju pārvaldes sistēmas izstrādi, turklāt laboratorijā organizēts jauns darbības virziens – kopā ar vietējiem un ārvalstu speciālistiem tika uzprojektēts un izgatavots sarežģīts, mūsdienīgs stends helikopteru reduktoru izmēģinājumiem.

Lursoft pieejamā informācija liecina, ka vairākums SIA Aviatest kapitāldaļu (99,65%) pieder zinātniskās ražošanas apvienībai LNK. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs ir Aleksandrs Sorokins un valdes locekļi ir Kristina Soskoveca, Aleksejs Nasibullins un Farits Nasibullins.

SIA Aviatest reģistrēts 1991. gadā un pērn nodrošinājis 62 darbavietas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Rīgā tiksies jaunās paaudzes lidaparāta - konvertoplāna - izgatavotāji

Lelde Petrāne, 25.06.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien Rīgā ieradīsies Eiropas aviācijas projekta NICETRIP dalībnieki un Eiropas Komisijas pārstāvji, lai apkopotu darba rezultātus projekta ietvaros, informēja Sandra Biseniece, LNK Group pārstāve.

Projekts NICETRIP paredz jaunas paaudzes konvertoplāna (helikoptera un lidmašīnas hibrīda) prototipa izstrādi. Vizītes laikā arī tiek plānots nodot ekspluatācijā konvertoplāna nesošās sistēmas izmēģinājuma stendu, ko izstrādājis zinātniski – pētnieciskais centrs no Latvijas - AVIATEST. AVIATEST ir vienīgais Baltijas valstu pārstāvis šajā starptautiskajā projektā.

«Zinātniski-pētnieciskais centrs AVIATEST pēdējos trīs gadus ir aktīvi iesaistīts NICETRIP projektā. Mūsu loma projektā ir izstrādājamā lidaparāta nesošās sistēmas pilna mēroga izmēģinājumi stendā,» stāsta holdinga LNK Group padomes priekšsēdētājs Aleksandrs Milovs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Kā pārdot lidmašīnu

Egons Mudulis, 07.12.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gaisa kuģu būvē un apkalpošanā izaicinājumu netrūkst.

Grūtības saņemt finansējumu, nepilnības valsts izglītības sistēmā, darbaspēka trūkums – tie ir tikai daži no problēmjautājumiem, ar ko ikdienā saskaras Latvijas gaisa kuģu būvētāji un apkalpotāji, kuri Latvijas aviācijas domnīcas (LAD) sestajās brokastīs diskutēja gan par gaisa kuģu apkalpošanas pakalpojumu, gaisa kuģu būves un remonta konkurētspējas paaugstināšanu, gan par eksporta tirgu paplašināšanu.

Pirms neatkarības atjaunošanas Latvija bija PSRS militāri rūpnieciskā kompleksa sastāvdaļa, kura ietvaros šeit tika veikta militārās un civilās aviācijas gaisa kuģu atsevišķu mezglu būvniecība un gaisa kuģu testēšana un tika uzturēta kvalitatīva aviācijas tehniskās izglītības bāze, norāda LAD. Kaut arī gaisa kuģu būvniecība un remonts pēc 1990. gada nav vadošo aviācijas apakšnozaru sarakstā pēc produkcijas izlaides vai pievienotās vērtības lieluma, tomēr Latvijā ir vairāki piemēri, kas liecina par gaisa kuģu būves attīstības potenciālu, norāda Latvijas Aviācijas asociācijas valdes loceklis Artūrs Kokars.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ziemassvētku priekšvakarā holdingā LNK Group ietilpstošās nodaļas LNK Aerospace izmēģinājumu centrā Aviatest radīta jauna stenda iekārta un veikta visa nesošo sistēmu izmēģinājumu programma perspektīvajam jauna tipa lidaparātam (konvertoplānam).

Darbi notika Eiropas Savienības programmas NICETRIP ietvaros, kopējais projekta finansējuma apjoms bija 2,5 miljoni eiro. Izmēģinājumu noslēguma posmā piedalījās projekta partneri — Eiropas helikopteru būves līderuzņēmumu AIRBUS HELICOPTERS un AGUSTA WESTLAND galvenie speciālisti.

2015. gada pirmajā ceturksnī Briselē plānots apkopot programmas NICETRIP gala rezultātus, tad arī tiks pieņemts lēmums par jaunās Eiropas aviācijas programmas Clean Sky 2 dalībniekiem, kuru vidū Aviatest cer ieņemt pienācīgu vietu.

LNK Aerospace specializācija ir civilās aviācijas lidmašīnu un helikopteru izturības aprēķinu veikšana, tiem nepieciešamo stenda izmēģinājumu, apkalpošanas nodrošināšana un to tehniska uzlabošana.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

FOTO, VIDEO: Atklāj testēšanas laboratoriju izmēģinājumiem aviācijā, medicīnā un būvniecībā

Laura Mazbērziņa, 30.04.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Universitātes (LU) Materiālu mehānikas institūts atklājis testēšanas laboratoriju, kura paver iespējas jaunu pētījumu veikšanai un sadarbības veicināšanai ar uzņēmumiem Latvijā un ārzemēs.

«Institūts ir jauna attīstības posma sākumā. Ar šīs laboratorijas akreditēšanu paveras iespējas gan sadarbībai ar mūsu ražotājiem Latvijā, gan arī ar starptautiskiem partneriem visā pasaulē - Polijā, Vācijā, Krievijā un ASV,» sacīja LU rektors, profesors Indriķis Muižnieks.

Divu gadu laikā institūta laboratorija ir aprīkota ar jaunām iekārtām, kas spēj nodrošināt testēšanas pakalpojumus aviācijas, kosmosa, medicīnas un būvniecības nozarēm. Aviācijā tiek pārbaudīti kompozītmateriali, būvniecībā deformēšanās procesi un dažādu materiālu pielietojumi, t. sk., stiegrotais betons, sijas. Savukārt medicīnā pārbauda, piemēram, implantus. «Lai mēs veiktu visas šīs pārbaudes, laboratorijai bija jābūt akreditētai. Tagad mēs varam strādāt Eiropas līmenī,» pastāstīja LU Materiālu mehānikas institūta direktors Egīls Plūme. Nākamais, pie kā tiek strādāts, ir protopipu un tehnoloģiju izstrādes pētniecība.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

LNK Group holdingā ietilpstošā aviācijas uzņēmuma LNK Aerospace ietvaros sāk darboties jauna apakšvienība AviaTechService. Uzņēmumam LNK Aerospace ir pieredze aviācijas tehnikas aprēķinu un izmēģinājumu nozarē. Tāpat uzņēmums AviaTechService piedāvās MRO (Maintenance, repair and overhaul) pakalpojumus, civilo gaisa kuģu tehnisko apkalpošanu un remontu, informēja uzņēmumā.

Pirms pāris dienām, lai veiktu tehnisko apkalpošanu, Rīgā ieradies pirmais gaisa kuģis SSJ-100. Gaisa kuģa tehnisko apkalpošanu uzņēmums AviaTechService plāno pabeigt 25 – 27 dienu laikā. Lai pārraudzītu SSJ-100 pamata tehniskās apkalpošanas darbu gaitu, piektdien vienas dienas vizītē uzņēmumu apmeklējis arī Apvienotās aviobūvnieku korporācijas prezidents, Krievijas Zinātņu akadēmijas akadēmiķis Mihails Pogosjans.

AviaTechService darbiniekiem ir sertifikāti, kas nepieciešami dažādu tipu gaisa kuģu apkalpošanai (Boeing, Airbus, Bombardier).

LNK Aerospace ir četru Latvijas holdinga LNK Group uzņēmumu (AVIATEST, Centre Composite, AviaTechService un AviaTech Bureau) apvienība. Holdings LNK Group dibināts 1988. gadā. Tajā ietilpst 18 uzņēmumi, kas darbojas trīs

Komentāri

Pievienot komentāru