Citas ziņas

Pērn par 42,8% pieaudzis valsts kompensācijās izmaksāto budžeta līdzekļu apjoms

Žanete Hāka, 29.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pērn būtiski - par 42,8% - pieaudzis valsts kompensācijās izmaksāto budžeta līdzekļu apjoms, kas kopumā veido 385,9 tūkstošus eiro, liecina Juridiskās palīdzības administrācijas (JPA) dati.

Par 97,8% pieaudzis to gadījumu skaits, kad valsts kompensācija izmaksāta sakarā ar personas tikumības vai dzimumneaizskaramības aizskaršanu, savukārt par 33,7% - par smagiem miesas bojājumiem.

JPA 2013.gadā pieņēma 1901 lēmumus par valsts nodrošināto juridisko palīdzību un izmaksāja 816,2 tūkstošus eiro no valsts budžeta līdzekļiem.

37,5% gadījumu lēmumi par valsts kompensācijas izmaksu pieņemti sakarā ar cietušajiem nodarītajiem vidēja smaguma miesas bojājumiem, bet 21,8% - sakarā ar nodarītajiem smagiem miesas bojājumiem. 21,8% gadījumu valsts kompensācijas izmaksātas, ja noziedzīgā nodarījuma rezultātā iestājusies personas nāve, savukārt 18,9% - sakarā ar aizskartu personas tikumību vai dzimumneaizskaramību.

Kopumā 2013.gadā ir saglabājušās 2012.gada tendences – iedzīvotāji pārsvarā vērsušies pēc valsts nodrošinātas juridiskās palīdzības ģimenes tiesību jautājumos, zaudējumu vai parādu piedziņas jautājumos, kā arī īpašuma tiesību jautājumos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Deklarācija par Krišjāņa Kariņa (JV) topošā Ministru kabineta iecerēto darbību, par ko vienojušās koalīcijas partijas.

Saeima šodien lems, vai apstiprināt jauno valdību, kuru veidotu partiju apvienība "Jaunā Vienotība", partiju apvienība "Apvienotais saraksts" un Nacionālā apvienība.

Ievads

Krišjāņa Kariņa valdības mērķis: Latvijas ekonomikas transformācija labākai dzīvei Latvijā

Kopš Latvijas valsts neatkarības atgūšanas valsts un tās iedzīvotāji ir piedzīvojuši milzu pārmaiņas - pāreju no komandekonomikas uz tirgus ekonomiku, valsts un pašvaldību īpašuma privatizāciju, demokrātisko institūciju izveidošanu un nostiprināšanos, naudas un zemes reformas īstenošanu, pievienošanos Eiropas Savienībai (ES) un NATO militārajai aliansei.Šajā ceļā ir pārvarēti dažādi izaicinājumi, šobrīd sastopamies ar Krievijas agresīvo karadarbību Ukrainā, kura grauj likuma varā balstīto starptautisko kārtību un ir lielākais drošības apdraudējums Eiropai, radot milzīgas cilvēku ciešanas. Karadarbība ir izraisīju

Komentāri

Pievienot komentāru