Citas ziņas

Personāla vadība: No «kadru daļas» par «biznesa partneri»

Lelde Petrāne, 24.02.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas personāla vadīšanas asociācijai (LPVA) šogad aprit 20 gadi kopš organizācijas dibināšanas.

LPVA ir izveidota 1996. gadā, lai veicinātu personāla vadīšanas popularitāti Latvijā, celtu personāla vadīšanas speciālistu kompetenci un šī amata prestižu darba tirgū, kā arī lai parādītu efektīva personāla vadīšanas darba pozitīvo ietekmi uz uzņēmumu veiksmīgu darbību.

«Asociācija 20 gadu laikā ir izveidojusies par stabilu savas nozares profesionāļu biedrību,» uzsver Latvijas Personāla vadīšanas asociācijas valdes priekšsēdētāja Eva Selga.

«Šo gadu laikā personāla vadība kā funkcija ir mainījusies no «kadru daļas» ar izteiktu atbildību par dokumentu formēšanu uz «biznesa partnera» lomu, kur atbildības fokuss ir vērsts uz efektivitāti, jēgpilnu darbu un darbinieku iesaisti,» piebilst asociācijas valdes priekšsēdētāja.

Kopš 2001.gada LPVA ir European Association of People Management pilntiesīga locekle.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas lidsabiedrība airBaltic par uzņēmuma viceprezidenti personāla vadības jautājumos iecēlusi Alīnu Roščinu, informē uzņēmums.

Alīna Roščina ir pieredzējusi profesionāle ar vairāk nekā deviņu gadu pieredzi personāla vadībā. Alīna Roščina ir ieguvusi bakalaura grādu jurisprudencē Latvijas Universitātē, kā arī šobrīd viņa studē Rīgas Biznesa skolas MBA programmā. Alīna airBaltic strādā kopš 2011. gada un gadu laikā uzņēmumā ieņēmusi dažādus ar cilvēkresursu vadību saistītus amatus. Pēdējo pusotru gadu viņa bija vecākās viceprezidentes personāla vadības jautājumos vietniece, vadot darbinieku administrēšanas un personāla analītikas komandu. Papildus tam Alīna Roščina ir airBaltic pārstāve Latvijas Personāla vadīšanas asociācijā, kā arī Latvijas Darba devēju konfederācijā.

Komentāri

Pievienot komentāru