Finanses

Pētījums: banka tīši iedzinusi aizņēmējus problēmās, lai varētu palielināt peļņu

Žanete Hāka, 25.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Royal Bank of Scotland Group Plc (RBS) tīšām radījusi sarežģījumus Lielbritānijas uzņēmumiem, kuriem aizdeva naudu, lai pēc tam varētu palielināt savu peļņu, atsaucoties uz valdības vadītu pētījumu, raksta Bloomberg.

Ziņojumā secināts, ka, tiklīdz uzņēmumi nonāca grūtībās, banka varēja no tiem iekasēt komisijas naudas par konsultācijām, kā arī iegādāties to aktīvus par samazinātām cenām. Rezultātā uzraugs uzdevis veikt papildus izmeklēšanu.

«Ir vairāki stāsti par to, kā RBS ir izbojājusi labus biznesus,» norādīts pētījumā.

Ja pētījuma rezultātā tiks pieprasītas kompensācijas, tas varētu uz tālāku termiņu atlikt RBS vadītāja Džordža Osborna pūles atmaksāt daļu no 45,5 miljardu mārciņu lielā valsts finansējuma krīzes laikā.

Pētījumā teikts, ka peļņa no aizdošanas uzņēmumiem bija ārkārtīgi zema, salīdzinot ar mērķiem, ko noteikuši baņķieri.

RBS, kas ir lielākā Lielbritānijas valstij piederošā banka, atbildot uz šiem pārmetumiem, norādījusi, ka pārbaudīs, kāda bijusi bankas rīcība attiecībā uz klientiem, kas nonākuši finansiālās grūtībās.

RBS Globālā restrukturizācijas grupa lielākajā daļā gadījumu palīdz uzņēmumiem atgūties, taču ikvienā gadījumā klientiem šāda situācija rada ievērojamu stresu, norādījusi banka, piebilstot, ka ne visus biznesus, kas ir iekļuvuši nopietnās finansiālās problēmās, var glābt.

Komentāri

Pievienot komentāru