Citas ziņas

Peugeot Citroen un Fiat prezentē kompaktos furgonus

, 07.11.2006

Jaunākais izdevums

Žans-Martins Folcs, PSA Peugeot Citroen prezidents, un Serdžio Maršione, Fiat izpilddirektors, 7.novembrī Sevel Nord automobīļu rūpnīcā paziņoja par jaunu kompakto furgonu grupu, db.lv informēja SIA VEHO valdes priekšsēdētāja asistente Linda Upīte.

Šīs jaunās automašīnas, kas tiks laistas tirgū, sākot no 2007. gada janvāra vidus, nāk modeļu Peugeot Expert, Citroen Jumpy un Fiat Scudo vietā, saglabājot to nosaukumus.

Jaunais kompaktais furgons piedāvā dažāda tilpuma (5 līdz 7 m 3) virsbūves un lielākas iespējas derīgās kravas pārvadāšanasi (1000 un 1200 kg). Šī dažādība profesionāļiem ļauj rast viņu darba specifiskajām vajadzībām atbilstošu risinājumu.

Turklāt abas grupas paplašina savu piedāvājumu ar jaunu piedāvājumu personisko automašīnu pasaulē. Šis piedāvājums, saukts par kombi, ir radniecīgs ļoti lielai "ludospace" automašīnai, kas var uzņemt līdz 9 cilvēkiem.

Šo kompakto furgonu ražošana notiek Valensjenā, Sevel Nord rūpnīcā, kas pieder abām grupām un kurā strādā 4400 darbinieki. Šajā industriālajā vietā, kuras operatīvo pārvaldību nodrošina PSA Peugeot Citroen, tiek montēti arī Peugeot, Citroen, Fiat un Lancia marku miniveni.

Ieguldījums industrijā šo jauno kompakto furgonu un kombi ražošanai sasniedz 440 miljonus eiro. Uzstādtā ražošanas jauda ir 130 000 vienības gadā, strādājot 3 maiņās.

Darbnīcu modernizācija, loģistikas pārveidošana un labāka darba vietu ergonomija radīja priekšrocības, lai varētu sacensties ar dažādajām šajā vietā ražotajām automašīnām. Kopā ar augstākās kategorijas miniveniem, jaunajiem kompaktajiem furgoniem un kombi ar to dažādajām virsbūvēm Sevel Nord rūpnīca uz vienas līnijas montē līdz 14 dažādus modeļus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Franču autoražotājs Peugeot ir apstiprinājis iepriekš neoficiālo informāciju, ka 2010. gada beigās tirgū parādīsies sērijveida elektromodelis iOn. Interesanti, ka pirmais Peugeot sērijveida elektroauto tika radīts pirms 70 gadiem.

Jaunais Peugeot iOn ir veidots sadarbībā ar Mitsubishi. Tas nozīmē, ka Mitsubishi elektroautomobilim i -MiEV būs franču dvīņubrālis. Atgādināsim, ka Mitsubishi i-MiEV ir pirmais sērijveida ražošanā nonākušais elektromobilis pasaulē, kura tirdzniecība tika uzsākta 2009. gada jūlijā Japānā. Plānots, ka 2010. gada beigās vienlaikus ar Peugeot iOn tas nonāks arī Eiropas tirgū. Pagaidām par Peugeot iOn elektroauto cenām džentelmeniski tiek noklusēts.

iOn galvenā pārvietošanās vide ir pilsētas ielas. 100 % elektriskajam modelim iOn ir četras durvis, četri sēdekļi, automobilis ir 3,48 m garš un tā apgriešanās rādiuss ir 4,50 m. iOn maksimālā jauda ir 64 ZS, griezes moments 180 Nm un maksimālais ātrums - 130 km/h. Ar litija jonu akumulatoriem bez uzlādēšanas ir iespējams nobraukt līdz 130 km, un akumulatora pilnai uzlādei pie parastās 220 voltu kontaktligzdas nepieciešamas sešas stundas. Ātrās uzlādes sistēma akumulatorus par 80 % ļauj uzlādēt tikai pusstundā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielo parādu dēļ franču ražotāja Peugeot rūpnīca apturējusi jauno auto un rezerves daļu piegādi Igaunijas un Latvijas Peugeot pārstāvim Kommest auto.

To, kas notiek ar Peugeot pārstāvi Latvijā, centāmies noskaidrot pie Lauva auto vadības, taču nesekmīgi. Toties par reālo situāciju zināja pastāstīt nu jau bijušie Lauva auto darbinieki, kuri apstiprināja, ka neskaidrā uzņēmuma nākotnes vīzija, saistību nepildīšana pret klientiem ir mudinājušas meklēt darbu citos autotirdzniecības uzņēmumos. Pēc viņu teiktā, pēdējo mēnešu laikā ir aizkavējušies Peugeot auto piegādes termiņi. Rūpnīcas lēmums par rezerves daļu piegādi pagaidām nav ietekmējis servisa darbu, taču ilgtermiņā tas varētu radīt neatgriezeniskas sekas gan Lauva auto, gan arī reģionālajiem Peugeot partneriem. Tādu Peugeot zīmolam Latvijā ir daudz - Cēsīs, Talsos, Jelgavā, Bauskā, Liepājā, Valmierā un Jēkabpilī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Franču autoražotājs Peugeot paziņojis, ka, sākot ar 2010.gada janvāri, visām tā vieglajām komercautomašīnām piemērota 5 gadu garantija.

«Šajā grūtajā laikā klientiem nepieciešams labs un uzticams serviss un drošas un ekonomiskas automašīnas. Peugeot piecu gadu darbības garantija nozīmē vēl zemākas izmaksas vieglā komerctransporta īpašniekam un - tā kā garantija seko automašīnai - vērtības palielināšanos lietoto automašīnu tirgū. Darbības garantija piemērojama visām Peugeot jaunajām vieglajām komercautomašīnām, kas iegādātas pie Peugeot izplatītājiem Latvijā, sākot ar 2010.gada janvāri, » sacīja Rasmus Tali, KW Bruun Baltic pārdošanas un mārketinga vadītājs.

«Darbības garantija ir vēl viens Peugeot solis Latvijā, darbojoties ar saukli “Profesionāļi profesionāļiem», lai mūsu vieglā komerctransporta klientiem padarītu vienkāršāku, lētāku un ērtāku automašīnas uzturēšanu,» piebilda Tali. Darbības garantija attiecas uz dzinēju, transmisiju utt. un palīdzības dienesta bezmaksas pakalpojumiem 5 gadus vai līdz 200 000 kilometru nobraukumam. Darbības garantija ietver arī autopalīdzības dienesta pakalpojumus, kas ārkārtas gadījumos vieglās komercautomašīnas īpašniekam sniedz tūlītēju un bezmaksas palīdzību, ieskaitot automašīnas vilkšanu. Sīkāka informācija pieejama pie Peugeot izplatītājiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Auto, kas izcels uzņēmuma vadītāja mūsdienīgo dzīves uztveri

Aldis Zelmenis, 05.07.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunais Peugeot 508 kupeja-sedans ir glīts, bet Peugeot 508 SW jeb kupeja-universālis ir vēl skaistāks auto

Abi modeļi ar kupejām raksturīgo zemo jumta līniju un bezrāmja durvju konstrukciju ir skaistuļi gan no ārpuses, gan no iekšpuses. Ārējais dizains ar tīrām un asām līnijām un modernu gaismas tehniku ļauj šīm personībām koķetēt ar premium klases automobiļu pircējiem. Turklāt no parasta vidējās klases auto segmenta ielēkšanu premium dārziņā vēl uzstājīgāk akcentēs Peugeot i-Cockpit® futūriskais salons ar digitālajiem ekrāniem un virkni dārgām komforta ekstrām, protams, arī motorizācijas programma paredzēs tikai augstas veiktspējas žiperīgus motorus.

Kāpēc tas būtu jāpērk?

Paraugoties uz Peugeot 508 SW šarmanto eksterjera un interjera dizainu, to nekādi nevar iedomāties kā parastu dienesta auto. Vismaz tā klasiskajā izpratnē, ar kompānijas identitātes uzlīmēm uz automašīnas sāniem. To gan ne! Pat šo rindu autoram vietējā Peugeot importētāja izsniegtais Peugeot 508 SW testa automobilis ar nelielām uzlīmēm uz sāniem sabojā tik cildeno Peugeot 508 SW izskatu. Auto ir to vērts, lai tā virsbūvi neapgānītu ar lieku informāciju. Vidējā un augstākā vadības līmeņa personālam, tam gan Peugeot 508 SW ir lieliski piemērots. Pamanāma un īpaša personība, kas izcels direktora un tā vadītās kompānijas mūsdienīgo dzīves uztveri.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Frankfurtes autoizstādē franču autoražotājs Peugeot paredzējis parādīt divus hibrīdtehnoloģijas konceptmodeļus 3008 Hybrid4 un RCZ HYbrid4.

Inovatīvās dīzeļa – hibrīdtehnoloģijas Hybrid4 pamatā ir PSA Grupas inženieru izstrādātās un sinerģētās sistēmas, proti, slavenie HDI dīzeļmotori, robotizētā sešpakāpju pārnesumkārba EGS6, Start/stop automātika u.c.

Franču ražotājs sola, ka 3008 Hybrid4 koncepts pavisam drīz kļušot par sērijveida modeli, lai 2011. gadā nonāktu Peugeot tirgotāju salonos. Turpretim par RCZ HYbrid4 koncepta tālāko soļus sērijmodeļa virzienā pagaidām Peugeot vēl neatklāj. Bez tam, sekojot vispārējai autoindustrijas modes tendencei Peugeot ir apņēmies līdz 2010. gada beigām radīt sērijveida elektroauto.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

KW Bruun Baltic - Peugeot oficiālais importētājs Igaunijā un Latvijā - noslēdzis izplatīšanas līgumu ar SIA Auto Halle, kas sākot ar 5. maiju kļuvis par jauno oficiālo Peugeot pārstāvi Rīgā.

Atgādināsim, ka šī gada februārī darbu pārtrauca ilgadējais Peugeot zīmola pārstāvis Lauva auto un tā vietā stājās Skandināvijā pazīstamais uzņēmums KW Bruun Baltic. Parakstot līgumu Auto halle ir kļuvis par vienīgo Peugeot pārstāvi, jo darbu kā Peugeot zīmola aizstāvis Rīgā ir beidzis arī uzņēmums Auto forte.

"Esmu gandarīts, ka Peugeot marku Rīgā pārstāvēs spēcīgs uzņēmums ar ilgu pieredzi," uzsvēra Rasmus Tali, KW Bruun Baltic pārdošanas vadītājs. Tali piebilda, ka tuvākajā laikā noskaidrosies arī citi Peugeot pilnvarotie izplatītāji un apkalpošanas punkti Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

PSA Peugeot Citroen rekordpanākums

Aldis Zelmenis, Anete Ugaine, 07.07.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Franču autoražotājs PSA (Citroen, Peugeot) 2010. gada pirmajā pusgadā ir pārdevis rekordskaitu jauno auto, proti, 1.86 milj. vienību jeb par 17 % vairāk nekā 2009. gada pirmajā pusgadā, vēsta Automobilwoche.

Tradicionāli nozīmīgākais noieta tirgus ir bijusi Eiropa, taču šogad īpaši ražīgi tika pastrādāts Ķīnas tirgū. PSA pirmajā pusgadā Ķīnā pārdeva 176 tūkst. jaunus auto, kas ir jauns rekords. PSA pauž pārliecību, ka arī gada otrā puse būšot tikpat veiksmīga, īpašas cerības liekot uz jaunākās paaudzes Citroen C4, kā arī Peugeot 407 pēcteci, ko pirmo reizi ieraudzīsim Parīzes autoizstādē.

Populāro modeļu Peugeot 207 un Citroen C4 Picasso ražotājs paziņojis, ka mašīnu un vieglo kravas mašīnu pārdošanas rezultāti auguši par 17%, un kopumā tikuši pārdoti 1,86 miljoni transporta līdzekļu. Salīdzinājumam pirms gada tikuši pārdoti 1,59 miljoni automobiļu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Chrysler šogad biržā neiešot

Žanete Hāka, 25.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šajā gadā Chrysler Group tomēr neveiks sākotnējo publisko piedāvājumu (IPO), atsaucoties uz kompānijas lielāko īpašnieku Fiat SpA, raksta Bloomberg.

Pagaidām nav zināms precīzs termiņš, kad IPO varētu notikt, Chrysler turpinās darbu pie IPO, un progress varētu būt nākamā gada pirmajā ceturksnī. To, kad kompānija izies biržā, noteiks tirgus apstākļi un citi apsvērumi, norādījuši Fiat pārstāvji.

Iepriekš tika ziņots, ka Chrysler varētu notikt pēc dažām nedēļām, piesaistot 2 miljardus ASV dolāru, kā rezultātā kompānijas vērtība būtu aptuveni 10 miljardi dolāru.

Eksperti gan norāda, ka kompānijas patiesā vērtība nav tik liela, jo tā gandrīz neaptver tādus lielus tirgus ārpus ASV kā Eiropas Savienība un Ķīna. ASV gan uzņēmumam pēdējā laikā veicies un tās pārdošanas apjomi auguši par 8,7%. Kompānijas tirgus daļa gan gada laikā nav mainījusies un ir 11,5%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Londonā notikušajā 33. gadskārtējā What Car? Gada auto 2010 balvu pasniegšanas ceremonijā, ko nereti sauc par auto industrijas Oskariem, par uzvarētāju kronēts Peugeot 3008.

Peugeot 3008 ir krosovers, kas apvieno apvidus auto augsto sēdpozīciju ar hečbeka izmēru un minivena praktiskumu. Peugeot 3008 tika atzīts par labāko arī jaunizveidotajā krosoveru kategorijā, kamēr Peugeot 5008 tika atzīts par labāko minivenu.

Peugeot pārstāvis Džons Gudmans atzina, ka What Car? apbalvojums ir fantastisks Peugeot sasniegums, it īpaši ņemot vērā, ka Peugeot šogad atzīmē 200 gadu jubileju. Gan 3008, gan 5008 paplašina Peugeot modeļu gammu un pateicoties What Car? apbalvojumiem, panākumi būs vēl iespaidīgāki.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Francijas lielākais automašīnu ražotājs Peugeot Citroen nolēmis šī gada laikā atlaist 11 tūkst. darbinieku. Sākumā tiks samazināts darbinieku Eiropas ražotnēs ārpus Francijas, ziņo BBC.

Šāds paziņojums no kompānijas seko tikai dažas dienas pēc tam, kad Francijas prezidents Nikolā Sarkozī (Nicolas Sarkozy) atbalstījis 3 miljardu eiro aizdevumu Peugeot Citroen.

2008. gada beigās Peugeot Citroen visā pasaulē atlaida 2 700 darbiniekus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šonedēļ jaunais Fiat un Alfa Romeo pārstāvis SIA Autobrava oficiāli uzsācis šo marku auto tirdzniecību un apkopi Latvijā.

SIA Autobrava valdes priekšsēdētājs Jānis Ieviņš: «Kopš pagājušā gada decembra, kad Autobrava sāka darbību Gunāra Astras ielā 5, izveidota spējīga un pieredzējusi darbinieku komanda, atjaunots servisa aprīkojums un ieviests nepieciešamais programnodrošinājums. Lai gan aktīva iekārtošanās rosība autocentrā sakrita ar gadumijas svinībām, Autobrava pakalpojumus jau paspējuši izmantot daudzi Fiat automobiļu īpašnieki.»

Sākot ar 20. janvāri Autobrava piedāvās klientiem iespēju iegādāties Fiat automobiļus uz īpaši izdevīgiem noteikumiem. Tā piemēram stilīgo mazauto Fiat 500 patlaban var iegādāties sākot no 69 latiem mēnesī, savukārt Fiat Professional komercauto līnijas pazīstamāko pārstāvi Ducato dīleris piedāvā, iekļaujot cenā visas servisa apkopju un remonta izmaksas 3 gadu garumā. Visiem interesentiem, kas iecienījuši itāliešu automašīnas, SIA Autobrava piedāvā unikālu iespēju iepazīties ar uzņēmuma servisa iespējām samaksājot par diagnostiku oficiālajā Fiat servisā tikai vienu latu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada decembrī Latvijā darbu uzsāk itāļu autoražotāja Fiat S.p.A. pārstāvis SIA Autobrava.

Uzņēmuma nosaukums izvēlēts identisks lietuviešu kompānijai UAB Autobrava, kas veiksmīgi pārstāv Fiat un Alfa Romeo markas jau kopš 2003. gada, un šajā laika periodā pārdevusi gandrīz 5000 Fiat automašīnas. Šī gada augustā Autobrava kļuva par pazīstamo itāliešu automobiļu importētāju visās trijās Baltijas valstīs.

Fiat autocentra oficiālā atklāšana notiks 2011. gada janvāra beigās, taču SIA Autobrava valdes priekšsēdētājs Jānis Ieviņš uzsver, ka apmeklētājiem autocentra durvis būs laipni atvērtas jau janvāra sākumā. «Mums bija iespēja izvēlēties starp vairākiem pilna servisa autodīlera darbībai piemērotiem objektiem,» atzīst J. Ieviņš. «Taču mēs nolēmām ievērot tradīcijas, un atsākt Fiat tirdzniecību un apkopi Gunāra Astras ielā 5. Šī vieta saistās ar Fiat marku jau esošajiem klientiem un būs viegli atrodama nākamajiem».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2008. gada pirmajā pusgadā Citroen kopējā vieglo automašīnu un komerctransporta tirgus daļa ir palielinājusies no 4.4 % līdz 5.1 %, salīdzinot ar atbilstošu periodu 2007. gadā. Komerctransporta segmentā (līdz 3,5 tonnām) Citroen tirgus daļa ir pieaugusi līdz 15.7%.

Šī gada pirmajos sešos mēnešos Latvijā pārdoti 663 jauni Citroen automobiļi. Pērn šajā pašā laika periodā Citroen realizēja 842 spēkratus. Tai pat laikā Citroen kopējā tirgus daļa ir palielinājusies no 4.4 procentiem līdz 5.1 procentam, salīdzinot ar atbilstošu periodu 2007. gadā, Db.lv informē Ēriks Matulis, SIA VEHO mediju attiecību konsultants.

„Autotirgus putas ir nosmeltas, tagad saglabājies saprātīgs pamatbizness. Joprojām saglabājas stabils pieprasījums pēc Citroen automašīnām, it īpaši, ekonomiski izdevīgiem modeļiem. Mēs piesardzīgi raugāmies uz 2008. gada rezultātiem, bet paredzam, ka pakāpenisks pieaugums sagaidāms sākot ar 2009. gada otro pusi. Mūsdienīgas nodokļu likumdošanas ieviešana, pro – aktīva un pārdomāta valdības politika ļautu cerīgāk raudzīties uz tirgus attīstību,” uzsver Raimonds Dūda, SIA VEHO valdes priekšsēdētājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien, 28.septembrī, autodīleris Karlo Motors oficiāli atklāja Citroën autosalonu Mežciemā, Biķernieku ielā 120, tādā veidā paziņojot par turpmāko biznesa attīstības virzienu – automašīnu multibrendu tirdzniecību, akcentu liekot tieši uz Francijas automašīnu modeļiem. Autosalona rebrendingā un remontā ieguldīti aptuveni 200 tūkstoši eiro.

«Mēs sākām strādāt jau augusta beigās, un patlaban autosalonā ir pārstāvēti visi Citroën markas modeļi, tostarp, komerctransports, un mēs piedāvājam arī pilna servisa apkalpošanu Citroën automašīnām,» DB pastāstīja Karlo Motors valdes locekle Solvita Koemeca.

Ar laiku, kad salonā atgriezīsies līzingā ņemtās automašīnas, tajā tiks piedāvāti arī mazlietoti Citroën modeļi. Salonā tiks veikta arī pilna Škoda markas automašīnu servisa apkalpošana.

Karlo Motors pieder arī autosalons Kleistu ielā, kura platība ir 25 tūkstoši m2, un tajā tiek pārdotas Škoda markas automašīnas. Tiesa gan, 1. oktobrī beidzas līgums par Škoda pārdošanu Latvijā, tādēļ dīleris nolēmis pārorientēt darbību uz citu automašīnu tirdzniecību. Servisa apkalpošana gan Škoda, gan Volkswagen marka automašīnām Kleistu ielā aizvien tiks piedāvāta, tāpat arī remonta un krāsošanas pakalpojumi kravas automašīnām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Franču autoražotājs Peugeot Ķīnas galvaspilsētā nule kā demonstrējis jauno vidējās klases modeli - Peugeot 408.

408. modeļa prezentācija Ķinā nav nejaušība, jo neraugoties uz to, ka Peugeot Ķīnas tirgū strādā tikai 5 gadus, Ķīnā 2009. gadā tika pārdoti vairāk nekā 410 000 šīs markas automobiļu. Tādējādi pārdošana salīdzinājumā ar 2008. gadu pieauga par 44%. Jaunajam Peugeot 408 būtu jānodrošina 30% Peugeot pārdošanas pieaugums 2010. gadā salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, tādējādi par divām reizēm palielinot visa Ķīnas tirgus prognozēto pieaugumu. Šis pusaugstās konstrukcijas sedans ir izstrādāts, sadarbojoties Peugeot Ķīnas un Eiropas dizaina komandām, un paredzēts trim mērķiem: pārstāvēt Peugeot zīmola mūsdienīgumu, nodrošināt maksimālu drošību un ietilpību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

KW Bruun Baltic, kas kopš februāra ir Peugeot importētājs Latvijā, noslēdzis apkopes līgumu ar Reifeks SIA, tādējādi ļaujot Peugeot nonākt arī līdz Ziemeļ- un Austrumlatvijas reģionu iedzīvotājiem.

KW Bruun Baltic pārdošanas un marketinga vadītājs Rasmus Tali apgalvo, ka jaunās apkopes pārstāvniecības atvēršana ir daļa no uzņēmuma stratēģiskā darbības plāna - attīstīt pārdošanas un apkopes tīklu visā Latvijā. "Savām pārstāvniecībām esam izvirzījuši augstas kvalitātes prasības un normas, lai Peugeot īpašniekiem piedāvātu vislabāko iespējamo apkalpošanu. Līdz ar jaunās apkopes pārstāvniecības atvēršanu Peugeot ir pārstāvēts piecās Latvijas pilsētās, un mēs priecājamies, ka visiem pašreizējiem un nākamajiem klientiem tādējādi arī Cēsu apvidū atkal ir nodrošināts kvalitatīvi Peugeot remonta pakalpojumi," sacīja Tali.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pazīstamās pilsētas sīkaļas Fiat 500 nosaukumā pievienojot burtu X, ir radīts pilnīgi cits Fiat, kādu iepriekš itāļu modeļu gammā nav nekad bijis

Sāksim ar to, ka Fiat 500 X ir Jeep Renegade asinsradinieks, attiecīgi arī Fiat jaunais modelis būs pieejams gan ar priekšējiem vai arī visiem četriem velkošajiem riteņiem. Vienīgā būtiskākā atšķirība – itāļu krosovers ne tikai vizuāli, bet arī emocionāli ir iznācis smalkāks un pilsētnieciskāks krosovers, līdz ar to tehniskajā ekipējumā, vismaz pagaidām nav plānota īpaša bezceļa versija ar pazeminātajiem pārnesumiem, kāda ir Jeep Renegade Trailhawk ar kārtīgu Active Drive Low pilnpiedziņu, kas strādā tandēmā ar Selec-Terrain vilkmes kontroles sistēmu. Atliek tikai pieminēt, ka jaunais Fiat 500 X nule kā ir ieradies arī Latvijas tirgū.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

SIA Adam Auto slēdz līgumu par FIAT automašīnu izplatīšanu un apkalpošanu Liepājā

Vēsma Lēvalde, Db, 08.07.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Adam Auto un FIAT oficiālais pārstāvis Latvijā un Igaunijā SIA Auto Italia noslēguši līgumu par FIAT automašīnu tirdzniecību un apkalpošanu SIA Adam Auto autocentrā Liepājā.

SIA Adam Auto kā oficiālais FIAT tirdzniecības pārstāvis reālu šīs markas automašīnu apkalpošana un tirdzniecību Liepājā plāno sākt trīs mēnešu laikā, kas nepieciešami, lai veiktu darbinieku apmācības, izveidotu auto daļu noliktavu, iegādātos nepieciešamos instrumentus, kā arī pielāgotu uzņēmuma korporatīvo stilu.

«Ņemot vērā ekonomisko situāciju mūsu valstī un auto nozarē, kā arī tendences Eiropā, kad patērētāji automašīnas izvēlas daudz apdomīgāk un priekšroku dod kvalitatīvām ekonomiskās klases automašīnām, sagaidām, ka arī Latvijā pieaugs pieprasījums pēc mazās klases automašīnām, ko FIAT nodrošina plašā klāstā,» komentē SIA Adam Auto valdes priekšsēdētājs Kārlis Urbāns. «Turklāt FIAT plaši pārstāv komerctransportu, kas lieliski papildinās mūsu uzņēmuma auto salonos jau piedāvāto OPEL markas komerctransportu un patērētājiem nodrošinās daudz plašākas izvēles iespējas.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunais Peugeot 508 vairs nav sedans, bet gan efektīga izskata kupeja-sedans ar bezrāmja durvju koncepciju

Pēc būtības nav svarīgi, kā sauc virsbūvi, ja modelis ir kļuvis glītāks un iekārojamāks nekā iepriekš. Pēc apkārtmēriem Peugeot 508 ir kļuvis kompaktāks, vienlaikus platāks un zemāks. Ārējais dizains ar asākām līnijām un modernu gaismas tehniku piešķir vairāk dinamikas, bet automobiļa interjers atdots Peugeot i-Cockpit® pakļautībā. Proti, vadības paneļa galvenās sastāvdaļas ir no Peugeot 3008 vai 5008 pazīstamā kompaktā stūre, kā arī digitālie ekrāni gan pilota acu priekšā, gan viduskonsoles centrālajā daļā. Jāteic, ka mazās stūrītes vietā tik cēlam vāģim, kāds ir Peugeot 508, prasītos kaut kas pamatīgāks.

Kāpēc tas būtu jāpērk

Peugeot 508 ir noteikti domāts tiem, kuri meklē no vācu vai japāņu ražojumiem atšķirīgāku un avangardiskāku modeli. No otras puses, daudziem noteikti patiks, ka franču modelis ir gana racionāls, ar labu materiālu izvēli un rūpīgu montāžas kvalitāti. Visticamāk, ka rudenī un jo īpaši ziemā uzzināsim, cik veiksmīgi Peugeot ir ticis galā, ieviešot bezrāmja durvju konstrukciju. Kā zināms, sals, sniegs vai lietus ir lielākais pārbaudījums automašīnas durvju blīvējumiem, kas rūpējas par vajadzīgo hermētiskumu un skaņas izolāciju. Pagaidām, kas attiecas uz akustisko komfortu siltā vasarā, viss ir līmenī. Sēžot pie stūres vai aizmugurē, sajūtas ir atbilstošas tam, kā auto izskatās no ārpuses. Jāatzīst, ka salonā vietas nebūs izšķērdīgi daudz, jo kupejas zemā jumta līnija neļaus pārāk izvērsties, īpaši augumā gariem pasažieriem un tiem, kas sēdēs aizmugurē. Vietas būs, bet tikai tik daudz, lai sēdētu rāmi un bez liekām kustībām. Pie patīkamiem jaunumiem ir jāmin priekšējie sēdekļi, kas būs draudzīgi pasažieru mugurām, ko apliecinās AGR (Aktion für Gesunder Rücken) kvalitātes zīme. Pārbaudījām: patiešām lieliski krēsli!!! Priekšējos sēdekļus varēs ne tikai elektroniski noregulēt, bet arī izbaudīt astoņpunktu masāžu. Šie un daudzi citi prieki, ieskaitot Focal akustisko audiosistēmu vai multimediju centru ar 10 collu ekrānu, attieksies uz lepnākajiem GT aprīkojuma līmeņa modeļiem, bet par tādām greznībām kā Peugeot 508 ar sarkanu ādas salonu Nappa Amloz pat GT modifikācijas pasūtītājiem nāksies piemaksāt vēl 1779 eiro. Šis ādas salons ar īpašo rakstu patiks daudziem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Peugeot 208 sāk elektroēru

Aldis Zelmenis, 18.10.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmo reizi Peugeot sērijmodeļu aptverē parādās 100% elektrisks auto. Kopā ar parasto Peugeot 208 startēs arī e-Peugeot 208

Jaunā Peugeot 208 benzīna, kā arī dīzeļversija nonāks tirdzniecībā jau šā gada nogalē, turpretim elektriskais vāģis sola tiem pievienoties tikai 2020. gadā. Pēc optimistiskajām prognozēm, tas būtu gatavs piezemēties pašmāju Peugeot tirgotāju autosalonos jau 2020. gada janvārī, bet iespējams, ka tikai martā. Viss atkarīgs no tā, cik gludi aizritēs noslēdzošie darbi pie auto izstrādes.

Peugeot amatpersonas neslēpa, ka Portugālē notiekošajos testa braucienos e- Peugeot 208 vēl bija t.s. preproduction jeb pirmsražošanas stadijā. Attiecīgi ar auto varējām pavizināties tikai pārdesmit kilometru. Pēc sajūtām – viss lieliski. 50 kWh ietilpības bateriju bloks, kas integrēts automašīnas grīdā, dod labu artavu, lai mazais lauvēns pat ar klāt nākušiem liekiem 340 kilogramiem spētu ņipri paātrināties. Izņemot liekos kilogramus, citu graujošu atšķirību ar parasto versiju nav. Ir tikpat liels bagāžnieks, arī tikpat maz vietas aizmugurē, galu galā pat uzlādes vieta ir turpat, kur degvielas uzpildes kakls, proti, labās puses sānos. Pavaicājot Peugeot runasvīriem, kāpēc uzlādes vieta ir šeit, nevis automašīnas degungalā vai priekšējo spārnu galos, sekoja īsa un izsmeļoša atbilde: «Tā vienkārši ir lētāk, jo virsbūves paneļi ir identiski gan parastajiem, gan elektriskajam Peugeot 208, turklāt tā būs ierastāk un saprotamāk arī automašīnas lietotājiem.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas populārākā auto titulu arī 2008. gadā ir nosargājis vācu kompaktklases modelis Volkswagen Golf, aiz sevis atstājos gan Peugeot 207, gan Ford Focus.

JATO Dynamics apkopotā informācija liecina, ka 2008 gadā Eiropā ir reģistrēti 470 399 VW Golf, kas ir par 5,6 % vairāk nekā 2007. gadā. Starp citu, no līderiem Volkswagen ir vienīgais, kurš 2008. gadā var lepoties ar labāku sniegumu nekā 2007. gadā.

1. VW Golf

2. Peugeot 22008. gada Eiropas bestselleru emtop 10/em07

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Fiat iegādāsies atlikušo Chrysler daļu

Žanete Hāka, 02.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Autoražotājs Fiat panācis vienošanos ar Chrysler Group mazākumakcionāru, ASV autoražotāja pensiju fonda veselības aprūpes trastu United Auto Workers par atlikušo uzņēmuma akciju iegādi, raksta MarketWatch.

Kopējais darījuma apjoms ir 4,35 miljardi ASV dolāru. Apvienojoties, autoražotāji izveidos septīto lielāko autoražotāju pasaulē.

Paredzēts, ka darījums tiks noslēgts līdz 20.janvārim. United Auto Workers maksājumu saņems divās daļās – kā īpašu maksājumu no Chrysler, aptuveni 1,9 miljardu dolāru apmērā, kā arī kā tiešo maksājumu no Fiat – 1,75 miljardu dolāru apmērā. Tāpat vienošanās paredz, ka Chrysler veiks četrus ikgadējos maksājumus trastam – katru 700 miljonu dolāru apjomā.

Pēc paziņojuma Fiat akcijas cena palēcās par 16%. Kopumā pagājušā gada laikā Fiat akcijas cena pieauga par 57%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Fiat 500 prestižajos "Euro NCAP" drošības testos saņēmis piecu zvaigžņu novērtējumu

, 06.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Fiat 500 "Euro NCAP" testos ir saņēmis piecu zvaigžņu novērtējumu (kopā savācot 35 punktus), tādējādi ieņemot pirmo vietu drošības novērtējumā savā klasē.

Tas ir ļoti būtisks sasniegums, kas apvienojumā ar nesen saņemtajiem drošības novērtējumiem Fiat Bravo, Grande Punto un Fiat Croma, tikai apliecina to, cik lielu vērību braucēju un pasažieru drošībai piešķir Fiat Automobiles Spa.

Fiat 500 sniegums bija tik izcils, ka jauno automobili var uzskatīt par vienu no drošākajiem visā automobiļu klāstā. Lai sasniegtu tādu vērtējumu, inženieri pārbaudīja katru iespējamo negadījumu veidu: frontālās un sānu sadursmes, kūleņus un aizmugures sadursmes. Tika ņemti vērā arī dažādie ātrumi, notiekot sadursmei, dažādu veidu iesaistītie šķēršļi un pasažieru ar ļoti dažādām fiziskajām atšķirībām aizsardzība.

Šī tik iekārojamā balva tika iegūta, uzlabojot vairākas iekārtas, kas ir Fiat standartaprīkojumā, sākot jau ar pasīvās drošības ierīcēm - 2 divpakāpju priekšējie drošības gaisa spilveni, 2 sānu drošības gaisa spilveni krūškurvja/ iegurņa aizsardzībai, 2 aizkarveida drošības spilveni un drošības spilvens vadītāja ceļu aizsardzībai. Priekšējās drošības jostas ar dubulto "pretensioner" nospriegošanas sistēmu un slodzes ierobežotāju arī ietilpst standartaprīkojumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Auto Italia tirgos tikai Fiat markas automašīnas

, 10.01.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mainoties uzņēmuma stratēģijai, turpmāk Auto Italia salons Purvciemā, G.Astras ielā 5 tirgos tikai Fiat markas automašīnas, savukārt Alfa Romeo mašīnas turpmāk tirgos otrs Vincents grupas auto nozares uzņēmums SIA Modena Motors K.Ulmaņa gatvē 114/3, iformē uzņēmums.

Šāds lēmums tika pieņemts domājot par klientu ērtību. Kā atzīmēja SIA Auto Italia valdes priekšsēdētājs Aivars Aksenoks: ''Ņemot vērā, ka pēdējo gadu laikā Fiat ir prezentējis vairākus jaunus, ļoti konkurētspējīgus un sevi tirgū jau pierādījušus modeļus, mums ir svarīgi, lai pircēji tos visus varētu gan apskatīt, gan izmēģināt arī testa braucienos. Tāpat lielu uzmanību šogad veltīsim arī komercatransportam. Jau pavisam drīz Latvijā sagaidāms viens no Fiat komerctransporta jaunumiem - minifurgons Fiat Fiorino."

Kā jau iepriekš minēts, šogad Latvijā gaidāmi vairāki jauni Fiat modeļi – par Gada auto 2008 atzītais Fiat 500, pirmais Fiat apvidus auto – Fiat Sedici, kā arī Fiat Linea. Fiat 500 Latvijā gaidāms šī gada martā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 2008. gada 19.maija Citroen importētājs un dīleris Latvijā SIA VEHO uzsāks jaunā vidējās, augstākās klases modeļa pārdošanu Latvijā. Citroen C5 modelis būs pieejams pie visiem Citroen pārstāvjiem Latvijā gan sedana, gan Tourer (universāla) virsbūves versijās.

EuroNCAP drošības pārbaudēs jaunais modelis ir uzrādījis izcilu sniegumu, iegūstot maksimālo iespējamo rezultātu - 5 zvaigznes no piecām. Citroen C5 cena ir sākot no 13 845 Ls, ieskaitot visus nodokļus un nodevas.

Citroen C5 ir pieejams ar trim dažādiem benzīna dzinējiem, kuru jauda ir no 125 Zs līdz 215 Zs, un četriem jaunākās paaudzes dīzeļdzinējiem ar jaudu no 110 Zs līdz 208 Zs. Tāpat jaunais modelis pieejams gan ar manuālo, gan automātiskajām pārnesumu kārbām. Vairāki no dzinējiem saņēmuši Airdream eco zīmi, kuru piešķir automobiļiem par savā tirgus segmentā labākajiem rādītājiem vides aizsardzībā.

Komentāri

Pievienot komentāru