Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vakar vakarā pie uzņēmuma Re&Re biroja Kārļa Ulmaņa gatvē pulcējās aptuveni 20 cilvēki, pieminot Zolitūdes traģēdijas upurus.

Cilvēki pulcējās, pārrunājot traģiskos notikumus un daloties emocijās.

Pie ēkas tika iedegtas svecītes, nolikts sēru vainags un ziedi, kā arī lapiņa ar uzrakstu 54, proti, ar Zolitūdes traģēdijas upuru skaitu.

Pasākumā piedalījās arī tā dēvētās Antifašistu kustības pārstāvis, kurš protestēja «pret fašismu un cilvēku paverdzināšanu».

Pasākuma dalībnieki sacīja, ka gaidot Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova «aktīvu rīcību», atkāpjoties no amata. Ja šāda rīcība nesekos, tuvākās nedēļas laikā iedzīvotāji tiek aicināti uz nākamo protesta akciju pie Rīgas domes ēkas.

Kā novēroja LETA, policija bija gatava nodrošināt kārtību pasākumā, iesaistot lielu skaitu kārtības sargu.

Informācija par šo pasākumu tika izplatīta sociālajā tīklā Facebook. Organizētāji norādīja, ka ar šādu akciju var pierādīt, ka «mūsu ir daudz un varas iestādēm Latvijā vajadzētu ieklausīties tautā, pasakot taisnību un sodot vainīgos».

21.novembrī, iebrūkot lielveikala Maxima griestiem, Zolitūdē bojā gāja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guvuši smagus savainojumus. Dzīvību zaudēja arī trīs ugunsdzēsēji.

Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas. Sabrukušās Maximas ēka tika nodota ekspluatācijā 2011.gadā, tās būvnieks ir SIA Re&Re, kas būvdarbu gaitā piesaistījis virkni apakšuzņēmēju.

Komentāri

Pievienot komentāru