Klubs Lounge L.A. sācis piedāvāt latviešu burgerus – LatBurger, liecina medijiem sniegtā informācija.
«Cilvēkam ir svarīgi gan darba laikā, gan ballītes karstumā paēst, tāpēc nu var baudīt veselīgu, garšīgu un sātīgu burgeri Vecrīgā,» norāda kluba īpašnieks Šons.
Burgeru nosaukumi esot tikpat latviski, cik paši burgeri - Latgales, Vidzemes, Kurzemes un Rīgas burgeri,stāsta idejas autors un šefpavārs Normunds Lazdiņš.
LatBurgeri tiekot pagatavoti no tikai Latvijā audzētiem un ražotiem produktiem – vistas gaļas, dārzeņiem, mērcēm un maizes. Atbalstot Latvijas ražotājus, šie produkti tiekot piegādāti no dažādām Latvijas vietām.
Pagājušā gada nogalē Latvijas medijos parādījās informācija, ka, lai gan ātrās ēdināšanas ķēde McDonald's maltīšu un dzērienu pagatavošanai Baltijā izmanto 170 dažādus pārtikas produktus, uzņēmums Latvijā iepērk tikai pienu kafijai un pienu ar zemeņu piedevu Lāsēns.
Lielākā daļa pārtikas produktu McDonald's virtuvēs nonākot sasaldēti. Liellopu gaļu uzņēmums iepērk no Polijas, vistas gaļu - no Vācijas. Apaļās maizītes, ko izmanto, piemēram, BigMac gatavošanai, saldētā veidā tiek atvestas no Polijas. Sieru šī uzņēmuma vajadzībām ražo Vācijā, kartupeļus audzē Polijā. Coca-cola tiek piegādāta no ražotnes Lietuvā, bet kafija Paulig - no Somijas.
Augu eļļu, kurā 15% ir rapšu eļļa, bet pārējais - citu augu eļļu sajaukums, uzņēmums ieved no Vācijas. Kopumā McDonald's ir 27 piegādātāji.