Pārtika

Piensaimnieks dubulto pamatkapitālu

Sandra Dieziņa, 13.04.2011

Jaunākais izdevums

Piena pārstrādes uzņēmums Rīgas piensaimnieks (RPS) dubultojis pamatkapitālu, piesaistot 477 600 latus.

Par to liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA Lursoft informācija. Šobrīd RPS pamatkapitāls sasniedzis 969 600 latus. RPS valdes priekšsēdētāja Nēme Jogi informē, ka tas noticis ar mērķi minimizēt riskus, kas rodas tirgū. Viens no riskiem esot tirdzniecības ķēdes un to attieksme pret ražotājiem.

N. Jogi atzina, ka 2010.gads bijis ekonomiski sarežģīts un ne mazāks viegls gaidāms arī 2011. gads. Jau ziņots, ka pēc neauditētajiem datiem RPS 2010. gadu pabeidza ar 18 miljonu Ls apgrozījumu un 25 - 30 tūkstošu Ls zaudējumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piena pārstrādes grupa Food Union, kura apvieno trīs pārstrādes uzņēmumus – AS Rīgas piena kombināts, AS Valmieras piens un SIA Rīgas piensaimnieks, pērn strādājusi ar summāro apgrozījumu 116 miljonu eiro apmērā, informē kompānijā.

Konsolidētais uzņēmuma AS Rīgas piena kombināts un tās meitas sabiedrības AS Valmieras piens 2016.gada finanšu pārskats uzrāda kopējo abu uzņēmumu apgrozījumu 83,8 miljonu eiro apmērā, savukārt SIA Rīgas piensaimnieks – 32,6 miljonu eiro apmērā. Pērn visiem Food Union grupas uzņēmumiem izdevies palielināt apgrozījumu tieši vietējā tirgū, Latvijā. AS Rīgas piena kombināts un AS Valmieras piens izdevies kāpināt pārdošanu Latvijā par 10% salīdzinājumā ar gadu iepriekš, savukārt SIA Rīgas piensaimnieks – par 7,5%.

AS Rīgas piena kombināts (Food Union grupas uzņēmums) valdes priekšsēdētājs un Food Union grupas finanšu direktors Eiropā Normunds Staņēvičs,stāsta, ka pērn Food Union turpināja koncentrēties uz jaunu, Latvijā unikālu augstas pievienotās vērtības produktu izstrādi, kā arī veikt virkni būtisku pasākumu, kas skar gan esošo uzņēmuma ražošanas procesu, gan esošo produktu sastāva uzlabojumus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tiks veikta SIA «Rīgas piensaimnieks» un AS «Rīgas piena kombināts» reorganizācija, liecina Lursoft dati.

Paziņojumā kreditoriem teikts, ka reorganizācijas ceļā apvienošanas kārtībā SIA «Rīgas piensaimnieks» tiks pievienota AS «Rīgas piena kombināts». Visa pievienojamā uzņēmuma manta tiks nodota iegūstošajam uzņēmumam un SIA «Rīgas piensaimnieks» beigs pastāvēt bez likvidācijas procesa. Kreditoru prasības piesakāmas viena mēneša laikā no paziņojuma publicēšanas dienas.

Kompānija iepriekš ziņoja, ka, turpinot attīstīt svaigo piena produktu Izcilības centru uz AS «Rīgas piena kombināts» bāzes, šoruden uzsākta SIA «Rīgas Piensaimnieks» juridiskā pievienošana AS «Rīgas piena kombināts». Izcilības centra izveides mērķis ir apvienot zināšanas un tehnoloģijas vienuviet, lai palielinātu «Food Union» grupas Latvijā ražošanas kapacitāti, paplašinātu produktu piedāvājumu un nostiprinātu produktu zīmolu tirgus pozīcijas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par piena pārstrādes uzņēmuma «Rīgas piensaimnieks» tiešo un vienīgo īpašnieku kļuvusi Kiprā reģistrētā kompānija «Food Union Holding (CY) Public Company Limited» («Food Union»), liecina informācija «Firmas.lv».

No 2016.gada 23.decembra līdz 2018.gada 23.oktobrim «Rīgas piensaimnieks» vienīgais īpašnieks bija Kiprā reģistrētais «Velbirol Services Limited».

«Rīgas piensaimnieks» iepriekšējā īpašnieka «Velbirol Services Limited», kā arī jaunā īpašnieka «Food Union Holding (CY) Public Company Limited» patiesā labuma guvējs ir Krievijas uzņēmējs Andrejs Beshmeļņickis.

«Rīgas piensaimnieks» valdes loceklis un «Food Union» grupas finanšu direktors Baltijā un NVS valstīs Artūrs Čirjevskis skaidroja, ka izmaiņas ir veiktas ar mērķi padarīt «Food Union» organizatorisko struktūru vienkāršāku, tādējādi pārvaldīšanas procesus efektīvākus un vēl vairāk uz izaugsmi vērstus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Rīgas piensaimnieks padomi ir pametis tās loceklis Polijas pilsonis Sīns Jans Glodeks (Sean Jan Glodek), liecina informācija Uzņēmumu reģistru apkalpojošā uzņēmuma Lursoft jaunākie dati.

Vēsturiskie dati par uzņēmuma padomi liecina, ka S. J. Goldeks tajā darbojies no pērnā gada novembra līdz šī gada 13. oktobrim.

Darbu SIA Rīgas piensaimnieks padomē turpina Polijas pilsonis Mihals Lukašs Jožviaks (Michal Lukasz Jozwiak) un Ungārijas pilsonis Nikolass Jons Kabčenels (Nicholas John Kabcenell), kas abi darbu uzņēmuma padomē sākuši pērnā gada novembrī.

Izņēmuma valdi pārstāv valdes loceklis Nēme Jogi (Neeme Jogi).

SIA Rīgas piensaimnieks 100% īpašnieks ir Kaimanu salās reģistrētais uzņēmums DCEMF Holdings.

Jau rakstīts, ka šī gada aprīļa sākumā Rīgas piensaimnieks dubultojis pamatkapitālu, piesaistot 477,6 tūkstošus latu, savukārt uzņēmuma valdes loceklis N. Jogi šī gada pavasarī atzinis, ka 2011. gads nav gaidāms viegls.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izstādē Riga Food 2012 noskaidroti Latvijas labākie pārtikas ražotāji.

Latvijas gada ekoprodukts 2012

1. SIA Lat Eko Food «Rūdolfs» gardais mammas biezenis

2. A/s Tukuma piens «Eko jogurti»

3. Z/s Ozoliņi Lauku tēja «Anna»

Maizes kvalitātes konkurss

Zelta diploms – a/s Hanzas Maiznīcas «Hanzas kviešu maize», «Sendviču graudu maize ar auzu pārslām»

SIA Kuldīgas maizes ceptuve «Garšīgā rudzu maize»,

Iļģuciema maiznīca konditoreja «Gaišā Toskānas maize ar pienu», «Tumšā Toskānas maize ar olīveļļu»

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Food Union investēs 11,1 miljonu eiro un centralizēs Rīgas ražotnes

Rūta Lapiņa, 05.12.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piena pārstrādes uzņēmums «Food Union» investēs kopumā 11,1 miljonu eiro, lai tuvāko divu gadu laikā izveidotu svaigo piena produktu Izcilības centru, informē «Food Union» sabiedrisko attiecību vadītāja Linda Mežgaile.

Izcilības centra izveide paredz jauna ražošanas ceha būvniecību 2 miljonu eiro apmērā, jaunu ražošanas iekārtu iegādi 2,85 miljonu eiro apmērā ar mērķi izstrādāt jaunus un inovatīvus produktus un paplašināt produktu piedāvājumu, kā arī visas ražošanas Rīgā koncentrāciju vienuviet, proti, AS «Rīgas piena kombināts» teritorijā. SIA «Rīgas piensaimnieks» ražošanas pārvietošanā uz AS «Rīgas piena kombināts» teritoriju un AS «Rīgas piena kombināts» esošās infrastruktūras modernizācijā tiks investēti 6,25 miljoni eiro.

««Food Union» orientācija uz produktu inovācijām un mūsdienīgām ražošanas tehnoloģijām ir bijusi kopš tā dibināšanas 2011.gadā, kad uzņēmums gada laikā investēja vairāk nekā 30 miljonus eiro jaunu ražošanas iekārtu iegādē. Tagad, sešus gadus vēlāk, uzņēmums ir nobriedis nākamajam lielajam solim investīciju plānā, kas paredz Rīgas ražotņu centralizāciju un Izcilības centra izveidi, lai turpinātu būt produktu inovāciju līderi svaigo piena produktu kategorijās,» stāsta AS «Rīgas piens kombināts» valdes priekšsēdētājs Normunds Staņēvičs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Rīgas Piensaimnieks, kas 21.jūlijā paziņoja par jaunu piena internetveikalu, nevēlas atklāt, cik klientu šai laika posmā veikalam bijis, taču norāda, ka atsaucība atbilst plāniem.

Rīgas Piensaimnieks Mārketinga daļas vadītāja Ilze Blauberga stāstīja, ka konkrētu klientu skaitu uzņēmums nevēlas minēt, jo zina, ka konkurenti ir ieinteresēti izveidot līdzīgus pakalpojumus. Lai gan internetveikalu izmanto vien rīdzinieki, klientu skaits atbilstot plānotajam. Galvenokārt tās esot ģimenes, bet, spriežot pēc adresēm, starp veikala klientiem ir arī biroji.

Vaicāta, kuri ir populārākie produkti, Blauberga atbildēja, ka top trīs preces ir biezpiena sieriņi, piens, kā arī kausētais siers Dzintars.

Runājot par cenām, viņa norādīja, ka tās ir par aptuveni desmit procentiem augstākas nekā lielveikalos un tas skaidrojams ar piegādes izmaksām. Kā vēstīts, veikals Rīgā piedāvā bezmaksas piegādi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Šolks: Food Union un Rīgas piensaimnieka apvienošanās būtu ieguvums patērētājiem un arī nozarei

LETA, 01.06.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ja tiktu noslēgts darījums par piena pārstrādes koncerna Food Union un SIA Rīgas piensaimnieks apvienošanos, ieguvēji būtu patērētāji un arī nozare kopumā, sacīja Latvijas Piensaimnieku centrālās savienības vadītājs Jānis Šolks.

Pēc viņa domām, ja šāds darījums tiks noslēgts, tas veicinās Latvijas piena ražotāju konkurētspēju.

«Ir skaidrs, ka no šī darījuma, kad un ja tas tiks noslēgts, apvienojot abus uzņēmumus, iegūs patērētāji, paši uzņēmumi, kā arī nozare kopumā. Food Union un Rīgas piensaimnieka apvienošanās nostiprinās konkurētspēju,» atzīmēja Šolks.

Viņš arī norādīja, ka papildus attīstot un integrējot Rīgas piensaimnieku koncernā Food Union, konkurētspējīgāka kļūs arī abu šo uzņēmumu produkcija. Tāpat pozitīvs ieguvums varētu būt patērētājiem cenu ziņā, proti, tās varētu izlīdzināties.

Tāpat kā ieguvumu vietējam tirgum no šāda darījuma Šolks atzīmēja arī Food Union eksportu uz Ķīnu. «Šajā brīdī, kad nozarē ir grūtības situācijas ar Krieviju dēļ, vietējiem piena ražotājiem ir svarīgi atrast citas iespējas. Koncerns Food Union šajā ziņā ar saviem produktiem patlaban ir ticis tālāk par citiem Latvijas uzņēmumiem.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Mālpils piensaimnieks katlu mājas avārijas dēļ Sudas upē nonāk 100 litri mazuta

Dienas Bizness, 01.07.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Veicot SIA Mālpils piensaimnieks katlu mājas remontdarbus, Sudas upē ieplūdis mazuts. Avārija notikusi strādnieku neuzmanīgas rīcības rezultātā. Veicot remontdarbus pienotavas katlu mājā, naftas produkti nonākuši pienotavas attīrīšanas iekārtās un plūduši uz upi. Kopējais upē nonākušā mazuta apjoms – 100 litri, informē Valsts vides dienesta (VVD) pārtsāve Jūlija Ņikitina.

Par vides avāriju Mālpils pašvaldībai ziņojuši vietējie iedzīvotāji. VVD Lielrīgas reģionālā vides pārvalde uzsākusi administratīvo lietvedību par upes piesārņošanu un negadījuma neziņošanu atbildīgajiem dienestiem. SIA Mālpils piensaimnieks uzdots veikt upes attīrīšanas darbus. Upes zivju resursu zaudējuma aprēķināšanai VVD Lielīrgas RVP piesaistīs Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūtu BIOR.

Pārbaudes brīdī SIA Mālpils piensaimnieks direktors informēja, ka mazuta sūkņu telpā šā gada 30.jūnijā tika veikta filtra nomaiņa, tā kā mazuta sūkņu telpa ir tehniski saistīta ar notekūdeņu attīrīšanas iekārtām, tad mazuts ir nonācis attīrīšanas iekārtās ar izvadi Sudas upē. Pienotavas vadība VVD Lielrīgas RVP informēja, ka Sudas upē varētu būt nonākuši aptuveni 100 l mazuta. Mazuts sastājies upes krastos, kā arī nosēdies tās gultnē. VVD Lielrīgas RVP uzdevis SIA Mālpils piensaimnieks veikt vides piesārņojuma savākšanu un bīstamos atkritumus nodot attiecīgajam atkritumu apsaimniekotājam. Vides pārvalde ir uzsākusi lietvedību administratīvā pārkāpuma lietā par vides piesārņošanu un piesārņojošās darbības atļaujas nosacījumu neievērošanu. Pēc VVD speciālistu domām, šis piesārņojums ir būtisks un atstās sekas uz upes ekosistēmu, tāpēc Sudas upes zivju resursu zaudējuma aprēķināšanai VVD Lielīrgas RVP piesaistīs Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūtu BIOR.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Rīgas piena kombināts un ar to saistīti uzņēmumi ieķīlā preču zīmes, lietu kopību

Sandra Dieziņa, 27.12.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piena pārstrādes uzņēmums a/s Rīgas Piena kombināts un ar to saistīti uzņēmumi, kas ietilpst Food Union grupā, pagājušajā nedēļā reģistrējuši deviņas jaunas komercķīlas, kuru nodrošināto prasījumu maksimālā summa ir 300 miljoni eiro, ziņo Lursoft Klientu Portfelis.

Rīgas piena kombināts reģistrējis divas komercķīlas, par labu VTB Bank (Deutschland) AG, ieķīlājot lietu kopību uz ieķīlāšanas brīdi un tās nākamās sastāvdaļas, kā arī 98 preču zīmes, tostarp tā ražotos piena produktu zīmolus RASA, Lakto, Limbažu Piens, Ekselence, Pols, Tio un citus. Kamēr Rīgas piena kombināts ir komercķīlas devējs, parādnieki ir vairāki uzņēmumi – SIA Food Union Management, SIA Rīgas Piensaimnieks, a/s Valmieras Piens, kā arī ārvalstīs reģistrētie AB Premia KPC, Alpin 57 Lux SRL, Isbjorn Is Holding AS, Den Norske Isbilen AS, Isbjorn Is AS, Mejerigaarden A/S, Hjem-IS Danmark A/S, Food Union Holding (CY) Public Company Limited, Lougeo Limited, Premia Tallina Kulmhoone AS. Vienai no jaunreģistrētajām ķīlām devējs ir a/s Valmieras piens, un uzņēmums ieķīlājis visu savu mantu, kā arī 26 uzņēmuma ražoto piena produktu preču zīmes, piemēram, Valmiera DZERAMAIS JOGURTS, Valmiera PIENS, Valmiera KEFĪRS un citas. Arī uzņēmumi SIA Rīgas Piensaimnieks un saldējuma ražotājs Premia Tallina Kulmhoone AS ir reģistrēti kā ķīlas devēji, un tie ir ieķīlājuši tiem piederošo mantu un preču zīmes. Divām no deviņām reģistrētajām ķīlām kā komercķīlas devējs norādīts Food Union Holding (CY) Public Company Limited, bet vēl divu ķīlu devēji ir SIA Rīgas Piensaimnieks vienīgais īpašnieks Velbirol Services Limited un SIA Food Union Management. Visu ķīlu ņēmējs ir VTB Bank (Deutschland) AG. Komercķīlas reģistrētas 18., 19. un 20.decembrī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Lietuvas konkurences uzraugi atļauj Meridian Capital iegādāties Rīgas piensaimnieku

Žanete Hāka, 19.08.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas Konkurences padome atļāvusi Kaimanu salās reģistrētajam fondam Meridian Capital CIS Fund iegūt netiešu vienpersonisku kontroli pār Latvijas piena pārstrādes uzņēmumu SIA Rīgas piensaimnieks, raksta Veršlo žinios.

SIA Rīgas piensaimnieks pazīstamākie produkti ir Kārums un Dzintars.

Darījumu vēl jāapstiprina Latvijas Konkurences padomei. Iesniegumu padome saņēma maijā, un patlaban tas tiek izskatīts.

Db.lv jau rakstīja, ka starptautiskā privātā kapitāla investīciju grupa Meridian Capital NVS fonds (Meridian Capital) iegādāsies SIA Rīgas piensaimnieks, kas ir viens no lielākajiem piena pārstrādātājiem Latvijā, informēja Food Union pārstāve Linda Mežgaile.

Rīgas piensaimnieks kopš 2010.gada pieder riska kapitāla uzņēmuma Darby Private Equity filiālei. Rīgas piensaimnieka iegādes mērķis ir uzņēmuma tālāka konsolidācija ar piena pārstrādātāju Food Union. Patlaban netiek lēsts precīzs darījuma noslēgšanas termiņš, un darījuma finansiālie noteikumi netiks izpausti, jo tā ir komerciāli konfidenciāla informācija.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskā piena produktu un saldējuma ražošanas grupa Food Union, kurai Eiropā ir ražotnes astoņās valstīs, 2018. gadā Latvijas tirgū strādājusi ar summāro apgrozījumu 121,5 miljonu eiro apmērā, kas ir par 4,8% vairāk nekā 2017. gadā.

To veido konsolidētais uzņēmuma AS Rīgas piena kombināts un tās meitas sabiedrības AS Valmieras piens 2018. gada apgrozījums 88,7 miljonu eiro apmērā, SIA Rīgas piensaimnieks apgrozījums 32,8 miljonu eiro apmērā.Pērn Latvijā diviem Food Union grupas uzņēmumiem – AS Rīgas piena kombināts un AS Valmieras piens - izdevās palielināt savus ieņēmumus, kāpinot eksportu, kas 2018.gadā sasniedza 16,4 miljonu eiro apmēru un ir teju par 37% vairāk nekā gadu iepriekš. SIA Rīgas piensaimnieks apgrozījums pērn samazinājās par 2%, kas ir saistīts ar izmaiņām pārdošanas klientu struktūrā.

«Aizvadītajā gadā Food Union grupa Latvijā turpināja darbu pie jaunu produktu izstrādes un ieviešanas, tādējādi stiprinot savu ekspertīzi tirgus izpētē un veiksmīgu jaunu produktu izstrādē un ieviešanā. Šobrīd esam sasnieguši līmeni, kad ar savu ekspertīzi saldējumu inovācijās dalāmies ar citiem Food Union grupas uzņēmumiem ārpus Latvijas, tādējādi inovācijām kļūstot par galveno grupas kompetences un attīstības virzītājspēku ne tikai Baltijā, bet arī Eiropas un Ķīnas tirgos,» stāsta Normunds Staņēvičs, Food Union grupas vadītājs Eiropā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Meridian Capital CIS Fund ļauj iegādāties SIA Rīgas piensaimnieks

Žanete Hāka, 12.10.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkurences padome (KP) nolēmusi atļaut Meridian Capital CIS Fund iegādāties SIA Rīgas piensaimnieks, informē KP.

Atļauja dota, jo apvienošanās neradīs kaitējumu konkurencei un ļaus attīstīt eksportspēju, kā arī palielināt svaigpiena iepirkumu Latvijā.

Kaimanu salās reģistrētā holdingkompānija Meridian Capital CIS Fund caur Kiprā reģistrētu holdingkopmāniju Shiner Macost Limited īsteno izšķirošu ietekmi Rīgas piena kombināts grupas uzņēmumos. Grupa ietver tādus uzņēmumus kā AS Rīgas piena kombināts, AS Valmieras piens un AS Premia FFL, kā arī Latvijas kaimiņvalstu piena pārstrādes uzņēmumus Nordic Foods Holding AS (Igaunija), AB Premia KP (Lietuva), Premia Tallina Külmhoone AS (Igaunija).

Savukārt SIA Rīgas piensaimnieks pieder Kaimanu salās reģistrētai kompānijai DCEMF Holdings Ltd.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Rīgas Piensaimnieks kļuvis par Rīgas piena kombināta meitas uzņēmumu

Žanete Hāka, 24.09.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piena pārstrādes uzņēmums AS «Rīgas piena kombināts» kļuvis par sava māsas uzņēmuma SIA «Rīgas Piensaimnieks» tiešo īpašnieku, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Līdz šim SIA «Rīgas Piensaimnieks» vienīgais īpašnieks bija Kiprā reģistrētais uzņēmums «Food Union Holding (CY) Public Company Limited», kam pieder arī AS «Rīgas piena kombināts».

Izmaiņas komercreģistrā ierakstītas 23. septembrī.

SIA «Rīgas Piensaimnieks» ietilpst piena pārstrādes uzņēmumu grupā «Food Union», kurā ietilpst arī piena pārstrādes uzņēmumi AS «Rīgas piena kombināts» un AS «Valmieras piens».

SIA «Rīgas Piensaimnieks» 2018. gadā uzņēmuma apgrozījums bija 32,769 miljoni eiro un tā peļņa bija 4,292 miljoni eiro. Savukārt AS «Rīgas piena kombināts» apgrozījums pagājušajā gadā sasniedza 84,743 miljonus eiro, bet uzņēmuma peļņa bija 16 tūkstoši eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piena pārstrādātājs Rīgas Piensaimnieks ir radījis, kā norāda pats uzņēmums, Baltijas valstīs pirmo piena interneta veikalu, Db.lv informēja uzņēmuma Mārketinga daļas vadītāja Ilze Blauberga.

Piena interneta veikalā ir pieejams viss uzņēmuma Rīgas Piensaimnieks sortiments. Norēķini veicami ar maksājumu karti vai internetbankas starpniecību, savukārt piegāde ir bezmaksas, taču tikai Rīgā, turklāt minimālā summa, par kādu iespējams veikt pasūtījumu, noteikta 15 latu apmērā.

Pasūtījumu iespējams veikt gan latviešu, gan krievu valodā.

Rīgas Piensaimnieks ir dibināts 1993. gadā. Uzņēmuma lielākais akcionārs ir DCEMF Holding. Tā apgrozījums 2010.gadā bija 19,6 miljoni latu. Rīgas Piensaimnieks ir izveidojis tādas preču zīmes kā Kārums, Dzintars, Jungle Pop.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piena pārstrādes uzņēmuma Mālpils piensaimnieks produkcijas cenas šoruden Krievijas embargo dēļ ir samazinājušās par 20-30%, aģentūrai BNS pastāstīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Imants Stepāns.

Viņš atzina, ka Krievijas noteiktais pārtikas produktu embargo būtiski negatīvi ietekmējis uzņēmuma darbību, tostarp kompānijai nācies samazināt produkcijas cenas. «Atkarībā no produktu veida [cenas šoruden ir samazinājušās] par 20-30%,» sacīja Stepāns, piebilstot, ka politiskās situācijas dēļ uzņēmums nākamgad nav iecerējis realizēt arī investīciju projektus.

Tāpat viņš norādīja, ka Latvijā piena iepirkumu cenas turpina kristies un pagaidām nav pamata domāt, ka cenas šogad varētu kāpt. «Pagaidām ir tendence, ka piena cenas var tikai kristies,» teica Stepāns.

Viņš arī minēja, ka uzņēmums īpaši necer uz atbalstu ne no valdības, ne arī Eiropas Komisijas (EK). «Nezinu, vai pienotavām būs kāds atbalsts. Visticamāk, ka nebūs,» sacīja Stepāns.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Lazdonas piensaimnieks nākotni redz nišas produktos

Elīna Pankovska, 29.11.2018

Uzņēmuma līdzīpašniece un valdes priekšsēdētāja Elvīra Utināne

Foto: Ritvars Skuja, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Lazdonas piensaimnieks kāpinājusi apgrozījumu un palielinājusi klientu loku, iekarojot Latvijas otru galu – Kurzemi.

Latvijas piena pārstrādes uzņēmums AS Lazdonas piensaimnieks 2020. gadā atzīmēs 100 gadu jubileju, kopš esošajās telpās notiek piena pārstrāde. Uzņēmuma līdzīpašniece un valdes priekšsēdētāja Elvīra Utināne norāda, ka uzņēmums veic pilnu piena pārstrādes ciklu – piena sagādi, pārstrādi, piena produktu ražošanu un realizāciju. Saražotās produkcijas klāsts ir daudzveidīgs – piens, krējums, biezpiens un biezpiena izstrādājumi, jogurti, deserti utt. Pagājušajā gadā uzņēmums strādāja ar 6,46 milj. eiro lielu apgrozījumu, kas ir par 18,7% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga 2,3 reizes – līdz 199,14 tūkst. eiro. E. Utināne skaidro, ka uzņēmumam, līdzīgi kā citiem, ir labāki gadi un ne tik labi gadi, gan skatoties no apgrozījuma, gan no peļņas skatu punkta. Pagājušais gads nav bijis slikts, bet šogad, sagaidot Latvijas simtgadi, rezultāti uzlabojušies par vismaz 10%. Nākotne ir sieram, sviestam un pulverveidīgajiem piena produktiem, un nišas produkti būs vajadzīgi vienmēr, bet lielražošana nevar nodrošināt šādu produkciju, viņa uzskata.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkurences padome (KP) pieņēmusi lēmumu faktu trūkuma dēļ izbeigt lietu par iespējamu dominējošā stāvokļa mazumtirdzniecībā ļaunprātīgu izmantošanu SIA RIMI Latvia darbībās.

Šāds lēmums pieņemts jau pērn 22. decembrī, informē KP. Lietas izpēti KP uzsāka pēc pašiniciatīvas, balstoties uz tirgus uzraudzības ietvaros iegūto informāciju. Aizdomas par iespējamu Konkurences likuma pārkāpumu, kas varētu būt izpaudies kā netaisnīgu atlaižu uzspiešana piegādātājam, raisīja SIA RIMI Latvia līgumā ar SIA Rīgas piensaimnieks ietvertās divu veidu atlaides – apjoma atlaide un veicināšanas (Supernetto) atlaide. Šīm līdzīgas atlaides, kas tika piemērotas citam piegādātājam, KP iepriekš atzinusi par netaisnīgām. Nesniedzot pilnīgu atbildi uz KP informācijas pieprasījumu, SIA Rīgas piensaimnieks liedza iestādei iespēju pilnvērtīgi izvērtēt lietas faktiskos apstākļus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Reģistrētas izmaiņas AS Lazdonas piensaimnieks valdes sastāvā, liecina Lursoft Klientu portfeļa informācija.

Uzņēmuma valdē savus pienākumus pārstājusi veikt Svetlana Erdmane, kas piena pārstrādes uzņēmuma valdei pievienojās 1997. gada augustā, bet valdē darbu sākusi Diāna Dambeniece, kas strādās kopā ar Helēnu Krūmiņu un Elvīru Utināni, kas pilda valdes priekšsēdētājas pienākumus.

Lazdonas piensaimnieks 2015. gadu aizvadīja ar peļņu, kas mērojama ar 7,999 tūkstošiem eiro pēc nodokļu nomaksas.

Uzņēmuma neto apgrozījums pagājušajā gadā samazinājās līdz 5,898 miljoniem eiro. Lazdonas piensaimnieks ir darba devējs vidēji 93 darbiniekiem un pērn nodokļos nomaksājā 750,63 tūkstošus eiro, rāda Lursoft pieejamie dati.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Rīgas Piena kombināts un a/s Rīgas piensaimnieks apvienošanās dotu handikapu eksportā, ceturtdien vēsta laikraksts Dienas bizness.

Nozarē strādājošie uzņēmēji domā, ka abu uzņēmumu sadarbība ļaus apvienot resursus tālākai attīstībai.

Apvienošanās gadījumā abu kompāniju apgrozījums sasniegtu 60 miljonus Ls, liecina laikraksta aprēķini. A/s Rīgas Piena kombināts (RPK) un arī Limbažu piena kontrolpakete pieder SIA Baltijas lāse, kas savukārt līdzīgās daļās pieder Atim Sausnītim un Ivaram Strautiņam. Savukārt a/s Rīgas piensaimnieks (Piensaimnieks) pilnībā pieder ASV investīciju uzņēmumam Darby Overseas Investments.

Patlaban starp abām iesaistītajām pusēm parakstīts nodomu protokols par iespējamo sadarbību. To Dienas biznesam apstiprināja RPK līdzīpašnieks Atis Sausnītis. Šobrīd abās pusēs ir konsultanti, kas izvērtēs situāciju, sēdīsies pie sarunu galda un mēģinās vienoties, klāsta A. Sausnītis. Gala lēmums tiks pieņemts pāris mēnešu laikā, jo šis esot pirmajā pusgadā izlemjams jautājums.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Rīgas piensaimnieks atkal atgriezies peļņā

Žanete Hāka, 29.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītajā gadā piena pārstrādes uzņēmums SIA Rīgas piensaimnieks strādājis ar 21,47 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 12,29% vairāk nekā 2011.gadā, savukārt gads noslēgts ar 880,9 tūkstošu latu peļņu.

Jāpiebilst, ka iepriekšējā gadā Rīgas piensaimnieka zaudējumi bija 524 tūkstoši latu.

Kā liecina Lursoft dati, pērn Rīgas piensaimnieks lielu vērību veltījis produkcijas realizācijai ārpus valsts robežām. No kopējā apgrozījuma 15,27 miljonus latu pērn veidojuši ieņēmumi no produkcijas realizācijas Latvijā, savukārt 6,197 miljonus latu – ārvalstīs.

Pērn piena rūpniecība atguvās no iepriekšējo gadu grūtībām ekonomikā, un pārdošanas tempi vietējā un eksporta tirgos pamazām pieauga, saka SIA Rīgas piensaimnieks pārstāvji. Uzņēmuma vadība norāda, ka pērn nozare izjutusi spiedienu no ārējo piegādātāju puses, kas ienāk tirgū. Pieaugusi arī konkurence par izejvielu, īpaši piena, piegādi visā Baltijā, kas izraisījis ievērojamu cenu pieaugumu aizvadītā gada pēdējā ceturksnī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Food Union uzņēmumu Latvijā apgrozījums saglabājies pagājušā gada līmenī

LETA, 21.12.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Koncerna «Food Union» trīs uzņēmumu Latvijā «Rīgas piena kombināts», «Valmieras piens» un «Rīgas piensaimnieks» kopējais apgrozījums šogad saglabājies pagājušajā gada līmenī, aģentūrai LETA sacīja piena pārstrādes uzņēmuma «Rīgas piena kombināts» valdes priekšsēdētājs un koncerna «Food Union» finanšu direktors Eiropā Normunds Staņēvičs.

«Plānots, ka 2017.gadā visi trīs uzņēmumi būs strādājuši tāpat kā pērn, kad summētais apgrozījums bija virs 110 miljoniem eiro,» sacīja Staņēvičs.

Komentējot piena pārstrādes uzņēmuma «Rīgas piena kombināts» šā gada finanšu rezultātus, Staņēvičs teica, ka arī tie būs līdzīgi kā 2016.gadā, kas ir labs rādītājs, ņemot vērā šā gada piena tirgus konjunktūru, svaigpiena cenai sasniedzot rekordu. Staņēvičs paskaidroja, ka pieaugošās gala produktu cenas nedaudz ietekmēja vietējo pirktspēju.

Vienlaikus viņš piebilda, ka nav pamatoti skatīt AS «Rīgas piena kombināts» finanšu rādītājus atrauti no diviem citiem «Food Union» grupas uzņēmumiem Latvijā - «Rīgas piensaimnieka» un «Valmieras piena». «Lai arī visi trīs uzņēmumi juridiski nav apvienoti, operatīvi integrācija lielā mērā ir notikusi, kas nozīmē, ka liela daļu grupas funkciju tiek centralizētas tieši uz »Rīgas piena kombināts« platformas. Piemēram, pārdošanas, mārketinga, iepirkumu un citas funkcijas ir centralizētas AS «Rīgas piena kombināts», tādējādi šo funkciju budžeti no visiem trim uzņēmumiem tiek attiecināti vienam,» teica Staņēvičs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas piensaimniekiem piederošās pārstrādes rūpnīcas darbu apdraud apgrozāmo līdzekļu trūkums un konkurence ar ārzemju kapitālu. Palīgā tiek aicināti spēcīgākie graudkopji, vēsta reģionālais laikraksts Kursas Laiks.

Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības (LPKS) Latraps biedri kopsapulcē atbalstījuši finanšu investēšanu piena pārstrādes rūpnīcā Latvijas piens. Rūpnīca, kas atrodas Jelgavā, pieder trīs Latvijas zemnieku kooperatīviem un darbu sāka 2012. gada jūnija beigās. Uzņēmums pagājušajā gadā pārstrādāja 55 tūkstošus tonnu piena, ražo dažāda veida sieru un industriālos produktus, ko eksportē uz Eiropas valstīm.

«Rūpnīcai trūkst apgrozāmo līdzekļu,» atklāts bijis LPKS Dzēses valdes priekšsēdētājs Māris Petrēvics. Līdzekļu trūkumu radot piena iepirkuma cena, kas nespēj konkurēt ar citiem iepircējiem. Rīgas un Limbažu piena kombinātā ir Krievijas kapitāls, Tukumā – igauņu, pienu uzpērk arī lietuvieši, norāda M. Petrēvics. Viņš neizslēdz, ka tie piedāvā dempinga cenas. Rūpnīcas piedāvātā cena ir vidēji 25–30 centi par kilogramu, bet daži konkurenti solot vairāk un tam atsaucoties galvenokārt piena lielražotāji. Radušos finansiālo situāciju uz saviem pleciem jāiznes kooperatīvu biedriem, un vadītājs neslēpj, ka vairāki no kooperatīva ir aizgājuši, raksta Kursas Laiks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Lazdonas piensaimnieks realizējis par 8% vairāk piena

Gunta Kursiša, 28.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piena pārstrādes a/s Lazdonas piensaimnieks 2012. gadā palielinājusi piena iepirkuma cenu, audzējot piena iepirkšanu par 7,9%, tādējādi paaugstinot piena realizācijas apjomu par 8,5%, liecina Lursoft dati.

A/s Lazdonas piensaimnieks, kas ir viens no lielākajiem Madonas novada uzņēmumiem, pērn uzaudzējis apgrozījumu par 7,9% - līdz 4,3 milj. Ls. Pēc nodokļu nomaksas peļņa veidoja 36,1 tūkst. Ls.

Nākotnē, piesaistot Eiropas fondu līdzekļus, uzņēmuma vadība plāno izstrādāt jaunus produktus unražošanas tehnoloģijas.

Uzņēmums pienu iepērk no 111 zemnieku saimniecībām un ražo pienu, krējumu, biezpienu, biezpiena izstrādājumus, jogurtus un desertus. Pašlaik a/s Lazdonas piensaimnieks nodarbina 74 darbiniekus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ir noslēdzies piena pārstrādes uzņēmuma Rīgas piensaimnieks (RPS) iegādes darījums.

Vienošanās ar Rīgas piensaimnieks īpašnieku par 100% kapitāldaļu iegādi tika noslēgta šā gada jūnijā. Augustā tika saņemta Lietuvas Konkurences padomes atļauja iegādāties Rīgas piensaimnieku, savukārt oktobra sākumā – Latvijas Konkurences padomes atļauja, kā rezultātā iegādes darījums tika pilnībā pabeigts šā gada 29.oktobrī.

Kā iepriekš ziņots, Rīgas piensaimnieku iegādājās starptautiska privātā kapitāla investīciju grupa Meridian Capital NVS fonds, kas ir ilggadējs Latvijas piena pārstrādes uzņēmuma Food Union finansiālais partneris. Rīgas piensaimnieka iegādes mērķis ir uzņēmuma tālāka konsolidācija ar Food Union. Iegādes darījuma konsultants bija Prudentia.

Komentāri

Pievienot komentāru