Pasaulē

Pieprasījums pēc viedtālruņiem ievērojami kāpinājis Infineon peļņu

Lelde Petrāne, 01.02.2011

Jaunākais izdevums

Viedtālruņu pārdošanas bums palīdzējis Vācijas mikroshēmu ražotājam Infineon gūt labu pirmā ceturkšņa tīro peļņu 232 miljonu eiro apmērā, ziņo BBC.

Tajā pašā ceturksnī 2009.gadā Infineon tīrā peļņa bija 65 miljoni eiro.

Infineon ražo mikroshēmas arī planšetdatoriem, automašīnām un sadzīves tehnikai.

«Nākotnē mēs ceram augt straujāk nekā tirgus,» paziņojumā norādījis vadītājs Peters Bauers.

Infineon tika atdalīts no Vācijas giganta Siemens 1999.gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Japānas automašīnu detaļu ražotājs Denso iegādājas Vācijas Infineon akcijas

LETA, 26.11.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Japānas automašīnu detaļu ražotājs «Denso Corp.» iegādājies akciju daļu Vācijas mikroshēmu ražotājā «Infineon», abiem uzņēmumiem plānojot paplašināt savu partnerību, pirmdien paziņoja «Infineon».

Precīza informācija par iegādātās akciju daļas apjomu gan netiek atklāta.

Abi uzņēmumi cer palielināt savu sadarbību pašbraucošo un elektrisko automašīnu jomās, skaidro «Infineon».

Tāpat «Infineon» cer, ka šī sadarbība ļaus uzņēmumam palielināt savu klātbūtni Japānas tirgū.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Intel maksās 1,4 miljardus par Infineon bezvadu vienību

Lelde Petrāne, 30.08.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kalifornijā bāzētais mikroprocesoru ražotājs Intel Corp. piekritis iegādāties Infineon Technologies AG bezvadu risinājumu biznesu par aptuveni 1,4 miljardiem ASV dolāru skaidrā naudā, atsaucoties uz abu kompāniju pirmdien sniegto informāciju, vēsta MarketWatch.

Šis darījums nostiprina Intel pozīciju interneta pieslēgumu jomā, dodot iespēju piedāvāt visdažādākās bezvadu iespējas, sākot no Wi-Fi un 3G līdz WiMAX un LTE, kompānijas paziņojumā akcentējis tās prezidents un vadītājs Pols Otelini (Paul Otellini).

Infineon vienības ieņēmumi 917 miljonu eiro apmērā pēdējā finanšu gadā veidoja aptuveni 30% no Infineon kopējiem ieņēmumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc pirmdien piedzīvotā kāpuma otrdien Eiropas akciju tirgos vērojams kritums, reaģējot uz vairāku kompāniju vājajiem rezultātiem.

Stoxx Europe 600 samazinājās par 0,5%, Lielbritānijas FTSE 100 – par 0,3%, Francijas CAC 30 – par 0,29%, bet Vācijas DAX 30 – par 0,22%.

Eiropas tirgu raksturojošais indekss ir pieaudzis jau piecas nedēļas pēc kārtas, reaģējot uz centrālo banku monetārās politikas lēmumiem. Tiesa gan, šonedēļ vairāki uzņēmumi investoriem ir sagādājuši vilšanos, tādēļ indeksi ieņēma lejupejošu virzienu.

Tā, piemēram, Norvēģijas alumīnija ražotājs Norsk Hydro akcija piedzīvoja straujāko kritumu gada laikā pēc tam, kad kompānija Vale SA pārdeva savas uzņēmuma daļas. Tāpat telekomunikāciju kompānija Vodafone Group ziņoja par ienākumu kritumu biznesa pakalpojumiem. Sākotnēji kompānijas akcijas cena saruka par 0,4%, taču pēc tam spēja atgūties, pieaugot par vairāk nekā 1%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Labie uzņēmumu rezultāti dzen uz augšu akciju cenas

Žanete Hāka, 29.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdien turpināja augt Eiropas akciju tirgus indeksi, jo vairāki uzņēmumi publicēja labākus finanšu rezultātus nekā gaidīts, kā arī tirgus dalībnieki gaidīja ASV Federālo Rezervju sistēmas divu dienu sanāksmi, liecina vērtspapīru tirgus dati.

Eiropas tirgu raksturojošais Stoxx Europe 600 pakāpās par 0,74%.

Akciju indeksu uz augšu pavilka Deutsche Bank cenas kāpums par 3,3%, jo banka publicēja labākus pirmā ceturkšņa finanšu rezultātus nekā tika gaidīts. Šis pieaugums palīdzēja pakāpties arī Vācijas DAX 30 indeksam par 1,14%. Indeksa kāpumu veicināja arī Infineon Technologies akcijas cenas pieaugums par 5% pēc tam, kad uzņēmums publicēja labākus datus, nekā gaidīja tirgus dalībnieki.

Tirgu patīkami pārsteidza arī Nokia Oyj, kas paziņoja, ka dividendēs izmaksās vairāk nekā 3 miljardus eiro. Rezultātā uzņēmuma akcijas cena pakāpās par 7,39%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Vācijas kanclere viesojas pie ražotājiem GlobalFoundries un Infineon Technologies - fotogrāfijās

Lelde Petrāne, 17.07.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Drēzdenes ekonomika ir viena no dinamiskākajām Vācijā. Tā balstās uz elektronisko rūpniecību - tur atrodas, piemēram, tādu kompāniju kā GlobalFoundries un Infineon Technologies ražotnes.

Vācijas kanclere Angela Merkele nupat paviesojusies pie ražotājiem, lai iepazītos ar jaunākajām tehnoloģijām.

Fotogrāfijas skatieties raksta galerijā!

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Biržu indeksi krītas pēc Apple prognozes saistībā ar Ķīnas ekonomiku

LETA--AFP, 04.01.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV un Eiropas biržu indeksi ceturtdien kritās pēc tam, kad kompānija «Apple» samazināja savu tirdzniecības apjoma prognozi un skaidroja to ar Ķīnas ekonomikas izaugsmes palēnināšanos.

«Apple» trešdienas vakarā prognozēja, ka uzņēmuma tirdzniecības apjoms pagājušā oktobra-decembra ceturksnī būs krietni zemāks gan par kompānijas, gan analītiķu iepriekš izteiktajām prognozēm.

«Apple» tagad prognozē, ka tirdzniecības apjoms šajā periodā veidos 84 miljardus dolāru (73,7 miljardus eiro). «FactSet» aptaujātie analītiķi bija prognozējuši, ka pārdošanas apjoms pieaugs par 9% un sasniegs 91,3 miljardus dolāru.

Tirdzniecības apjoma kritums galvenokārt tika izskaidrots ar situāciju Ķīnā, kur palēninājusies ekonomikas izaugsme un «Apple» saskāries ar sīvu konkurenci, ko izrāda tādi iekšzemes ražotāji kā «Huawei» un «Xiaomi».

«Apple» arī atzina, ka patērētāji citos tirgos neiegādājas tik daudz jaunākās paaudzes «iPhone» modeļu, kā uzņēmums bija cerējis. Tas gan daļēji varētu būt skaidrojams ar šo tālruņu augsto cenu.

Komentāri

Pievienot komentāru