Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā radīta jauna pūļa finansējuma interneta platforma Bulkestate.com. Ar šīs platformas palīdzību plānots piesaistīt pūļa finansējumu (crowdfunding) Latvijas nekustamā īpašuma darījumiem.

Platformas darba uzsākšanas pirmajiem darbiem investēti 70 tūkstoši eiro.

Pūļa finansējums ir vienkāršs, drošs un vienlaikus efektīvs mehānisms, kas jau ir pierādījis sevi visā pasaulē. Tā būtība ir kolektīva līdzekļu vākšana un investēšana, lai realizētu kādu konkrētu projektu, norāda projekta autors, Latvijas uzņēmums LP Private Property. Šā projekta partneri ir BDO Latvia un Ober House.

«Pašlaik kolektīvās finansēšanas pakalpojumiem Latvijā nav alternatīvas,» teic BDO Latvia pārstāve Vita Liberte, «lielākā daļa interneta platformu strādā ar patēriņa kredītiem, bet nenodarbojas ar nekustamajiem īpašumiem. Savukārt kolektīvā finansēšana nekustamo īpašumu jomā paver peļnas iespējas plašam ļaužu lokam, ne tikai lieliem finanšu spēlētājiem. Tas nozīmē, ka ir iespējas piedalīties projektos, kas ir ar 10 vai pat 15 procentu ienesīgumu gadā. Piemēram, ja kāds investē Bulkestate.com 300 eiro, viņš var nopelnīt no 30 līdz 45 eiro.»

Pašlaik Bulkestate.com piedāvā divus pūļa finansējuma instrumentus – kopīgas investīcijas un kopīga nekustamā īpašuma iegāde.

Pūļa finansējuma interneta platforma izstrādāta par Latvijas investoru līdzekļiem. Tehniskos darbus veica Latvijas web studija Cube.

Bulkestate.com plāno tuvākajā laikā iekļūt arī Ukrainas un Lielbritānijas nekustamo īpašumu tirgū.

Komentāri

Pievienot komentāru