Tehnoloģijas

Pievilcīgākās Android lietojumprogrammas

Dienas Bizness, 21.08.2013

Laikapstākļu lietojumprogramma Hue citu alternatīvu vidū izceļas ar savu minimālistisko dizainu, krāsām un animācijām.

Avots: Google Play

Jaunākais izdevums

Google Android operētājsistēmai nereti tiek pārmests, ka tai ir pieejamas sliktākas lietojumprogrammas nekā Apple. Tomēr Android lietojumprogrammu izstrādātāji paveikuši ievērojamu darbu, lai šo uzskatu mainītu.

Interneta giganta Google Android operētājsistēmas dizaineris Abhilašs Kuduvali (Abhilash Kuduvalli) izveidojis Tumblr vietni, kurā apkopo skaistākās un vizuāli pievilcīgākās lietojumprogrammas, kuras pieejamas šai operētājsistēmai.

Vietnē apkopotas dažādas lietojumprogrammas – sākot no tādām, kas seko līdzi sirdsdarbībai, beidzot ar palīgu apavu iegādes jautājumos – kuru dizaineri pielikuši ievērojamas pūles, lai tās būtu ne tikai funkcionālas, bet arī labi izskatītos. A. Kuduvali cer, ka viņa izveidotais ieskats vizuāli patīkamās Android lietojumprogrammās, iedvesmos arī citus izstrādātājus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Interneta gigants Google nākamo Android operētājsistēmas versiju nosaucis par Android KitKat. Lēmums nodēvēt operētājsistēmu kompānijas Nestle šokolādes vārdā tiek uzskatīts par veiklu mārketinga gājienu.

Google pārstāvji gan norādījuši, ka neviena puse nemaksā otrai, vēsta BBC. «Šis nav darījums, kurā nauda vienkārši maina īpašnieku,» sarunā ar britu mediju sacījis Android globālās partnerības direktors Džons Lāgerlings (John Lagerling). Viņš norādīja, ka ideja jauno operētājsistēmu nodēvēt šādā vārdā radusies saistībā ar vēlmi izdarīt kaut ko «jautru un neparedzētu». Iepriekš tika uzskatīts, ka Google Android 4.4 nodēvēs par Key Lime Pie.

Zīmolu eksperti tikmēr jau norādījuši uz Google un KitKat savienības iespējiem trūkumiem. «Ja jūsu zīmols ir saistīts ar kādu citu, jūs nenovēršami tiekat saistīts ar to – gan labā, gan sliktā nozīmē,» skaidroja konsultantu kompānijas Prophet pārstāvis Saimons Maijers, vēršot uzmanību uz kritiku, kuru Nestle pēdējā laikā saņēmusi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Google izstrādā spēļu konsoli, kas darbosies izmantojot Android operētājsistēmu, laikrakstam Wall Street Journal atklājuši situāciju pārzinoši anonīmi avoti.

Tāpat Google gatavojoties nākt klajā Android rokaspulksteni un Nexus Q izklaides platformu, kas apliecina, ka kompānija vēlas nostiprināties arī citās tirgus nišās un dot pretstatu Apple, kura arī nodarbojas ar dažādu, ārpus ierastā viedtālruņu un planšetdatoru segmenta, ierīču izstrādāšanu.

Avoti atklājuši, ka vienas no minētajām ierīcēm tirdzniecību Google plāno uzsākt jau šā gada rudenī. Izskanējušo informāciju Google atteikusies komentēt.

Medijs norāda, ka spēles, kas radītas Android operētājsistēmai, ir kļuvušas ārkārtīgi populāras un izaugsme šajā jomā ir daudz straujāka nekā konkurentu, piemēram, Microsoft vai Sony, sistēmās. Tas licis elektrotehnikas ražotājiem izstrādāt dažādas ierīces, kas piemērotas speciāli Android operētājsistēmai. Gan Sony, gan Microsoft nesen nākušas klajā ar savu spēļu konsoļu jaunākajām versijām. Tirdzniecībā šīs ierīces nonāks gada otrajā pusē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Komisija (EK) par konkurences pārkāpumiem saistībā ar tiešsaistes iepirkšanās pakalpojumu noteikusi rekordlielu sodu - 2,42 miljardus eiro - ASV tehnoloģiju kompānijai Google.

Eiropas Savienības (ES) konkurences uzraugs otrdien paziņoja, ka Google «ir ļaunprātīgi izmantojusi savu dominējošo stāvokli tiešsaistes meklētāju tirgū, sniedzot nelikumīgas priekšrocības citam Google produktam - savam iepirkumu salīdzināšanas pakalpojumam».

EK noteica 90 dienas, kuru laikā Google var izbeigt konkurenci kropļojošo praksi, vai arī tai draud sods līdz 5% no māteskompānijas Alphabet vidējā globālā apgrozījuma.

ES konkurences komisāre Margrēte Vestagere norādīja, ka Google ir izstrādājusi daudz inovatīvu, noderīgu produktu un pakalpojumu, tomēr Google rīcība tiešsaistes iepirkšanās pakalpojumā pārkāpj ES konkurences likumus. «Tā liedz citām kompānijām iespēju godīgi konkurēt un ieviest inovācijas. Un vissvarīgākais, tā liedz patērētājiem Eiropā patiesu pakalpojumu izvēli un pilnīgu ieguvumu no inovācijām,» piebilda komisāre.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

HarmonyOS tik drīz Android neaizvietos; Latvijā prezentē jaunu Huawei tālruni ar Android

Lelde Petrāne, 24.10.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Huawei pašu izstrādātā operētājsistēma HarmonyOS tik drīz netiks izmantota jaunos Ķīnas tehnoloģiju giganta viedtelefonos, atsaucoties uz Ķīnas medijos Huawei pārstāvju pausto, ziņo tehnoloģiju portāls TechRadar. Tikmēr Latvijā uzņēmuma pārstāvniecība prezentējusi vairākus jaunus produktus, tostarp tālruni NOVA 5T, kuru darbina Android operētājsistēma.

Jāatgādina, ka 2019. gadā Huawei bizness rietumvalstīs piedzīvoja vairākus satricinājumus – pēc tam, kad ASV sankciju dēļ Huawei jaunajos tālruņos tika liegts izmantot Android operētājsistēmu, Ķīnas tehnoloģiju ražotājs laida klajā HarmonyOS – pašu radītu operētājsistēmu. Pasaules mediji izteica minējumus, ka drīz vien HarmonyOS varēs redzēt jaunajos Huawei tālruņos, taču patlaban izskatās, ka jaunajā Huawei P40 sērijā jaunās operētājsistēmas nebūs, raksta TechRadar, atsaucoties uz Huawei prezidentu pasaules mediju un komunikācijas jomā Džoi Tanu (Joy Tan). Saskaņā ar viņa pausto, «lai izveidotu dzīvotspējīgu alternatīvu Android operētājsistēmai, būs nepieciešami gadi».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompāniju Microsft un Google starpā radušās jaunas nesaskaņas pēc tam, kad interneta gigants bloķējis Windows Phone YouTube lietojumprogrammu.

Google uzskata, ka Windows Phone YouTube lietojumprogramma pārkāpj pakalpojuma lietošanas noteikumus, vēsta BBC. Interneta gigants lūdzis, lai Microsoft programmu izstrādā, izmantojot HTML5 programmēšanas valodu. Savukārt kompānija Microsoft norāda, ka tas nav iespējams un Google apzināti traucē Windows Phone platformas attīstībai un izvirza tādus noteikumus, kuriem nav pakļauta, piemēram, Apple.

Strīds starp Google un Microsoft saistībā ar pieeju YouTube no Windows Phone ierīcēm ilgst jau kādu laiku. Šā gada maijā Google bloķēja Microsoft izveidoto YouTube lietojumprogrammu, kā iemeslu minot, ka tā pareizi neattēlojot reklāmas materiālus. Kompānijas vienojās, ka kopīgi strādās, lai izveidotu lietojumprogrammas jaunu versiju. Interneta milzis uzstājis, lai jaunākā versija tiktu izstrādāta, izmantojot, HTML5 valodu nevis Windows Phone esošos standartus. Microsoft to uzskata par «dīvainu un negodīgu» prasību, jo gan Android, gan Apple alternatīvas neesot izstrādātās šādā veidā, bet Google prasības izpildīšana ir sarežģīta un laikietilpīga.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijas iesācējuzņēmums Jolla, kurā apvienojušies bijušie Nokia darbinieki, panācis operētājsitēmas Sailfish savietojamību ar Google izstrādāto Android. Jolla norāda, ka Sailfish lietotāji varēs šo sistēmu izmantot gan uz Android paredzētām iekārtām, gan arī lietot Google operētājsitēmas lietojumprogrammas.

Izstrādātāji norāda, ka sadarbosies ar Android lietojumprogrammu izstrādātājiem, lai panāktu, ka Sailfish īpašnieki populāras programmas varētu lejupielādēt un izmantot bez problēmām. «Piemēram populāras lietojumprogrammas, kā, piemēram, Instagram, WhatsApp un Spotify jau tagad strādā uz Sailfish OS,» norādīja uzņēmuma izpilddirektors Tomi Pienimaki (Tomi Pienimäki).

Jolla pārstāvji arī norāda, ka veikuši ievērojamu darbu, lai panāktu, ka operētājsistēmu var izmantot arī uz Android paredzētajām ierīcēm – galvenokārt viedtālruņiem un planšetdatoriem. Tādējādi kompānija cer panākt, ka Sailfish OS ierīču ražotāji izmantots iespējas, kuras sniedz Android ekosistēma.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Savienība (ES) jau otrdien varētu noteikt rekordlielu sodu ASV tehnoloģiju korporācijai Google par konkurences noteikumu pārkāpšanu, atklājuši anonīmi avoti.

Konkurences komisāres Margrētes Vestageres vadībā ES noteiks sodu Google, kas būs lielāks nekā 2009.gadā noteiktais 1,06 miljardu eiro sods ASV mikroshēmu ražotājam Intel, atklāja lietai pietuvinātas personas, kas vēlējās palikt anonīmas.

Anonīmie avoti atklājuši, ka sods Google varētu būt 1,1-2 miljardi eiro. Lai gan tas būtu visu laiku lielākais sods, kādu ES noteikusi par konkurences pārkāpumiem, maksimālais pieļaujamais sods ir 10% no kompānijas iepriekšējā finanšu gada ieņēmumiem, kas Google gadījumā būtu astoņi miljardi eiro.

Vienlaikus ES arī prasīšot Google mainīt savu biznesa praksi, lai kliedētu ES bažas.

Lēmums, kura paziņošana gaidāma otrdien vai trešdien, pieņemts gadu pēc tam, kad Vestagere pārsteidza pasauli un saniknoja toreizējā ASV prezidenta Baraka Obamas administrāciju ar rīkojumu ASV tehnoloģiju kompānijai Apple atmaksāt 13 miljardus eiro Īrijas budžetā, ko kompānija saņēmusi kā nodokļu atvieglojumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Microsoft un Nokia: Android ir kā Trojas zirgs

Jānis Rancāns, 09.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompāniju, ieskaitot Microsoft, Nokia un Oracle, izveidota grupa Fairsearch Europe, Eiropas Savienības regulatoram iesniegušas sūdzību, kurā pausts, ka Android operētājsistēma interneta milzim Google nodrošina negodīgas priekšrocības.

Grupa norāda, ka, lai gan Android operētājsistēmas kodols ir bez maksas, tomēr gadījumos, ja izstrādātājs savā projektā vēlas iekļaut arī Google lietojumprogrammas – piemēram, Play, YouTube vai Maps, nepieciešams iegādāties licences un tās ierīcēs jāizvieto redzamās vietās uz darbavirsmas.

Grupa norāda, ka Android operētājsistēma rīkojas līdzīgi kā Trojas zirgs – kura uzdevums ir maldināt partnerus, iegūt monopolstāvokli mobilo ierīču tirgū un kontrolēt patērētāju datus.

Tikmēr Eiropas konkurences komisārs Hoakins Almunija atteicies sniegt plašākus komentārus saistībā ar kompāniju iesniegto sūdzību. Komisārs norādījis, ka ES regulatori jau divus gadus pēta Android operētājsistēmu, lai noskaidrotu, vai Google nav ļaunprātīgi izmantojis savu dominanci interneta meklēšanas tirgū.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Itālijas Konkurences pārvalde (AGCM) ceturtdien paziņoja, ka piemērojusi 102,08 miljonu eiro naudassodu interneta tehnoloģiju kompānijai "Google" par dominējošā tirgus stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu.

AGCM norāda, ka "Google", kuras operētājsistēma "Android" un lietotņu veikals "Google Play" dominē Itālijas tirgū, ļaunprātīgi izmantojusi dominējošo tirgus stāvokli, elektrisko automobiļu lietotājiem bloķējot piekļuvi "Enel X" izstrādātai lietotnei.

Regulators pavēstīja, ka liks "Google" nodrošināt "Enel X" izstrādātās lietotnes pieejamību lietotnē "Android Auto", kas atspoguļo "Android" ierīces funkcijas, piemēram, viedtālruni, automašīnas vadības paneļa informācijas un izklaides galvenajā blokā.

AGCM konstatējusi, ka "Google" nav ļāvusi "Enel X Italia" izstrādāt lietotnes "JuicePass" versiju, kas savietojama ar "Android Auto".

"JuicePass" piedāvā ar elektrisko automobiļu uzlādi saistītus pakalpojumus, tostarp iespēju atrast tuvākās uzlādes stacijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Internets

Google divos gados atlaidusi 48 darbiniekus, kas apsūdzēti seksuālā uzmācībā

LETA/AFP, 26.10.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV tehnoloģiju kompānija «Google» ceturtdien paziņoja, ka pēdējos divos gados ir atlaidusi 48 darbiniekus, kas apsūdzēti seksuālā uzmācībā, tai skaitā 13 augsta ranga administratorus.

«Google» vadītājs Sundars Pičajs nāca klajā ar šo paziņojumu, atbildot uz laikraksta «New York Times» ziņu, ka viens no šādi apsūdzētiem «Google» augsta ranga darbiniekiem – operētājsistēmas «Android» radītājs Endijs Rubins – saņēmis aiziešanas kompensāciju 90 miljonu ASV dolāru apmērā, un ka «Google» esot noklusējusi citas tās darbiniekiem izteiktas apsūdzības seksuālā uzmācībā.

Kad ziņu aģentūra AFP un citi mediji jautāja kompānijai par tās reakciju, «Google» publiskoja Pičaja nosūtītu e-pasta vēstuli darbiniekiem, kurā paziņots, ka pēdējo divu gadu laikā seksuālas uzmācības dēļ ir izbeigtas darba attiecības ar 48 cilvēkiem, tai skaitā 13 augsta ranga menedžeriem, un ka neviens neesot saņēmis «aiziešanas paketi».

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Motorola ar ilgi gaidīto Moto X centīsies mainīt spēku samēru viedtālruņu tirgū

Jānis Rancāns, 02.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Interneta gigantam Google piederošā kompānija Motorola Mobility prezentējusi ilgi gaidīto viedtālruni Moto X .

Ierīce aprīkota ar skārienjūtīgu 4,7 collu ekrānu, 1,7 Ghz divkodolu Qualcomm Snapdragon S4 procesoru, 2GB RAM un Android 4.2.2 operētājsistēmu. Viedtālrunis būs pieejams divās versijās – ar 16 vai 32 gigabaitu atmiņu. Papildus tam lietotāji varēs izmantot Google Drive mākoņskaitļošanas pakalpojumu, kurā Moto X īpašniekiem uz diviem gadiem bez maksas tiks piešķirti 50 gigabaiti.

Viedtālruņa lietotāji varēs modificēt tā vizuālo izskatu – būs pieejami dažādu krāsu gan priekšēji, gan aizmugurējie vāciņi. Motorola apgalvo, ka tādējādi iespējams izveidot vairāk nekā divus tūkstošus kombināciju. Tāpat ierīce aprīkota ar balss asistentu, kas var atbildēt uz lietotāja uzdotiem jautājumiem un sniegt palīdzību un kontrolēt viedtālruni. Moto X tiek ražots ASV Teksasas štatā, tādējādi ilustrējot tendenci, kad kompānijas savas ražotnes pārceļ no Ķīnas atpakaļ uz mītnes zemi. Ierīces sastāvdaļas – displeji un mikroshēmas – gan joprojām tiks ražotas Āzijā. Tirdzniecībā ASV ierīce nonāks augusta beigās un maksās sākot no 200 dolāriem. Patlaban nav zināms, kad Moto X varētu nonākt tirdzniecībā Eiropā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV interneta tehnoloģiju uzņēmuma «Google» lēmums saraut saites ar Ķīnas elektroierīču ražotāju «Huawei», varētu skart Latvijas iedzīvotājus, ja abas puses nespēs vienoties, taču šādā gadījumā tas attieksies uz nākotnes iekārtām, bet ne tām, kas jau ir pieejamas tirgū, atzina mobilo sakaru operatoru pārstāvji.

«Tele2» pārstāvis Oskars Fīrmanis sacīja, ka «Google» un «Huawei» nesaskaņas nav ikdienišķa situācija, taču «Google» lēmums, ierobežot operētājsistēmu «Android», attiecas tikai uz nākotnes iekārtām, bet ne tām, kas jau ir saražotas un pieejamas tirgū. Tādēļ tiem klientiem, kuri pašlaik izmanto «Huawei» telefonus, nav pamata satraukties. «Mēs uzturam regulārus kontaktus ar Huawei pārstāvjiem un esam gatavi reaģēt, ja tas skars mūsu klientus,» viņš teica.

Fīrmanis piebilda, ka abu kompāniju nesaskaņas var skart Latvijas iedzīvotājus, ja netiks panākta vienošanās starp «Huawei» un ASV, un paliks spēkā visi tie ierobežojumi, kas ir publiski izskanējuši. Proti, tas var atsaukties uz jauno «Huawei» viedtelefonu modeļu pieejamību Latvijā. Patlaban gan izdarīt kaut kādus konkrētus secinājumus būtu pāragri, jo situācija faktiski mainās pa dienām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaule varēs vērot, kā Google cīkstēsies par sava dominējošā stāvokļa saglabāšanu interneta meklēšanas tirgū.

Septembra pirmajā daļā tika startēta, iespējams, viena no lielākajām pretmonopola stāvokļa izmantošanas lietām mūsdienu vēsturē. ASV cīnīsies ar internetā dominējošā meklēšanas uzņēmuma Google mātes kompāniju Alphabet. Daži pauž viedokli, ka šīs tiesvedības iznākums var noteikt to, kāda nākotnē izskatīsies interneta meklēšana. Šim procesam arī var būt pa spēkam pavērt durvis uz to, lai pret Alphabet un citiem tehnoloģiju grandiem tiek izvirzītas kādas citas prasības.

Konkrēti šī ASV Tieslietu departamenta lieta ir vērsta pret Alphabet saistībā ar to, ka šis uzņēmums slēdzis, iespējams, ne īsti legālas vienošanās par to, lai tieši tā Google meklēšanas platforma vienmēr būtu pamata izvēle patērētāju pūļiem. Piemēram, Google šādus daudzmiljardu ASV dolāru darījumus slēdzis ar Apple un ne tikai - lieta koncentrēsies uz līdzīgiem Alphabet darījumiem gan ar Samsung un pārējiem viedtālruņu ražotājiem, gan citiem tās šādiem sadarbības partneriem. ASV investīciju bankas J.P. Morgan analītiķi rēķinājuši, ka Google šogad vien tās meklēšanas rīka partneriem izmaksās gandrīz 30 miljardus ASV dolāru. 20 miljardi no tiem, lai Google būtu pamata izvēles meklēšanas rīks, atlēkšot Apple un 8 miljardi – tālruņu izstrādātājiem ar Android operētājsistēmu. ASV prokurori gan kopējo summu min krietni mazāku – 10 miljardu ASV dolāru apmērā, kas, iespējams, liecina par duļķainu un visai interpretējamu lauku.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Android alternatīva iegūst septiņu miljonu investīcijas

Gunta Kursiša, 19.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Android operētājsistēmas programmētāji piesaistījuši investīcijas septiņu miljonu ASV dolāru apmērā, lai savu hobiju pārvērstu alternatīvā Google operētājsistēmas viedtālruņiem, vēsta BBC.

CyanogenMod (CM) ļauj lietotājiem samainīt oficiālo Android versiju pret citu, kas piedāvā lielāku kontroli pār savu ierīci – viedtālruni vai planšetdatoru, raksta BBC. Līdz šim CM lejupielādēta vairāk nekā septiņos miljonos Android ierīču.

Gūtās investīcijas programmētāju komandai ļāvušas pieņemt darbā kodēšanas speciālistus, kas līdz šim projektā piedalījās bez maksas.

Lejuplādējot CM, Android ierīču īpašnieki var nodzēst nevēlamās lietojumprogrammas un programmas, ko tajā ievietojis ierīces ražotājs vai mobilais operators. Tāpat ierīces lietotājam būs pieejamas lietojumprogrammas, ko izstrādājis Cyanogen.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Huawei P40 Pro" sarūpējis vēl labāku kameru, bet tālruņa panākumi tirgū būs atkarīgi no lietotņu veikala piepildīšanas tempa.

Sazvērestību teoriju cienītājiem būtu, kur izvērsties, šķetinot Ķīnas lielākā viedtelefonu ražotāja "Huawei" pēdējā gada likteņa pavērsienus. Pēc ASV sankciju ietekmē klusi prezentētā "Mate 30 Pro" modeļa ķīnieši plānoja atgūt sabiedrības interesi ar vērienīgu "P40" sērijas pieteikšanu marta nogalē Parīzē, taču šo ieceri «nopļāva» koronavīrusa izsauktie pārvietošanās un pulcēšanās ierobežojumi. Taisnības labad jāsaka, ka līdzīgi cieta ikviens ražotājs, kura plānos bija prezentācijas pasākumi kopš Mobilās pasaules kongresa Barselonā.

Zīmola cienītājiem labākā ziņa ir tāda, ka "P40" sērija, atšķirībā no "Mate 30", ir sasniegusi arī Latviju un nopērkami veseli trīs modeļi – "P40 Lite", "P40" un "P40 Pro".

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SEB bankas klienti tagad var pievienot savu privātpersonas vai uzņēmuma maksājumu karti Google Pay, lai norēķinātos par pirkumiem veikalos un tiešsaistē.

Šis maksājumu risinājums ir pieejams Android viedierīču lietotājiem.

“Redzam, ka interese par maksājumiem ar viedierīcēm aug un šobrīd priekšroku šāda veida maksājumiem dod 10% Latvijas iedzīvotāju, lielākoties jaunieši*. Tāpēc esam priecīgi papildināt savu digitālo pakalpojumu klāstu ar vēl vienu mūsdienīgu un drošu bezkontakta maksājumu veidu – Google Pay, kas tagad ir pieejams Android ierīču īpašniekiem,” norāda SEB bankas valdes loceklis Arnis Škapars.

Lai sāktu izmantot jauno maksāšanas iespēju, ir nepieciešama aktīva SEB bankas maksājumu karte un Google lietotāja konts, kas pievienots Android viedtālrunim vai viedierīcei, kas atbalsta NFC maksājumus un Google Pay.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizkavēšanās ar mobilās lietotnes "Covid19Verify" apstiprināšanu "Android" viedierīcēm paredzētajā "Google Play Store" saistīta ar "Google" precizējošiem jautājumiem par lietotnes privātuma politikas aprakstu, izriet no Nacionālā veselības dienesta (NVD) pārstāves Evijas Štālbergas teiktā aģentūrai LETA.

Viņa uzsvēra, ka lietotne "Covid19Verify" ir pieteikta "Google Play Store" no valsts iestādes "Google" profila. Vienlaikus "Google" ir nosūtīta apstiprinājuma vēstule par to, ka šī mobilā lietotne ir nepieciešama Latvijas valsts pārvaldes vajadzībām.

"Mobilās lietotnes apstiprināšana "Google Play Store" vēl ir procesā," sacīja Štālberga.

Līdz lietotnes publicēšanas brīdim "Google Play Store" NVD aicina "Android" viedierīču lietotājus digitālo sertifikātu pārbaudei izmantot tīmekļvietni "covid19sertifikats.lv".

Pēc Štālbergas teiktā, līdz šim izveidoti vairāk nekā 571 000 digitālo Covid-19 sertifikātu. Tajā skaitā vairāk nekā 480 000 sertifikātu izveidoti par vakcināciju, vairāk nekā 66 000 - par laboratorisko testēšanu, bet vairāk nekā 24 000 sertifikātu izveidoti par Covid-19 pārslimošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Google papildina Nexus 7 sēriju un centīsies iekarot TV jomu

Jānis Rancāns, 25.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Google nākusi klajā ar jaunākās paaudzes planšetdatoru Nexus 7, kā arī ar Chromecast interneta video straumēšanas ierīci TV iekārtām.

Jaunākās paaudzes Nexus 7 planšetdators, kuru ražos kompānija Asus, būs pirmā ierīce, kas strādās ar operētājsistēmu Android 4.3. Ierīce aprīkota ar Snapdragon S4 Pro 1,5 GHz četru kodolu procesoru, 2 GB RAM un būs pieejama 16 GB un 32 GB versijās. Planšetdators ir nedaudz mazāks un plānāks nekā tā priekšgājējs, kurš dienas gaismu ieraudzīja aizvadītajā gadā.

Paredzēts, ka Nexus 7 ASV tirdzniecībā nonāks 30. jūlijā un maksās sākot no 229 dolāriem, tādējādi ierīce ir lētāka nekā konkurenta Apple planšetdators iPad Mini. Google vēl nav paziņojusi laiku, kad ierīce tirdzniecībā parādīsies citās valstīs, norādot, ka tas notiks tuvākajā laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Tirdzniecībā nonāks pirmais telefons arAndroid operētājsistēmas alternatīvu – Tizen

Gunta Kursiša, 03.06.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienvidkorejas uzņēmums Samsung Electronics laidis klajā pirmo viedtālruni, kas darbojas ar Tizen operētājsistēmu.

Līdz šim lielākā daļa Samsung telefonu darbojās, izmantojot Android operētājsistēmu, taču Dienvidkorejas tehnoloģiju uzņēmums paralēli strādāja ar mikroshēmu ražotāju Intel pie Android alternatīvas – Tizen izstrādes. Šis solis tiek skatīts kā Samsung mēģinājums kļūt mazāk atkarīgam no Android izstrādātājas Google. «Tomēr – maz ticams, ka jaunā operētājsistēma radīs nopietnu belzienu Android tirgus daļai,» uzskata Endrjū Milrojs (Andrew Milroy) no konsultāciju uzņēmuma Frost & Sullivan.

Viedierīce Samsung Z nonāks tirdzniecībā Krievijas tirgū, un jaunās operētājsistēmas viedtelefona debija veikalu plauktos gaidāma laikā no jūlija līdz septembrim.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmums TP Vision šogad sācis ražot Philips televizorus uz Android operētājsistēmas bāzes.

Jau zināms, ka pirmie šīs jaunās sērijas Philips 9800 televizori pārdošanā būs septembrī, informē kompānijas pārstāvji.

Philips televizori ar Android operētājsistēmu atbalstīs tiešsaistes un netiešsaistes režīmus. Pieslēdzot televizoru internetam, būs iespējams lietot Philips Smart TV un izmantot Google Play Android sistēmu piedāvāto klāstu lietojumprogrammām, spēlēm, televīzijām un tiešsaistes pakalpojumiem.

Ultra HD attēla izšķirtspēju nodrošina Micro Dimming Premium, bet attēla kontrastu uzlabo tehnoloģija Bright Pro. Philips 9800 jaunajiem televizoriem ir četrpusējs Ambilight apgaismojums.

Komentāri

Pievienot komentāru
Biznesa tehnoloģijas

FOTO: Google darbinieki uz stundu pārtrauc darbu, protestējot pret seksuālu uzmācību

LETA--DPA, 02.11.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV tehnoloģiju milža «Google» darbinieki visā pasaulē ceturtdien uz vienu stundu pārtrauca darbu, pieprasot uzņēmumam mainīt attieksmi pret seksuālu uzmācību darbavietā.

Stundu ilgie darba pārtraukumi sākās «Google» birojos Tokijā un Singapūrā, bet dienas gaitā notika arī citur pasaulē, sasniedzot uzņēmuma Eiropas Savienības (ES) birojus, kuriem sekoja Ņujorka un «Google» galvenais birojs Kalifornijas štata Mauntinvjū pilsētā. Protesta akcija sākās plkst.11.00 katrā no attiecīgajām laika zonām.

Sociālo mediju lietotāji dalījās ar fotogrāfijām, kurās bija redzami pūļi pie «Google» birojiem Dublinā, Cīrihē, Londonā, Ņujorkā, Mauntinvjū un citur.

Darbinieki ir pieprasījuši pārmaiņas uzņēmuma praksē, kā tas izmeklē apsūdzības seksuālā uzmācībā, tai skaitā izbeigt piespiedu arbitrāžu, kas neļauj sūdzētājiem vērsties ar savām sūdzībām tiesā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Komisija (EK) trešdien ASV interneta gigantam «Google» piemērojusi 1,49 miljardu eiro naudassodu par negodīgas konkurences praksi tiešsaistes reklāmu jomā.

Šī ir jau trešā reize, kad EK noteikusi naudassodu «Google».

Komisija konstatējusi, ka «Google» un mātesuzņēmums «Alphabet» pārkāpuši Eiropas Savienības (ES) konkurences noteikumus, nosakot ierobežojušas normas līgumos ar mājaslapām, kurās izmantots reklāmas pakalpojums «AdSense», tādējādi liedzot «Google» konkurentiem šajās interneta vietnēs izvietot savas reklāmas.

«AdSense» ir vecāks «Google» produkts, kas ļauj tādiem tīmekļa publicētājiem kā blogeriem savās mājaslapās izvietot teksta reklāmas, šo reklāmu saturu balstot uz meklēšanu funkciju rezultātiem.

ASV informācijas tehnoloģiju uzņēmums «Microsoft» sūdzību EK par šo pakalpojumu iesniedza 2009.gadā, un komisija oficiālu izmeklēšanu sāka 2016.gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Autobūves zīmols Audi prezentējis nākamās paaudzes informācijas un izklaides sistēmu ar pilnībā integrētu Android operētājsistēmu.

Sistēma, kura sabiedrībai pirmo reizi tika parādīta vispasaules Google I/O izstrādātāju konferencē, tika ietverta Audi Q8 Sport konceptauto komplektācijā. Tā paver jaunas savienojamības iespējas un ērtāku vadītāja mijiedarbību ar automobili.

Android informācijas un izklaides sistēmu izstrādāja Android Open Source komanda. Jaunās funkcijas, tostarp straumēšanas serviss Spotify, Google Play Music un Google Assistant, tiek attēlotas lielā MMI displeja paneļa vidū. Informācija tiek atspoguļota arī Audi virtuālajā vadītāja informācijas sistēmā. Audi Q8 Sport konceptauto navigācijas sistēma turpinās izmantot Audi-HERE datubāzi, taču autovadītājam būs iespēja vadīties arī pēc Google Maps kartēm un norādēm. No jaunām funkcijām tiek izcelts ienākošo ziņu un zvanu paziņojumu centrs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Tīmeklī izplatās īsziņu Trojas zirgs, kas zog Android īpašnieku naudu

Dienas Bizness, 17.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kaspersky Lab speciālisti ir konstatējuši īsziņu Trojas zirgu Podec, kas zog Android pārvaldītu ierīču īpašnieku naudu, slepeni abonējot maksas pakalpojumus, un spēj apiet šo pakalpojumu CAPTCHA mehānismu, informē uzņēmumā Kaspersky Lab.

Pētījumā noskaidrots, ka šis Trojas zirgs galvenokārt izplatās sociālajā tīklā «VKontakte». Jaunā ļaunprogrammatūra ir ievērojama ar savām funkcijām: tā var nosūtīt paziņojumus uz īsajiem numuriem, turklāt pareizi atbildot uz pakalpojuma apmaksas apstiprinājuma pieprasījumiem, kā arī upura vietā abonēt maksas pakalpojumus, apejot CAPTCHA mehānismu, kas ir paredzēts īsta lietotāja atšķiršanai no robota. Šādas iespējas līdz šim nav bijušas sastopamas nevienā Kaspersky Lab zināmā Android Trojas zirgā.

Pēc palaišanas Podec pieprasa administratora tiesības, lai iesakņotos ierīcē un novērstu iespēju, ka lietotājs vai drošības risinājums to izdzēš. Saņemot atteikumu, Trojas zirgs atkārto pieprasījumu tik ilgi, līdz panāk vēlamo — normālas darbības ar ierīci šajā laikā gandrīz nav iespējamas. Ieguvusi tiesības, ļaunprogrammatūra atkarībā no iestatījumiem konfigurācijas datnē var rīkoties saskaņā ar kādu no kaitīgajiem skriptiem, piemēram, sākt vienkāršu DDoS uzbrukumu vai bez ierīces īpašnieka ziņas abonēt maksas pakalpojumus. Pēdējie samērā sekmīgi līdz šim izmantoja CAPTCHA mehānismu, lai filtrētu programmatūru pieprasījumus, bet Podec apiet šo šķērsli. Analīze parādīja, ka Trojas zirga autori izmanto pakalpojumu Antigate.com — manuālu teksta pazīšanu attēlos. Nosūtījuši attēlu ar burtiem, viņi pēc dažām sekundēm saņem Antigate.com darbinieka pazīto tekstu — tādējādi upuris, pašam nezinot, ir kļuvis par maksas pakalpojuma abonentu, par ko uzzina tikai pēc naudas norakstīšanas no konta.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mobilo sakaru operators Tele2 uzsācis sadarbību ar Google, kā rezultātā AndroidTM lietotājiem tiek nodrošināti ērtāki maksājumi Google PlayTM. Maksājumus par aplikācijām un citiem pirkumiem var pievienot ikmēneša rēķinam par telekomunikāciju pakalpojumiem.

Līdz šim maksājumi par aplikāciju iegādi Google PlayTM tika veikti ar bankas kartēm.

Jaunais maksājuma veids par Google PlayTM ir pieejams visiem Tele2 un Zelta Zivtiņas klientiem, kas lieto AndroidTM ierīces, un tiek nodrošināts bez papildu maksas.

Lai sāktu lietot jauno pakalpojumu, klientiem, kuri izmanto AndroidTM ierīces, ir jāpievieno savs Tele2 mobilais numurs savā Google profilā un, norēķinoties par saturu, jāizvēlas Tele2 kā maksājuma veids. Limits par vienu pirkumu ir līdz 15 eiro un mēneša limits - līdz 50 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru