Jaunākais izdevums

Playboy žurnāla dibinātājs Hjū Hefners (Hugh Hefner) pirmdien ziedojis pēdējos nepieciešamos 900 tūkstošus ASV dolāru zemes iegādei pie vienas no pasaulē atpazīstamākajām zīmēm - HOLLYWOOD, tādējādi izvairoties no šī zemes gabala apbūves, vēsta Reuters.

Kā vēstīts, gigantiskais uzraksts HOLLYWOOD Losandželosā – uz laiku piedzīvoja pārmaiņas, kas bija saistītas ar aktīvistu uzsākto šī ikoniskā simbola saglabāšanas kanpaņu. Vides aizsardzības grupa apņēmās savākt aptuveni 12,5 miljonus dolāru, lai iegādātos 55 hektārus lielo zemes gabalu blakus zīmei. Lai pievērstu uzmanību, aktīvisti aizklāja tūristu iecienīto zīmi ar spilgti sarkaniem burtiem.

Par H. Hefnera svarīgo lomu nepieciešamo līdzekļu savākšanā preses konferencē paziņojušas Losandželosas pilsētas amatpersonas, Kalifornijas gubernators Arnolds Švarcnegers un Sanfrancisko bāzētā Trust for Public Land.

To, ka Trust for Public Land līdz šai piektdienai jāsavāc 12,5 miljoni ASV dolāru, paredzēja vienošanās ar Čikāgas investoru grupu, kas Cahuenga Smaili no īpašumu miljardiera Hovarda Hjūdža iegādājās 2002.gadā.

Pēc miljonu savākšanas aktīvisti varēs iegādāties zemes gabalu pie slavenās zīmes un nodot to pilsētai, lai tas tiktu iekļauts Griffith Parkā, tādējādi novēršot jebkādu būvniecību zīmes tuvumā.

«Mani bērnības spņi un fantāzijas nāca no filmām, un attēliem, kas radīti Holivudā, bija liela ietekme uz manu dzīvi un Playboy,» sacījis H. Hefners, piebilstot: «Kā esmu teicis iepriekš, Holivudas zīme ir Holivudas Eifeļa tornis un es esmu gandarīts palīdzēt saglabāt tik svarīgu kultūras pieminekli.»

Starp privātajiem ziedotājiem, kas palīdzējuši izglābt Holivudas zīmi, ir arī aktieris Toms Henks un režisors Stīvens Spīlbergs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Embraer jaunākais veikums – 87 miljonus dolāru vērta privātā lidmašīna

Zane Atlāce-Bistere, 14.06.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Brazīlijas lidaparātu ražošanas kompānija Embraer prezentējusi savu jaunāko ieceri privāto lidmašīnu sektorā.

Embraer ir slavens ar stilizētiem un tematiskiem privāto lidmašīnu interjera risinājumiem. Interjeri veidoti gan japāņu stilā, gan apspēlējot Teksasas naftas magnāta tematiku u.c., vēsta Business Insider.

Jaunākais lidaparāts Hollywood Airship radīts, iedvesmojoties no 30.gadu melnbaltajām filmām.

Embraer Lineage 1000E Hollywood Airship fotogrāfijas skatiet galerijā!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Divi aktieri no filmas par burvi Hariju Poteru – Daniels Redklifs (Daniel Radcliffe) un Emma Vatsone (Emma Watson) – pērn Holivudas filmu pasaulē atzīti par pelnošākajiem.

Žurnāla Vanity Fair publikācijā Hollywood’s Top 40 D. Redklifs ierindojies sestajā vietā ar 41 miljonu ASV dolāru ienākumiem 2009. gadā. Svaukārt viņa kolēģe E. Vatsone, apsteidzot tādas aktrises kā Kamerūnu Diazu (Cameron Diaz) un Sāru Džesiku Pārkeri (Sarah Jessica Parker) ar 30 miljonu dolāru peļņu iekļuvusi 14. vietā.

Saraksta pirmajā vietā atrodas filmas Transformers producents Maikls Beijs (Michael Bay). Viņš 2009. gadā nopelnījis 125 miljonus dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

YouTube testēs video straumēšanu tiešraidē

Ritvars Bīders, 13.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaulē populārais video portāls YouTube uzsācis divu dienu ilgus tiešraides video straumēšanas testus, kuru laikā četri portāla partneri varēs savos profilos straumēt video sižetus tiešraidē, vēsta BBC.

YouTube tiešraides tehnoloģiju testos 13. un 14. septembrī piedalīsies Howcast, Rocketboom, Next New Networks un Young Hollywood.

Līdz šim YouTube paļāvās uz citu izstrādātāju tehnoloģijām, lai saviem lietotājiem piedāvātu iespēju vērot video sižetus tiešraidē. Šie jaunākie testi tiek veikti ar paša YouTube tehnoloģiskajiem risinājumiem, kas nozīmē, ka nākotnē, iespējams, arī individuālie interneta lietotāji savos YouTube profilos varētu izrādīt savus video sižetus tiešraidē.

YouTube gan norāda, ka tehnoloģija vēl ir ļoti agrīnā stadijā, turklāt patlaban paredzēts, ka pēc tās izstrādes, iespēju raidīt tiešraidē sākotnēji, visticamāk, varēs izmantot tikai portāla mediju partneri, nevis individuālie lietotāji.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Filmu finansēšanas kompānija, kas ieguldīja gandrīz sešus miljonus ASV dolāru (2,98 miljonus latu) Džona Karena krimināldrāmā Stone ar Edvardu Nortonu galvenajā lomā, iesūdzējusi tiesā filmas producentu kompāniju par investīciju zaudēšanu.

Kā vēsta Losandželosas Augstākajā tiesā iesniegtā prasība pret Nu Image and Millennium Films, Deivida Mimrena un Džordana Šūra uzņēmums Mimran Schur Pictures ieguldīja 5,775 miljonus dolāru, kurus pilnībā zaudēja.

Kā vēsta industrijas laikraksts The Hollywood Reporter, Mimrena un Šūra uzņēmumam ir zemākā prioritāte investoru naudas atgūšanas ziņā. Pirmais ir finanšu uzņēmums Comerica Bank, kam pienākas astoņi miljoni ASV dolāru no filmas deviņu miljonu lielajiem ieņēmumiem.

Kā apgalvo Mimrens un Šūrs, viņi investēja naudu, balstoties uz prognozēm, ka filmas ieņēmumi ārvalstīs būs 10,3 līdz 16,4 miljoni dolāru. Viņi apsūdz filmas producentus prognozēto kinolentes ieņēmumu uzpūšanā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc pārkrāsošanas darbiem Losandželosā atklāta ikoniskā Holivudas zīme, vēsta euronews.com.

Pēdējo divu mēnešu laikā strādnieki tīrījuši 15 metrus augstos burtus, lai pēc tam tiem uzklātu svaigu gruntskrāsu un virsējo krāsojumu.

Krāsošana izmaksājusi apmēram 175 tūkstošus ASV dolāru.

Viktors Galindo, kurš bijis viens no krāsotājiem, sacījis, ka jūtas lepns par to, ka viņam bijusi iespēja atjaunot šo visā pasaulē atpazīto zīmi.

«Būt šeit daudziem no mums ir privilēģija, jo daudzi no mums uzauguši Losandželosā un pieraduši redzēt šo zīmi no atāluma, tagad mēs to redzam tuvumā, krāsojam to,» viņš teicis. Vīrietis arī atklājis, ka darbs ritējis ātrāk nekā cerēts. Grūtākais bijis H burts, jo tas bijis pirmais.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lucavsalas dienvidu daļā, kur jau rīt sāksies mūzikas festivāls Kubana, pašlaik vēl notiek teritorijas sagatavošanas darbi. Gan Rīgas pašvaldības pārstāvji, gan organizatori apliecināja, ka visi nepieciešamie darbi tiks paveikti laicīgi un līdz ar festivāla atklāšanu «viss funkcionēšot pilnā sparā».

Kā pastāstīja Rīgas domes pārstāvis Uģis Vidauskis, no pašvaldības puses patlaban vēl tiek veikti pēdējie teritorijas sakārtošanas darbi, kuri tiks pabeigti līdz festivāla sākumam.

Teritorija tiek satīrīta no dažādiem būvgružiem, tiek izcirsti krūmi un tiek nolīdzināta zemes virskārta. Lielākā daļa darbu pašlaik jau paveikta, pastāstīja Vidauskis.

Līdzekļi Lucavsalas sakārtošanai, tostarp festivāla norises vietai, tiek ņemti no pašvaldības 2015.gada budžeta programmas Pašvaldības teritoriju un dabas pamatņu sakopšanai, dabas stihiju un avāriju radīto postījumu novēršanai, komercdarbības atbalstam un citiem projektiem līdzekļiem. Šogad šai programmai ir atvēlēti 2,5 miljoni eiro. Cik daudz līdzekļu tika iztērēti tieši Lucavsalas sakārtošanai, būs iespējams aprēķināt, kad būs apkopoti visi tēriņi, iespējams, rudenī, norādīja Vidauskis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gaidāmais seriāls "The Lord of the Rings" ("Gredzenu pavēlnieks") kļūs par dārgāko vēsturē, kura pirmā sezona vien izmaksās 465 miljonus dolāru (388 miljonus eiro), vēsta izdevums "The Hollywood Reporter".

Tas krietni pārsniedz iepriekšējās aplēses, ka "Amazon Studios" vairākām seriāla sezonām tērēs aptuveni 500 miljonus dolāru, kas arī būtu rekords.

"Es jums varu pateikt, ka "Amazon" pirmajai sezonai vien tērēs aptuveni 650 miljonus [Jaunzēlandes] dolāru," pavēstīja Jaunzēlandes ekonomiskās attīstības un tūrisma ministrs Stjuarts Nešs. "Tas ir fantastiski, (..) tas būs jebkad lielākais tapušais televīzijas seriāls."

Kā liecina Jaunzēlandes valdības publiskotie dokumenti, "Amazon Studios" plāno potenciāli piecas seriāla sezonas filmēt Jaunzēlandē.

Salīdzinājumam, studijas HBO seriāla "Game of Thrones" ("Troņu spēles") viena sezona izmaksāja apmēram 100 miljonus dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru