Ekonomika

Pony Express trīs gadu laikā plāno sasniegt 7 miljonu eiro peļņu

Žanete Hāka, 18.04.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielākais universālais loģistikas operators Pony Express sāks strādāt Eiropas Savienības tirgū, un pirmā tā pārstāvniecība tiks atvērta Rīgā, informē uzņēmuma pārstāvji.

Pony Express Latvijas tirgū piedāvās pakalpojumus pasta un kravas ekspress un ekonomiskajās piegādēs gan valstī, gan uz citiem ārvalstu galamērķiem. Līdzās tam uzņēmums piedāvās arī pasta un kravas sūtījumus uz Latviju no ārzemēm. Lūkojoties trīs gadu perspektīvā no saimnieciskās darbības uzsākšanas Latvijā, uzņēmums prognozē vairāk kā 7 miljonus eiro peļņu.

«Baltijas valstu tirgus mums ir stratēģiski svarīgs,» stāsta Pony Express ģenerāldirektors Latvijā Aleksandrs Kovaļevskis. «Firmas pārstāvniecība Rīgā ir Latvijas nodokļu rezidents. Jau šajā gadā mēs plānojam Latvijā radīt ne mazāk kā 20 jaunas darba vietas. Mūsu pirmais klientu apkalpošana centrs tiks atvērts jau aprīlī, tas atradīsies Rīgā, Tallinas ielā 81.»

Valsts mērogā piegādes tiks veiktas vienas darba dienas laikā, uz Maskavu – vienas, divu darba dienu laikā, uz Almati (Kazahstāna) – līdz trim darba dienām. Pakalpojumu cenas būs vidēji par 20% lētākas kā tiem pakalpojumu sniedzējiem, kuri darbojas Latvijas tirgū. Trīs gadu laikā operators plāno apgūt ne mazāk kā 5% no Baltijas valstu ekspress piegāžu tirgus.

Vēl viens Pony Express darbības virziens Latvijā ir noliktavu loģistika. Kompānija jau piedāvā noliktavu un kravu apstrādes pakalpojumus, kā arī piegādes pakalpojumus Latvijas interneta veikaliem. Kravu pārvadājumu biznesu Latvijā operators plāno izvērst tuvākā gada laikā.

Uz Pony Express loģistikas termināļa bāzes Rīgā, Buļļu ielā 47a iekārtots tranzīta loģistikas mezgls, lai apstrādātu kravas no Ukrainas, Baltkrievijas, Krievijas, Vidusāzijas un Centrālāzijas, kā arī Aizkaukāza zemēm uz Eiropu, Āziju un ASV (eksports) un pretējā virzienā (imports). Katru gadu cauri terminālim tiks nogādāti vairāk nekā 75 000 sūtījumi, to kopējais svars būs ne mazāks kā 65 tonnas.

Peļņa no darbības Latvijā, atbilstoši operatora biznesa plānam, būs vairāk nekā 7 miljoni eiro gadā. Kompānija 2018 gadā plāno atvērt pārstāvniecības arī Viļņā un Tallinā.

Komentāri

Pievienot komentāru