Jaunākais izdevums

Šis būs pirmais gads, kad klēpjdatoru pārdošanā prognozējama minimāla izaugsme, savukārt varētu ievērojami augt planšetdatoru pārdošanas apjomi. Tā uzskata datoru tirdzniecības nozares pārstāvji, vēsta laikraksts Diena.

Pērn decembrī Latvijā pārdoto planšetdatoru skaits sasniedzis deviņus tūkstošus, kas ir trīs reizes vairāk nekā 2011. gada decembrī, liecinot GfK Retail and Technology Baltics pētījuma dati, kuri gūti, analizējot Latvijas mazumtirgotāju sniegto informāciju. Savukārt klēpjdatoru pārdošanas apjoms decembrī sasniedzis 14 700, kas ir būtisks kritums pret 2011. gada decembri, kad tika pārdoti 19 600 klēpjdatoru.

Pērn Latvijā pārdoti vairāk nekā 35 tūkstoši planšetdatoru, no tiem vairāk nekā viena ceturtā daļa - decembrī, Dienai klāstījis GfK Retail and Technology Baltic pārstāvis Jānis Pilipivs. Planšetdatori esot pērn visstraujāk popularitāti guvusī produktu grupa ne tikai Latvijā, bet arī citur Baltijā, norādījis J. Pilipivs. Pircēju vidū populārākie esot planšetdatori ar Android operētājsistēmu (OS), cenā līdz 200 latiem.

Savukārt klēpjdatoru tirgus pamanāmākās tendences esot vidējās cenas samazināšanās - pērn pārdotā datora vidējā cena bijusi Ls 374 iepretī 386 latiem 2011. gadā, liecina GfK dati. Datori gan kļūstot aizvien jaudīgāki. Nozīmīgs notikums tirgū esot arī Windows 8 ienākšana pagājušā gada pašās beigās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

HarmonyOS tik drīz Android neaizvietos; Latvijā prezentē jaunu Huawei tālruni ar Android

Lelde Petrāne, 24.10.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Huawei pašu izstrādātā operētājsistēma HarmonyOS tik drīz netiks izmantota jaunos Ķīnas tehnoloģiju giganta viedtelefonos, atsaucoties uz Ķīnas medijos Huawei pārstāvju pausto, ziņo tehnoloģiju portāls TechRadar. Tikmēr Latvijā uzņēmuma pārstāvniecība prezentējusi vairākus jaunus produktus, tostarp tālruni NOVA 5T, kuru darbina Android operētājsistēma.

Jāatgādina, ka 2019. gadā Huawei bizness rietumvalstīs piedzīvoja vairākus satricinājumus – pēc tam, kad ASV sankciju dēļ Huawei jaunajos tālruņos tika liegts izmantot Android operētājsistēmu, Ķīnas tehnoloģiju ražotājs laida klajā HarmonyOS – pašu radītu operētājsistēmu. Pasaules mediji izteica minējumus, ka drīz vien HarmonyOS varēs redzēt jaunajos Huawei tālruņos, taču patlaban izskatās, ka jaunajā Huawei P40 sērijā jaunās operētājsistēmas nebūs, raksta TechRadar, atsaucoties uz Huawei prezidentu pasaules mediju un komunikācijas jomā Džoi Tanu (Joy Tan). Saskaņā ar viņa pausto, «lai izveidotu dzīvotspējīgu alternatīvu Android operētājsistēmai, būs nepieciešami gadi».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Interneta gigants Google nākamo Android operētājsistēmas versiju nosaucis par Android KitKat. Lēmums nodēvēt operētājsistēmu kompānijas Nestle šokolādes vārdā tiek uzskatīts par veiklu mārketinga gājienu.

Google pārstāvji gan norādījuši, ka neviena puse nemaksā otrai, vēsta BBC. «Šis nav darījums, kurā nauda vienkārši maina īpašnieku,» sarunā ar britu mediju sacījis Android globālās partnerības direktors Džons Lāgerlings (John Lagerling). Viņš norādīja, ka ideja jauno operētājsistēmu nodēvēt šādā vārdā radusies saistībā ar vēlmi izdarīt kaut ko «jautru un neparedzētu». Iepriekš tika uzskatīts, ka Google Android 4.4 nodēvēs par Key Lime Pie.

Zīmolu eksperti tikmēr jau norādījuši uz Google un KitKat savienības iespējiem trūkumiem. «Ja jūsu zīmols ir saistīts ar kādu citu, jūs nenovēršami tiekat saistīts ar to – gan labā, gan sliktā nozīmē,» skaidroja konsultantu kompānijas Prophet pārstāvis Saimons Maijers, vēršot uzmanību uz kritiku, kuru Nestle pēdējā laikā saņēmusi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Android 10 vispirms būs pieejams Nokia 8.1 viedtālruņu īpašniekiem

Lelde Petrāne, 16.10.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nokia 8.1 viedtālruņu īpašnieki varēs izmēģināt Android 10, informē Nokia telefonu ražotājs HMD Global.

Šis Android programmatūras atjauninājums ļaus novērtēt jaunākās mākslīgā intelekta radītās inovācijas un intuitīvo kontroli un labāku personīgo datu kontroli.

«Mūsu nolūks ir nodrošināt labāko iespējamo pieredzi visiem lietotājiem – gan tiem, kuri izmanto ekonomiskās klases viedtālruņus, gan jaunāko modeļu īpašniekiem. Izpildījām solījumu par ātru Android Oreo un Android Pie ieviešanu, to pašu darīsim arī ar Android 10 – sākumā tas būs pieejams Nokia 8.1 telefonos, bet pēc dažiem mēnešiem arī pārējos. Līdz 2020. gada sākumam Android 10 būs aktīvs visos Nokia viedtālruņos,» stāsta Juho Sarviks (Juho Sarvikas), HMD Global galvenais produktu vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijas iesācējuzņēmums Jolla, kurā apvienojušies bijušie Nokia darbinieki, panācis operētājsitēmas Sailfish savietojamību ar Google izstrādāto Android. Jolla norāda, ka Sailfish lietotāji varēs šo sistēmu izmantot gan uz Android paredzētām iekārtām, gan arī lietot Google operētājsitēmas lietojumprogrammas.

Izstrādātāji norāda, ka sadarbosies ar Android lietojumprogrammu izstrādātājiem, lai panāktu, ka Sailfish īpašnieki populāras programmas varētu lejupielādēt un izmantot bez problēmām. «Piemēram populāras lietojumprogrammas, kā, piemēram, Instagram, WhatsApp un Spotify jau tagad strādā uz Sailfish OS,» norādīja uzņēmuma izpilddirektors Tomi Pienimaki (Tomi Pienimäki).

Jolla pārstāvji arī norāda, ka veikuši ievērojamu darbu, lai panāktu, ka operētājsistēmu var izmantot arī uz Android paredzētajām ierīcēm – galvenokārt viedtālruņiem un planšetdatoriem. Tādējādi kompānija cer panākt, ka Sailfish OS ierīču ražotāji izmantots iespējas, kuras sniedz Android ekosistēma.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Viedtālruņu pasaulē turpinās tiesas saceltā panika - iesaistās Adroid ražotājs; Samsung izsūta paziņojumu darbiniekiem

Gunta Kursiša, 27.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viedtālruņu un planšetdatoru operētājsistēmas Android ražotāja Google nevēlas, ka ASV tiesas spriedums «patentu karā» ierobežotu lietotāju pieeju Android operētājsistēmas ierīču izmantošanai, savukārt kompānija Samsung saviem darbiniekiem nosūtījusi ziņojumu, kurā pausts, ka ASV tiesas lēmums nav bijis taisnīgs, raksta BBC.

Samsung ziņojumā saviem darbiniekiem skaidrots, ka Samsung esot vēlējusies risināt nesaprašanos patentu jautājumos ar Apple, kas ir viens no Samsung nozīmīgākajiem klientiem, mierīgā sarunu ceļā, taču konkurenti uzstājuši, ka kompānijām jātiesājas. Tāpat paziņojumā norādīts, ka ASV tiesas lēmums stipri kontrastē ar lēmumiem šajā lietā citās valstīs, ieskaitot Lielbritāniju, Vāciju un Nīderlandi.

«Vēsture ir rādījusi, ka līdz šim nav pastāvējusi tāda kompānija, kas būtu ieguvusi patērētāju sirdis un prātus un sasniegusi nemainīgu izaugsmi, ja tā būtu ļaunprātīgi izmantojusi patentu likumu, nevis ieviesusi inovācijas,» pausts Samsung paziņojumā darbiniekiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Android kontrolē divas trešdaļas tirgus Eiropas Savienībā

Jānis Rancāns, 04.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar Google izstrādāto operētājsistēmu Android aprīkotajiem viedtālruņiem augustā piederēja 67% no Eiropas Savienības (ES) viedtālruņu tirgus.

Kopš aizvadītā gada augusta Android viedtālruņu īpatsvars ES tirgū audzis par 20,2%. Lielāko kāpumu Android operētājsistēma baudījusi Lielbritānijā, Vācijā, Francijā, Itālijā un Spānijā, liecina analītiķu kompānijas Kantar Worldpanel Comtech apkopotie dati.

Tuvākais Android sekotājs – Apple iOS šā gada augustā kontrolēja 14,6% ES viedtālruņu tirgus, kas, salīdzinot ar gadu iepriekš, ir samazinājums piecu procentpunktu apmērā.

Samazinājies gandrīz visu populārāko viedtālruņu operētājsistēmu īpatsvars. Gada griezumā kāpumu izdevies noturēt tikai Android un Windwos Phone. Microsoft izveidotās operētājsistēmas īpatsvars gada laikā palielinājies par 1,5 procentpunktiem un augustā sasniedzis 5,2% no viedtālruņu tirgus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Google izstrādā spēļu konsoli, kas darbosies izmantojot Android operētājsistēmu, laikrakstam Wall Street Journal atklājuši situāciju pārzinoši anonīmi avoti.

Tāpat Google gatavojoties nākt klajā Android rokaspulksteni un Nexus Q izklaides platformu, kas apliecina, ka kompānija vēlas nostiprināties arī citās tirgus nišās un dot pretstatu Apple, kura arī nodarbojas ar dažādu, ārpus ierastā viedtālruņu un planšetdatoru segmenta, ierīču izstrādāšanu.

Avoti atklājuši, ka vienas no minētajām ierīcēm tirdzniecību Google plāno uzsākt jau šā gada rudenī. Izskanējušo informāciju Google atteikusies komentēt.

Medijs norāda, ka spēles, kas radītas Android operētājsistēmai, ir kļuvušas ārkārtīgi populāras un izaugsme šajā jomā ir daudz straujāka nekā konkurentu, piemēram, Microsoft vai Sony, sistēmās. Tas licis elektrotehnikas ražotājiem izstrādāt dažādas ierīces, kas piemērotas speciāli Android operētājsistēmai. Gan Sony, gan Microsoft nesen nākušas klajā ar savu spēļu konsoļu jaunākajām versijām. Tirdzniecībā šīs ierīces nonāks gada otrajā pusē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neskaitāmiem cilvēkiem visā pasaulē tehnoloģiju kompānija Google «atcēlusi» Ziemassvētkus. Tas noticis Google operētājsistēmas Android jaunākās versijas kļūdas dēļ.

Darbības kļūda ieviesusies Google People lietotnē, kas Android 4.2 viedtālruņu īpašniekiem ļauj ierīces kalendārā atzīmēt dažādus svarīgus notikumus. Pēc kārtējā lietojumprogrammas atjauninājuma no lietotnes kalendāra «izgaisis» viss decembris, un pēc novembra seko 2013. gada janvāris, raksta androidpolice.com.

Android Police norāda, ka Android izstrādātājiem ir zināms par problēmām un tuvākajā laikā tās tiks novērstas. Google tikmēr atteikusies sniegt komentārus.

Kompānija Google ar Android operētājsistēmas jaunāko versiju Android 4.2 nāca klajā oktobra beigās. Par pirmajām ierīcēm, kas aprīkotas ar jaunāko operētājsistēmas versiju, kļuvis viedtālrunis Nexus 4 un planšetdatori Nexus 7 un Nexus 10.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmums TP Vision šogad sācis ražot Philips televizorus uz Android operētājsistēmas bāzes.

Jau zināms, ka pirmie šīs jaunās sērijas Philips 9800 televizori pārdošanā būs septembrī, informē kompānijas pārstāvji.

Philips televizori ar Android operētājsistēmu atbalstīs tiešsaistes un netiešsaistes režīmus. Pieslēdzot televizoru internetam, būs iespējams lietot Philips Smart TV un izmantot Google Play Android sistēmu piedāvāto klāstu lietojumprogrammām, spēlēm, televīzijām un tiešsaistes pakalpojumiem.

Ultra HD attēla izšķirtspēju nodrošina Micro Dimming Premium, bet attēla kontrastu uzlabo tehnoloģija Bright Pro. Philips 9800 jaunajiem televizoriem ir četrpusējs Ambilight apgaismojums.

Komentāri

Pievienot komentāru
Programmatūra

Cobook līdzdibinātājs: ja visu mēģinām attīstīt maksimāli, jāmērķē uz miljonu eiro

NOZARE.LV, 10.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Alternatīvo elektronisko adrešu grāmatiņu Cobook, kuru kopš maija bez maksas lejupielādējuši vairāk nekā 250 000 Macintosh datoru lietotāju, drīzumā adaptēs Apple iPhone telefoniem, kā arī perspektīvā pielāgos mobilo ierīču saimei, kas darbojas ar Android operētājsistēmu, sacīja Cobook līdzdibinātājs un izstrādātājs Kaspars Dancis.

Dancis teica, ka, lai tālāk attīstītu un maksas versijā reklamētu un pārdotu starptautiskos informācijas tehnoloģiju (IT) medijos pozitīvi vērtēto kontaktu vadības rīku, vajadzētu līdz pat miljonam eiro (700 000 latu) no kāda riska kapitāla investora, taču to varētu izdarīt arī ar mazākām investīcijām, ja Cobook pārdos par maksu līdzīgos tempos, kā lejupielādēja bezmaksas versiju.

Vaicāts par kapitāla piesaistes stratēģiju uzņēmumam, kas līdz šim finansēts galvenokārt ar paša naudas un darba ieguldījumu, Dancis teica: «Ir dažādi varianti. Pieticīgākajā gadījumā ir iespējams, ka vispār nevajag investoru. Taču, ja visu mēģinām attīstīt maksimāli, tad varētu mērķēt uz kādu miljonu eiro (700 000 latu).»

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Tirdzniecībā nonāks pirmais telefons arAndroid operētājsistēmas alternatīvu – Tizen

Gunta Kursiša, 03.06.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienvidkorejas uzņēmums Samsung Electronics laidis klajā pirmo viedtālruni, kas darbojas ar Tizen operētājsistēmu.

Līdz šim lielākā daļa Samsung telefonu darbojās, izmantojot Android operētājsistēmu, taču Dienvidkorejas tehnoloģiju uzņēmums paralēli strādāja ar mikroshēmu ražotāju Intel pie Android alternatīvas – Tizen izstrādes. Šis solis tiek skatīts kā Samsung mēģinājums kļūt mazāk atkarīgam no Android izstrādātājas Google. «Tomēr – maz ticams, ka jaunā operētājsistēma radīs nopietnu belzienu Android tirgus daļai,» uzskata Endrjū Milrojs (Andrew Milroy) no konsultāciju uzņēmuma Frost & Sullivan.

Viedierīce Samsung Z nonāks tirdzniecībā Krievijas tirgū, un jaunās operētājsistēmas viedtelefona debija veikalu plauktos gaidāma laikā no jūlija līdz septembrim.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Pētījums: Ieliekot Android ierīces saldētavā, tās atklās lietotāju noslēpumus

Gunta Kursiša, 07.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Android operētājsistēmas ierīces ielikšana saldētavā var palīdzēt «apiet» gadžeta jeb sīkrīka šifrēšanas sistēmu un atklāt ierīces īpašnieka konfidenciālus datus, citējot Vācijas zinātnieku pētījumu, raksta BBC.

Android ierīcei atdziestot līdz mīnus desmit grādiem pēc Celsija skalas, pētniekiem izdevies iegūt tālruņa īpašnieka kontaktu sarakstu, interneta pārlūkošanas vēsturi un fotogrāfijas.

Sīkrīka temperatūrai ir jāatdziest līdz noteiktajai temperatūrai, tad ar to jāveic dažas darbības, piemēram, jāizņem un jāieliek atpakaļ tā baterija. Kombinācijā ar aukstumu šī darbība padara telefonu neaizsargātu un Android operētājsistēmas vietā ierīcē darbu var sākt pētnieku izstrādātā sistēma Frost - Forensic Recovery of Scrambled Telephones -, kas ļauj iegūt nepieciešamos datus.

Google ieviesusi datu kodēšanas sistēmu Android 4.0 versijā, kas nosaukta par Ice Cream Sandwich.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mobilās platformas Android lietotāji trīsreiz biežāk saskaras ar kiberdraudiem, kuru mērķis ir viņu nauda, secinājuši Kaspersky Lab eksperti, izvērtējot 2014. gadā konstatētos finansiālos draudus.

Visa pagājušā gada laikā uzņēmuma izstrādājumi ir bloķējuši vairāk nekā divus miljonus finansiālo kiberuzbrukumu Android lietotājiem — tas ir 3,25 reizes vairāk nekā 2013. gadā. Vienlaikus 3,64 reizes ir audzis arī uzbrukumiem pakļauto šīs platformas mobilo ierīču īpašnieku skaits, informē Kaspersky Lab pārstāve Olga Kazaka.

Draudu nopietnību apliecina arī fakts, ka 48% Android paredzēto ļaunprogrammatūru ir banku vai īsziņu Trojas zirgi, un tieši tie medī lietotāju konfidenciālos datus, kas paver kibernoziedzniekiem tiešu piekļuvi naudai. Turklāt paaugstināta riska zonā atrodas lietotāji Krievijā, jo vislielākais incidentu skaits ar šādu ļaunprogrammatūru iesaisti ir konstatēts tieši Krievijā — 64% no pasaules kopējā rādītāja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Android alternatīva iegūst septiņu miljonu investīcijas

Gunta Kursiša, 19.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Android operētājsistēmas programmētāji piesaistījuši investīcijas septiņu miljonu ASV dolāru apmērā, lai savu hobiju pārvērstu alternatīvā Google operētājsistēmas viedtālruņiem, vēsta BBC.

CyanogenMod (CM) ļauj lietotājiem samainīt oficiālo Android versiju pret citu, kas piedāvā lielāku kontroli pār savu ierīci – viedtālruni vai planšetdatoru, raksta BBC. Līdz šim CM lejupielādēta vairāk nekā septiņos miljonos Android ierīču.

Gūtās investīcijas programmētāju komandai ļāvušas pieņemt darbā kodēšanas speciālistus, kas līdz šim projektā piedalījās bez maksas.

Lejuplādējot CM, Android ierīču īpašnieki var nodzēst nevēlamās lietojumprogrammas un programmas, ko tajā ievietojis ierīces ražotājs vai mobilais operators. Tāpat ierīces lietotājam būs pieejamas lietojumprogrammas, ko izstrādājis Cyanogen.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ikkatrs no mums meklē to īsto un vienīgo darba rīku, kas būs izcils sabiedrotais gan svarīgo darbu izpildē, gan atpūtas brīžos. Arvien populārākas kļūst ierīces, kuras ir viegli pārnēsājamas, bet saglabā jaudīgu veiktspēju, kā, piemēram, planšetdatori. Radošās sfēras pārstāve un aktrise Ieva Florence-Vīksne nesen savā īpašumā ieguva jauno Huawei MatePad 11 un dalās iespaidos, kāpēc planšetdators ir piemērots viņas krāsainajam ikdienas ritmam un kādas funkcijas noderēs kā studentiem tā profesionāļiem ar steidzīgu dienas ritmu.

1. Ērta ierīču savstarpēja savienošana

Kā pirmo, aktrise uzsver tieši vairākekrānu sadarbību (Multi-screen Collaboration) funkciju, jo tā visvairāk noder ikdienā. Ieva aktīvi izmanto pierakstu lietotni, aprakstot savas sajūtas un dzeju, tāpēc viedtālruņa savienošana ar planšetdatoru ļauj ātri un ērti pārnest iesākto tekstu no viedtālruņa uz planšetdatoru, lai turpinātu teksta apstrādi un papildinātu to ar svaigām idejām. Tieši tāpat var rīkoties arī ar cita veida failiem, kā, piemēram, fotogrāfijām un video.

Šādas sadarbības iespējas lieliski aizstāj tradicionālo failu sūtīšanu sev e-pastā, citās ziņu sūtīšanas platformās vai ar zibatmiņas starpniecību, nodrošinot ātrāku datu apstrādi un efektīvāku darbu izpildi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazais bizness

Mana pieredze: Pasaules mobilo tehnoloģiju tirgū ienāk, reģistrējot kompāniju ASV

Anda Asere, 11.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai piekļūtu maksas mobilo lietojumprogrammu tirgum, uzņēmumu Tiny Solutions reģistrē ASV.

«Es izstrādāju videonovērošanas programmatūru, ko var lietot mobilajā telefonā. To var izmantot bērnu, dzīvnieku, vecu cilvēku novērošanai,» stāsta Aleksejs Vasiļjevs, Tiny Solutions, LLC līdzīpašnieks. Agrāk viņš strādāja uzņēmumos, kur izstrādāja videonovērošanas sistēmas korporatīvajiem klientiem, bet pirms dažiem gadiem nolēma pievērsties savam biznesam.

Alekseja uzņēmums izstrādājis divas lietojumprogrammas – Baby Monitor for IP Camera, kas paredzēta iPhone telefoniem, un tinyCam Monitor, kas piemērota mobilajiem tālruņiem ar Android operētājsistēmu. Lietojumprogramma Android mobilajiem telefoniem esot populārāka, jo tā izstrādāta agrāk nekā programma iPhone tālruņiem. Tā kā iPhone aplikācija tika izstrādatā vēlāk, tirgus bija vairāk piesātināts, bija grūtāk tajā iespiesties. Taču, neskatoties uz to, ka Android tirgus ir lielāks, cilvēki vairāk pērkot aplikācijas iPhone viedtālruņiem, jo šo telefonu īpašnieki ir maksātspējīgāki. «Vēl labāka maksātspēja ir Blackberry lietotājiem – tie ir cilvēki, kuri īpaši neuztraucas par aplikācijas nopirkšanu par dažiem dolāriem,» viņš saka.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Pētījums: 8% Android lietojumprogrammu pakļautas datu noplūšanas riskam

Gunta Kursiša, 22.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pastāv iespējamība, ka no miljoniem cilvēku, kas lieto Android operētājsistēmas lietojumprogrammas, varētu būt «izvilināti» viņu privātie dati, liecina BBC informācija.

Pētnieki pārbaudījuši 13,5 tūkstošus Android lietojumprogrammu, un atklājies, ka teju 8% no tām nav spējušas aizsargāt bankas kontu un sociālo tīklu autorizācijas informāciju - šīs lietotnes nav spējušas īstenot standarta šifrēšanas sistēmas, liecina pētījums.

Google patlaban vēl nav komentējusi veikto pētījumu un tajā paustos secinājumus.

Izveidojot viltus Wi-Fi tīklu un izmantojot speciālu spiegošanas rīku, pētnieki spēja uzzināt lietotāja autorizācijas informāciju bankas kontiem, e-pasta pakalpojumiem, sociālo un korporatīvo tīklu lapām. Tāpat pētnieki spēja atslēgt drošības programmas u.c.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

LG Electronics (LG) vakar prezentēja viedpulksteni G Watch, kas ir viena no pirmajām ierīcēm, ko darbina Android Wear – Google operētājsistēma, kas paplašina Android platformas izmantošanu nēsājamās ierīcēs.

G Watch pamatā ir Snapdragon 400 1,2 GHz procesors, kas apvienots ar zemas enerģijas patēriņa Always-On 1,65 collu IPS ekrānu. G Watch palielina Android viedtālruņa funkcionalitāti, piedāvājot ātru piekļūšanu nepieciešamajai informācijai. Ar Bluetooth starpniecību, G Watch rāda īsziņas, paziņo par telefona zvaniem un to veicējiem, ļauj kontrolēt mūzikas atskaņošanu un citas funkcijas, neizņemot viedtālruni no kabatas vai somas. Balss atpazīšanas funkcija ļauj pārvaldīt informāciju atrāk un vienkāršāk. Lietotājiem ir iespējas sūtīt īsziņas vai meklēt informāciju tīmeklī, pasakot: «OK Google».

Pateicoties balss atpazīšanas funkcijai, LG radījis G Watch dizainu bez pogām vai taustiņiem. Ar IP67 standartam atbilstošu korpusu, G Watch ir pasargāts no putekļiem un ir spējīgs izturēt atrašanos ūdenī līdz 30 minūtēm, viena metra dziļumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Pievilcīgākās Android lietojumprogrammas

Dienas Bizness, 21.08.2013

Laikapstākļu lietojumprogramma Hue citu alternatīvu vidū izceļas ar savu minimālistisko dizainu, krāsām un animācijām.

Avots: Google Play

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Google Android operētājsistēmai nereti tiek pārmests, ka tai ir pieejamas sliktākas lietojumprogrammas nekā Apple. Tomēr Android lietojumprogrammu izstrādātāji paveikuši ievērojamu darbu, lai šo uzskatu mainītu.

Interneta giganta Google Android operētājsistēmas dizaineris Abhilašs Kuduvali (Abhilash Kuduvalli) izveidojis Tumblr vietni, kurā apkopo skaistākās un vizuāli pievilcīgākās lietojumprogrammas, kuras pieejamas šai operētājsistēmai.

Vietnē apkopotas dažādas lietojumprogrammas – sākot no tādām, kas seko līdzi sirdsdarbībai, beidzot ar palīgu apavu iegādes jautājumos – kuru dizaineri pielikuši ievērojamas pūles, lai tās būtu ne tikai funkcionālas, bet arī labi izskatītos. A. Kuduvali cer, ka viņa izveidotais ieskats vizuāli patīkamās Android lietojumprogrammās, iedvesmos arī citus izstrādātājus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Qfer mobilā lietotne palīdz sameklēt un izvēlēties speciālos piedāvājumus restorānos, kafejnīcās, sporta un izklaides vietās

Tā savu produktu īsumā raksturo viens no Qfer līdzīpašniekiem Artūrs Burņins. Līdz šim lietotni lejuplādējuši aptuveni tūkstoš cilvēku. «Domāju, tas ir labs rezultāts pirmajam mēnesim, jo īpaši, ņemot vērā, ka mārketingam vispār neesam tērējuši. Šobrīd mums ir kādi 50 līdz 60 jauni lietotāji dienā,» viņš apgalvo.

Šobrīd Qfer ir ap 40 sadarbības partneru, kas izvieto savus īpašos piedāvājumus lietotnē. Galvenokārt Qfer izmanto restorāni un kafejnīcas, bet šāds rīks ir piemērots arī citiem biznesa virzieniem, lai piedāvātu atlaides izklaides, sporta, skaistumkopšanas, viesnīcu un SPA pakalpojumiem. «Varētu būt arī īpašie izglītības piedāvājumi, piemēram, īsie šūšanas kursi. Mēģināsim paplašināties,» teic Artūrs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No šodienas Swedbank klientiem pieejama jaunā mobilā lietotne, kas piedāvā, piemēram, biometrijas datu izmantošanu, zibmaksājumus un Android lietotājiem arī iespēju norēķināties ar viedtālruni, iztiekot bez ierastās maksājumu kartes.

Swedbank Klientu servisa pārvaldes vadītājs Vadims Frolovs stāsta: «Saskaņā ar jaunākā bankas pētījuma datiem 92% no mūsu aktīvajiem klientiem Latvijā ir viedtālrunis, un viņi tajā veic arvien lielāku daļu ikdienas finanšu operāciju. Jaunā lietotne tika izveidota saskaņā ar pasaules labāko pieredzi, šajā procesā iesaistot arī mūsu klientus. Lietotnes izmēģinājuma versiju lejupielādēja vairāk nekā 60 tūkstoši klientu, un mēs saņēmām vairāk nekā 5 tūkstošus komentāru un ieteikumu, kas palīdzēja jaunās lietotnes izstrādē.»

Jaunajā lietotnē Swedbank klientiem būs pieejamas jaunas maksājumu iespējas – zibmaksājumi un mobilie bezkontakta maksājumi. Zibmaksājumi ļauj lietotājiem veikt ātrus pārskaitījumus ne tikai starp Swedbank klientiem, bet arī citām bankām, kas atbalsta zibmaksājumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Tīmeklī izplatās īsziņu Trojas zirgs, kas zog Android īpašnieku naudu

Dienas Bizness, 17.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kaspersky Lab speciālisti ir konstatējuši īsziņu Trojas zirgu Podec, kas zog Android pārvaldītu ierīču īpašnieku naudu, slepeni abonējot maksas pakalpojumus, un spēj apiet šo pakalpojumu CAPTCHA mehānismu, informē uzņēmumā Kaspersky Lab.

Pētījumā noskaidrots, ka šis Trojas zirgs galvenokārt izplatās sociālajā tīklā «VKontakte». Jaunā ļaunprogrammatūra ir ievērojama ar savām funkcijām: tā var nosūtīt paziņojumus uz īsajiem numuriem, turklāt pareizi atbildot uz pakalpojuma apmaksas apstiprinājuma pieprasījumiem, kā arī upura vietā abonēt maksas pakalpojumus, apejot CAPTCHA mehānismu, kas ir paredzēts īsta lietotāja atšķiršanai no robota. Šādas iespējas līdz šim nav bijušas sastopamas nevienā Kaspersky Lab zināmā Android Trojas zirgā.

Pēc palaišanas Podec pieprasa administratora tiesības, lai iesakņotos ierīcē un novērstu iespēju, ka lietotājs vai drošības risinājums to izdzēš. Saņemot atteikumu, Trojas zirgs atkārto pieprasījumu tik ilgi, līdz panāk vēlamo — normālas darbības ar ierīci šajā laikā gandrīz nav iespējamas. Ieguvusi tiesības, ļaunprogrammatūra atkarībā no iestatījumiem konfigurācijas datnē var rīkoties saskaņā ar kādu no kaitīgajiem skriptiem, piemēram, sākt vienkāršu DDoS uzbrukumu vai bez ierīces īpašnieka ziņas abonēt maksas pakalpojumus. Pēdējie samērā sekmīgi līdz šim izmantoja CAPTCHA mehānismu, lai filtrētu programmatūru pieprasījumus, bet Podec apiet šo šķērsli. Analīze parādīja, ka Trojas zirga autori izmanto pakalpojumu Antigate.com — manuālu teksta pazīšanu attēlos. Nosūtījuši attēlu ar burtiem, viņi pēc dažām sekundēm saņem Antigate.com darbinieka pazīto tekstu — tādējādi upuris, pašam nezinot, ir kļuvis par maksas pakalpojuma abonentu, par ko uzzina tikai pēc naudas norakstīšanas no konta.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Hewlett-Packard grasās ielauzties Android ierīču tirgū

Gunta Kursiša, 14.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Hewlett-Packard (HP), kura jau piedāvā planšetdatorus ar Windows 8 operētājsistēmu, vēlas ielauzties arī Android planšetdatoru tirgū, blogā ReadWrite raksta portāla AndroidAndMe.com dibinātājs un galvenais redaktors Teilors Vimberlijs (Taylor Wimberly).

Paredzams, ka HP jaunais Android planšetdators veikalu plauktos būs atrodams pie dārgākajām, augstākās klases ierīcēm, un oficiāls paziņojums par tā nonākšanu tirgū varētu tikt izziņots drīz, teikts mobilo tehnoloģiju eksperta blogā.

Jaunais HP planšetdators būs aprīkots ar kompānijas Nvidia grafisko procesoru Tegra 4, un tādējādi, ja vien HP pārāk ilgi nevilcināsies, jaunais Android sīkrīks būs viena no ātrākajām šīs operētājsistēmas ierīcēm tirgū.

Pašlaik HP piedāvā planšetdatoru ElitePad 900, kas darbojas ar Windows 8 operētājsistēmu, un planšetdatora un klēpjdatora hibrīdu Envy x2 ar Windows 8 operētājsistēmu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Attaisnoto izdevumu lietotne nedarbojas tālruņos ar Android operētājsistēmu

LETA, 23.01.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) mobilā lietotne "Attaisnotie izdevumi" pašlaik nedarbojas tālruņos ar "Android" operētājsistēmu un nav pieejama lejuplādei "Google Play", informēja VID pārstāvji.

Ja lietotne telefonā jau ir uzstādīta, uz "Android" tālruņa to var atvērt un sākt ievadīt čekus, bet tā nepabeidz sākto darbību un čeki nenonāk Elektroniskās deklarēšanās sistēmā (EDS).

Savukārt "iPhone" tālruņos lietotni joprojām var izmantot, un tā ir pieejama "App Store".

VID pārstāvji skaidro, ka lietotne "Android" tālruņos nestrādā pēc jaunākajām izmaiņām tehniskajos nosacījumos, ko visām lietotnēm nosaka "Android" operētājsistēmas uzturētājs "Google".

VID pašlaik strādā, lai nākotnē izveidotu iedzīvotājiem iespējami ērtu veidu attaisnoto izdevumu pievienošanai gada ienākumu deklarācijai. Savukārt, kamēr jaunais risinājums vēl nav izstrādāts, VID aicina izmantot jau esošās iespējas - iesniegt čekus tieši EDS, ko var izdarīt arī telefonā. Savukārt, apmeklējot ārstniecības iestādes, VID aicina izvēlēties e-kvītis, jo tās ārstniecības iestādes nosūta uz EDS automātiski.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Itālijas Konkurences pārvalde (AGCM) ceturtdien paziņoja, ka piemērojusi 102,08 miljonu eiro naudassodu interneta tehnoloģiju kompānijai "Google" par dominējošā tirgus stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu.

AGCM norāda, ka "Google", kuras operētājsistēma "Android" un lietotņu veikals "Google Play" dominē Itālijas tirgū, ļaunprātīgi izmantojusi dominējošo tirgus stāvokli, elektrisko automobiļu lietotājiem bloķējot piekļuvi "Enel X" izstrādātai lietotnei.

Regulators pavēstīja, ka liks "Google" nodrošināt "Enel X" izstrādātās lietotnes pieejamību lietotnē "Android Auto", kas atspoguļo "Android" ierīces funkcijas, piemēram, viedtālruni, automašīnas vadības paneļa informācijas un izklaides galvenajā blokā.

AGCM konstatējusi, ka "Google" nav ļāvusi "Enel X Italia" izstrādāt lietotnes "JuicePass" versiju, kas savietojama ar "Android Auto".

"JuicePass" piedāvā ar elektrisko automobiļu uzlādi saistītus pakalpojumus, tostarp iespēju atrast tuvākās uzlādes stacijas.

Komentāri

Pievienot komentāru