Citas ziņas

Premier Pictures uzsāk filmu izplatīšanu Baltijā

, 07.11.2008

Jaunākais izdevums

Premier Pictures uzsāk filmu izplatīšanu Baltijā, piedāvājot filmu Kā tikt vaļā no draugiem un tamlīdzīgiem, kas tiks demonstrēta tikko atvērtajā kinoteātra kompleksā Cinamon Rīgā, tirdzniecības parkā Alfa, informē Premier Pictures.

"Esam iecerējuši Baltijas valstīs piedāvāt plašu filmu klāstu un par vispiemērotāko laiku uzsākt šīs ieceres īstenošanu izvēlējāmies jaunā kinoteātru kompleksa Cinamon atvēršanu Rīgā," teic uzņēmuma filmu izplatīšanas vadītāja Kristina Kulioniene. "Ar otrā kinoteātru kompleksa atvēršanu Baltijas valstīs palielinās arī pieprasījums pēc arvien jaunām filmām, tādēļ nodrošināsim klientiem vēl lielāku izvēles iespēju," piebilst Kristina Kulioniene. "Klienti allaž vēlas redzēt jaunas filmas, bet šobrīd izvēles iespējas Baltijā ir ierobežotas."

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas, Latvijas un Lietuvas McDonald’s Attīstības licences turētāja Premier Restaurants Baltics mātes uzņēmumam Premier Capital piesķirta McDonald’s Attīstības licence Rumānijā. Līdz ar tās iegūšanu uzņēmums savam portfelim pievienojis 67 McDonald’s restorānus 21 Rumānijā, informē McDonald’s sabiedrisko attiecību konsultante Baltijas valstīs Linda Anaite.

Maltas uzņēmums Premier Capital ir vadošās restorānu ķēdes McDonald’s Attīstības licences turētājs Maltā, Igaunijā, Latvijā, Lietuvā un Grieķijā. Līdz ar Rumānijas McDonald’s restorānu pievienošanu Premier Capital portfelim to papildinājuši kopumā 67 McDonald’s restorāni, to skaitā 19 McCafe kafejnīcas ar 4000 darbinieku lielu komandu.

McDonald’s darbu Rumānijā uzsāka 1995.gadā, un pašlaik McDonald’s restorāni Rumānijā apkalpo vairāk nekā 65 miljonus viesu gadā. Ik dienu McDonald’s restorānus un McCafe apmeklē 180 000 viesu. Rumānijas galvaspilsētā Bukarestē vien ir 32 McDonald’s restorāni. 2015. gadā McDonald’s jau otro gadu pēc kārtas tika atzīts par Rumānijas labāko darba devēju starptautiskā cilvēkresursu vadības konsultanta AON Hewitt vērtējumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par tirdzniecības centra «Dole» īpašnieka, apsaimniekotāja un attīstītāja SIA «Tirdzniecības centrs Dole» vienīgo īpašnieku 14.decembrī kļuvis Latvijā reģistrētais uzņēmums SIA «Premier Estates LTD», ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

SIA «Premier Estates LTD» radniecīgā sabiedrība ir SIA «Premier Restaurants Latvia», kas Latvijā pārvalda ātrās ēdināšanas uzņēmuma «McDonald's» tīklu, sacīts uzņēmuma 2017.gada pārskatā.

Līdz ar īpašnieku maiņu par SIA «Tirdzniecības centrs Dole» patiesā labuma guvēju reģistrēts Maltas pilsonis Karmelo Hili, kurš ir SIA «Premier Restaurants Latvia» valdes priekšsēdētājs.

Izmaiņas SIA «Tirdzniecības centrs Dole» dalībniekos reģistrētas komercreģistrā 18.decembrī. Līdz ar tām pilnībā mainīta arī uzņēmuma valde. Par tirdzniecības centru pārvaldošā uzņēmuma valdes locekļiem iecelti Karmelo Hili, Castillo Ričards Abdilla un Sandra Mūrniece.

Līdz šim SIA «Tirdzniecības centrs Dole vienīgais īpašnieks bija Norvēģijas uzņēmums «AMD Holding AS».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sabiedriskās ēdināšanas tīkls McDonald's tic Baltijas tirgus izaugsmes potenciālam un ir apņēmības pilns turpināt attīstīt savu darbību un veikt investīcijas šajā reģionā, norāda McDonald's pārstāvniecības Latvijā SIA Premier Restaurants Latvia un Igaunijā McDonald's Eesti AS vadītājs Tomašs Navrockis.

Līdz 2013.gadam McDonald's franšīzu īpašnieks Premier Capital plāno ieguldīt 14 miljonus latu attīstībā un paplašināt savu tīklu līdz 35 ēstuvēm Baltijas valstīs. Šā gada otrajā pusē Latvijā tiks atklātas trīs jaunas McDrive tipa ēstuves - divi Rīgā un viens Daugavpilī.

«Uzņēmums tic Baltijas tirgus izaugsmes potenciālam, un ir apņēmības pilns turpināt attīstīt savu darbību un veikt investīcijas šajās valstīs. Pēdējo gadu laikā esam veikuši ievērojamas investīcijas darbinieku apmācībās, darbības infrastruktūrā, jaunu restorānu atvēršanā un esošo restorānu rekonstrukcijā,» norāda Navrockis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Meksikas televīzijas kanāls pārraidīs Latvijas animācijas filmas

Gunta Kursiša, 16.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Divi Meksikas televīzijas kanāli ieinteresējušies filmu studijas Rija un režisora Nila Skapāna radīto animācijas un dokumentālo filmu pārraidīšanā, un viens jau pieņēmis lēmumu pārraidīt latviešu radītās animācijas īsfilmas .

Meksikas televīzijas kanāls Canal 22 nākamgad vēlas pārraidīt vairākas filmu studijas Rija animācijas īsfilmas, piemēram, Raganas poga, Kad āboli ripo, Eža kažociņš, Bezmiegs, Velniņi un citas. Tāpat interese izrādīta par šobrīd topošo filmu Zelta Zirgs, Db.lv stāstīja filmu studijas Rija vadītājs Vilnis Kalnaellis.

Tāpat par Latvijas animācijas, kā arī dokumentālo filmu pārraidīšanu ieinteresējies arī Meksikas izglītojošais kanāls. «Šim otram televīzijas kanālam nācās atteikt animācijas filmu raidīšanu, jo tās jau tika apsolītas Canal 22, tomēr viņi ieinteresējušies Latvijā tapušo dokumentālo filmu pārraidē, ko pašlaik izvērtē,» stāsta V. Kalnaellis. Meksikas televīzijas kanāli par Latvijā tapušām filmām ieinteresējušies pagājušajā nedēļā notiekošajā starptautiskajā izklaides industrijas satura tirgū MIPCOM, kas norisinājās Kannās. MIPCOM ar stendiem piedalījās 1700 kompānijas, kā arī 4400 pircēji un to pārstāvji.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jespers Nordāls rādīs savas filmas par t.A.T.u un karostu

Laikmetīgās mākslas centrā trešdien, 8.jūlijā, pulksten 19.00 notiks mākslinieka Jespera Nordāla (Stokholma) darbu prezentācija. Līdzās savai jaunākajai filmai The t.A.T.u. project (2009), kas stāsta par pazīstamo krievu popmūzikas duetu, mākslinieks izrādīs arī Karostā tapušos video Crazy Girls (2001) un Field Trip (2002), informēja Laikmetīgas mākslas centra projektu koordinatore Elīna Hermansone.

Uz kino Rīga lielā ekrāna būs Stravinskis un krievu balets

Šā gada 1.jūlijā plkst. 19:00 kino Rīga aicina uz cikla Krievu baleta zelta programma otro uzvedumu – viena no 20. gadsimta ietekmīgākajiem komponistiem Igora Stravinska viencēliena baletu vakaru Stravinskis un krievu balets Sanktpēterburgas Marijas teātra baleta trupas izpildījumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Par filmu uzņemšanu Latvijā iesniedz sešus projektus par trīs miljoniem latu

Gunta Kursiša, 26.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nacionālais kino centrs (NKC) saņēmis sešus projektu pieteikumus par ārvalstu filmu uzņemšanu Latvijā, un kopumā iesniegto projektu apjoms ir trīs miljoni latu.

Projekti par ārvalstu filmu uzņemšanu iesniegti Nacionālā kino centra izsludinātā konkursa ietvaros – piesakoties konkursā, filmu veidotāji varēja saņemt valsts budžeta līdzfinansējumu 300 tūkstošu latu apjomā.

Projektus iesniegušas piecas Latvijas studijas: Film Angels Studio, Mistrus Media, Sun & Moon Pictures, Tal Filma un Boheme International. Tiek plānots uzņemt četras pilnmetrāžas spēlfilmas un divas televīzijas daudzsēriju filmas, četros projektos paredzēta sadarbība ar Krieviju, vienā - ar Čehiju un vienā - ar Indiju.

NKC vadītājas vietnieks Uldis Dimiševskis uzskata, ka seši iesniegtie projekti ir pietiekami liels apjoms, lai liecinātu par filmu nozares aktivitāti un filmu veidotāju gatavību īsā laikā īstenot apjomīgus ārvalstu projektus, tāpat tas apliecinot šāda valsts finansējuma nepieciešamību nozares attīstībai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Holivuda aptur filmu izlaišanu Krievijā; Netflix netranslēs Krievijas kanālus

LETA--AP/POLITICO, 01.03.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kinostudijas "Warner Bros.", "Walt Disney Company" un "Sony Pictures" atlikušas savu filmu izplatīšanu Krievijā, pirmdien paziņojuši ietekmīgie mediju un izklaides industrijas uzņēmumi.

Kinostudijas šādu lēmumu pieņēmušas pirmdien, reaģējot uz Krievijas sākto karu pret Ukrainu.

Visām trim studijām gaidāmas svarīgas pirmizrādes, tostarp "Warner Bros." filmai "The Batman", kas ir viena no šī gada gaidītākajām filmām.

"Ņemot vērā humāno krīzi Ukrainā, "WarnerMedia" aptur savas filmas "The Batman" iznākšanu Krievijā," teikts studijas pārstāvja paziņojumā.

"Mēs turpināsim sekot līdzi situācijas attīstībai. Mēs ceram uz ātru un miermīlīgu šīs traģēdijas atrisinājumu," paziņoja uzņēmums.

"Walt Disney Company" paziņoja, ka uz laiku atliek "Pixar" filmas "Turning Red" izplatīšanu Krievijā.

"Ņemot vērā neprovocētu iebrukumu Ukrainā un traģisko humāno krīzi, mēs apturam filmu izlaišanu Krievijā, tostarp gaidāmo filmu "Turning Red"," paziņoja uzņēmuma preses pārstāvis, piebilstot, ka turpmākie biznesa lēmumi tiks pieņemti atkarībā no situācijas, bet tikmēr uzņēmums sadarbojas ar nevalstiskajām organizācijām, lai sniegtu humāno palīdzību bēgļiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmums SIA Premier Estates LTD, kas pirms nepilnas nedēļas kļuva par tirdzniecības centra Dole īpašnieku, ieķīlājis tam piederošās SIA Tirdzniecības centrs Dole kapitāldaļas, ziņo Lursoft Klientu portfelis.

SIA Tirdzniecības centrs Dole ir tirdzniecības centra Dole īpašnieks, apsaimniekotājs un attīstītājs, un šonedēļ kļuva zināms, ka tam mainījušies īpašnieks.

Jaunais tirdzniecības centra īpašnieks 20.decembrī reģistrējis divas komercķīlas. Ar vienu komercķīlu ieķīlātas SIA Premier Estates LTD piederošās 1 180 983 SIA Tirdzniecības centrs Dole kapitāldaļas, savukārt ar otru komercķīlu ieķīlāta visa SIA Tirdzniecības centrs Dole manta.

Abu komercķīlu ņēmējs ir AS Luminor Bank, parādnieks - SIA Premier Estates LTD, un tām ir vienāda nodrošinātā prasījuma maksimālā summa - 6,175 miljoni eiro. Komercķīlas nodrošina prasījumus, kas izriet no starp banku un uzņēmumu noslēgtā kredīta līguma.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Maltā bāzētais uzņēmums «Premier Capital», kas ir «McDonald’s» attīstības licences turētājs sešos Eiropas tirgos, 2019.gada attīstības plānus uzņēmums ir uzsācis ar jauna restorāna atvēršanu Grieķijā, un paredzēts, ka šogad grupa atvērs kopumā 13 jaunus restorānus.

2018.gadā atvēra tika atvērti 10 jauni restorāni.

Restorānu atvēršanas ir daļa no uzņēmuma 64 miljonu investīciju programmas ar mērķi izvērst «Premier Capital» piederošo restorānu tīklu Baltijas valstīs, Grieķijā, Rumānijā un Maltā, sasniedzot kopumā 176 restorānus līdz 2021.gadam.

«Premier Capital» šobrīd pieder 147 «McDonald’s» restorāni, ieskaitot 11 jaunos restorānus, kas tika atvērti laika posmā no 2018. gada janvāra līdz 2019. gada janvārim. Četri no tiem tika atklāti Rumānijā pērnā gada decembrī. Grupas uzņēmumos šobrīd strādā vairāk nekā 8200 darbinieki. Astoņi no jaunajiem restorāniem ir atvērti Rumānijā, un četros no tiem atrodas arī «McDrive» un «McCafe» kafejnīcas. «McDrive» atrodas arī jaunajā restorānā Lietuvā un divos restorānos Grieķijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piena pārstrādātājs un saldējuma ražotājs Food Union iegādājies Dānijas vadošo saldējuma ražošanas uzņēmumu Premier Is, informēja uzņēmumā.

Darījuma mērķis ir paplašināt darbību Eiropā un Skandināvijas valstīs un pievienot uzņēmumu Premier Is Food Union uzņēmumu grupai. Food Union uzņēmumu grupā tagad ietilpst Rīgas piena kombināts un Valmieras piens Latvijā, Premia Igaunijā un Premier Is Dānijā.

Uzņēmums Premier Is dibināts 1927.gadā. Premier Is izstrādā un ražo saldējuma produktus savā galvenajā mītnē Tistedā, Ziemeļjutlandē. Uzņēmuma apgrozījums 2014./15.gadā bija 41,8 miljoni EUR (312 miljoni Dānijas kronu), bet produkcija galvenokārt tika realizēta mazumtirdzniecības klientiem un lielam skaitam individuālo Premier Is pārstāvju Dānijā.

Food Union apvieno divus Latvijas lielākos piena pārstrādes uzņēmumus: Rīgas piena kombināts (dibināts 1927.gadā) un Valmieras piens (dibināts 1971.gadā). 2015.gada augustā Food Union sāka premium kvalitātes saldējuma pārdošanu arī Ķīnas tirgū, un līdz ar Premier Is iegādi Food Union sākusi darbību arī Skandināvijas valstu tirgū. 2014.gadā Food Union koncerna ieņēmumi sasniedza 200 miljonus ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Forum Cinemas rīkotājdirektors no šodienas ir Normunds Labrencis

Dienas Bizness, 01.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 1. augusta uzņēmumā SIA Forum Cinemas, kas ir kinoteātra Kino Citadele operators, darbu sāk jauns rīkotājdirektors Normunds Labrencis, kurš šajā amatā nomaina Ati Amoliņu, kurš nolēmis pārtraukt darba gaitas un doties pensijā.

Normunds Labrencis iepriekš vairāk nekā septiņus gadus bija Ingman Saldējums rīkotājdirektors, vienlaikus pildot arī uzņēmuma Baltijas komercdirektora pienākumus, kā arī darbojoties UAB Ingman Ledai un Ingman Baltic valdēs. Pēc Ingman pievienošanās Unilever Baltic šī gada sākumā N. Labrencis kļuva par uzņēmuma saldējuma un saldēto pārtikas produktu nodaļas vadītāju Baltijā. Savas karjeras laikā viņš ir strādājis arī Electrolux Latvia un Procter & Gamble Marketing Latvia.

Normunds Labrencis ir ieguvis bakalaura grādu vadības zinībās Latvijas Universitātē, kā arī profesionālo maģistra grādu uzņēmējdarbības vadībā Rīgas Starptautiskajā ekonomikas un biznesa vadības augstskolā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Latvijas kinoteātros pērn nopirkts vairāk nekā pusotrs miljons kinobiļešu

Db.lv, 06.02.2023

Latvijas filmas 2022.gadā kinoteātros apmeklējuši 188 352 skatītāji, un tas ir 2,37 reizes vairāk, nekā 2021.gadā. Populārāko Latvijas filmu pirmajā desmitniekā ir liela daļa rudenī pirmizrādīto filmu. Filmai "Janvāris" (attēlā) seko abas "sezonas svētku" filmas - "Circenīša Ziemassvētki" un "Ziemassvētki džungļos".

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas kinoteātros pērn nopirkts vairāk nekā pusotrs miljons kinobiļešu, kas ir trīsreiz vairāk nekā 2021.gadā, informē Nacionālā kino centra (NKC) pārstāve Kristīne Matīsa.

NKC apkopojis aizvadītā gada statistikas datus filmu nozarē, un 2022.gada filmu izrādīšanas dati liecina, ka skatītāji atgriežas kinoteātros, interese par Latvijas filmām pieaugusi divkārt salīdzinājumā ar pandēmijas ierobežojumu ietekmēto 2021.gadu.

Aizvadītais gads kinoteātros Latvijā un pasaulē iezīmēja vairākas tendences - filmu izrādīšanu klātienē vairs neierobežoja nekādi epidemioloģiskie aizliegumi, bet konkurence par skatītāja uzmanību bija ļoti sīva, jo uz ekrāniem parādījās liels daudzums "pandēmijas aizkavētu" filmu, turklāt pēdējos gados arvien populārāka kļuvusi filmu skatīšanās tiešsaistē.

NKC vadītāja Dita Rietuma skaidro, ka aizgājušo gadu nosacīti var uzskatīt par atgriešanos normalitātē - ģeopolitiskie satricinājumi un pandēmijas ierobežojumu atstātās pēdas filmu skatīšanās ieradumos ir jūtamas ne tikai Latvijā, bet visā Eiropā. Tomēr pamazām skatītāji atgriežas kinoteātros, par to liecina arī Latvijas kino apmeklējumu statistika, kas uzrāda pozitīvu tendenci, lai gan 2019.gada līmenis, kad Latvijā tika nopirkts 2,7 miljoni kinobiļešu, vēl nav sasniegts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

McDonald’s Latvijā trīs gadu laikā investēs 9,1 miljonu latu

Ritvars Bīders, 08.11.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ātrās ēdināšanas restorānu tīkla McDonald’s attīstības licences turētājs Baltijas valstīs un Maltā Premier Capital Limited līdz 2013. gadam Baltijas valstīs plāno ieguldīt 20 miljonus eiro (14 miljonus latu), no kuriem aptuveni 13 miljonus eiro (9,1 miljonu latu) paredzēts ieguldīt Latvijā, Db.lv apstiprināja Premier Capital Limited.

Šo investīciju mērķis ir attīstīt un paplašināt McDonald’s tīklu līdz 35 restorāniem Baltijas valstīs līdz 2013.gadam.

Nākamajā gadā Latvijā durvis vērs trīs jauni McDonald’s restorāni, no kuriem viens būs pirmais uzņēmuma restorāns ārpus Rīgas. Papildu tam divus restorānus paredzēts rekonstruēt.

Viens no jaunajiem restorāniem būs McDrive restorāns Rīgā, Imantā. «Tā kā vēl strādājam pie detaļām, kas saistītas ar atvēršanu, šobrīd nevaram oficiāli paziņot precīzi, kurā pilsētā atradīsies jaunais restorāns, tomēr varam atklāt, ka plānos ir tādas pilsētas kā Daugavpils, Jelgava un Liepāja,» Db.lv norāda Premier Capital Limited.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

McDonald’s Latvijā jauns vadītājs

Elīna Pankovska, 03.06.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūnijā darbu McDonald’s pārstāvniecībā Latvijā SIA Premier Restaurants Latvia sācis Tomašs Navrockis, kurš kopš 2009.gada bija McDonald’s pārstāvniecības Igaunijā vadītājs.

Viņš turpmāk būs atbildīgs par uzņēmuma attīstību divās Baltijas valstīs, DB informēja SIA Premier Restaurants Latvia mārketinga vadītājs Krīvs Krauliņš.

T.Navrockim ir desmit gadu pieredze ēdināšanas nozarē gan Latvijā, gan ārvalstīs. Kopš 2001.gada viņš ieņēmis dažādus amatus McDonald’s uzņēmumos Polijā, Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. 2008.gadā kļuvis par McDonald’s restorāna darbības konsultantu Baltijas valstīs.

«Pērn Igaunijā manā vadībā tika atvērti trīs jauni restorāni. Esmu apņēmības pilns to paveikt arī Latvijā, un šī gada otrajā pusē durvis vērs divi McDrive tipa restorāni Rīgā, Pārdaugavā, un mūsu pirmais restorāns ārpus galvaspilsētas, kas atradīsies Daugavpilī,» uzsver T.Navrockis. Kopumā šogad tālākā attīstībā un jaunu restorānu atvēršanā McDonald’s plāno ieguldīt septiņus miljonus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

McDonald's tīkla pārvaldītājs Latvijā reģistrējis komercķīlu ar maksimālo summu 13 miljoni eiro

Db.lv, 22.11.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ātrās ēdināšanas uzņēmuma «McDonald's» tīkla pārvaldītājs Latvijā SIA «Premier Restaurants Latvia» ieķīlājis visu savu mantu par labu AS «Luminor Bank», nodrošinot prasījumus 13 miljonu eiro apmērā, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

SIA «Premier Restaurants Latvia» 21.novembrī reģistrējis jaunu komercķīlu, ar kuru nodrošināti visi bankas prasījumi, kas izriet no šī gada oktobrī starp uzņēmumu un banku noslēgtā kredīta līguma. Komercķīlas nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 13 miljoni eiro.

«Lursoft» izziņa liecina, ka šī ir vienīgā SIA «Premier Restaurants Latvia» aktuālā komercķīla.

SIA «Premier Restaurants Latvia» dibināts 1994.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 4 237 289 eiro un tā vienīgais īpašnieks ir Nīderlandē reģistrētais uzņēmums «Premier Capital B.V.».

2017.gadā SIA «Premier Restaurants Latvia» strādāja ar neto apgrozījumu 36,120 miljonu eiro apmērā un uzņēmuma peļņa pēc nodokļiem bija 1,623 miljoni eiro. Tas nodarbināja 691 darbinieku un tā kopējie maksājumi Latvijas valsts kopbudžetā bija 6,189 miljoni eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

McDonald's pārstāvniecības Latvijā apgrozījums pērn sarūk par 6,3%; peļņa sasniedz 939,3 tūkstošus latu

BNS, 22.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

McDonald's pārstāvniecība Latvijā Premier Restaurants Latvia pērn strādāja ar 8,795 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 6,3% mazāk nekā 2009.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga vairāk nekā divas reizes ‒ līdz 939,3 tūkstošiem latu, liecina datubāzē Lursoft publicētais uzņēmuma finanšu pārskats.

Uzņēmuma vadības ziņojumā norādīts, ka Premier Restaurants Capital darbība pērn bija veiksmīga, ko apliecina peļņas rādītāji.

Uzņēmuma vadība arī norādīja, ka kompānijas rentabilitāte uzlabojās līdz ar saņemtajām dividendēm no meitassabiedrības Lietuvas uzņēmuma Premier Restaurants UAB un izdevumu samazināšanas.

Ziņojumā piebilsts, ka pagājušajā gadā tika atvērts arī jauns McDonald's restorāns tirdzniecības centrā Alfa, kura izveidē tika ieguldīti 500 tūkstoši latu. Līdz ar to pērn Latvijā, Rīgā, darbojās septiņi ātrās apkalpošanas restorāni.

Premier Restaurants Capital vidējais darbinieku skaits 2010.gadā bija 511.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Maltas uzņēmums «Premier Capital», kam pieder «McDonald’s» restorānu attīstīšanas licence sešās Eiropas valstīs, pagājušajā gadā strādājis ar 263 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 14,5% vairāk nekā 2016. gadā. Visos tirgos reģistrēts apgrozījuma pieaugums, grupai turpinot pastāvīgu izaugsmi.

«Premier Capital» ir «McDonald's» attīstības licences turētājs Igaunijā, Grieķijā, Latvijā, Lietuvā, Maltā un Rumānijā. Pašreizējā uzņēmuma tīklā ietilpst 138 restorāni, tostarp vairāki McDrive un McCafe restorāni.

Pateicoties 7500 cilvēku komandai Igaunijā, Grieķijā, Latvijā, Lietuvā, Maltā un Rumānijā, «Premier Capital» pagājušajā gadā apkalpoja 112 miljonus klientu, kas ir par septiņiem miljoniem vairāk nekā 2016. gadā, sasniedzot jaunu apmeklētāju skaita rekordu.

2017. gadā grupa reģistrējusi pamatdarbības peļņu 23,4 miljonu eiro apmērā. Atskaitot investīcijas un finanšu izdevumus, grupa reģistrējusi 20 miljonu eiro pirmsnodokļu peļņu, salīdzinot ar 16,5 miljonu eiro peļņu pirms gada. Aktīvu apjoms 2017. gadā sasniedzis 47,6 miljonus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

McDonald’s attīstības licences turētājs Premier Capital iesaldē kapitālu

Lelde Petrāne, 25.05.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Maltā bāzētā uzņēmumu grupa "Premier Capital", kas ir "McDonald’s" attīstības licences turētājs sešos Eiropas tirgos, 2019. gadā strādājusi ar 28 miljonu eiro peļņu pirms nodokļu nomaksas. 2020.gada plānus un prognozes ir ietekmējusi Covid-19 pandēmija.

Grupas apgrozījums pagājušajā gadā pieaudzis par 16,2%, ieņēmumiem sasniedzot 341 miljonu eiro. Pateicoties 8800 cilvēku lielajai komandai 156 "McDonald’s" restorānos Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Grieķijā, Maltā un Rumānijā, "Premier Capital" apkalpoja kopumā 131 miljonu viesu. Tas ir par 11 miljoniem vairāk nekā 2018.gadā, tādējādi sasniedzot jaunu apkalpoto viesu skaita rekordu.

Uzņēmuma darbība pēdējo nedēļu laikā tikusi ierobežota saskaņā ar veselības institūciju un valdību norādījumiem. Dažos no darbības tirgiem vajadzēja uz laiku slēgt restorānus, taču lielākā daļa turpinājusi apkalpot viesus, sagatavojot maltītes līdzņemšanai, izmantojot "McDelivery" piegādes un "McDrive".

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākamo trīs gadu laikā ātrās ēdināšanas ķēdes McDonald's attīstībā Latvijā investēs ap pieciem miljoniem eiro, intervijā aģentūrai LETA stāsta daudznozaru uzņēmumu grupas Hili Ventures, kuras meitasuzņēmums Premier Capital Baltijas valstīs, Grieķijā un Maltā pārvalda ātrās ēdināšanas ķēdi McDonald's, vadītājs Melo Hili.

Viņš norāda, ka viena no būtiskākajām lietām šogad bija jaunā McDonald's atvēršana Kārļa Ulmaņa gatvē, Rīgā.

«Tāpat šogad Latvijā turpinām ķēdes sagatavošanu pašapkalpošanās kiosku ieviešanai. Patlaban šādi kioski atrodas divās no McDonald's ķēdes vietām Latvijā,» atzīmē Hili.

Viņš piebilst, ka šobrīd šis kiosku projekts ir testa režīmā. Taču nākamā gada laikā plānots tos ieviest visās McDonald's vietās Latvijā.

Kā ziņots, McDonald's attīstībā Baltijas reģionā šogad plānots ieguldīt aptuveni 4,6 miljonus eiro.

Hili skaidroja, ka Igaunijā šogad nekādas ievērojamas izmaiņas McDonald's ķēdē nav plānotas, bet Lietuvā šogad ir atvērta viena jauna vieta, kā arī plānots atvērt vēl divas. Tikmēr Latvijā šogad ir atvērta viena jauna McDonald's ēstuve, kas darbojas Kārļa Ulmaņa gatvē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmās Oskara balvai izvirzītās Lietuvas mākslas filmas režisors ir latvietis Māris Martinsons. Savu nākamo filmu viņš cer veidot kopā ar Latvijas producentiem.

Lai gan Māris Martinsons Lietuvā dzīvo jau 18 gadus, medijos viņu joprojām dēvē par latviešu režisoru, un tāds viņš arī gribētu palikt. Sākotnēji ceļš uz Lietuvu Māri aizvedis mīlestības dēļ. «Kad atbraucu uz šejieni, nedomāju, ka palikšu ilgāk par mēnesi. Jau tas toreiz likās mūžība, bet, ja man kāds būtu pateicis, ka lietuviešu valodu es zināšu labāk nekā angļu, es smietos!

Bet tad Lietuvā apprecējos, piedzima dēls. Sākumā braukāju no Lietuvas uz Latviju, kur turpināju veidot videoklipus. Tad man piedāvāja strādāt par režisoru Lietuvas televīzijā, un kopš tā laika ar televīziju biju saistīts gadus 15, arī pēc tam, kad 1994. gadā nodibināju savu producēšanas kompāniju. Tikai pirms diviem gadiem pārtraucu sadarbību ar televīziju.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

SEB banka lūdz sākt kriminālprocesu par Rīgas kinostudijas amatpersonu rīcību

LETA, 23.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS SEB banka vērsusies Valsts policijā ar lūgumu sākt kriminālprocesu saistībā ar nekustamo īpašumu apsaimniekotājas AS Rīgas kinostudija amatpersonu iespējamām noziedzīgām darbībām.

Aģentūras LETA rīcībā nonākušajā bankas iesniegumā teikts, ka noziedzīgās darbības izpaužas kā nepatiesu ziņu sniegšana kredītiestādei kredīta lietošanas laikā, tiesiskās aizsardzības procesa izmantošana nolūkā izvairīties no saistību izpildes, grāmatvedības noteikumu pārkāpšana, ieķīlātās lietas jeb prasījuma tiesību pret sabiedrības debitoriem prettiesisks atsavinājums un Rīgas kinostudijas mantas nobēdzināšana.

Iesniegumā rakstīts, ka 2004.gadā starp SEB banku un Rīgas kinostudiju noslēgts kredīta līgums, piešķirot 510 000 latu aizdevumu nekustamā īpašuma Rīgā, Šmerļa ielā, rekonstrukcijai. Laika gaitā kredīta līgums grozīts, aizdevuma summu palielinot līdz 1 816 800 eiro (1 276 840 latiem).

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

McDonald’s Latvijā plāno ieviest pašapkalpošanās ēdienu pasūtīšanas un norēķinu kioskus

LETA, 25.11.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākamo trīs gadu laikā McDonald’s ķēdes attīstībā Latvijā investēs aptuveni sešus miljonus eiro, intervijā aģentūrai LETA stāsta McDonald’s attīstības licences īpašnieks Latvijā, Igaunijā, Lietuvā, Grieķijā un Maltā Melo Hili un McDonald’s centrālās divīzijas prezidents Hamzats Hasbulatovs.

Bet Baltijā nākamo trīs gadu laikā plānots investēt kopumā ap 15 miljoniem eiro, norāda McDonald’s pārstāvji.

Kā atzīmē Hili, nākamo trīs gadu laikā Latvijā paredzēts atvērt vēl trīs ēstuves, kā arī sākt Latvijā esošajās ēstuvēs ieviest jaunas tehnoloģijas un klientiem ērtus risinājumus ēdiena pasūtīšanā.

«No nākamā gada Baltijā, sākot ar Latviju, plānota pašapkalpošanās ēdienu pasūtīšanas un norēķinu kiosku ieviešana. Tās ir iekārtas, kas vizuāli atgādina bankomātus. Bet atšķirībā no bankomātiem šīm iekārtām būs divi ekrāni - katrs savā pusē. Kioski atradīsies McDonald's ēstuvju telpās. Klientiem būs iespēja tajos veikt pasūtījumu, nestāvot rindā. Tāpat šajās iekārtās būs iespējams veikt norēķinus par pasūtījumu,» skaidro Hili.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ātrās ēdināšanas uzņēmuma «McDonald's» tīkla pārvaldītājs Latvijā SIA «Premier Restaurants Latvia» reģistrējis jaunu komercķīlu, nodrošinot prasījumus 650 tūkstošu eiro apmērā, ziņo «Lursoft» Klientu portfelis.

Komercķīlas ņēmējs ir AS «Luminor Bank», un komercķīla nodrošina saistības, kas izriet no līguma par atvasināto finanšu instrumentu darījumiem. Komercķīla reģistrēta 14.decembrī.

«Lursoft» izziņa liecina, ka SIA «Premier Restaurants Latvia» šobrīd ir aktuālas divas komercķīlas, ieskaitot pagājušajā nedēļā reģistrēto.

SIA «Premier Restaurants Latvia» dibināts 1994.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 4 237 289 eiro un tā vienīgais īpašnieks ir Nīderlandē reģistrētais uzņēmums «Premier Capital B.V.».

2017.gadā SIA «Premier Restaurants Latvia» strādāja ar neto apgrozījumu 36,120 miljonu eiro apmērā un uzņēmuma peļņa pēc nodokļiem bija 1,623 miljoni eiro. Tas nodarbināja 691 darbinieku un tā kopējie maksājumi Latvijas valsts kopbudžetā bija 6,189 miljoni eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Maltas uzņēmums Premier Capital plc, kam pieder McDonald’s restorānu attīstīšanas licence sešās Eiropas valstīs, īsteno desmit miljonu eiro investīciju programmu, ieguldot inovācijās restorānos un mobilajā aplikācijā.

Plānots, ka visos restorānos līdz 2021. gadam tiks ieviestas pašapkalpošanās sistēmas.

Līdz šā gada beigām vairāk nekā 4,5 miljoni eiro tiks novirzīti platformu ieviešanai 50 jau esošos un jaunos restorānos Baltijas valstīs (Igaunijā, Latvijā un Lietuvā), Grieķijā, Maltā un Rumānijā. Platformu ieviešana paredz pašapkalpošanās un maksājumu sistēmu ieviešanu, kas balstās jaunā konceptā - ēdienu pagatavo darbinieki uzreiz pēc viesu veiktajiem pasūtījumiem jaunās paaudzes kioskos restorānu vestibilā.

Premier Capital šobrīd pārvalda 136 restorānus, kas nodarbina vairāk nekā 7000 cilvēku. Pērn vairāk nekā 105 miljoni viesu tika apkalpoti grupas pārvaldītos McDonald’s restorānos. Šogad atvērti trīs jauni restorāni Grieķijā, Lietuvā un Rumānijā, bet līdz gada beigām paredzēts atvērt vēl piecus Lietuvā, Rumānijā un Maltā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

McDonald’s šokā par lēmumu no uzņēmuma piedzīt 30 tūkstošus latu

Elīna Pankovska, 26.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Mums ir dziļa nožēla par mūsu bijušās darbinieces veselības stāvokli, tomēr esam šokēti par pieņemto tiesas lēmumu un pēc pilnā sprieduma saņemšanas izskatīsim iespējas to pārsūdzēt,» komentējot tiesas spriedumu, ar kuru no SIA Premier Restaurants Latvia par labu bijušajai darbiniecei Innai Timofejevai piedzīti 30 tūkst. Ls morālais kaitējums, norāda McDonald’s rīkotājdirektors Baltijas valstīs Tomašs Navrockis.

Viņš arī atzīmē, ka darbinieki ir viena no uzņēmuma prioritātēm, un ik gadu tiekot ieguldītas investīcijas 100 tūkst. eiro apmērā darbinieku apmācībās un motivācijas programmās.

DB jau rakstīja, ka Rīgas apgabaltiesa daļēji apmierināja I.Timofejevas prasību pret ātrās ēdināšanas restorānu tīkla McDonald's pārstāvjiem Latvijā SIA Premier Restaurants Latvia. Viena miljona latu vietā tiesa par labu I. Timofejevai piedzina nedaudz vairāk nekā 30 tūkst. latu par nodarītu morālo kaitējumu.

Tāpat tiesa no SIA Premier Restaurants Latvia piedzina ārstniecības izdevumus 5,2 tūkst. latu apmērā. Kā arī 1,4 tūkst. Ls, kas nepieciešami, lai varētu iegādāties ārstniecības iekārtu cietušajai.

Komentāri

Pievienot komentāru