Finanses

Presē visvairāk minēts Valdis Dombrovskis

, 02.11.2009

Jaunākais izdevums

Fizisko personu publicitātes topa pirmajā vietā oktobrī ierindojies Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, bet partiju publicitātes topa līderis ir Jaunais laiks.

Kā liecina Lursoft dati, oktobrī Valdis Dombrovskis pieminēts 1187 publikācijās, Valsts prezidents Valdis Zatlers – 574, bet finanšu ministrs Einars Repše – 457 publikācijās. Vēl sešiniekā ir Rīgas mērs Nils Ušakovs, ekonomikas ministrs Artis Kampars un Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers.

Savukārt politisko organizāciju topa pirmajā trijniekā ir partija Jaunais laiks ar 796 publikācijām, Tautas partija ar 770 un LPP/LC ar 285 publikācijām. Vēl sešiniekā ir Saskaņas centrs, Zaļo un zemnieku savienība un Tēvzemei un Brīvībai/LNNK.

Uzņēmējsabiedrību topa līdere ir Parex banka, kas minēta 620 publikācijās. Seko Latvijas Televīzija ar 511, Swedbank ar 510, SEB ar 458, a/s Diena ar 407 un a/s Lursoft ar 333 publikācijām.

Publicitātes indeksu veido pēc SIA Lursoft IT datiem, kas iegūti, izvērtējot publikācijas un veicot personu monitoringu Lursoft laikrakstu bibliotēkā Internetā www.news.lv. Publicitātes indekss ļauj noskaidrot, kādas bijušas publikācijās visvairāk pieminētās personas noteiktā periodā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kapitāla tirgi palīdzēs veidot spēcīgu ekonomiku, radīt jaunas darba vietas, kā arī finansēt tehnoloģiskās inovācijas un stiprināt Eiropas uzņēmumu konkurētspēju pasaulē, trešdien Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) rīkotā Latvijas kapitāla foruma atklāšanā sacīja Eiropas Komisijas priekšsēdētājas izpildvietnieks Valdis Dombrovskis (JV).

Viņš uzsvēra, ka kapitāla tirgiem ir liela nozīme un pieaugoša nozīme ekonomikas finansēšanā, savukārt Covid-19 krīze ir aktualizējusi nepieciešamību dažādot uzņēmumu finansējuma avotus, tostarp mazajiem un vidējiem uzņēmumiem.

Dombrovskis sacīja, ka dziļi, integrēti un labi funkcionējoši kapitāla tirgi veicinās uzņēmējdarbības finansēšanu, kas ir būtiski ilgtspējīgai ekonomikas atveseļošanai.

Tādējādi, pēc Dombrovska teiktā, ir jāpaātrina Eiropas Savienības (ES) kapitāla tirgu savienības izveide, lai palīdzētu jaunuzņēmumiem, veicinātu straujāku uzņēmumu attīstību un radītu vairāk iespēju eiropiešiem droši investēt savā nākotnē.

"Kapitāla tirgi arī būs ļoti svarīgi, lai nodrošinātu apjomīgas investīcijas, kas nepieciešamas ekonomikas zaļajai un digitālajai transformācijai. Tie arī ir starp galvenajiem nākotnes ekonomiskās izaugsmes avotiem," teica Dombrovskis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jumiķim un mūziķim Valdim Vucānam pēc Doma baznīcas jumta rekonstrukcijas darbu vadīšanas šķita, ka viņš ir sasniedzis karjeras augstāko punktu. Piezemēšanās realitātē no šī emocionālā tramplīna lika sasparoties un pieņemt lēmumu atgriezties dzimtajā Latgalē, lai šeit nestu vēsti par ilgmūžīgiem jumtiem.

Valdis Latgalē ir dzimis un audzis – Preiļos. Viņš smejas – kā jau īsts Latgaļu džeks pēc vidusskolas braucis uz Rīgu. «Dzīve ir kā klavieres – ir balts taustiņš, melns, atkal balts un melns, pa vidu uzraksts «Rīga», tad atkal – balts, melns... Beigās tikai vāks,» Latgales jauniešu raušanos uz galvaspilsētu kariķē Valdis. Arī naudas bijis tik, cik īstam latgaļu džekam varētu būt, tāpēc bija vienlaikus jāstudē un jāpelna iztika. Valdis ieguva nodokļu inspektora diplomu Rīgas Tehniskajā universitātē, kā tagad pats atzīst – vairāk mācoties mācīšanās pēc, nevis meklējot studijās jēgu un pamatu nākotnei. Taču tagad, izveidojot savu uzņēmumu, orientēšanās nodokļu jomā izrādījusies visai noderīga.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mežsaimniecība

Vienīgā presētu koka bloku ražotne Baltijā

Māris Ķirsons, 15.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA RDN, investējot 12 miljonus eiro, ir izveidojusi unikālu – inovatīvu presētu koka bloku ražotni, kādas nav ne tikai Baltijā, bet pat visā Ziemeļeiropā.

Izveidotā ražotne ir unikāla ne tikai ar to, ka tādas otras nav ne tikai šajā reģionā, bet arī ar to, ka tā mazkvaliatīvo – dedzināmo koksni pārstrādā industrālajos koksnes izstrādājumos, ko izmantos koka palešu ražotāji. Līdz šim visas ražotnes, kuras izmantoja dedzināmo koksni, būtībā ražoja vai nu vieglāk transportējamās kokskaidu granulas, vai arī izmantoja siltuma un elektroenerģijas ražošanai. Lielais investīciju projekts Latvijā un visā Baltijā ir neražota produkta – presētu koka bloku ražotnes izveide, tam piesaistīts arī ES struktūrfondu «Augstas pievienotās vērtības investīcijas» programmas atbalsts 1,4 milj. Ls apmērā. Madonas apkaimē tas ir ielākais investīciju projekts pēdējos divdesmit gados.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Dombrovskis: Latvijas finanšu stabilitāti apdraud populisms

Vēsma Lēvalde, Db, 03.02.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ja valdības rīcība priekšvēlēšanu gaisotnē kļūs populistiska un tā atkāpsies no Starptautisko aizdevumu programmas, valsts finanšu stabilitāte būs apdraudēta.

Uz to vērsa uzmanību valsts premjerministrs Valdis Dombrovskis intervijā LNT raidījumā 900 sekundes. «Būtisku aizrādījumu no starptautiskajiem aizdevējiem nav. Finanšu situāciju mums ir izdevies stabilizēt. Cita lieta – vai mēs paši priekšvēlēšanu gaisotnē ar populistiskiem lēmumiem to nesabojāsim,» sacīja Valdis Dombrovskis, atzīstot, ka situācija Saeimā viņam šķiet satraucoša.

Svarīgi esot atgūt valsts reputāciju, lai spētu 2012. gadā aizdevumu pārkreditēt. V. Dombrovskis ir pārliecināts, ka Latvija savu reputāciju atgūs jau 2010. gada otrajā pusē – 2011. gadā. Par to liecinot fakts, ka Moody’s Latvijas reitingu no negatīva pacēlusi līdz stabilam. Šīgada Latvijas valsts budžets pildoties samērā labi, izveidots 61 milj. Ls liels uzkrājums, ko varēs novirzīt pašvaldībām, jo, savukārt, iedzīvotāju ienākumu nodoklim vērojama neizpilde.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Lursoft publicitātes indeksā oktobrī pirmajās vietās Dombrovskis, Vienotība un Latvijas Televīzija

Gunta Kursiša, 02.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izvērtējot publikācijas un veicot personu monitoringu, izveidots fizisko personu, uzņēmumu, valsts iestāžu un politisko organizāciju publicitātes indekss. Visbiežāk presē minētā fiziskā persona oktobrī bija Valdis Dombrovskis, savukārt visvairāk pieminētais uzņēmums – Latvijas Televīzija, liecina Lursoft Publicitātes indekss par 2011. gada oktobri.

Medijos visbiežāk pieminētā fiziskā persona ir Valdis Dombrovskis – viņa vārds minēts 1117 rakstos, otrajā vietā ierindojas Valdis Zatlers (714 raksti), trešajā vietā – Andris Bērziņš (695 raksti). Savukārt neatkarīgā deputāta Klāva Olšteina vārds oktobrī Lursoft laikrakstu bibliotēkā news.lv minēts 194 reizes, un tas ir par 246% vairāk nekā iepriekš. Jau vēstīts, ka drīz pēc ievēlēšanas Saeimā Zatlera reformu partiju (ZRP) pameta seši deputāti.

Uzņēmējsabiedrību oktobra top 10 augšgalā atrodas Valsts SIA Latvijas Televīzija, a/s Swedbank un a/s Diena – par šiem uzņēmumiem presē rakstīts attiecīgi 435, 433 un 333 reizes. Ceturtais publicitāti visvairāk pieredzējušais uzņēmums oktobrī ir Air Baltic Coorporation. Piektajā vietā atrodas a/s SEB banka. Tai nedaudz atpaliek a/s Latvijas Neatkarīgā Televīzija, Valsts SIA Latvijas Radio un SIA TV3 Latvia.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Ir pilnīgi skaidra nostāja, ka šādu pieeju starptautiskie aizdevēji neatbalsta,» atbildot uz TV3 raidījuma Nekā personīga jautājumu, vai ar aizdevējiem ir apspriests nodokļu samazināšanas scenārijs, sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis.

Intervijā V. Dombrovskis pauda cerību, ka protesta akcijas nākamnedēļ būs mierīgas.

«Protams, 2010.gada budžets ir ļoti nepopulārs budžets un tas bija zināms jau īstenībā pirms gada un vairāk, ka gan 2009.gada grozījumi, gan 2010.gada budžets būs ļoti nepopulārs, bet, ja mēs gribam iziet ārā no šīs ekonomiskās krīzes, diemžēl mums tam ir jāiziet cauri,» sacīja premjers.

V. Dombrovskis atzina, ka ar aizdevējiem apspriedis arī nodokļu samazināšanu. Aizdevēji Latvijai to darīt neļauj.

Atbildot uz jautājumu: «Jūs jebkādā veidā esat apspriedis ar starptautiskajiem aizdevējiem tādu revolucionāru scenāriju, ka nodokļus samazina, lai piesaistītu vairāk investīciju šeit?», Ministru prezidents sacīja: «Jā, protams, mēs šo scenāriju esam apsprieduši un arī mēģinājuši atbalstīt, tai skaitā, arī sociālajiem partneriem ir bijušas tikšanās ar starptautiskajiem aizdevējiem, kur arī šī ideja ir izskanējusi, bet diemžēl šādas idejas atsaucību pie starptautiskajiem aizdevējiem negūst.»«Šajās sarunās pie daudziem jautājumiem mums nākas atgriezties dažādos kontekstos un arī pie šī jautājuma mēs esam vairākkārt atgriezušies, bet – kā es teicu – tur ir pilnīgi skaidra nostāja, ka šādu pieeju starptautiskie aizdevēji neatbalsta,» vņš akcentēja.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Aizeju ar padarīta darba sajūtu,» raksturojot aizvadītos piecus gadus premjera amatā, Rīta Panorāmā pauda Valdis Dombrovskis, līdz šim ilglaicīgākais Latvijas Ministru prezidents, kurš vadījis trīs valdības pēc kārtas.

Šodien paredzama pēdējā valdības sēde, kurā V. Dombrovskis piedalīsies kā premjers. Tādējādi V. Dombrovskis valdības vadītāja krēslā būs pavadījis kopumā 1777 dienas.

Trīs valdību laikā viņam esot izdevies sasniegt izvirzītos mērķus – pārvarēt finanšu un ekonomisko krīzi, ierobežot budžeta deficītu, attīstīt Latvijas konkurētspēju un izaugsmi, tā uzskata demisionējošais premjers. Viņš arī minēja, ka iepriekšējās valdības sasniegums ir arī Nacionālā attīstības plāna 2014. - 2020. gadam izstrāde, kā arī eiro ieviešana.

Pašlaik vēl nav skaidrs, vai V. Dombrovskis kandidēs arī nākamajās Saeimas vēlšanās. Šo lēmumu demisionējošais premjers pieņems janvāra beigās vai februāra sākumā. Gadījumā, ka viņš atgrieztos Saeimas deputāta krēslā, V. Dombrovskis labprāt darbotos budžeta komisijā, pauda ministru prezidents.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krīzes ietekmē ir ievērojami pasliktinājušās darba tiesiskās attiecības valstī, šodien Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības organizētajā starptautiskajā forumā atzina Ministru prezidents Valdis Dombrovskis.

Premjers norādīja, ka sabiedrība ir kļuvusi iecietīgāka pret darba tiesību normu pārkāpumiem, kas izpaužas nelegālās nodarbinātības pieaugumā. «Tas gan samazina valsts budžeta ieņēmumus, gan grauj godīgas konkurences pamatprincipus.»

Valdis Dombrovskis (Foto: Elīna Kursīte, Db)Darbības plānam nelegālās nodarbinātības apkarošanai jābūt gatavam līdz 15. janvārim, informēja Labklājības ministrijas valsts sekretārs Ringolds Beinarovičs. Viņš uzskata, ka plānam jāietver arī sabiedrību izglītojošie, informējošie un preventīvie pasākumi «Ēnu ekonomiku nevar apkarot tikai ar represīviem pasākumiem. Jābūt gan burkānam, gan pātagai.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienas Bizness analizē potenciālos premjera amata kandidātus.

Atlase: Partiju reitingi augustā, saskaņā ar SKDS pētījumu par partiju popularitāti, pieskaitot neizlēmušo balsis, kas sadalītas proporcionāli izlēmušo balsīm.

Saskaņas premjera kandidāts Dombrovskis

Salīdzinot ar esošo premjeru, ilggadējo politiķi Māri Kučinski, Saskaņas premjera amata kandidātam Vjačeslavam Dombrovskim nav īpaši liela valdības darba pieredze, lai gan viņš ir bijis gan izglītības un zinātnes, gan arī ekonomikas ministrs. Nav tik ilga pieredze politikā, kaut arī Vjačeslavs Dombrovskis ir bijis Zatlera Reformu partijas priekšsēdētājs.

Toties pašreizējam premjeram Mārim Kučinskim nav tāda līmeņa izglītības un arī tik labu valodu zināšanu, kādas ir ekonomikas zinātņu doktoram Vjačeslavam Dombrovskim. Viņš labi runā latviski, krievu valoda viņam ir dzimtā, bet angļu valodā Vjačeslavs Dombrovskis ir ne tikai mācījies, bet arī bijis pasniedzēja palīgs Klarka Universitātē (ASV), kā arī ir dzīvojis Amerikas Savienotajās Valstīs. Trīs valodu un trīs kultūru zināšanas ir vērtīga bagāža iespējamajam nākamajam Latvijas premjeram, kas ļauj potenciāli aktīvi darboties ne tikai vietējā, bet arī reģionālajā un pasaules politikas līmenī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Baltic Block koka bloku ražotnē investēs vēl 5,5 milj. eiro

Māris Ķirsons, 13.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Baltic Block, īstenojot investīciju projektu, plāno par 35–40% palielināt ražošanas apjomus un atvērt jaunus eksporta tirgus.

Baltijā vienīgā ražotne, kas mazkvalitatīvo dedzināmo koksni pārstrādā industriālajos koksnes izstrādājumos, ko izmanto koka palešu ražotāji, ir sekmīgi īstenojusi savas attīstības pirmo fāzi, šobrīd ir sākta jau otrā un sagatavota arī trešā, atzīst SIA Baltic Block īpašnieku pārstāvis Andris Dombrovskis. Uzņēmuma stratēģiskās attīstības plānā iezīmētās otrās un trešās kārtas īstenošanai nepieciešamās investīcijas tiek lēstas ap 5,5 milj. eiro.

Izmanto Eiropas atbalstu

«Esam sekmīgi startējuši ES struktūrfondu «Augstas pievienotās vērtības investīcijas» programmas 3. kārtā un noslēguši līgumu ar LIAA par 1,5 milj. eiro vērta investīciju projekta realizāciju, kas paredz ieviest ražošanā divu veidu nestandarta kompozītblokus. Projektu jau esam sākuši īstenot un jauna koka bloku ražošanas līnija tiks uzstādīta pusgada laikā,» ieceres skaidro A. Dombrovskis. Uzņēmuma infrastruktūra bez papildu ieguldījumiem ļauj uzstādīt vēl divas kompozītbloku ražošanas līnijas. «Pašlaik uzņēmumam ir trīs līnijas, kurās tiek ražota produkcija, kuras noieta tirgus ir Viduseiropas valstis – lielākais vairums nonāk Vācijā. Taču Skandināvijā ir specifiskas paletes un tām ir vajadzīgi cita izmēra koka bloki, ko varēsim ražot, uzstādot jauno līniju,» noieta tirgus ģeogrāfijas izmaiņas rāda A. Dombrovskis. 1,5 milj. eiro projekta realizāciju stiprina ES struktūrfondu atbalsts – 0,675 milj. eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Saeima apstiprina jauno Straujumas valdību

LETA, 22.01.2014

Demisionējušais Ministru prezidents Valdis Dombrovskis un Ministru prezidenta amatam nominētā zemkopības ministre Laimdota Straujuma Saeimas ārkārtas sēdes laikā, kurā notiek balsojums par uzticības izteikšanu Laimdotas Straujumas veidotajam Ministru kabinetam.

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saeima šodien apstiprināja jauno Laimdotas Straujumas (V) veidoto valdību. Straujuma ir pirmā sieviete Latvijas vēsturē, kura ieņem Ministru prezidenta amatu.

Par uzticības izteikšanu Ministru kabinetam balsoja 64 deputāti, pret bija 27 parlamentārieši, bet atturējās divi deputāti. Jauno valdību neatbalstīja opozīcijā esošā politiskā apvienība Saskaņas centrs, divi pie frakcijām nepiederošie deputāti, kuri nav pašreizējā koalīcijas sastāvā, - Vladimirs Reskājs un Inga Vanaga atturējās. Balsojumā nepiedalījās divi jaunās koalīcijas parlamentārieši - Valdis Liepiņš (RP) un Juris Viļums (RP), kā arī divi pie frakcijām nepiederošie deputāti, kuri nepārstāv jauno valdību - Inga Bite un Dāvis Stalts.

Šajā valdībā būs seši jauni ministri, kas nestrādāja iepriekšējā Valda Dombrovska (V) vadītajā Ministru kabinetā - zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS), vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Einārs Cilinskis (VL-TB/LNNK), aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS), tieslietu ministre Baiba Broka (VL-TB/LNNK), labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS), kā arī izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete (V).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ekonomikas stimulēšana, ieskaitot mikrouzņēmumu atbalsta pasākumus, ir viena no trim valdības prioritātēm, žurnālam Kapitāls norādīja premjerministrs Valdis Dombrovskis.

«Kopš pagājušā pavasara vairākkārt esmu ticies ar nozares profesionāļiem, lai diskutētu par nepieciešamo likumdošanas izmaiņu paketi. Mērķis ir skaidrs - jāpalīdz bez darba palikušajiem cilvēkiem parūpēties pašiem par sevi. Jaunu uzņēmumu veidošana mazina sociālo spriedzi un bezdarbu, kā arī attīsta biznesa prasmes,» uzsver V. Dombrovskis.

Likums definēs mikrouzņēmuma būtību: darbinieku skaits, ieskaitot īpašnieku, nepārsniedz piecus cilvēkus, bet gada apgrozījums - 70 000 latu. Tiks noteikta fiksētā nodokļa likme, apvienojot uzņēmuma ienākuma nodokli, iedzīvotāju ienākuma nodokli, valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas un uzņēmējdarbības riska valsts nodevu. Pašreizējā redakcijā ir noteikta 15%-19% likme - atkarībā no darbinieku skaita un apgrozījuma. Plānots, ka darbiniekiem varēs izmaksāt algu līdz 500 latiem, no kuras ienākuma nodoklis un obligātās sociālās apdrošināšanas iemaksas būs jau ietvertas fiksētajā nodoklī. Īpašnieks varēs nodarbināt savus ģimenes locekļus bez darba tiesisko attiecību nodibināšanas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Premjers Valdis Dombrovskis un veselības ministre Baiba Rozentāle vienojušies izbeigt politiskās diskusijas un tomēr rast nepieciešamo finansējumu medicīnai neatliekamās palīdzības sniegšanai.

To pēc abu kopējās tikšanās žurnālistiem pavēstīja V. Dombrovskis un B. Rozentāle. «Tuvākā mēneša laikā mēs strādāsim gan pie sociālā drošības spilvena izveides, gan līdzekļu iekšējās pārdales nozarē, jo mēs nevaram ļaut veselības nozarei sabrukt,» to paziņoja premjers V. Dombrovskis. Viņš gan izvairījās minēt konkrētus ciparus par to, cik lielu finansējumu un no kurienes medicīna varētu saņemt. «Par papildu naudas summām medicīnai gan vēl jāvienojas ar Pasaules Banku, taču papildu līdzekļi slimnīcu darbības nodrošināšanai tiks rasti,» apliecināja V. Dombrovskis. Kā Db.lv jau rakstīja, iepriekš veselības ministre pieprasīja 45.8 milj. Ls neatliekamās medicīniskās palīdzības nodrošināšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Sadarbība pēc jaunā partijas vadītāja [Andra Šķēles] ievēlēšanas ar Tautas partiju ir kļuvusi sarežģītāka,» intervijā laikraksta Diena pielikumam SestDiena sacījis premjers Valdis Dombrovskis. Viņš atzinis, ka lēmumu dēļ, kurus nākas pieņemt, ir sācis meditēt.

«Stājoties amatā, prognozēju, ka problēmas būs divos gadījumos. Pirmais gadījums - ja ies slikti un neizdosies vienoties ar starptautiskajiem aizdevējiem un novērst valsts maksātnespēju. Scenārijs, domāju, tad būtu skaidrs. Otrs gadījums - ja ies labi, ja izdosies vienoties ar starptautiskajiem aizdevējiem, ja izdosies stabilizēt finanšu situāciju. Tajā brīdī vecā koalīcija varētu izdomāt - kam mums tāds Jaunais laiks vajadzīgs, tagad varētu turpināt rullēt pa vecam. Pašreiz tāds zināms atslābums vismaz no Tautas partijas puses ir novērojams. Skaidrs ir tas, ka sadarbība pēc jaunā partijas vadītāja [Andra Šķēles] ievēlēšanas ar Tautas partiju ir kļuvusi sarežģītāka. Rodas tāds iespaids, ka Tautas partija cenšas radīt nestabilitāti, iespējams, lai piesegtu savu politisko mazspēju, un nestabilitāte savukārt ir labvēlīga augsne populismam. Tautas partijas pēdējā laika paziņojumi ir izcēlušies tieši ar populismu,» intervijā stāsta premjers.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Augustā reklāmas apjoms pieaudzis visos medijos

Elīna Pankovska, 27.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada augustā, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, televīzijā, presē un radio ir novērojams reklāmas apjoma pieaugums.

Televīzijā augustā, salīdzinot ar jūliju, reklāmas apjoms pēc reklāmas laika minūtēs samazinājies par 7%. Jūlijā televīzijā noraidīti 43,8 tūkst. reklāmas minūšu, bet augustā – 40,72 tūkst, liecina TNS Latvia dati. Uzņēmuma Reklāmu reģistra vecākais klientu vadītājs Oskars Rumpēters norāda, ka augustā reklāmas apjoma samazinājums pret jūliju ir novērojams gandrīz katru gadu, jo vasaras pēdējā mēnesī reklāmdevēji TV izvieto mazāk reklāmas, jo cilvēki daudz vairāk laika pavada ārpus mājām. Šogad gan šis kritums ir mazāk izteikts nekā pērn.

Televīzijas reklāmas gadījumu skaits augustā bija 100,17 tūkst., kas ir par 9% vairāk nekā pērnā gada augustā. Šogad arī kopējais reklāmu garums ir bijis par 11% lielāks. Augustā televīzijā lielākie reklāmdevēji pēc reklāmas apjoma minūtēs bija Procter&Gamble, Tele2, Henkel, Reckitt Benckiser un Bite. Savukārt reklamētākie zīmoli televīzijā –Zelta zivtiņa, Maxima, Tele2, Danone un Bite.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Dombrovskis savu politisko nākotni saista ar Eiropas Parlamentu

LETA, 29.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Partijas Vienotība līderis šogad notiekošajās Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās būs bijušais premjers Valdis Dombrovskis (V), šodien oficiāli paziņoja partijas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V).

Kopumā Vienotības sarakstam izvirzīti 19 kandidāti, tostarp Saeimas Ārlietu komisijas vadītājs Ojārs Ēriks Kalniņš (V), kā arī deputāti Atis Lejiņš (V) un Andrejs Judins (V).

Tāpat sarakstam pieteikti pašreizējie EP deputāti - Sandra Kalniete, Inese Vaidere, Krišjānis Kariņš un Kārlis Šadurskis, kā arī bijušais aizsardzības ministrs Artis Pabriks (V).

Āboltiņa norādīja, ka Vienotība vēlēšanās cer iegūt četras vietas EP. Politiķe stāstīja, ka Vienotības valde, Dombrovskim atturoties, vienbalsīgi izvēlējās viņu par saraksta līderi. Āboltiņa šādu izvēli argumentēja ar to, ka Dombrovskim ir ļoti liela pieredze gan Latvijā, gan arī iepriekš viņš jau bija EP deputāts, tāpat viņš ir pierādījis savu autoritāti un spēju darboties.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

15.maija sācies LIVE RĪGA vasaras mārketinga komunikācijas kampaņas periods 11 valstīs: Baltkrievijā, Dānijā, Gruzijā, Igaunijā, Izraēlā, Krievijā, Lietuvā, Norvēģijā, Somijā, Vācijā un Zvied€rijā.

Reklāmas kampaņa ilgs līdz jūnija beigām, un tās kopējais plānotais budžets ir 650 000 latu.

LIVE RĪGA vasaras kampaņas mediju stratēģija, paredz, ka būtiskākie komunikācijas kanāli mērķa auditoriju sasniegšanai ir internets, vides reklāma un reklāma presē. Kampaņas mērķa auditorija ir ekonomiski aktīvie iedzīvotāji vecuma grupā no 25 - 55 gadiem.

Izvēlētie reklāmas kanāli:

* Vācijā – reklāma internetā un vidē;

* Krievijā – reklāma internetā, kā arī vides reklāma Maskavā un Sanktpēterburgā;

* Somijā – reklāma internetā, televīzijā un vidē;

* Zviedrijā – reklāma internetā un presē;

* Norvēģijā – reklāma internetā un presē;

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Premjers: tiek izplatīta nepatiesa informācija par sarunām ar aizdevējiem

Madara Fridrihsone, Db, 16.12.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēdējās dienās tiek sistemātiski izplatīta nepatiesa informācija par valdības sarunām ar starptautiskajiem aizdevējiem – Eiropas Komisiju un Starptautisko Valūtas fondu – vienošanās neparedz nedz to, ka nodokļus nevarēs samazināt turpmākos divus gadus, nedz pensionēšanās vecuma palielināšanu no 2012. gada.

To šodien paziņoja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Jaunais laiks). Paziņojumā presei valdības vadītāja preses sekretāre Līga Krapāne norāda, ka attiecībā uz budžeta deficīta griestiem spēkā paliek iepriekšējie mērķi – 6% no iekšzemes kopprodukta (IKP) 2011.gadā un 3% no IKP 2012.gadā.

Attiecībā uz nodokļiem nekādas jaunas saistības dokumentos neesot paredzētas un nekustamā īpašuma nodokļa, automobiļu nodokļa vai PVN palielināšana topošajos papildu nosacījumos esot minēta tikai pieļāvuma formā.

«Attiecībā uz nekustamā īpašuma nodokli, iepriekšējā vēstule SVF paredzēja konkrētu ieņēmumu pieaugumu ¾ - 1% no IKP, sākot ar 2011.gadu. Jaunajā vēstulē šāda kvantitatīva nosacījuma nav. Nosacījums neveikt nodokļu samazināšanu neattiecas uz diviem gadiem, bet gan tikai uz 2010.gadu. Arī PVN palielināšana ir minēta tikai pieļāvuma formā, nevis bezierunu kārtā, kā tas bija noteikts iepriekšējās valdības parakstītajā vēstulē SVF,» skaidro premjers.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Dombrovskis: maznodrošinātas ģimenes būs ieguvējas no IIN palielināšanas līdz 26%

, 25.11.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašreizējais modelis, kas paredz iedzīvotāju ienākuma nodokli (IIN) palielināt līdz 26% un nesamazināt ar nodokli neapliekamos minimumus, ir izdevīgāks tieši cilvēkiem ar mazākiem ienākumiem un ģimenēm ar bērniem.

Tā LNT raidījumā 900 sekundes norādīja premjers Valdis Dombrovskis, piekrītot, ka šobrīd vislielākās diskusijas izraisa tieši IIN.

«Par pirmo priekšlikumu mums bija daudz maz vienošanās, bet nepanācām vienošanos ar starptautiskajiem aizdevējiem,» atzīmēja V.Dombrovskis, uzsverot, ka šis modelis būtu izdevīgāks tieši strādājošajiem bez apgādājamajiem.

Latvijā šobrīd IIN ir 23%. Valdība šonedēļ nodokli nolēma palielināt līdz 26%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis uzskata, ka, neraugoties uz politiskajām nesaskaņām ar Tautas partiju par problēmām veselības aprūpē, pašreizējo koalīciju tomēr izdosies saglabāt.

«Pašreiz šādu pavērsienu neprognozēju, esmu noskaņots problēmu risināt pēc būtības nevis nodarboties ar politisko cīņu,» atbildot uz jautājumu par iespējamo koalīcijas izjukšanu, raidījumam 900 sekundes pauda V. Dombrovskis. Viņš arī atklāja, ka JL šobrīd nevēloties pārņemt Veselības ministrijas vadību.

Premjerministrs arī atkārtoti pauda viedokli, ka veselības aprūpes finanšu problēmas iespējams atrisināt pārdalot pašreizējo budžetu, taču šiem mērķiem tiks atvēlēta arī daļa no Pasaules bankas aizdevuma. Tiesa, viņš pagaidām nevarēja pateikt, cik liels būtu šis papildus finansējums, jo sarunas ar Pasaules Banku tikko tikai sākušās, bet ministriju darbinieki vēl neesot beiguši nepieciešamos aprēķinus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc Tautas partijas (TP) vadības maiņas, tā aizvien biežāk nāk ar dažādiem populistiskiem paziņojumiem un sadarbība ar TP ir kļuvusi mazāk konstruktīva, tā LNT raidījumā 900 sekundes sacīja premjers Valdis Dombrovskis (JL).

Savukārt, vērtējot TP pārstāvja Mareka Segliņa izteikumus, par to, ka tieši JL ar paziņojumiem apzināti cenšas izprovocēt koalīcijas partnerus un vēlas gāzt valdību, premjers šādus izteikumus noraidīja. Viņš paskaidrojot, ka tam nav pamata, jo stājoties amatā, jau paudis gatavību strādāt līdz nākamās Saeimas vēlēšanām un šobrīd nekas nav mainījies.

Arī uzklausos M.Segliņa apgalvojumus, premjers apliecināja, ka valdība ir stabila, aicinot TP neizplatīt nekādas baumas. Vienlaikus, viņš atzina, ka esošās domstarpības apgrūtina darbu, tomēr līdz šim kritiskos brīžos, kad jāpieņem valstī svarīgus lēmumus, koalīcija spējusi koncentrēties un šos lēmumus pieņemt.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Zviedrijas finanšu ministra Andersa Borga kritika bija pārāk agresīva, iesakot Latvijai samazināt budžetu,» intervijā Zviedrijas laikrakstam Dagens Industri norādīja Latvijas premjerministrs Valdis Dombrovskis.

V. Dombrovskis piebilda, ka Latvija spēs izpildīt budžeta deficītu līdz 8.5% no IKP arī bez budžeta samazinājuma 500 milj. LVL apmērā. «Esmu runājis ar Eiropas Komisijas un Starptautiskā Valūtas fonda pārstāvjiem un neviens no viņiem nebija tik agresīvi noskaņots savos izteikumos kā A. Borgs,» laikrakstam uzsvēra V. Dombrovskis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Dombrovskis: Latvijas ekonomikas izaugsme nekur nepazudīs

Oskars Prikulis, Db, 11.11.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvija atgriezīsies pie ekonomikas izaugsmes un spēs nodrošināt karavīriem un citiem strādājošajiem normālas algas, uzsvēris Latvijas premjerministrs Valdis Dombrovskis.

«Algu samazinājums skāris visas nozares,» LNT raidījumā 900 sekundes skaidroja V. Dombrovskis, uzsverot, ka mūsu valsts karavīriem noteikti jāpaliek dienestā, jo šis ir krīzes gads, un Latvija atgriezīsies pie ekonomikas izaugsmes. «Pie ekonomiskās izaugsmes mēs sāksim atgriezties nākamā gada ceturtajā ceturksnī,» solīja premjers.

Aizsardzības ministrija ir samazinājusi daudzas aktivitātes un Latvijas līdzdalību, piemēram, Baltijas bataljonā. Kad tikšot atrasts papildu finansējums, Latvija atkal varētu palielināt savu lomu. Notiekot arī sarunas par dažādu veidu militāro iepirkumu atlikšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Premjers uzsāk valsts pārvaldes funkciju revīziju

Guna Gleizde, Db, 14.01.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis šodien visiem ministriem un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšniekam uzdevis līdz februāra sākumam pārskatīt valsts pārvaldes funkcijas un to finansējumu.

Kā informē premjerministra preses sekretāre Līga Krapāne, šīm valsts institūcijām sabiedrībā ar sociālajiem partneriem jāsagatavo pārskats par pagājušajā gadā paveikto, kā arī jāsniedz priekšlikumus par tām funkcijām, procedūrām un pakalpojumiem, no kuriem iespējams atteikties vai ko iespējams vienkāršot. V.Dombrovskis vēlas saņemt arī informāciju par iespējam daļu no funkcijām nodot privātajam sektoram.

Premjera dotais uzdevums paredz, ka institūcijām jāsniedz pārskats arī par katras to veicamās funkcijas klientiem – tām sabiedrības grupām un organizācijām, kuras ietekmē funkcijas īstenošana, piemēram, nodokļu maksātājiem, bezdarbniekiem, stipendiju saņēmējiem, pašvaldībām, ministrijām u.tml.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Dombrovskis: Ievērojot tiesisko paļāvību, mēs būtu varējuši tikai bankrotēt

, 23.12.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pensionāriem atmaksāt aizturētās pensijas no sociālā apdrošināšanas budžeta uzkrājumiem nav iespējams, jo šī nauda jau tikusi iztērēta treknajos gados.

To intervijā LNT raidījumam 900 sekundes teica premjers Valdis Dombrovskis. «Līdz ar to mēs jau tagad faktiski esam parādā visiem sociālo apdrošināšanas iemaksu maksātājiem. Tāda bija trekno gadu politika,» sacīja V. Dombrovskis. Lai iegūtu 183 milj. Ls, kas nepieciešami Satversmes tiesas (ST) sprieduma pildīšanai— pensiju maksāšanai pensionāriem pilnā apmērā— būs vai nu jāpalielina budžeta deficīts, vai jāpaaugstina budžeta ieņēmumi.

Komentāri

Pievienot komentāru