Jaunākais izdevums

Fiskars iepazīstinājis ar jaunajiem 4. paaudzes cirvjiem.

Jaunie darbarīki esot praktiski nesalaužami un aprīkoti ar jaunu strukturālu 3D rokturi uzlabotai drošībai un lielākam vēziena ātrumam. Jaunie cirvji saņēmuši Red Dot 2015 dizaina balvu.

Jaunajam 3D rokturim drīzumā paredzēts saņemt patentu. Rokturis palielina lietotāju drošību, nodrošinot berzi un samazinot mitrumu starp roku un kātu vēziena laikā. Cirvjiem kāta struktūra ir pārkausēta pāri asmenim, tādējādi nostiprinot asmeni, lai novērstu asmens atdalīšanos. Asmens izgatavots no divkārša rūdījuma metāla.

Cirvjiem tiek nodrošināta 25 gadu garantija.

Fiskars 1649.gadā nelielā Somijas ciematā dibināta kā čugunlietuve. Fiskars akcijas tiek kotētas NASDAQ OMX Helsinku akciju biržā, bet kompānijas tirdzniecības apjoms 2014.gadā veidoja 768 miljonus eiro. Grupas lielākie starptautiskie zīmoli ir Fiskars, Iittala un Gerber.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijas mājas un dārza preču kompānija Fiskars iegādājusies porcelāna un stikla ražotāju WWRD, par to samaksājot 437 miljonus ASV dolāru, raksta Reuters.

Darījums ļaus Fiskars lielāku uzmanību pievērst luksusa zīmoliem un palielināt pārdošanas apjomus ASV.

WWRD ražo preces ar zīmoliem Wedgewood, Waterford un Royal Doulton, un līdz šim uzņēmums piederēja ASV privātā kapitāla kompānijai KPS Capital Partners. WWRD pārdošanas apjomi sasniedz 437 miljonus dolāru, kas ir aptuveni puse no Fiskars ikgadējiem ieņēmumiem.

Fiskars ir pazīstams šķēru un dārza instrumentu ražotājs, un šis nav pirmais pirkums pēdējo gadu laikā – pirms kāda laika tas iegādājās Ziemeļvalstu virtuves priekšmetu ražotājus – Iittala un Royal Copenhagen.

Pēc paziņojuma Fiskars akcijas cena pieauga par 5,2%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Kā top? Gofrētā kartona izstrādājumi SIA Skultes kartons

Žanete Hāka, 21.02.2020

Tālāk galerijā skatāms, kā top gofrētā kartona izstrādājumi SIA "Skultes kartons". Uzņēmums ražo C markas (4 mm biezums) gofrēto kartonu.

Foto: Ritvars Skuja, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šajā piektdienā biznesa portāls db.lv saviem lasītājiem piedāvā ielūkoties Saulkrastu novada uzņēmuma SIA "Skultes kartons" ražotnē, kur top gofrētā kartona izstrādājumi.

SIA "Skultes kartons" dibināts 2009.gada aprīlī, un patlaban savu produkciju realizē gan vietējā tirgū, gan ārvalstīs.

Kompānijas ražotās produkcijas klāstā ietilpst gofrētais kartons un dažādi iepakojumi no šī materiāla, piemēram, kastes mēbeļu ražošanas nozarei, transporta sektoram, pārtikas rūpniecībai un citām jomām, stāsta kompānijas valdes loceklis Aigars Bārda.

Starp kompānijas klientiem ir tādi Latvijā zināmi ražotāji kā "PNB Print", "Troll Smiltene", "Cosybed", kā arī vēl aptuveni 200 mazāki klienti, tāpat uzņēmums sadarbojas arī ar starpniekiem, kas kastes tālāk pārdod citās valstīs, piemēram, Somijas uzņēmumam "Fiskars", latvieša radītajai alus darītavai Rovaniemi un citiem uzņēmumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada 5. martā pirmo reizi Latvijā durvis vērs viens no lielākajiem un modernākajiem dārzkopības, mājas un mājdzīvnieku preču iegādes centriem Baltijā – Hortes, kura izveidē investēti 6,5 miljoni eiro.

Hortes ir pazīstamākais dārzkopības un mājas preču mazumtirdzniecības zīmols Igaunijā. Pie tirdzniecības centra Sāga izveidotā Hortes centra kopējā platība būs 6144 m2, no kuriem 1910 m2 veidos ārējā tirdzniecības zona, kas apmeklētājiem tiks atvērta šī gada aprīlī.

Jaunajā veikalā strādās 30 darbinieki un konsultanti. Veikala apmeklētājiem būs pieejams vairāk nekā 100 autostāvvietu.

"Hortes ir Baltijas līmeņa veiksmes stāsts, kura pamatā ir draudzīga attieksme pret dabu un zaļā dzīvesveida popularizēšana, kā arī jaunas un iedvesmojošas iepirkšanās pieredzes nodrošināšana. Mēs redzam, ka zaļais dzīvesveids arī Latvijā strauji kļūst arvien populārāks, īpaši gados jaunākas auditorijas vidū. Savas dzīvesvietas apzaļumošanai arvien biežāk pievēršas arī dzīvokļu īpašnieki, kuriem nav sava piemājas dārziņa. Mūsu mērķis, atverot pirmo Hortes centru Rīgā, ir ne tikai padarīt dzīvi Latvijā zaļāku, bet arī ieņemt līdera pozīciju dārzkopības, mājas preču un dzīves stila zīmolu vidū Baltijā," teic Hortes uzraudzības padomes vadītāja, investīciju fonda Livonia Partners partnere Kristīne Bērziņa.

Komentāri

Pievienot komentāru