Tehnoloģijas

Problēmas Google pakalpojuma Blogger lietotājiem

Sanita Igaune, 14.05.2011

Jaunākais izdevums

Piektdiena, 13.maijs, sākas ar nepatīkamu pārsteigumu visiem Google pakalpojuma Blogger lietotājiem, jo nebija iespējams papildināt savas mājas lapas ar aktuālāko informāciju, kā arī bija zuduši jaunākie dati. Vēl dažas Blogger vietnē esošās mājas lapas nemaz neizdevās atvērt.

Blogger Twitter kontā bija atrodama informācija, ka naktī no 12. uz 13.maiju ir bijuši ieplānoti kārtējie servisa darbi, tāpēc klienti tika brīdināti, ka pakalpojums darbosies tikai lasīšanas režīmā. Taču jau pēc neilga laika Blogger atzina, ka kaut kas ir nogājis greizi, un lūdza būt pacietīgiem, jo notiekot aktīvs darbs pie pakalpojuma atjaunošanas. Pēcāk tika paziņots, ka lasīšanas režīmā ir pieejamas mājas lapas kopijas, savukārt vēlāk ievietotā informācija un lasītāju komentāri šobrīd nav pieejami.

Blogger nav vienīgais bezmaksas pakalpojums, kuru aktīvi izmanto ne tikai privātpersonas, bet arī Latvijas uzņēmumi un organizācijas. «Es saprotu vēlmi taupīt naudu uz interneta mājas lapas uzturēšanas datu centros rēķina, bet šis piemērs aktualizē arī citu problēmu – cik droši un biznesam draudzīgi ir šie bezmaksas pakalpojumi,» uzsver DEAC valdes priekšsēdētājs Andris Gailītis.

«Kamēr klientam nav problēmas, viņš par to neaizdomājas, bet, kad problēmas rodas, tad gan sākas nervozēšana par to, kam un kā lai tagad piezvana, kam lai sūdzas,» turpina A. Gailītis.

Šis gadījums arī pierāda, ka nav taisnība tiem, kuri uzskata un aģitē, ka globālie pakalpojumu sniedzēji ir daudz drošāki nekā Latvijas uzņēmumi. Kļūdas un problēmas var būt gan nelielam serverim, gan arī tādam uzņēmumam kā Google, atzīmē Inbox.lv valdes loceklis Jevgēņijs Kuzņecovs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Google jaunā konfidencialitātes politika pārkāpj Eiropas Savienības (ES) likumu, pavēstījis Eiropas komisijas (EK) tieslietu komisārs, vēsta BBC. Savukārt portāls Techland Time jau apkopojis veidus, kā lietotājs var izvairīties no Google konfidencialitātes politikas. Jaunā Google konfidencialitātes politika, kas stājusies spēkā šā gada 1. martā, paredz to, ka dati, kas izmantoti Google pakalpojumu sniedzējiem var tikt izmantoti arī kompānijas citās platformās, piemēram Youtube, Gmail un Blogger. Google uzskata, ka tā jaunā politika atbilst ES likuma normām, savukārt datu regulatori Francijā pauduši bažas par Google konfidencialitātes politikas legalitāti un ir uzsākuši Eiropas mēroga izmeklēšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada sākumā Google ieviesusi jaunu privātuma politiku, kas raisījusi bažas, vai tā nav pretrunā ar personas privātuma tiesībām. Trīs datornozares speciālisti dalās savā redzējumā par Google jauno politiku, paužot pilnīgi pretējus viedokļus, vēsta BBC.

«Uzdevu sev jautājumu, vai man patīk Google pakalpojumu izmantošanas noteikumi un vai esmu gatavs tos ievērot? Abos gadījumos atbilde bija noraidoša,» stāsta Extreme Labs rīkotājdirektors Toms Hendersons (Tom Henderson). Viņš pieņēma lēmumu atteikties no Google pakalpojumiem, ieskaitot YouTube, Blogger un Gmail, kā arī uzrakstīja manifestu IT pasaulei - Kā es izšķīros ar Google (How I divorced Google). Pēc manifesta publicēšanas ir pagājuši aptuveni četri mēneši, un Extreme Labs rīkotājdirektors norāda, ka šajā laikā viņš nav izmantojis meklētāja gigantu vai kādu no citiem kompānijas pakalpojumiem. Viņš norāda, ka aizvien «ilgojas» pēc YouTube, tomēr tagad video skatās Vimeo. Braukšanas norādījumu saņemšanai viņš izmanto MapQuest, bet meklētāja vietā – platformu Duck Duck Go, kas ir speciāli radīta privātuma aizsargāšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Internets

Google dos citus vārdus Picasa, Blogger un citiem produktiem

Lelde Petrāne, 06.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Google pēc jaunās sociālā tīkla vietnes Google + laišanas klajā maina nosaukumus produktiem Picasa un Blogger uz attiecīgi Google Photos un Google Blogs, vēsta ibtimes.com

Jauni nosaukumi tikšot doti arī vairākiem citiem Google produktiem, lai tos pielāgotu jaunai platformai, bet YouTube saglabāšot savu zīmolu.

Medijs atgādina, ka 2008.gadā Google pārsauca JotSpot par Google Sites, bet 2009.gadā GrandCentral par Google Voice.

Pāreja no Picasa un Blogger uz Google Photos un Google Blogs notiks mēneša līdz pusotra mēneša laikā. Paredzēts, ka 31.jūlijā Google+ sāks darboties pilnībā. Visi privātie Google profili šajā dienā tiks dzēsti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV kompānijas «Google» sociālo mediju platforma «Google+» tiks slēgta 2.aprīlī un pakāpeniski tiks sākta kontu satura dzēšana, teikts «Google+» lietotājiem izsūtītajā paziņojumā.

«Google» izveidoja «Google+» kā potenciālu konkurentu sociālajam tīklam «Facebook», bet šī sociālo mediju platforma piesaistīja maz lietotāju.

«Google» jau pagājušā gada oktobrī paziņoja par plāniem slēgt «Google+», jo šīs platformas kļūme bija padarījusi neaizsargātus personīgos datus līdz 500 000 lietotāju kontos. Sākotnēji bija plānots platformu slēgt līdz 2019.gada gada augustam, bet pēc jaunas privātuma kļūmes konstatēšanas tika nolemts slēgšanas procesu paātrināt.

«Google+» lietotājiem izsūtītajā paziņojumā teikts, ka tiks dzēsts viss kontu saturs, tostarp fotogrāfijas un video, taču dzēšanas process var ilgt vairākus mēnešus, tādēļ kādu laiku daļa satura platformā vēl būs redzama.

Komentāri

Pievienot komentāru
Internets

Google aizvākusi tūkstošiem neatbilstoša satura vienību

Jānis Rancāns, 28.06.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas, Dienvidkorejas, Brazīlijas, Vācijas un ASV interneta lietotāji visvairāk tiek pakļauti valsts tiesībsargājošo iestāžu pieprasījumiem pēc to datiem, liecina Google Transparency Report pētījums.

Laika posmā no pērnā gada jūlija līdz decembrim Google ir saņēmusi 38 pieprasījumus no Lielbritānijas valdības, 139 no Dienvidkorejas, 263 no Brazlīlijas, 118 no Vācijas un 54 no ASV, kuros Google tiek aicināta izņemt no tās pakalpojumiem (tādiem kā Blogger vai Youtube) noteikta veida saturu un nodot tiesībsargājošu iestāžu rīcībā lietotāju datus.

Google pilnībā «klausījusi» Dienvidkorejas varasiestādēm, izpildot 100% to pieprasījumu, un aizvākusi 32,1 tūkstoti datu vienību, Lielbritānijas gadījumā kompānija izpildījusi 89% pieprasījumu (93,5 tūkstoši vienību), Brazīlijas – 76% (12,3 tūkstoši vienību), Vācijas – 97% (1,9 tūkstoši), bet ASV – 87% (1,4 tūkstoši).

Komentāri

Pievienot komentāru