Varētu domāt, ka, glabājot pārtikas produktus vēsumā, tie ilgāk saglabā svaigumu, taču patiesībā nebūt tā nav. Katram produktam ir savas īpašības, tāpēc uzglabāšanas veids jāizvēlas individuāli, raksta Business Insider.
Kurus produktus noteikti nevajag uzglabāt ledusskapī, skatieties raksta galerijā.
#1/10
Tomāti. Uzglabājot tomātus ledusskapī, tie zaudē savu aromātu, jo tiek sabojātas šo dārzeņu šūnu membrānas. Tomāti ledusskapī ātri bojājas un kļūst plankumaini.
#2/10
Svaigs baziliks. Baziliks savīst un uzsūc sevī citu ledusskapī esošo produktu smaržas. Vislabāk to glabāt glāzē ar ūdeni, tā tas vienlaikus pilda arī dekoratīva auga funkcijas.
#3/10
Medus. Nav vajadzības medu turēt ledusskapī, jo tas lieliski saglabājas arī istabas temperatūrā. Turklāt aukstumā tas kristalizējas.
#5/10
Kartupeļi. Aukstums kartupelī esošo cieti pārvērš cukurā, piešķirot kartupelim saldenu garšu, toties dārzeņa konsistence kļūs tāda kā smilšainai, graudaina. Vislabāk kartupeļus uzglabāt nelielā vēsumā un papīra iepakojumā.
#6/10
Kafija. Kafija jātur tumšā un vēsā vietā, bet ne ledusskapī, citādi tā zaudēs savu aromātu un uzsūks citus ledusskapī esošo produktu aromātus.
#7/10
Melone. Īpaši nav ieteicams ledusskapī glabāt sagrieztu meloni – tā ātri sabojāsies un sāks izdalīt kaitīgas vielas.
#8/10
Sīpoli. Glabājot sīpolus ledusskapī, tie kļūst mīksti. Vislabāk tos uzglabāt vienkārši vēsā vietā.
#9/10
Olīveļļa. Olīveļļu nevajag turēt ledusskapī, jo tad tā sabiezē, bet pudeles dibenā veidojas balti nosēdumi. Ideāli to glabāt vēsā un tumšā vietā.