Tirdzniecība un pakalpojumi

PTAC: SIA GB Latvia darbībā saskatāma nepārprotamā līdzība ar nesen sodīto SIA MP Latvija

Žanete Hāka, 06.06.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) uzmanības lokā ir nonākušas SIA GB Latvia darbības un to nepārprotamā līdzība ar nesen par negodīgu komercpraksi sodīto SIA MP Latvija, informē PTAC.

PTAC rīcībā esošā informācija liecina, ka SIA GB Latvia piedāvātie pirkuma līguma noteikumi būtiski neatšķiras no SIA MP Latvija pirkuma līguma noteikumiem. Liela līdzība ir saskatāma uzņēmumu īstenotajā komercpraksē un mārketinga metodēs, arī gandrīz identiska rakstura pārdotajās precēs un pakalpojumos. SIA GB Latvia slēgtie pirkuma līgumi ļauj izvēlēties starp vienreizēji veicamu maksājumu, nomaksu vai patēriņa kredītu, ko izsniedz kredītiestāde. Šādus pirkuma līguma slēgšanas veidi piedāvāti arī SIA MP Latvija.

PTAC ir saņemti divi iesniegumi un sniegta viena mutiskā konsultācija par SIA GB Latvia. PTAC pirmšķietami šādu komercpraksi vērtē kā negodīgu, kā arī saskata netaisnīgu līguma noteikumu pazīmes. PTAC vērš uzmanību, ka arī konstatētās pazīmes ir līdzīgas tām, kuras tikušas analizētas un vērtētas SIA MP Latvija 2. maija lēmumā. Sazinoties ar saviem klientiem, kā arī uz piedāvājumu materiāliem (piemēram, uz procedūru izvēles anketas) SIA GB Latvia izmanto SIA MP Latvija nosaukumu, turklāt uzņēmums savu komercdarbību veic SIA MP Latvija telpās Tērbatas ielā 30.

PTAC aicina patērētājus būt uzmanīgus un apdomīgus, izvēloties preces un pakalpojumus, kas tiek tirgoti ārpus pastāvīgās tirdzniecības vietas (piemēram, prezentācijās kafejnīcās, salonos vai patērētāja mājās), un vajadzības gadījumā izmantot 14 dienu atteikuma tiesības.

Komentāri

Pievienot komentāru