Jaunākais izdevums

Par Latvijas Labāko sekretāri 2012 īpašā godināšanas ceremonijā 7. jūnijā uz Tallink kuģa M/S Romantika klāja atzīta Dace Lāme, kura jau piecus gadus strādā uzņēmumā Cemex.

Lielākais biroja preču izplatītājs Baltijā Officeday Latvia ar partneru Dienas Bizness, Radio SWH un Tallink atbalstu šogad pirmo reizi rīkoja konkursu Latvijas Labākā sekretāre. Konkurss notika vairākos etapos un titulu ieguva tā dalībniece, kura konkursa mājas lapā savāca lielāko balsu skaitu, saņēma augstāko žūrijas vērtējumu par Radio SWH un Dienas Bizness uzdevumiem, kā arī augstāko procentuālo atbilstību perfektas sekretāres etalonam. Kopumā dalībai konkursā pieteicās 75 asistenti, biroja vadītāji, sekretāri un sekretāres.

Latvijas Labākā sekretāre 2012 D. Lāme pauž prieku par iegūto titulu un atzīst, ka viņas dalība konkursā bija jauka iniciatīva no kolēģu puses, kuri arī iesūtījuši pieteikumu. Stāstot par savu darbu, 2012. gada labākā Latvijas sekretāre atzīmē, ka viņai patīk palīdzēt cilvēkiem, kā arī rūpēties par to, lai viņi darba vidē jūtas mīlēti, cienīti, godāti un motivēti. Šī iemesla dēļ D. Lāme pievērsusies studijām personālvadībā. «Kad atnācu strādāt uz Cemex, man nebija precīza priekšstata par to, ko es gribētu darīt. Tagad zinu, ka ļoti gribētu strādāt personāla daļā - arī tam darbam, ko daru šobrīd, ar to ir saikne,» viņa atzīst.

Konkursa finālā kopā ar D. Lāmi iekļuva vēl trīs dalībnieces - otro vietu ieguva uzņēmuma IT Latvija sekretāre Mārīte Bērziņa, trešā vietā ierindojās Madara Ukavica no Attēls R, savukārt ceturtā labākā Latvijas sekretāre šogad bija Elīna Grīnfelde no uzņēmuma Kulk. Vairums dalībnieku atzīst, ka konkurss ļoti saliedējis kolektīvu - ik dienu konkursa dalībnieki saņēmuši lielu atbalstu no līdzcilvēkiem. Viss kolektīvs piedalījies gan balsošanā konkursa mājas lapā, gan arī jutis līdzi dalībniekiem Radio SWH un Dienas Biznesa pārbaudījumos.

Dienas Biznesa galvenā redaktore Indra Lazdiņa apbalvošanas ceremonijā, uzrunājot konkursa dalībniekus, kā arī viņu kolēģus un priekšniekus, aicināja darba kolektīvus rūpēties un gādāt par savām sekretārēm, asistentiem un biroja vadītājiem tieši tāpat kā šie cilvēki rūpējas par viņiem.

Officeday Latvia ģenerāldirektors Mārtiņš Čakste atzīmēja, ka biroja vadītāja, asistenta un sekretāres amats ir viens no svarīgākajiem uzņēmuma posteņiem, jo no šī cilvēka profesionalitātes un cilvēciskajām īpašībām ir atkarīga biroja ikdienas darba organizācija un ļoti bieži arī kopīgais biroja noskaņojums. «Priecājamies, ka ar šī konkursa starpniecību mums izdevās pievērst uzmanību tam, cik svarīgs un augstu novērtējams ir šis postenis. Tāpēc mēs lepojamies izcelt Latvijas labākās sekretāres un sekretārus, godinot viņu profesionalitāti. Cerams, ka 2013. gadā konkurss notiks Baltijas mērogā, kur spēkiem mērosies labākās Latvijas, Lietuvas un Igaunijas sekretāres.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tuvojoties gada gaidītākajiem svētkiem, lielākais interneta veikals Latvijā 220.lv, turpinot cīņu par labu cenu, pircējiem turpmāk piedāvās labākās cenas garantiju. Tā kā Ziemassvētkos ikvienam no mums aktuāls ir dāvanu jautājums – līdz ar to ieviešot labākās cenas garantiju šajā preču segmentā, interneta veikals 220.lv nodrošina to, ka šo preču cena būs labāka nekā lielākajiem 70 veikaliem Latvijā.

Labākās cenas garantiju mēs nodrošināsim ne tikai starp e-veikaliem, bet arī starp mazumtirdzniecības veikalu ķēdēm, piemēram, Maxima, K-senukai, Douglas u.c. Ja pircējs atradīs identisku preci lētāk – 220.lv kompensēs cenas starpību.

Laika gaitā Latvijas klienti bieži saskarās ar cenu pieaugumu, dažās preču grupās šis pieaugums ir ļoti labi jūtams. Jau no paša sākuma interneta veikals 220.lv akcentēja, ka iepirkties internetā ir izdevīgāk, nekā parastajos veikalos un tieši pirms Ziemassvētkiem ar labākās cenas garantijas palīdzību klientiem ir iespēja iegādāties tūsktošiem preču par labāko cenu tirgū.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Losandželosā svētdien (pirmdien pēc Latvijas laika) notika ASV Kinoakadēmijas balvu Oskars pasniegšanas ceremonija, kurā labus panākumus guva mūzikls La la Land, kas ieguva sešus Oskarus, bet par labāko filmu tika atzīta Moonlight (Mēnessgaisma).

Vispirms balvu pasniegšanas ceremonijā tika paziņots, ka balvu labākās filmas kategorijā ieguvusi La La Land, bet pēc tam kļūda tika labota un par šīs balvas laureāti tika pasludināta Moonlight.

Balvas pasniedzēji aktieri Vorens Bītijs un Feja Danaveja acīmredzot paņēma nepareizo aploksni, kā rezultātā La la Land producents Džordans Horvics uz skatuves tika pārtraukts pateicības runas vidū un viņam nācās atdot balvu Moonlight režisoram Berijam Dženkinsam.

Dženkinss sacīja, ka kaut ko tādu nebūtu varējis pat nosapņot.

La La Land režisors Deimians Šazels tika atzīts par labāko režisoru, bet galvenās lomas tēlotāja Emma Stouna - par labāko aktrisi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Papildināta ar FOTO - Nasdaq paziņo Baltic Market Awards 2016 uzvarētājus

Žanete Hāka, 27.01.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Video tiešraides ceremonijā, ko vienlaicīgi vadīja Nasdaq Baltijas biržas Tallinā, Rīgā un Viļņā, paziņoti un apbalvoti 2016. gada Baltic Market Awards uzvarētāji.

Pirmo reizi tika apbalvoti arī Baltijas Parāda vērtspapīru emitenti ar labākajām investoru attiecībām.

Jau ceturto gadu pēc kārtas Igaunijas lielākais ūdensapgādes uzņēmums Tallinna Vesi tika atzīts par uzvarētāju 2016. gadā augstākajā nominācijā Labākās investoru attiecības Baltijas valstīs.

Ņemot vērā ievērojamo Baltijas Parāda vērtspapīru tirgus attīstību, pirmo reizi vērtējamo uzņēmumu sarakstā tika iekļauti arī parāda vērtspapīru emitenti. Latvijas enerģētikas uzņēmums Latvenergo kļuva par pirmo valsts akciju sabiedrību, kas tika izvirzīta balvai nominācijā Labākās investoru attiecības Baltijas Parāda vērtspapīru tirgū un ieguva 1. vietu. Lai atzīmētu šo notikumu, Nasdaq prezidente Adena Frīdmana uzaicināja Latvenergo svinīgi iezvanīt tirdzniecības sesijas zvanu Nasdaq MarketSite studijā Ņujorkas Taimskvērā, ASV.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nasdaq (NASDAQ: NDAQ) šodien paziņoja balvas «Nasdaq Baltic Awards 2019» uzvarētājus, godinot labākos Nasdaq Baltijas biržu uzņēmumus atklātības, labas pārvaldības un investoru attiecību izcilības jomā, izceļot aktīvāko un nozīmīgāko biržas biedru sniegumu.

Pirmo reizi tika atzīmēti arī spilgtākie notikumi kapitāla tirgū Baltijā un citu tirgus dalībnieku devums Baltijas kapitāla tirgus ilgtspējīgā attīstībā.

Balvas sešās nominācijās un viena speciālbalva tika piešķirtas Baltijas biržu un Nasdaq CSD organizētajā tiešraides ceremonijā vienlaikus Tallinā, Rīgā un Viļņā. Atzīmējot īpašo notikumu, Nasdaq prezidente Adena Friedmana uzaicināja Nasdaq Baltijas biržās kotētos uzņēmumus LHV Group, MADARA Cosmetics un Lietuvos Energija vienlaikus svinīgi iezvanīt tirdzniecības sesijas zvanu Nasdaq MarketSite, Ņujorkas Taimskvērā, ASV.

«Patiess prieks sveikt divgades Nasdaq Baltic Awards pirmos laureātus. Uzvarētāji ar savu spožo sniegumu labas pārvaldības, atklātības un investoru attiecību jomās kombinācijā ar akciju cenas pieaugumu biržā, ir uzstādījuši augstu latiņu visiem regulētā un alternatīvā First North tirgus emitentiem, kas savukārt iedvesmo un vairo investoru uzticību ilgtspējīgiem ieguldījumiem un ekonomiskajai izaugsmei kopumā,» gandarījumu pauda Indars Aščuks, Nasdaq Baltijas tirgu vadītājs. «Mēs vēlamies pateikties visiem kapitāla tirgus ekosistēmas dalībniekiem, sabiedrotajiem un partneriem par lielo ieguldījumu investīciju kultūras veicināšanā Baltijā, padarot reģionu pievilcīgāku investīciju piesaistei.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Papildināta ar foto - Apbalvo labākos NASDAQ OMX Baltijas biržu uzņēmumus

Žanete Hāka, 30.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien Baltic Market Awards ceremonijā tika paziņoti NASDAQ OMX Baltijas biržās kotētie uzņēmumi kategorijās par labākajām investoru attiecībām un apbalvots Baltijas biržu Gada biedrs.

Tallinna Vesi pirmo reizi Baltijas uzņēmumu konkurencē saņēma galveno balvu nominācijā Labākās investoru attiecības Baltijas valstīs.

Lietuvas telekomunikāciju kompānija Teo LT ierindojās 2.vietā nominācijā par labākajām investoru attiecībām Baltijas valstīs, savukārt uzņēmums Baltika ieguva 3.vietu. Šajā nominācijā labāko uzņēmumu pieciniekā ierindojās arī Grindeks un Nordecon.

«Baltijas biržās kotētos uzņēmumus ar labākajām investoru attiecībām mēs vērtējam atbilstoši starptautiskajiem standartiem. Labas korporatīvās pārvaldības principu ievērošana un stiprināšana, nodrošinot caurskatāmību un atklātību, ir svarīgākie instrumenti investoru attiecībās gan emitentu vidū gan kapitāla tirgum kopumā,» saka Arminta Saladžiene, NASDAQ OMX Baltijas tirgus vadītāja. «Gūstot uzticību investoru un tirgus dalībnieku vidū, uzņēmumam ir vieglāk papildus piesaistīt kapitālu attīstībai, apliecinot savu atpazīstamību un konkurētspēju. Visbeidzot, caurskatāma un godīga biznesa vide pozitīvi rezonēs arī Baltijas valstu ekonomikas attīstības un iedzīvotāju labklājības kontekstā.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Politologs: Valsts prezidents ar pieņemto lēmumu var justies laimīgs

LETA, 06.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts prezidents Andris Bērziņš var justies laimīgs ar izdarīto izvēli, aicinot zemkopības ministri Laimdotu Straujumu (V) veidot jauno valdību, uzskata politologs Jānis Ikstens.

Viņaprāt, prezidents varot justies laimīgs, jo ir dabūjis tādu Ministru prezidenta amata kandidātu, kādu, iespējams, ir gribējis. Par to liecinot salīdzinoši gludais [premjera kandidāta nosaukšanas] process, saka Ikstens.

Straujuma nav atstājusi strauja un neapdomīga cilvēka iespaidu, tāpēc valdības vadīšana turpināšoties līdzšinējā premjera Valda Dombrovska (V) stilā. Ne darbība ministres amatā, ne arī Zemkopības ministrijas valsts sekretāres amatā nav radījusi revolucionāra cilvēka iespaidu. «Tā nebūs nekāda [Einara] Repšes uguņošana vai [Andra] Šķēles mācīšana,» sprieda politologs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sabiedrība

FM «aizrotēs» galveno par ES fondiem atbildīgo ierēdni

LETA, 30.03.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu ministrijā (FM) iecerētas jaunas reformas un divu valsts sekretāres Sanitas Bajāres vietnieku savstarpēja rotācija, aģentūrai LETA apstiprināja ministrijā.

No pašreizējiem pienākumiem tiks «aizrotēts» neoficiāli par galveno Latvijas ierēdni Eiropas Savienības (ES) fondu apguves lietās dēvētais Bajāres vietnieks Aleksandrs Antonovs. Viņa pienākumi ES fondu jautājumos turpmāk tiks uzticēti valsts sekretāres vietniekam finanšu politikas jautājumos Armandam Eberhardam. Savukārt Antonovs turpmāk pārraudzīs līdzšinējās Eberharda atbildības jomas.

FM Komunikācijas nodaļas vadītājs Aleksis Jarockis aģentūrai LETA skaidroja, ka šāds lēmums pieņemts, ņemot vērā Antonova un Eberharda līdzšinējo darba pieredzi un atbilstību amata aprakstā izvirzītajām prasībām, lai it īpaši uzlabotu stratēģisko jautājumu izstrādi un ieviešanu, kā arī politisko lēmumu īstenošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdzšinējais Finanšu ministrijas (FM ) valsts sekretāres vietnieks Eiropas Savienības (ES) fondu apguves lietās Aleksandrs Antonovs kļūs par Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) valsts sekretāru.

Savukārt ilggadējais VARAM valsts sekretārs Guntis Puķītis tiks virzīts darbam Kultūras ministrijas valsts sekretāra amatam.

Jau ilgāku laiku atstādināto KM valsts sekretāri Solvitu Zvidriņu plānots pārcelt darbā VARAM pakļautībā esošās Valsts reģionālās attīstības aģentūras vadītāja amatā, bet šīs aģentūras vadītāju Māri Krastiņu pārcels uz Elektronisko sakaru direkciju.

Visi dokumenti, kas saistīti ar šo ierēdņu rotāciju, gan vēl neesot parakstīti, un noprotams, ka pēdējās politiskās vienošanās panāktas nedēļas nogalē.

LETA jau ziņoja, ka pagājušajā piektdienā, 30.martā, Finanšu ministrija apstiprināja, ka iecerētas jaunas reformas un divu valsts sekretāres Sanitas Bajāres vietnieku savstarpēja rotācija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Par Finanšu ministrijas valsts sekretāri izvēlēta Baiba Bāne

Žanete Hāka, 13.06.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu ministrs Andris Vilks par nākamo valsts sekretāri izraudzījis un virza līdzšinējo ministrijas valsts sekretāres vietnieci budžeta jautājumos Baibu Bāni.

Plānots, ka par viņas kandidatūras apstiprināšanu šim amatam jau tuvākajā valdības sēdē lems Ministru kabinets (MK).

Baiba Bāne jau vairākus gadus ministrijā vada budžeta sektoru, un viņas plašā darba pieredze un profesionālās zināšanas būs nozīmīgs ieguldījums sekmīgam turpmākam darbam ministrijā, pārliecināts finanšu ministrs Andris Vilks.

Finanšu ministrijas (FM) amatpersonas pienākumus Bāne pilda kopš 2009. gada, strādājot par ministrijas valsts sekretāres vietnieci budžeta jautājumos. Iepriekš viņa ieņēmusi vadošus amatus Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijā un Zemkopības ministrijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Par jauno Finanšu ministrijas valsts sekretāri kļuvusi Baiba Bāne

Lelde Petrāne, 17.06.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdien, 17. jūnijā, Ministru kabinets (MK) par nākamo Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāri apstiprinājis līdzšinējo ministrijas valsts sekretāres vietnieci budžeta jautājumos Baibu Bāni. Valsts sekretāres pienākums viņa sāks pildīt ar šā gada 25. jūniju, informē ministrija.

FM amatpersonas pienākumus Bāne pilda kopš 2009. gada, strādājot par ministrijas valsts sekretāres vietnieci budžeta jautājumos. Iepriekš viņa ieņēmusi vadošus amatus Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijā un Zemkopības ministrijā.

Bāne Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātē ieguvusi profesionālo maģistra grādu ekonomikā un maģistra grādu sabiedrības vadībā. Tāpat viņa profesionālās zināšanas publisko finanšu vadības jautājumos papildinājusi ASV Djūka universitātē.

Līdzšinējā FM valsts sekretāre Sanita Bajāre ar šā gada 1. jūliju kļūs par Pasaules Bankas direktoru valdes direktora vietnieci.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Par Finanšu ministrijas valsts sekretāres vietnieci budžeta jautājumos kļuvusi Jolanta Plūme

Žanete Hāka, 04.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāres vietnieci budžeta jautājumos kļuvusi Jolanta Plūme, kura līdz šim pildīja ministrijas Pašvaldību finansiālās darbības uzraudzības un finansēšanas departamenta direktores amata pienākumu, informē FM.

Jolanta Plūme FM strādā jau 14 gadus, budžeta sektorā ieņemot vairākus vadošus amatus. Līdz ar to viņa ir uzkrājusi vērtīgu pieredzi un izveidojusi padziļinātu izpratni par budžeta veidošanu, min finanšu ministrs Andris Vilks.

J. Plūme šo amatu ieņem ministrijas iekšējās rotācijas kārtībā, jo bijusī valsts sekretāres vietniece budžeta jautājumos Baiba Bāne jau no šā gada 25. jūnija pilda valsts sekretāres amata pienākumus.

2012. gadā J.Plūme apbalvota ar Ministru kabineta atzinības rakstu par nozīmīgu ieguldījumu pašvaldību finansiālās darbības uzraudzībā.

Jolanta Plūme ieguvusi maģistra grādu Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātē, Makroekonomikas studiju programmā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Foto: Nasdaq apbalvo labākos vērtspapīru tirgū

Jānis Goldbergs, 04.02.2019

AS Madara Cosmetics valdes locekle Lotte Tisenkopfa-Iltnere un Altum valdes priekšsēdētājs

Reinis Bērziņš.

Foto: nasdaqbaltic.com

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

31. janvārī Rīgā, Tallinā un Viļņā vienlaikus tika paziņoti ASV reģistrētās biržas Nasdaq balvas Nasdaq Baltic Awards 2019 ieguvēji Baltijā.

Nominācijā Biržas gada notikums Latvijā balvu ieguva attīstības finanšu institūcija Altum, kuras obligācijas piedzīvojušas veiksmīgu emisiju. Savukārt SIA Madara Cosmetics nominācijā Labākās investoru attiecības First North tirgū atzinību saņēma par debiju vērtspapīru tirgū. Abi uzņēmi raisījuši lielu investoru interesi.

Izvērtējot Nasdaq Baltijā kotētos uzņēmumus, par kritērijiem izvēlējās tirdzniecības aktivitāti un akciju cenas pieaugumu, izcilību korporatīvajā pārvaldībā un caurskatāmībā, kā arī, ņemot vērā to, kā uzņēmumus vērtē citi tirgus dalībnieki un investori.

«Katrs novērtēšanas kritērijs ir būtisks un vienlaikus citus papildina. Ir svarīgi, ka uzņēmums, kas darbojas saskaņā ar labo praksi, izprot labas pārvaldības un caurskatāmības lomu – gan teorijā, gan praksē. Savukārt investori novērtē šāda uzņēmuma centienus investoru informēšanā,» ceremonijā skaidroja Džefrijs Mazullo, Nasdaq Baltic Awards vērtēšanas komitejas priekšsēdētājs un Attīstības tirgus ESG vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Bizness vienojas par «Mazā biznesa dienu» visā Latvijā!

Dienas Bizness, 29.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Mazo un vidējo uzņēmumu foruma (MVU Forums) iniciatīva «Atbalsti mazo biznesu!» pulcē sadarbības partnerus – Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru (LTRK), uzņēmumus Lursoft, Latvijas Pasts un banku Citadele, lai veicinātu mazo uzņēmumu attīstību Latvijā un šā gada 16.novembrī uzrunātu vairāk kā 30 000 mazo uzņēmumu dalībai «Mazā biznesa dienā».

Iniciatīvas autors, MVU Foruma valdes loceklis, Kristaps Banga atgādina, ka 2012.gada novembrī Latvijā pirmo reizi tika izsludināta «Mazā biznesa diena», kas turpmāk katru gadu notiks novembra trešajā sestdienā, lai ikviens iedzīvotājs uzzinātu vairāk par mazajiem uzņēmumiem Latvijā, ar saviem pirkumiem šajā dienā varētu tos īpaši atbalstīt un gūtu iedvesmu savam biznesam.

MVU Foruma valdes priekšsēdētāja Elīna Egle ir pārliecināta, ka, balstoties uz starptautisko pieredzi, šajā dienā pieaugs mazo uzņēmumu atpazīstamība, apgrozījums, un arī lielie uzņēmumi būs aicināti īstenot īpašus pasākumus mazajiem piegādātājiem. Iniciatīva šobrīd pulcē vairāk kā 350 mazā biznesa pārstāvjus un atbalstītājus sociālajā tīklā Facebook, šogad iniciatīvai pievienojas arī nozaru biznesa līderi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Mana pieredze: burgernīca Ghetto Burger Grīziņkalnā

Anda Asere, 29.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ghetto Family sporta projektus papildina burgernīca Ghetto Burger Grīziņkalnā, Rīgā.

Ghetto ir jauniešu iniciatīva ar mērķi popularizēt sportiskas aktivitātes, veselīgu dzīves veidu un lietderīgu brīvā laika pavadīšanu.

Ghetto zīmols šobrīd apvieno vairākus projektus. Taču neviens projekts pats par sevi nav pamatbizness – tikai visas aktivitātes kopā veido vienotu veselumu un papildina cita citu. Ghetto Family nodarbojas ar sporta pasākumu organizēšanu, Ghetto TV veido dažādas reklāmas, Ghetto Burger ir burgernīca, Ghetto Rent iznomā tribīnes, mūzikas aparatūru u. tml., bet Ghetto Cares programmas ietvaros Ghetto komanda dodas pie skolu jauniešiem, lai runātu par viņiem aktuālajām tēmām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šajās dienās Izraēlas finanšu un tehnoloģiju centrālajā pilsētā Telavivā norisinās inovāciju festivāls DLD (Digital-Life Design), tostarp – DLD konference, kas pulcē tehnoloģiju nozares dalībniekus – investorus, jaunuzņēmumus, starptautiskas kompānijas un presi.

Līdzās dažādiem runātājiem paralēli notiek aktīva tīklošana, kas ārpus galvenajām konferences pasākumu norises vietām pulcē tikpat daudz cilvēku kā dažādas konferences paneļdiskusijas.

Pēdējo trīsdesmit gadu laikā Izraēlai ir izdevies kļūt par pasaules līmeņa līderi tehnoloģiju attīstībā un šodien tā zināma kā «startup nācija», kas piesaista miljoniem dolāru riska kapitāla. Telaviva ir mājas vairāk nekā 1450 agrīnas stadijas startup, t.i., - 28 startup uz katru pilsētas kvadrātkilometru un viens jaunuzņēmums uz katriem 290 iedzīvotājiem. Šī augstā startup koncentrācija ierindo Telavivu kā aktīvāko startup ekosistēmu ārpus Silīcija ielejas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

5G Techritory spriedīs par 300 miljardu eiro vērto Eiropas digitalizācijas fondu apgūšanu

Db.lv, 24.09.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No š.g. 22. līdz 25. novembrim Rīgā notiks Eiropas vadošais ekosistēmas forums “5G Techritory”, kurā nozīmīgākie 5G lēmumu pieņēmēji un praktiķi apspriedīs jauno Eiropas digitalizācijas fondu apgūšanu un lietderīgu izmantošanu 300 miljardu eiro apmērā, lai 5G tehnoloģijas radītu reālu pienesumu biznesam un sabiedrībai.

Pasākums notiks jau ceturto gadu pēc kārtas, tiešsaistes dalību apvienojot ar runātāju un auditorijas iesaisti klātienē.

Eiropas Savienība ir izveidojusi vairākus fondus ar mērķi paātrināt digitalizāciju dalībvalstīs, piemēram, Eiropas Atveseļošanas un noturības mehānisma ietvaros digitalizācijai paredzēts 121 miljards eiro, un Eiropas Zaļā kursa ietvaros 184 miljardi eiro, kuru līdzekļus iespējams izmantot 5G pielietojuma attīstīšanai.

Lai apspriestu fondu līdzekļu izlietojumu, forumā piedalīsies augsta līmeņa Eiropas Komisijas pārstāvji, tajā skaitā Roberto Viola, Eiropas Komisijas sakaru tīklu, satura un tehnoloģiju ģenerāldirektors.

“Jautājums, kas finansēs 5G tehnoloģijas, vienmēr ir bijis strīdīgs, jo tehnoloģiju attīstīšana prasa ievērojamus ieguldījumus infrastruktūrā. Šobrīd redzam, ka Eiropa ir pievērsusi lielu uzmanību digitalizācijai un viens no tās galvenajiem mērķiem ir 5G. Tā kā finansējuma apguvei ir nepieciešama dažādu organizāciju sadarbība, šogad “5G Techritory” pievērsīs īpašu uzmanību partnerību veidošanai, radot pamatu jaunu pētniecības un attīstības projektu izveidei,” informē Neils Kalniņš, “5G Techritory” direktors.

Komentāri

Pievienot komentāru
DB Viedoklis

Redakcijas komentārs: Ušakovs ar azartspēlēm uz Briseli

Anita Kantāne - DB galvenās redaktores vietniece, 08.04.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ļauj, bet pašvaldība aizliedz – šāds absurds princips jau sākotnēji ielikts azartspēļu nozares pamatos. Proti, valsts tirgo gandrīz pusmiljonu vērtas licences, bet pašvaldībām ir tiesības pateikt, ka savā teritorijā neļaus atvērt azartspēļu zāles.

Daudzas pašvaldības izmanto šīs tiesības, pamatojot aizliegumu ar attiecīgās administratīvās teritorijas iedzīvotāju interešu aizskārumu. Šis ir viens no iemesliem, kas ierindo nozari puslegālā stāvoklī sabiedrības acīs, kaut gan nozare ir legāla. Par duālo situāciju gribas ironizēt, ja jau valsts likumdevēji – Saeima – nozarei dod zaļo gaismu, bet pašvaldības aizliedz, tad nozarei ir jāatrod drošības sala. Gluži kā patvēruma meklētājiem jāmeklē droša vieta, un drošā vieta ir pati Saeima.

Ikviena uzņēmējdarbības nozare vēlas ilgtermiņa stabilitāti no likumdevēju un pašvaldības puses, un azartspēļu nozare kārtējo reizi ir kritusi nežēlastībā. Rīgas dome ir pieņēmusi lēmumu par azartspēļu zāļu aizliegumu galvaspilsētā, atļaujot to darbību tikai četru un piecu zvaigžņu viesnīcās. Rīgā darbojas nedaudz mazāk kā puse no 311 Latvijas spēļu zālēm. Galvaspilsētas domnieki ir pateikuši, ka nozarei pilsētā nav vietas, un aizliegums tiek nostiprināts arī Rīgas teritorijas plānojumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Latvijā radītais viesuļvētras simulators atzīts par gada otro labāko jauno produktu pasaulē

Db.lv, 21.11.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā radītais viesuļvētras simulators "Beat The Storm" pasaulē lielākajā atrakciju industrijas izstādē Orlando, ASV izcīnījis 2. vietu labāko jauno produktu kategorijā.

Atrakcija vēja tunelī drošos apstākļos ļauj iepazīt vēja stiprumu līdz 160 km/h, kas līdzvērtīgs otrās kategorijas viesuļvētrai.

Globālā atrakciju industrijas asociācija (IAAPA) ir pasaulē lielākā šāda veida organizācija, kas dibināta 1918. gadā un apvieno dalībniekus no vairāk kā 100 valstīm. "IAAPA EXPO Orlando" ir gada lielākais asociācijas organizētais pasākums, kas pulcē atrakciju nozares profesionāļius no visas pasaules. Vienas nedēļas garumā notiek gan konferences, gan izstāde, kur tiek prezentēti aktuālie produkti un pakalpojumi. Šis pasākums pulcē vairāk kā 40 000 interesentu.

"Mēs gatavojāmies gadu, lai visas pasaules atrakciju parku nozarei prezentētu savu jauno produktu. Pirmo reizi klientu vērtējumam tas tika nodots 2022. gada jūnijā, kad pirmie divi vētras pieredzes tuneļi tika uzstādīti "Universe Science Park" Dānijā. Jau pāris mēnešos "Beat The Storm" kļuva par vienu no iecienītākajām parka atrakcijām. Šosezon to izmēģinājuši jau vairāk kā 100 000 interesentu," stāsta "Beat The Storm" autors Ingus Augstkalns.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viesnīca Annas Hotel saņēmusi atzinību no dizaina viesnīcu ekspertiem un uzņemta starptautiskā dizaina viesnīcu asociācijā Best Design Hotels, liecina viesnīcas sniegtā informācija medijiem.

Annas Hotel esot pirmā un līdz šim vienīgā dizaina viesnīca Baltijā, kas iekļauta Hotel Alliance Group® veidotajā pasaules labāko dizaina viesnīcu sarakstā Best Design Hotels.

Eksperti dizaina viesnīcas lielākoties apmeklē un vērtē iepriekš nebrīdinot, tādējādi nodrošinot objektīvu vērtēšanas sistēmu.

Šobrīd Best Design Hotels asociācijā uzņemtas 20 viesnīcas no 17 pasaules valstīm un 19 pasaules pilsētām. Hotel Alliance Group® apvieno viesnīcas no visas pasaules dažādās kategorijās – labākās dizaina viesnīcas, labākās luksusa viesnīcas, labākos kūrortus, labākās konferenču viesnīcas, labākās eko viesnīcas u.c.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Apbalvo labākos Baltijas biržu uzņēmumus

Žanete Hāka, 22.01.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien sumināti Nasdaq Baltic biržās kotētie uzņēmumi par labākajām investoru attiecībām 2014.gadā.

Apbalvošanas ceremonija notika jau devīto gadu pēc kārtas un norisinājās vienlaicīgi Rīgā, Viļņā un Tallinā ar video tilta starpniecību.

Igaunijas ūdensapgādes uzņēmums Tallinna Vesi atzīts par uzvarētāju galvenajā nominācijā Labākās investoru attiecības Baltijas valstīs jau otro gadu pēc kārtas.

Lietuvas valsts uzņēmums Klaipėdos nafta ieguva 1.vietu nominācijā Lielākais progress gada laikā un saņēma Nasdaq grupas valdes priekšsēdētāja Boba Greifelda uzaicinājumu svinīgi iezvanīt tirdzniecības sesijas atvēršanas zvanu Nasdaq MarketSite studijā - Ņujorkas Taimskvērā.

«Lai uzņēmums mūsdienās būtu ienesīgs, ar investoru un finansējuma piesaisti izaugsmei vien nepietiek – arvien robustākais finanšu tirgus regulējums diktē nepieciešamību parādīt godīgu, atklātu un pastāvīgu dialogu ar investoriem un saprātīgu korporatīvās pārvaldības praksi,» sacīja Arminta Saladžienė, Nasdaq Baltic vadītāja.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Viedoklis: Nav absolūti labāko vasaras riepu

Oskars Krampāns, SIA Autoriepu nams direktors, 29.04.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tūlīt sāksies vasaras riepu sezona, rindas uz riepu maiņu un kļūs aktuāls mūžīgais jautājums - kuras riepas ir labākās? Atbilde ir vienkārša - nav absolūti labāko vasaras riepu. Ja kāds Jums mēģina iestāstīt pretējo, ka konkrēti šīs vasaras riepas ir pašas labākās, droši variet neņemt šo viedokli vērā, jo tāds viedoklis nav objektīvs. Par to liecina kaut vai tāds fakts, ka šogad vasaras riepu testos nav izteikti viena līdera.

Uz goda pjedestāla ir pabijuši gan Continental ContiPremiumContact 6, gan Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3, gan Goodyear Efficientgrip Performance, gan Pirelli Cinturato P1 Verde, gan Michelin Pilot Sport 4, gan Dunlop Sport Maxx RT2, gan Bridgestone T001, gan Hankook Ventus Prime 3, gan Cooper Zeon 4XS Sport, gan Firestone Destination HP un vēl daudzi citi. Var teikt, ka gandrīz katrā riepu testā ir savs uzvarētājs. Viena uzvarētāja nav, bet droši varu apgalvot, ka visas iepriekš pieminētās vasaras riepas ir ļoti labas un izvēloties tās, vilšanās netiks piedzīvota.

Otrā un trešā «sastāva» riepu ražotāji

Komentāri

Pievienot komentāru
Sabiedrība

Par Iekšlietu ministrijas parlamentāro sekretāri iecelta Evika Siliņa

Lelde Petrāne, 17.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iekšlietu ministrijas parlamentārās sekretāres amatā ir stājusies līdzšinējā iekšlietu ministra Riharda Kozlovska padomniece juridiskajos jautājumos Evika Siliņa.

«Augstu vērtēju Evikas Siliņas līdzšinējo ieguldījumu juridiskās padomnieces darbā un uzskatu, ka viņas profesionālā pieredze un redzējums par iekšlietu sistēmas attīstību būs labs pienesums, strādājot parlamentārās sekretāres amatā un sekmīgi veidojot Iekšlietu ministrijas sadarbību ar parlamentu,» medijiem izplatītajā paziņojumā norāda R. Kozlovskis.

E. Siliņa ir ieguvusi sociālo zinātņu maģistra grādu tiesību zinātnē, starptautiskajās un Eiropas tiesībās Rīgas Juridiskajā augstskolā un pirms iekšlietu ministra padomnieces amata strādājusi kā individuāli praktizējoša zvērināta advokāte.

Savukārt līdzšinējais parlamentārais sekretārs Edmunds Demiters ir apstiprināts par Reformu partijas Saeimas frakcijas vadītāja vietnieku un nolēmis abus amatus neapvienot.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu ministrs Jānis Reirs (JV) aprīlī nav lūdzis ASV Finanšu ministriju atcelt ierobežojumus "ABLV Bank", bet gan aicinājis ASV pusi sniegt vērtējumu par Latvijas paveiktajām finanšu sektora reformām, pavēstīja finanšu ministra padomniece sabiedrisko attiecību un komunikācijas jautājumos Mudrīte Grundule.

No šā gada 19.aprīļa līdz 25.aprīlim finanšu ministrs kopā ar delegāciju bija vizītē ASV, kur piedalījās Starptautiskā Valūtas fonda un Pasaules bankas Pavasara sanāksmē, kā arī tikās ar ASV Valsts kases sekretāres vietnieku Voliju Adejemo.

Tikšanās laikā tika pārrunāta ģeopolitiskā situācija, Latvijas un ASV puses nostāja par ieviestajām un plānotajām sankcijām pret Krieviju un Baltkrieviju, kā arī to ekonomiskā ietekme, tajā skaitā uz Latvijas tautsaimniecību, un plānotā rīcība enerģētikas atkarības no Krievijas pārtraukšanai. Viena no tēmām bija paveiktais Latvijas finanšu sektora sakārtošanā, lai veicinātu finanšu sektora ilgtspējīgu izaugsmi, kas var atbalstīt un finansēt Latvijas tautsaimniecību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Budžets

Par FM parlamentāro sekretāri ieceļ Lolitu Čigāni

Zanda Zablovska, 16.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu ministrs Andris Vilks pieņēmis lēmumu par ministrijas parlamentāro sekretāri iecelt Vienotības Saeimas frakcijas vadītāja vietnieci Lolitu Čigāni.

Jau tuvākajā laikā viņa uzsāks darbu Finanšu ministrijā (FM), apvienojot to ar Saeimas deputātes pienākumiem, informēja FM.

L. Čigāne absolvējusi Londonas ekonomikas skolu, iegūstot Zinātnes maģistru politiskajā ekonomikā. Pildot parlamentārās sekretāres pienākumus, viņa nodrošinās informācijas un viedokļu apmaiņu starp FM un parlamentu.

Pēc A. Vilka teiktā, L. Čigāne amatā iecelta, lai stiprinātu FM un Saeimas sadarbību sekmīgai budžeta pieņemšanai. «Viņas pieredze Saeimā, aktīvi piedaloties frakcijas un pašvaldību komisijas darbā, man rada pārliecību, ka L. Čigāne godam tiks galā ar parlamentārās sekretāres pienākumiem,» norāda ministrs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Vilks Rīgas brīvostas valdē atlūgumu iesniegušā Škapara vietā virza Baibu Bāni

Gunta Kursiša, 18.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu ministrs Andris Vilks darbam Rīgas brīvostas valdē kā savu pārstāvi virzīs Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāres vietnieci budžeta jautājumos Baibu Bāni.

Jau rakstīts, ka līdzšinējais FM pārstāvis Rīgas brīvostas valdē Ēriks Škapars pagājušās nedēļas beigās iesniedza atlūgumu. Valdība Ē. Škaparu Rīgas brīvostas valdē apstiprināja 2009. gada jūlijā.

Virzot Rīgas brīvostas valdē B. Bāni, A. Vilks norāda, ka «šajos gados, strādājot valsts pārvaldē, viņa sevi ir pierādījusi kā augsti kompetentu un atbildīgu amatpersonu, tāpēc viņas plašā darba pieredze un profesionālās zināšanas finanšu jomā būs nozīmīgs ieguldījums veiksmīgākai Rīgas ostas attīstībai».

Komentāri

Pievienot komentāru