Pusfabrikātu segmentā mērens pieaugums 

Mainoties cilvēku dzīvesveidam, daudzi novērtē iespēju paēst ātri un ērti, tāpēc nereti roka sniedzas pēc tradicionālo pelmeņu pakas vai kāda modernāka jaunpienācēja tirgū

Anda Asere, 02.6.2016
1/7

Heino Lapiņš

Foto: Vitālijs Stīpnieks, Dienas Bizness

«Cilvēki pievērš uzmanību ne tikai produkta cenai, bet arī tās komponentēm – preces kvalitātei, garšai, pagatavošanas ērtumam, izmēram,» stāsta Heino Lapiņš, Rīgas miesnieka (AS HKScan Latvia) pārdošanas un mārketinga vadītājs. Līdzīgi spriež Karīna Mihailova, SIA Ariols komercdarbības speciāliste: svarīgs aspekts ir produkta kvalitāte un dabīgas sastāvdaļas.

Pasaulē pieprasījums pēc saldētās gaļas produktiem katru gadu aug, turpretī Latvijā tas ir mērens salīdzinājumā ar atdzesēto produktu kategoriju, novērojis H. Lapiņš. Pieprasītākā preču grupa saldēto gaļas produktu kategorijā joprojām ir pelmeņi, lai gan pēdējos divos gados pircēju vidū aug interese pēc jaunām precēm, kuras būtu ātri un ērti pagatavojamas – lazanju, kaneloni pastu, Āzijas virtuves maltītēm.

AS Putnu fabrika Ķekava marinēto produktu segments aug jau vairākus gadus, 2015. gadā pieaugums bija 7%. Uzņēmuma mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Maija Avota to lielākoties skaidro ar augstu slodzi, kas cilvēkiem atstāj mazāk laika ēst gatavošanai – citas aktivitātes aizņem arvien lielāku dienas daļu, un ātri un garšīgi paēst kļūst par ikdienas prasību.

Visu rakstu Pusfabrikātu segmentā mērens pieaugums lasiet 2. jūnija laikrakstā Dienas Bizness.

Tevi varētu interesēt

Šajā piektdienā portāls db.lv saviem lasītājiem piedāvā ielūkoties Rīgas miesnieka ražotnē...

Gaļas pārstrādes uzņēmums HKScan Latvia radījis jaunu zīmola Rīgas Miesnieks vizuālo identitāti,...

Gaļas pārstrādes uzņēmums Rīgas miesnieks īstenojis solīto nosaukuma maiņu, un 30. maijā...

Pagājušajā gadā AS Rīgas Miesnieks neto apgrozījums salīdzinājumā ar 2012. gadu palielinājās...

Noslēdzoties pirms trim gadiem sāktajai reorganizācijai, a/s Rīgas miesnieks ar Somijas māteskompānijas...

Nepalaid garām

Dzelzceļa līnijas "Rail Baltica" projekta īstenotāji atklājuši pirmās nākotnes infrastruktūras...

Nākamajā gadā uzņēmējiem gaidāms ne viens vien izaicinājums, taču tajā pašā laikā...

Par čeku loterijas devumu ēnu ekonomikas apkarošanā un nodokļu ieņēmumu palielināšanā varēs...

Ekonomikas izaugsmes bremzēšanās ir vērojama, taču vismaz tuvāko gadu laikā tik dziļa...

Latvijas tehnoloģiju uzņēmumi saredz iespēju darbiniekiem strādāt attālināti, taču ļaut strādāt...

Novembra sākumā Rīgā, Ģertrūdes ielā atklāts salons BG Suits, kas piedāvā gan...

Norisinājusies ikgadējā Dienas Biznesa rīkotā TOP 500 apbalvošanas ceremonija, kurā tiek atvērts...

No šīs sadaļas

AS Brīvais vilnis šā gada 1.ceturksnī ir strādājusi ar zaudējumiem 95,78 tūkstošu...

AS Latvijas balzams sācis ražot jaunu, pussausu, rozā dzirkstošo vīnu Rīgas Prestige...

Pēc sentēvu receptūras Muceniekos tiek kūpinātas zivis, SIA Jūras karaliste plāno ievērojami...

Latvijas balzams košerē ne vien degvīnu, bet arī dzirkstošo vīna dzērienu Cosmopolitan...

AS Latvijas balzams akcionāru sapulcē nolemts pērnā gada peļņu atstāt nesadalītu, liecina...

SIA Maiznīca Flora izsludinājusi konkursu iepakošanas iekārtas iegādei, liecina uzņēmuma...

Uzņēmumi jau sākuši pielāgoties jaunajām normām, kas būs obligātas no 2018. gada...

Šogad Jāņu sieru ražos pieci industriālie uzņēmumi, savukārt piensaimnieku kooperatīvs...

Patlaban Rāmkalnu sukāžu ražotnē strādā 60 darbinieku, kas ir divas reizes vairāk...

Konditorejas un uzkodu ražotājs Orkla Confectionery & Snacks Latvija, ieguldot 60 000...