Pusfabrikātu segmentā mērens pieaugums 

Mainoties cilvēku dzīvesveidam, daudzi novērtē iespēju paēst ātri un ērti, tāpēc nereti roka sniedzas pēc tradicionālo pelmeņu pakas vai kāda modernāka jaunpienācēja tirgū

Anda Asere, 2016. gada 02. jūnijs plkst. 16:33

«Cilvēki pievērš uzmanību ne tikai produkta cenai, bet arī tās komponentēm – preces kvalitātei, garšai, pagatavošanas ērtumam, izmēram,» stāsta Heino Lapiņš, Rīgas miesnieka (AS HKScan Latvia) pārdošanas un mārketinga vadītājs. Līdzīgi spriež Karīna Mihailova, SIA Ariols komercdarbības speciāliste: svarīgs aspekts ir produkta kvalitāte un dabīgas sastāvdaļas.

Pasaulē pieprasījums pēc saldētās gaļas produktiem katru gadu aug, turpretī Latvijā tas ir mērens salīdzinājumā ar atdzesēto produktu kategoriju, novērojis H. Lapiņš. Pieprasītākā preču grupa saldēto gaļas produktu kategorijā joprojām ir pelmeņi, lai gan pēdējos divos gados pircēju vidū aug interese pēc jaunām precēm, kuras būtu ātri un ērti pagatavojamas – lazanju, kaneloni pastu, Āzijas virtuves maltītēm.

AS Putnu fabrika Ķekava marinēto produktu segments aug jau vairākus gadus, 2015. gadā pieaugums bija 7%. Uzņēmuma mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Maija Avota to lielākoties skaidro ar augstu slodzi, kas cilvēkiem atstāj mazāk laika ēst gatavošanai – citas aktivitātes aizņem arvien lielāku dienas daļu, un ātri un garšīgi paēst kļūst par ikdienas prasību.

Visu rakstu Pusfabrikātu segmentā mērens pieaugums lasiet 2. jūnija laikrakstā Dienas Bizness.

Dalies ar šo rakstu!
Raksta komentāri
Spied šeit, lai lasītu vai pievienotu savu komentāru
Tevi varētu interesēt
2016. gada 27. maijs plkst. 8:03

Šajā piektdienā portāls db.lv saviem lasītājiem piedāvā ielūkoties Rīgas miesnieka ražotnē...

2016. gada 12. aprīlis plkst. 13:40

Gaļas pārstrādes uzņēmums HKScan Latvia radījis jaunu zīmola Rīgas Miesnieks vizuālo identitāti,...

2014. gada 02. jūnijs plkst. 11:00

Gaļas pārstrādes uzņēmums Rīgas miesnieks īstenojis solīto nosaukuma maiņu, un 30. maijā...

2014. gada 08. maijs plkst. 10:54

Pagājušajā gadā AS Rīgas Miesnieks neto apgrozījums salīdzinājumā ar 2012. gadu palielinājās...

2014. gada 19. marts plkst. 8:42

Noslēdzoties pirms trim gadiem sāktajai reorganizācijai, a/s Rīgas miesnieks ar Somijas māteskompānijas...

Nepalaid garām

Pēdējā laikā būtiski pieaudzis elektrisko skrejriteņu vandālisma gadījumu skaits, stāsta koplietošanas...

Vai bērnam ir jābūt algas grāmatiņā, lai saņemtu IIN atvieglojumus jeb -...

«Pastāvēs, kas pārmainīsies - šis ir par mums un tieši tamdēļ mēs...

Egļu un priežu skujas var kļūt par vienu no Latvijas bioekonomikas stūrakmeņiem,...

Ēdināšanas biznesa veiksme tikai desmit procentu apmērā atkarīga no garšīgas kotletes, uzskata...

Jau tuvāko gadu laikā Andrejsala var kļūt par dinamiskāko attīstības vietu, jo...

No šīs sadaļas
2016. gada 01. jūnijs plkst. 10:17

AS Brīvais vilnis šā gada 1.ceturksnī ir strādājusi ar zaudējumiem 95,78 tūkstošu...

2016. gada 01. jūnijs plkst. 9:55

AS Latvijas balzams sācis ražot jaunu, pussausu, rozā dzirkstošo vīnu Rīgas Prestige...

2016. gada 31. maijs plkst. 8:37

Pēc sentēvu receptūras Muceniekos tiek kūpinātas zivis, SIA Jūras karaliste plāno ievērojami...

2016. gada 30. maijs plkst. 12:58

Latvijas balzams košerē ne vien degvīnu, bet arī dzirkstošo vīna dzērienu Cosmopolitan...

2016. gada 24. maijs plkst. 16:34

AS Latvijas balzams akcionāru sapulcē nolemts pērnā gada peļņu atstāt nesadalītu, liecina...

2016. gada 24. maijs plkst. 11:42

SIA Maiznīca Flora izsludinājusi konkursu iepakošanas iekārtas iegādei, liecina uzņēmuma...

2016. gada 24. maijs plkst. 9:44

Uzņēmumi jau sākuši pielāgoties jaunajām normām, kas būs obligātas no 2018. gada...

2016. gada 23. maijs plkst. 12:42

Šogad Jāņu sieru ražos pieci industriālie uzņēmumi, savukārt piensaimnieku kooperatīvs...

2016. gada 23. maijs plkst. 11:55

Patlaban Rāmkalnu sukāžu ražotnē strādā 60 darbinieku, kas ir divas reizes vairāk...

2016. gada 19. maijs plkst. 9:11

Konditorejas un uzkodu ražotājs Orkla Confectionery & Snacks Latvija, ieguldot 60 000...