Jaunākais izdevums

Supermodele Miranda Kerra palīdzējusi prezentēt Austrālijas aviokompānijas Qantas Airways darbinieku jaunos formas tērpus, kas, pateicoties pašmāju dizainerim Martinam Grāntam, piedzīvojuši pirmās pārmaiņas 10 gadu laikā, ziņo Relaxnews.

Sākot ar nākamo gadu, aviokompānijas 12 600 uz zemes strādājošie un lidojumu apkalpes darbinieki iegūs jaunās formas, kas veidotas, apvienojot melnu, oranžu un rozā krāsu.

Qantas garderobē būs 35 dažādi apģērbi, kuros izmantoti 15 veidu audumi, kā arī Austrālijas Merino vilna.

Melnburnā dzimušais Austrālijas dizaineris Martins Grānts tagad par savām mājām sauc Parīzi un ģērbis arī tādas slavenības kā

Keita Blanšeta un Keita Hadsone.

Arī American Airlines paziņojusi, ka divu gadu laikā darbinieku formas iegūs modernāku izskatu. Tā būs pirmā formu pārveide 20 gadu laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Moody's samazina Qantas Airways kredītreitingu līdz investīcijām nepiemērotam līmenim

LETA--AFP, 09.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskā reitingu aģentūra Moody's ceturtdien samazināja Austrālijas lidsabiedrības Qantas Airways kredītreitingu līdz investīcijām nepiemērotam līmenim, šādu rīcību skaidrojot ar kompānijas lēmumu likvidēt darba vietas un tās brīdinājumu par plānotajiem zaudējumiem.

Aģentūra aviokompānijas kredītreitingu samazināja no Baa3 uz Ba2.

Tādējādi Qantas Airways kredītreitings pazemināts līdz investīcijām nepiemērotam līmenim, palielinot uzņēmuma finansējuma izmaksas un ierobežojot piekļuvi investoriem, kuri neiegulda savu naudu zemu novērtētās kompānijās.

Qantas Airways decembrī paziņoja par plāniem likvidēt 1000 darba vietu un prognozēja, ka biznesa gada pirmajos sešos mēnešos tiks ciesti ievērojami zaudējumi.

Aviokompānijas vadītājs Alans Džoiss iepriekš norādīja, ka tirgus stāvoklis ir ievērojami pasliktinājies un uzņēmums saskaras ar ārkārtējiem apstākļiem, tostarp rekordlielām degvielas izmaksām, Austrālijas dolāra vērtības pieaugumu un sīvu konkurenci, ko izrāda subsidētie konkurenti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Austrālijas nacionālā aviokompānija "Qantas Airways" otrdien paziņoja, ka apturēs lidojumus ar vairumu savu lidmašīnu "Airbus A380" un aviosabiedrības vadītājs atteiksies no algas, šādi uzņēmumam reaģējot uz koronavīrusa epidēmijas izraisīto pieprasījuma kritumu.

"Qantas Airways" un tās zemo cenu struktūrvienība "Jetstar" nākamajos sešos mēnešos samazinās starptautisko lidojumu skaitu par gandrīz 25%, un tas visbūtiskāk ietekmēs maršrutus uz Āziju un ASV.

Aviokompānija norāda, ka apturēs lidojumus ar astoņām no tās desmit šobrīd izmantotajām pasaulē lielākajām pasažieru lidmašīnām "Airbus A380", tās aizstājot ar mazākiem gaisakuģiem.

Tikmēr "Qantas Airways" izpilddirektors Alans Džoiss, kurš ir Austrālijas vislabāk apmaksātais uzņēmuma vadītājs, atteiksies no savas algas atlikušajā finanšu gadā. Pagājušajā finanšu gadā, kas noslēdzās 2019.gada jūnijā, Džoiss saņēma 24 miljonus Austrālijas dolāru (13,8 miljonus eiro).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Austrālijas aviokompānija «Qantas Airways» ceturtdien apstiprināja, ka atteiksies no astoņām jau pasūtītām «Airbus A380» lidmašīnām, tādējādi raidot jaunu triecienu Eiropas aviobūves uzņēmumam «Airbus».

«Qantas Airways» norāda, ka tā vietā koncentrēsies uz jau esošu 12 «Airbus» lidmašīnu atjaunošanu.

«Pēc pārrunām ar «Airbus» aviokompānija nolēmusi atteikties no astoņām «Airbus A380» lidmašīnām, kas tika pasūtītas 2006.gadā,» vēsta lidsabiedrība.

Šis lēmums, kas jau tika gaidīts, rada kārtējo triecienu «Airbus A380» programmai. «Airbus» nesen apstiprināja, ka veic pārrunas ar Apvienoto Arābu Emirātu aviokompāniju «Emirates Airlines», lai samainītu 36 «Airbus A380» lidmašīnu pasūtījumu pret mazākām «Airbus A350» lidmašīnām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Pēc plaisu konstatēšanas Boeing apturējis lidojumus ar 50 737NG lidmašīnām

LETA--AFP, 31.10.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV aviobūves uzņēmums «Boeing» ceturtdien paziņoja, ka pasaulē apturēti lidojumi ar līdz pat 50 «737NG» lidmašīnām, jo tajās konstatētas plaisas.

Dienvidkorejas varasiestādes pavēstījušas, ka oktobra sākumā lidojumi apturēti ar deviņām lidmašīnām, tostarp ar pieciem lidaparātiem, ko izmanto aviokompānija «Korean Air».

Savukārt vēlāk Austrālijas lidsabiedrība «Qantas Airways» paziņoja, ka lidojumus pārtrauc ar vienu lidmašīnu, bet vēl 32 lidaparātiem steidzami tiks veiktas pārbaudes.

«Boeing» iepriekš ziņoja par problēmām ar «737NG» lidmašīnu detaļu, kas palīdz spārnu nostiprināt pie fizelāžas.

Tas lika ASV Federālajai aviācijas pārvaldei (FAA) šī mēneša sākumā izdot tūlītēju rīkojumu veikt pārbaudes lidmašīnām ar lielu noslogojumu.

Pēc «Qantas Airways» publiskota paziņojuma «Boeing» norādīja, ka plaisas konstatētas un lidojumi apturēti ar mazāk nekā 5% no 1000 pārbaudīto lidmašīnu. Uzņēmuma preses pārstāvis neminēja konkrētu skaitli, taču 5% atbilst 50 lidaparātiem no 1000 pārbaudīto lidmašīnu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" nākamajos trīs mēnešos turpinās samazināt tās sēdvietu kapacitāti, ņemot vērā pašreizējo koronavīrusa krīzi pasaulē un nepārtrauktās izmaiņas uzņēmuma maršruta tīklā.

Saistībā ar papildu atceltajiem lidojumiem, strādājošo skaits, galvenokārt lidmašīnu apkalpojošais personāls, uz laiku tiks samazināts par līdz pat 250 cilvēkiem. Lidsabiedrība centīsies rast brīvprātīgus risinājumus, pārbaudes laika saīsināšanu, piedāvās bezalgas atvaļinājumus vai arī īstenos darba uzteikšanu.

"airBaltic" darbinieki par šiem plāniem šodien tika informēti darbinieku ārkārtas sanāksmē.

"airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss (Martin Gauss) norāda: "Šis ir smags, taču nepieciešams lēmums. Pirmajos divos mēnešos airBaltic bija ļoti pozitīvs gada sākums, taču tagad mūs apdraud ārkārtēji apstākļi. Šobrīd esam spiesti šādi rīkoties, lai spētu pieņemt cilvēkus atpakaļ darbā un atgriezties uz mūsu izaugsmes ceļa, kad situācija uzlabosies. Mēs šo grūto periodu pārcietīsim kopā un saglabāsim ciešu dialogu ar mūsu darbiniekiem."

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas lidsabiedrības "airBaltic" prezidents un izpilddirektors Martins Gauss šajā krīzes laikā pilnībā atteiksies no sava atalgojuma, lai atbalstītu uzņēmuma centienus pārvarēt šo ārkārtējo situāciju, informē uzņēmumā.

"Sākot no aprīļa un līdz brīdim, kad mēs atkal varēsim atsākt regulāros lidojumus, es atsakos no sava atalgojuma. Arī padomes un valdes locekļi un priekšsēdētāji, kā arī vadītāji jau brīvprātīgi piekrituši samazināt savu atalgojumu par 20%," norāda M.Gauss.

Līdzīgi jau marta sākumā rīkojās arī Austrālijas nacionālās aviokompānijas "Qantas Airways" vadītājs, paziņojot, ka atteiksies no algas, šādi uzņēmumam reaģējot uz koronavīrusa epidēmijas izraisīto pieprasījuma kritumu.

Pašreizējā koronavīrusa krīze pasaulē un tās radītā ietekme uz aviācijas nozari likusi aviosabiedrībām pārtraukt lidojumus. Šīs krīzes radītā trieciena dēļ debesīs atrodas aizvien mazāk lidmašīnu. airBaltic šobrīd strādā pie tā, lai spētu atsākt regulāros lidojumus, tiklīdz tas būs iespējams un atkal parādīsies pieprasījums pēc ceļošanas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Qantas Airways līdz 2025.gada beigām plāno sākt pasaulē garāko tiešo lidojumu

LETA--AFP, 02.05.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Austrālijas nacionālā aviokompānija "Qantas Airways" pirmdien paziņoja, ka līdz 2025.gada beigām plāno sākt pasaulē garākos komerciālos tiešos lidojumus no Sidnejas uz Londonu, pasažieriem tajos pavadot 19 stundas.

Aviosabiedrība norāda, ka pēc piecu gadu plānošanas tā pasūtījusi 12 lidmašīnas "Airbus A350-1000", lai nodrošinātu tiešos lidojumus uz Londonu, kā arī Ņujorku.

Tiešos reisus no Sidnejas paredzēts sākt līdz 2025.gada beigām, un plānots, ka vēlāk šādi lidojumi tiks veikti arī no Melburnas.

"Jauna veida lidmašīnas nodrošina jaunas iespējas," sacīja "Qantas Airways" vadītājs Alans Džoiss.

Aviokompānijas šobrīd piedāvātais garākais lidojums ir no Pērtas uz Londonu, kurā pasažieriem jāpavada 17 stundas.

Savukārt šobrīd garāko tiešo lidojumu pasaulē nodrošina Singapūras nacionālā aviokompānija "Singapore Airlines" no Singapūras uz Ņujorku, un tā ilgums ir aptuveni 19 stundas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairākas no pasaulē vadošajām aviokompānijām apvienojušas spēkus ar vīriešiem, kuri piedalās Movember akcijā, lai sniegtu savu atbalstu cīņā pret prostatas un sēklinieku vēzi, vēsta metro.co.uk.

Simtiem tūkstošu cilvēku visā pasaulē audzē sejas apmatojumu, lai parādītu savu atbalstu, un tagad arī desmitiem lidmašīnu ir jauns izskats.

British Airways, Qantas, Virgin un WestJet priekšnieki nolēmuši piešķirt lidmašīnām neparastu stilu - dažām ir bārdas, citām ūsas.

British Airways veselības pakalpojumu vadītāja Liza Vilkinsone sacījusi: «Mums ir prieks atbalstīt Movember. Tas ir labdarības pasākums, kas ir tuvs mūsu sirdīm šeit British Airways, jo īpaši tāpēc, ka mūsu bijušais vadītājs lords Māršals cieta no šīs slimības.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

EK atjauno naudassoda piemērošanu aviokravu pārvadātāju kartelim

LETA, 17.03.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Komisija (EK) piektdien atjaunoja gandrīz 800 miljonu eiro naudassodu11 aviokravu pārvadātājiem par karteļa izveidošanu.

Eiropas Savienības (ES) Vispārējā tiesa 2015.gada nogalē noraidīja EK noteikto naudassodu, taču EK norāda, ka tās lēmums nodrošinās, ka konkurences noteikumus pārkāpjoša rīcība svarīgās nozarēs netiks palikta nesodīta.

Darbošanās kartelī tā vietā, lai konkurētu par labāku pakalpojumu piedāvāšanu klientiem, neatbilst EK nostājai," uzsver Eiropas Savienības (ES) konkurences komisāre Margrēte Vestagere. Šodienas lēmums nodrošinās, ka uzņēmumi, kas iesaistījās aviokravu pārvadājumu kartelī, tiks sodīti par savu rīcību.

EK 2010.gadā piemēroja 790 miljonu eiro naudassodu 11 aviokravu pārvadātājiem par dalību kartelī no 1999.gada līdz 2006.gadam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien programmatūras kļūda vairākās pasaules valstu lidostās kavējusi pasažieru reģistrācijas procesu, raksta BBC.

Pasažieri ziņojuši par problēmām Getvikas, Parīzes Šarla de Golla un Melburnas lidostās. Getvikas lidostas pārstāvji vainojuši pasažieru vadības sistēmu Amadeus Altea, taču informējuši, ka problēma ir atrisināta un reisi vairāk nekavējas. Amadeus pārstāvji paziņojuši, ka ir identificējuši programmatūras problēmu, taču pakalpojums atkal darbojas.

Daudzas aviokompānijas, piemēram, British Airways, Qantas, Southwest un Lufthansa pasaulē pasažieru rezervācijām un reģistrācijai izmanto tieši Amadeus programmatūru. Hītrovas lidostas pārstāvji ziņojumā norāda, ka vairākām aviokompānijām pasaulē radušās problēmas, un lidosta strādā, lai risinātu šo problēmu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Garākie lidojumi pasaulē TOP 10

Zane Atlāce - Bistere, 31.01.2018

Lidsabiedrība Emirates veic lidojumu no Dubaijas (AAE) uz Losandželosu Kalifornijā. Attālums: aptuveni 13,4 tūkst.km.

Foto: REUTERS/SCANPIX/LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Garo avioreisu atgriešanās saistāma ar lētāku degvielu, kā arī jaunās paaudzes lidmašīnām.

Pēc ekonomiskās krīzes, kas mazliet piebremzēja garo lidojumu veikšanu, 12 – 14 tūkst.kilometru garie lidojumi atkal ir atgriezušies dienaskārtībā un ir atkal krietni pieprasīti.

Garo avioreisu atgriešanās saistāma ar lētāku degvielu, kā arī jaunām, ekonomiska degvielas patēriņa lidmašīnām, piemēram, Boeing 787 Dreamliner un Airbus A350, vēsta Business Insider.

Tā pagājušajā gadā aviosabiedrība Qatar Airways uzsākusi visilgāko lidojumu pasaulē starp savas mājas bāzi Dohā, Katarā un Oklendu, Jaunzēlandē.

United ir atsākusi lidojumus no Sanfrancisko uz Singapūru, bet Qantas veic lidojumus starp Pērtu Austrālijas rietumos un Londonu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar luksusa servisu un izcilu kvalitāti izslavētā aviokompānija Singapore Airlines prezentējusi jaunāko tās īpašumā nonākušo Boeing 787-10 Dreamliner lidmašīnu.

Gaisa kuģis trešdien ieradās Singapūrā no ASV pilsētas Čārlstonas. Šī ir pirmā no kopumā 49 Singapore Airlines pasūtītajām Boeing 787-10 lidmašīnām.

Lidmašīna ir 68 metrus gara – par aptuveni 5,5 metriem garāka nekā iepriekšējais Dreamliner modelis (787-9) un tajā ir 330 pasažieru vietas (par 40 vietām vairāk nekā iepriekšējā modelī).

Lidaparāts izceļas ar īpaša dizaina biznesa klases kabīnēm un degvielu taupošu dzinēju. Biznesa klases sēdekļi ir ar paaugstinātu komforta līmeni un piemēroti gulēšanai.

Iecerēts, ka jaunie biznesa klases sēdekļi palīdzēs aviosabiedrībai saglabāt konkurētspēju iepretim tādiem konkurentiem kā Japan Airlines un Austrālijas Qantas Airways.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Tirgos dominē asins krāsa

Jānis Šķupelis, 27.02.2020

Vairāku valstu akciju tirgus indeksu izmaiņa šo ceturtdien (ekrānšāviņš nedaudz pēc pusdienlaika).

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Akciju tirgos arī šo ceturtdien turpināja dominēt sarkanā krāsa. Tādējādi liels brīnums nebūtu tas, ka Eiropas (un ne tikai) akciju tirgiem šī nedēļa galu galā izrādīsies sliktākā vismaz kopš 2011. gada.

Vadošais stāsts ir tas pats vecais, kuru gan nepārtraukti papildina jaunas ziņas un nu arī – bailes. Katrā ziņā šobrīd ir faktiski neiespējami paredzēt to, cik ilgi un kādus apmērus pasaulē uzņems koronavīrusa izplatīšanās. Ja vēl nesen pārsvarā tika spriests par Ķīnas ekonomikas pievēršanos, tad tagad nav izslēgts, ka šāds scenārijs varētu gaidīt arī citus nozīmīgus tirgus.

Vēl - ja sākotnēji tika lēsts, ka notiekošajam būs negatīva (bet ierobežota!) ietekme uz piegāžu ķēdēm, tad tagad tas draud jau izvērsties plašākā šokā, kura apmēru un ietekmi uz jau tā nepārliecinošo pasaules tautsaimniecību aplēst ir grūti. Attiecīgi to pie pamatīgas devas ar emocijām arī mēģina "iecenot" finanšu tirgus dalībnieki.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Singapore Airlines pārtrauks pasaules garākos un ilgākos tiešos lidojumus

Jānis Rancāns, 29.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Āzijas lidsabiedrība Singapore Airlines pārtrauks lidojumus maršrutos Singapūra – Ņuarkas lidosta pie Ņujorkas un Singapūra – Losandželosa, kas patlaban ir pasaulē garākie un ilgākie tiešie nepārtrauktie komerciālie lidojumi.

Lidojumu minētajos maršrutos tiks pārtraukti nākamā gada beigās. Uz šādu soli aviokompāniju pamudinājušas augstās degvielas cenas, kā arī zemais pieprasījums pēc starpkontinentāliem lidojumiem, vēsta Bloomberg.

Lidojums uz Ņuarku no Singapūras ilgst aptuveni 18 stundas un ceļā tiek pārvarēti aptuveni 15,3 tūkstoši kilometru. Lidojums uz Losandželosu ir par 2,4 tūkstošiem kilometru īsāks, tomēr ilgst 18 stundas un 30 minūtes. Tas skaidrojams ar pretvējiem Klusajā okeānā, kas lidojumu paildzina. Savukārt lidojums no Singapūras uz Ņuarku šķērso Ziemeļpolu, kur lidmašīnas var lidot ātrāk.

Maršrutā Singapūra – Ņuarka patlaban ir paši garākāie lidojumi pasaulē, bet maršrutā Singapūra – Losandželosa – ilgākie, vēsta AP.

Komentāri

Pievienot komentāru