Jaunākais izdevums

3. maijā Kurzemes ceļos risināsies Latvijas rallijsprinta čempionāta trešais posms – rallijsprints Kalnamuiža 2009. Sportistiem, kuri kopskaitā būs vairāk nekā 70 ekipāžas, būs jāveic arī Latvijas rallijā par leģendāriem kļuvušie Vecpils un Kalvenes ātrumposmi.

Tieši divi mēnešu ilga pauze bija dota Latvijas rallijsprinta čempionāta dalībniekiem pēc marta sākumā notikušajām ziemas sacīkstēm Ērgļos, lai sagatavotos vasaras sezonai, kas sāksies šīs nedēļas nogalē Kurzemes ceļos ar rallijsprintu Kalnamuiža 2009. Sportistiem būs jāveic trīs ātrumposmi katrs divas reizes. Distancē iekļauti tādi Latvijas rallijā leģendāri ātrumposmi kā Vecpils (virzienā no Mazilmājas uz Aizputi, bez Stroķacs tramplīna) un Kalvene. Pēc ilgāka pārtraukuma rallija apritē atgriežas Laidu ātrumposms. Sacensību svinīgais starts paredzēts svētdien, 3. maijā plkst. 14 pie viesību nama Kalnamuiža.

Bažas, ka ekonomiskā krīze varētu paplucināt dalībnieku sarakstu, izrādījušās tikai daļēji pamatotas – ekipāžu skaits, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, gan ir sarucis, tomēr gatavību startēt izteikušas gandrīz 80 ekipāžas. Viņu vidū ir arī visu piecu ieskaites klašu līderu ekipāžas. Interesanti, ka četrās klasēs abos ziemas posmos uzvarētāji bija vieni un tie paši. Tā jaudīgākajā 4WD+ grupā kā līderi un neapšaubāmi favorīti vasaras cēlienu uzsāks Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns (Mitsubishi EVO). Sekotāju vidū kā spēcīgākas jāmin ekipāžas Arvis Arums/Gatis Balgalvis (Subaru Impreza) un Rolands Mēnesis/Māris Ziediņš (Mitsubishi EVO IX). Kalnamuižā 2009 uz starta neredzēsim kopvērtējuma trešās pozīcijas īpašniekus Raimondu Dūci/Gunti Kampi (Mitsubishi EVO VIII), kuri izlaiž šīs sacīkstes, tomēr pieļauj iespēju atgriezties un pacīnīties par medaļām atlikušajos četros posmos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Kurzeme 2009 – trīs čempionātu posmi vienlaikus

, 30.07.2009

Paralēli autorallija sacensībām šogad notiks arī rallijsprinta un rallijreida čempionāta posms, kas nozīmē ne tikai vairāk dalībnieku, bet arī lielāku sacīkšu auto daudzveidību un vairāk autosporta atmosfērā pavadīta laika divu dienu garumā. (Foto: J. Asaris)

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tieši mēnesis atlicis līdz augusta pēdējās dienās, 29. un 30.datumā, Liepājā un Liepājas apkaimē gatavotajam Latvijas rallija čempionāta posmam – rallijam Kurzeme 2009, kas pulcēs prāvu skaitu rallistu gan no Latvijas, gan no tuvākām un tālākām kaimiņvalstīm.

Vēl jo vērienīgāks šis pasākums būs tādēļ, ka paralēli autorallija sacensībām šogad notiks arī rallijsprinta un rallijreida čempionāta posms, kas nozīmē ne tikai vairāk dalībnieku, bet arī lielāku sacīkšu auto daudzveidību un vairāk autosporta atmosfērā pavadīta laika divu dienu garumā. Citiem vārdiem – bez jau ierastajām čempionu cīņām N4 klasē redzēsim rallija vidē pazīstamos rallijreida apvidniekus, un ne mazāk spraigas cīņas gaidāmas rallijsprinta dalībnieku starpā.

Atšķirībā no rallijreida braucējiem rallijsprinta sacensību dalībniekiem šāda seriālu apvienošana būs jaunums. Lai gan rallijsprints un rallijs pēc būtības ir līdzīgas disciplīnas, zināmas atšķirības tomēr pastāv. Pirmām kārtām jau tie ir automobiļi, jo bez speciāli rallijam pielāgotajām mašīnām rallijsprintā ir dalībnieki, kuri brauc "road" klasē ar standarta jeb ielas automobiļiem. Šajā ieskaites grupā par uzvarētāju kļūst nevis ātrākais, bet precīzākais – tas, kurš pratis vislabāk ievērot regularitātes principus, distancē spējis visprecīzāk noturēt vidējo optimālo ātrumu un finišu sasniedzis ar iespējami mazāko nobīdi no laika normas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Rallijsprinta čempionāta jaunā sezona sāksies Ērgļos

, 07.01.2010

Rallijsprintā Ērgļi 2010 ar savu standarta automašīnu Road grupā startēt var jebkurš brauktgribētājs. (Foto: 4 rati)

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākamās nedēļas nogalē, svētdien 17. janvārī ar rallijsprintu Ērgļi 2010

sāksies Latvijas rallijsprinta čempionāts. Paredzēts, ka šosezon tiks aizvadīti

septiņi posmi, kuros tiks noskaidroti valsts čempioni piecās ieskaites klasēs.

2010. gada rallijsprinta čempionāta kalendārā atrodami septiņi posmi. Plānots, ka četri posmi risināsies

kopā ar rallija čempionātu – Sarma 2010 Gulbenes rajonā, Madona 2010, Kurzeme 2010 Liepājā un Latvija 2010 (visticamāk – Kuldīgā).

Pērn pionieru loma tika Kurzemes rīkotājiem, kuri pirmie centās apvienot ralliju un rallijsprintu vienā pasākumā. Viedokļi par eksperimentu dalījās, tomēr, ņemot vērā sarukušo dalībnieku abos čempionātos, posmu apvienošana ir veids, kā izdzīvot un pārciest nelabvēlīgo ekonomisko situāciju valstī. Vēl rallijsprinta čempionāta kalendārā iekļauti Kalnamuiža 2010 Kurzemes pusē un Gulbis 2010 Gulbenē. Bet čempionāta pirmais posms rallijsprints Ērgļi 2010 jau pēc pusotras nedēļas, 17. janvārī tiks aizvadīts Ērgļu apkārtnē. 2009. gadā Ērgļi debitēja rallijsprintā un braucēju un līdzjutēju atmiņās palikuši kā lieliskas ziemas sacensības interesantā trasē. Sniega segas biezums un sinoptiķu prognozes liecina, ka arī šogad Ērgļos gaidāmas īstas ziemas sacīkstes. Rīkotāji sportistiem sagatavojuši trīs ātrumposmus, kurus būs jāveic trīs reizes. Viens no dopiem (ar slaveno tramplīnu) virzīsies pa pērn izmantoto ceļu, bet pretējā virzienā. Pārējie divi ātrumposmi ir jauni, tikai vienam atkārtojas neliela daļa no pērn izmantotās trases. Dopu garums – seši, septiņi kilometri. Iepazīšanās ar trasi notiks sestdien, bet rallijsprinta plānotais starts 17. janvārī plkst. 9.35 Road klasei un plkst. 10 sporta automašīnām. Interesanti, ka par sacensību dalībnieku var kļūt ikviens autobraucējs – Road klasē, kas distanci veic pēc regularitātes principa, var piedalīties ar standarta automašīnām. Arī dalības maksa Road grupā dalībnieku piesaistīšanas nolūkā samazināta līdz 60 LVL.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Liepājas mēra ģimene atvēl piena vannu rallija uzvarētājiem

Vēsma Lēvalde, 12.04.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmā vasaras sezonas rallija - rallijsprinta Kalnamuiža uzvarētāji saņems nebijušu balvu - peldi piena vannās viesību namā Kalnamuiža. Balvu sponsorē ar Liepājas mēra Ulda Seska ģimeni saistītā SIA Kalnmuižas viesnīca, kas ir rallija atbalstītājs.

Rallijsprints Kalnamuiža būs Latvijas čempionāta rallijsprintā 3. posms. Rallijsprintu organizē biedrība B&K Rallijs sadarbībā ar Liepājas Rallija komandu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Šonedēļ startē rallijs Sarma 2009

, 11.02.2009

Rallijā "Sarma 2009" uz starta ar Mitsubishi Lancer WRC automašīnu stāsies "Skandi Auto Rallija komandas" ekipāža Raimonds Kisiels/Gatis Panavs. (Foto - Zigismunds Zālmanis, Nikon).

Zigismunds Zālmanis, Nikon

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nedēļas nogalē turpināsies Latvijas autorallija čempionāts - 14. un 15. februārī Gulbenē un tās apkārtnē notiks otrais posms rallijs "Sarma 2009".

Dalībnieku valsts čempionāta ieskaitē, kā prognozēts, salīdzinājumā ar pirmo posmu Lietuvā, kļuvis ievērojami vairāk. Savukārt ar pirmo numuru trasē dosies čempioni N4 klasē Aivis Egle/Mārtiņš Jerums ("SEB Tieto Rallija komanda"). Par intrigu rūpēsies Raimonda Kisiela/Gata Panava ("Skandi Auto Rallija komanda") ekipāža, kura startēs ar Mitsubishi Lancer WRC automašīnu. Rallija "Sarma 2009" iznākumu prognozēt ir sarežģīti, jo uz uzvaru absolūtajā vērtējumā pretendē vairākas spēcīgas ekipāžas. Kisiela/Panava starts ar WRC tehniku iekļauj ekipāžu favorītu pulkā, taču viss būs atkarīgs no tā, cik vienība ātri pielāgosies spēcīgajai mašīnai. Uz uzvaru tēmē arī cits A Plus klases duets - lietuvieši Roks Lipeiķis/Renats Vaitkevičs. Taču neapšaubāmi viņiem būs jācīnās ar Latvijas spēcīgākajām N4 klases ekipāžām - Egli/Jerumu un otru "SEB Tieto Rallija komandas" ekipāžu Jāni Vorobjovu/Audrju Šošu. Egle/Jerums savu ātrumu lieliski demonstrēja jau pirmajā posmā Lietuvā, savukārt Vorobjovs, šķiet, ir atgriezies kaujas gatavībā, par ko liecina viņa uzvara Latvijas rallijsprinta čempionāta pirmajā posmā, tā sauktajā Mazajā Sarmā, kā arī stabils sniegums Antslas rallijā Igaunijā. Tiesa, minētie ralliji aizvadīti ar stūrmani Guntaru Zicānu, bet Gulbenē stūrmaņa krēslā sēdīsies lietuvietis Audrjus Šošs, kuram paredzēta pilna Latvijas čempionāta programma kopā ar Latvijas rallija speciālistu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Rallijam Latvija 2010 rekordskaits pieteikumu

Aldis Zelmenis, 23.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nedēļas nogalē Jūrmalas un Kuldīgas apkārtnē notiekošais rallijs Latvija 2010 saņēmis 98 ekipāžu pieteikumus, kas ir šā gada Latvijas rallija čempionāta posma rekords.

Lielisko dalībnieku skaitu nodrošina Latvijas rallija čempionāta, Latvijas rallijsprinta čempionāta, kā arī ārvalstu dalībnieki.

Rallijs Latvija jau vēsturiski iemantojis «lielā sezonas fināla» slavu un uz kvalitatīvi rīkotajām sacīkstēm ierodas optimāls dalībnieku sastāvs. Turklāt bieži pēdējais posms tiek izmantots eksperimentu veikšanai. Piemēram, pērn sacīkstēs pirmo cīņu ar WRC automašīnu aizvadīja Aivis Egle/Mārtiņš Jerums. Arī šogad N4 klases jaunākā tradīcija turpinās: Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals, priekšlaicīgi nodrošinājuši Latvijas čempionu titulu, pēdējā posmā mēģinās spēkus A Plus grupā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Mitsubishi Lancer Evolution pirmizrāde Talsos

, 13.05.2009

Ar jauno MML Sports Lancer Evolution N4 klases rallija automobili, kas izgatavots uz jaunākās, desmitās paaudzes Mitsubishi Lancer Evolution sporta automobiļa bāzes, rallija trasē dosies divkārtējie Lielbritānijas rallija čempioni Guy Wilks un Phil Pugh.

MML Sports

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rallijā Talsi 2009, kas notiks 16. un 17. maijā, Skandi Auto Rally Team komandas sastāvā startēs ne tikai Latvijas sportistu rallija ekipāžas, bet arī Lielbritānijas un Somijas rallija zvaigznes.

Rallija Talsi skatītājiem būs iespēja sekot līdzi pasaules pirmizrādei, kad pirmo reizi rallija cīņas apstākļos tiks pārbaudīts MML Sports Lancer Evolution rallija automobilis, kas izgatavots uz pasaules autosportā labi pazīstamās kompānijas Ralliart Europe bāzes izveidotajā uzņēmumā MML Sports.

Mitsubishi Lancer Evolution britu čempionu rokās

Ar jauno MML Sports Lancer Evolution N4 klases rallija automobili, kas izgatavots uz jaunākās, desmitās paaudzes Mitsubishi Lancer Evolution sporta automobiļa bāzes, rallija trasē dosies divkārtējie Lielbritānijas rallija čempioni Guy Wilks un Phil Pugh. Divdesmit astoņus gadus vecais britu rallija pilots Guy Wilks, tēva, bijušā rallija pilota iespaidā, rallijam pievērsās deviņpadsmit gadu vecumā un jau pirmajā sezonā uzvarēja Ford Ka kausa izcīņā, kā arī kļuva par Anglijas rallija čempionu A5 klasē. Sekojošajās sezonās Wilks, kuru nereti salīdzina ar tādām Lielbritānijas rallija slavenībām kā Colin McRae un Richard Burns, savu panākumu sarakstam pievienoja Ford 1400 Puma rallija čempionāta vicečempiona titulu, uzvaras vairākos JWRC posmos, kā arī JWRC vicečempiona titulu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šīs nedēļas nogalē Andis un Māris Neikšāni startēs Somijā notiekošajā pasaules autorallija čempionāta posmā Neste Oil Rally Finland. Šī ir pirmā reize mūsu valsts autorallija vēsturē, kad vienā pasaules čempionāta posmā uz starta izies uzreiz divas pilnpiedziņas ekipāžas no Latvijas.

Šā brīža Latvijas autorallija čempionāta līderiem Andim Neikšānam/Pēterim Dzirkalam trasē jādodas ar 73. starta numuru. Savukārt Māris Neikšāns/Raivis Jansons saņēmuši 80. starta numuru. Zīmīgi, ka tālajā 2004. gadā tieši ar 80. starta numuru ar Ford Puma Super 1600 automobili Māris Neikšāns/Edgars Utāns debitēja pasaules čempionātā.

Māris Neikšāns pasaules čempionāta posmos startējis divas (2004. un 2007. gadā) reizes, bet Andis Neikšāns – trīsreiz (2005., 2006. un 2008. gadā). 2009. gadā Somijas ceļus divreiz sanāca izbaudīt Mārim Neikšānam – vispirms martā Joensū viņš startēja Latvijas rallija čempionāta posmā, bet augustā piedalījās Pirelli Star Driver atlases sacensībās Rūhimeki ātrumposmā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Rallijā Kurzeme piedalījušās gandrīz simts ekipāžas

Gunta Kursiša, 02.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rallijā Kurzeme aizvadītajās brīvdienās piedalījās gandrīz simts ekipāžas, no kurām 31 netika līdz finišam.

Kopumā rallijam bija pieteikušās 105 ekipāžas, un tika paredzēts, ka 37 startēs Latvijas, bet 34 - Igaunijas čempionāta ieskaitē, bet 27 ekipāžas veiks saīsinātu distanci kā rallijsprinta dalībnieki.

Db.lv norādīja rallija Kurzeme direktors Uldis Hmieļevskis, dažām no ekipāžām gadījās kādas tehniskas nedienas, kas liedza piedalīties rallijā, tāpat kāds ārzemnieks nevarēja piedalīties rallijā, jo bija aizmirsis mājās pasi.

Rallijā Kurzeme 2013 uzvarēja igaunis Georgs Gross ar stūrmani Raigo Molderu, kas startēja ar Ford Focus WRX automašīnu. Tādējādi G. Gross uzvaras laurus rallijā Kurzeme guva trešo reizi. Otro vitu izcīnija igaunis Ots Tanaks, bet trešajā vietā ierindojās Egons Kaurs. Par Latvijas čempionu N4 grupā kļuva Aivis Egla, un R2 grupā – Ralfs Sirmacis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar Rally Alūksne 2018 atklāta šā gada rallija čempionātu sezona.

Rally Alūksne ir gan Latvijas rallija čempionāta, gan Igaunijas rallija čempionāta pirmais posms. Pirmo reizi šis rallijs norisinājās 2011. gadā kā rallijsprinta sacensības, un jau sākotnēji tā mērķis bija iekļūt Latvijas rallija čempionāta kalendārā.

Dalībai rallijā bija pieteikušās vairāk nekā 100 ekipāžas no vairākām valstīm, bet uz svinīgo startu devās 97 ekipāžas. Sacensību pirmajā dienā trasē devās dalībnieki, kas bija reģistrējušies rallija ieskaitei. Otrajā dienā šīm ekipāžām pievienojās arī rallijsprinta dalībnieki.

Rally Alūksne 2018 ietvaros notika arī iepazīšanās ar jauno Toyota Land Cruiser.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Rallijā Latvija 2010 uzvar Ivars Vasaraudzis/Pēteris Spredzis

Aldis Zelmenis, 27.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas rallija čempionāta un Latvijas rallijsprinta čempionāta pēdējā posmā rallijā Latvija 2010 uzvaru izcīnīja Skandi Auto Rallija komandas ekipāža Ivars Vasaraudzis/Pēteris Spredzis, kļūstot par uzvarētājiem posmā un Latvijas čempioniem A Plus klasē.

N4 klasē uzvaru izcīnīja Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns (Vorobjovs Racing), rallijā kopumā gūstot otro vietu. Trešajā vietā rallijā A Plus grupā Somijas sportisti Toni Gardemeisters/Tapio Sominens. Latvijas čempionāta 2WD grupā uzvaru sasniedza Ivo Ķilpis/Artis Ceriņš. Labākā rallijsprinta ekipāža – Arvis Arums/Arnis Krasovskis.

Vasaraudža/Spredža sniegums rallijā Latvija 2010 bija pārliecinošs – ekipāža uzvarēja visos deviņos rallija ātrumposmos, kuri notika Jūrmalā un Kuldīgas apkārtnē. Otrās vietas ieguvējus rallijā Vorobjovu/Zicānu uzvarētāji apsteidza par divām minūtēm un 14,55 sekundēm. Gardemeisters/Sominens līderiem piekāpās par divām minūtēm un 45 sekundēm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Rallijā Latvija 2010 noskaidros labāko rallija junioru

Aldis Zelmenis, 23.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vēl bez Latvijas čempionāta kopvērtējuma intrigām nedēļas nogalē notiekošajā rallijā Latvija 2010 notiks sacīkstes atsevišķu nomināciju sadale.

Rezultātiem būs jāseko līdzi arī rallija Latvija 2010 Junioru kausā, kurā piedalīsies kā vienas ass piedziņas, tā pilnpiedziņas automašīnu piloti vecumā līdz 25 gadiem. Latviju Junioru kausā pārstāvēs mūsu valsts autosporta ārzemju audzēkņi brits Toms Keivs un krievu sportists Vasīlijs Grjazins. Abi startēs ar pilnpiedziņas automašīnām.

Lai arī vienas ass piedziņas klasē notiek junioru ieskaite visas Latvijas rallija čempionāta sezonas garumā, rallijs Latvija 2010 atsevišķi izcels pēdējās sacīkstes ātrākos juniorus. Pērn, kas Junioru kauss tika izspēlēts tikai vienas ass piedziņas automašīnu grupā, par uzvarētāju kļuva Toms Keivs, kurš guva panākumu N3 klasē. Keivs aizstāvēs labākā rallija Latvija juniora godu arī šogad.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dalību rallijā Kurzeme 2009 apstiprinājis rekordliels pašmāju un tuvāko kaimiņvalstu braucēju skaits – kopā 108 ekipāžas, kas pārstāv trīs autosporta disciplīnas – autoralliju, rallijreidu un rallijsprintu.

Pieteikšanās rallijam Kurzeme 2009 ir noslēgusies un tagad ir zināms, ka tas būs viens no apmeklētākajiem autosporta sarīkojumiem šogad, jo pulcēs 108 dalībnieku ekipāžas. Viņu vidū būs arī sportisti, kas kādu laiku nav par sevi atgādinājuši rallija aprindās, piemēram, liepājnieks Mārtiņš Būčiņš, kurš kopā ar stūrmani Renāru Franci pārstāv Liepājas rallija komandu.

Tāpat Liepājā uz starta izies vismaz divas WRC automašīnas – ar sev ierasto Mitsubishi Lancer WRC startēs Ivars Vasaraudzis/Pēteris Spredzis, savukārt igauņi Georgs Gross/Kristo Krāgs Kurzemes rallijā brauks ar Ford Focus WRC. Liepājā par neveiksmīgo startu Talsu rallijā, kur rezultātam svītru pārvilka tehniskas ķibeles ar auto turbīnu, noteikti gribēs revanšēties arī Lietuvas čempions Vitauts Šveds.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Rallijā Kurzeme 2009 pirmais uz starta izies Ivars Vasaraudzis

, 26.08.2009

"Katrā ziņā es centīšos numuru saglabāt un arī Kurzemē nobraukt kā pirmais," saka Ivars Vasaraudzis. (Foto: Z. Zālmanis, Nikon)

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pazīstamais Latvijas autorallists Ivars Vasaraudzis, kurš rallijā Kurzeme 2009 brauks ar Mitsubishi Lancer WRC automobili, saņēmis 1. starta numuru.

"Pat neatceros, cik reižu esmu startējis ar pirmo numuru, bet sajūtas vienmēr ir divējādas. Pagājušajā gadā tās bija trīs ar pusi reizes, šogad tās ir bijušas divas, un līdz šim ir bijis forši. Katrā ziņā es centīšos numuru saglabāt un arī Kurzemē nobraukt kā pirmais," saka Ivars Vasaraudzis.

2. starta numurs Kurzemes rallijā piešķirts igaunim Georgam Grosam, kurš Liepājā brauks ar Ford Focus WRC automobili. Tieši šis sportists uzskatāms par Ivara Vasaraudža sīvāko konkurentu šajā nedēļas nogalē, kuram latviešu rallists velta atzinīgus vārdus.

"Gross ir spēcīgs braucējs. Ne jau tikai tāpēc, ka viņš uzskatāms par kādreizējā igauņu pasaules rallija čempionāta dalībnieka Marko Martina audzēkni, bet arī tāpēc, ka viņam šajā sezonā ir vairāk braukšanas stundu un lielāka pieredze nekā mūsu ekipāžai. Būs interesanti braukt," – tā Ivars Vasaraudzis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rallija Talsi 2009 laikā atgriešanos lielajā rallijā svinēs arī latviešu jaunā rallija cerība Jānis Kārkliņš, kurš pagājušajā sezonā piedzīvoja smagu avāriju.

Jāņa Kārkliņa un Reiņa Pozņaka ekipāža rallija trasē dosies ar N3 klases rallija automobili Honda Civic Type-R, aizstāvot Skandi Auto Rally Team komandas krāsas. Līdz šim Jānis Kārkliņš jau ir izmēģinājis spēkus rallijsprintā Kalnamuiža 2009, braucot drošības auto statusā, kā arī piedaloties supersprintā Pavasaris 333.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas autorallija čempionāta pēdējais posms, rallijs Latvija 2010, kas 25. un 26. septembrī norisināsies Jūrmalas un Kuldīgas apkārtnes ceļos, ļaus uzzināt ne tikai vēl nenoskaidrotos Latvijas čempionus, bet arī pārējo godalgoto vietu sadalījumu.

Atgādinām, ka pirms izšķirošās sacīkstes zināms vienīgi N4 klases čempionu duets – Andis Neikšāns / Pēteris Dzirkals, bet viņu LMT Rallija komanda kļuvusi neaizsniedzama vienību vērtējumā.

Kā vakar tika lemts jūlijā aizvadītā rallija Latgale 2010 komisāru sēdē, N4 klasē rezultāti šajā rallijā palikuši nemainīgi arī pēc degvielas paraugu nosūtīšanas uz pārbaudēm Vācijā. Sacīkstē tika ņemti paraugi no N4 klases pirmo trīs vietu ieguvēju mašīnām, to skaitā Latvijas čempionāta ekipāžām Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals un Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns. Līdz ar to Latvijas čempionāta kopvērtējumā situācija nemainās (pilns kopvērtējums autorally.lv, rallija Latgale 2010 komisāru 14.09.2010. lēmums – laf.lv). Jāpiebilst, ka šīs sezonas Latvijas čempionāta kopvērtējumu veido katras ekipāžas pieci labākie rezultāti šīs sezonas septiņos posmos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sestdien, 8. augustā Gulbenes apkārtnes ceļos risināsies Latvijas rallijsprinta čempionāta sestais, priekšpēdējais posms rallijsprints Gulbis 2009.

Jau tradicionāli vasaras otrajā pusē viens no rallijsprinta (agrāk – amatieru rallija) čempionāta posmiem tiek aizvadīts Gulbenes pusē. Šosezon rallijsprints Gulbis 2009 čempionāta kalendārā ir ar priekšpēdējo, sesto numuru

Plašāka informācija par rallijsprintu pieejama www.autosport.lv un www.laf.lv.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Latvijas rallija čempionāts startē Lietuvā

Aldis Zelmenis, 27.01.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

29. janvārī Lietuvā, Utenas apkārtnē startēs Latvijas rallija čempionāts. Pirmajā posmā – Halls Winter Rally 2011 – startēs 25 Latvijas ekipāžas, savukārt Latvijas čempionāta ieskaitē dalībnieku būs vairāk, jo mūsu seriālā plāno piedalīties arī vairākas ārvalstu ekipāžas.

Līdzšinējie valsts favorīti – kaujas gatavībā

N4 klasē, kurā tradicionāli norisinās principiālākās Latvijas čempionāta cīņas, turpināsies līdzšinējo grandu kaujas. Uz starta stāsies gan pērnie čempioni Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals (LMT Rallija komanda), gan sekotāji Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns (ARX Baltica Rally Team), gan Aivis Egle/Mārtiņš Jerums (R-evolution Racing), gan Māris Neikšāns un debitējošais stūrmanis Ringolds Bērziņš (LMT Rallija komanda). Kā ierasts pēdējās sezonās, nopietni spēlētāji būs Jānis Feldmanis/Anrijs Jesse. Savukārt sezonas intriga būs pērnā gada A Plus grupas Latvijas čempionu Ivara Vasaraudža/Pētera Spredža (Skandi Auto Rallija komanda) ienākšana N4 klasē. Ievērojami atjaunots arī N4 klases autoparks – visi, izņemot Māri Neikšānu, jau Lietuvā uz starta stāsies ar Mitsubishi Lancer Evo X automašīnām.A Plus grupā vadošā Latvijas ekipāža būs Mārtiņš Svilis/Aivis Aizsilnieks, taču ļoti iespējams, ka turpināsies latviešu cīņa par čempionāta medaļām ar kādu no kaimiņvalstu ekipāžām. Iepriekšējās sezonās Svilis sīvi spēkojās gan trasē, gan kopvērtējuma tabulā ar lietuvieti Roku Lipeiķi. Mainīta čempionāta individuālo vērtējumu punktu skaitīšanas sistēma. Šogad par uzvaru dalībnieki saņems 15 punktus, bet kopumā posmā punktus gūs pirmo desmit vietu ieguvēji.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Gajs Vilks alkstot revanšēties rallijā Kurzeme

, 21.07.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Divkārtējais Lielbritānijas čempions autorallijā Gajs Vilks iekļāvis ralliju Kurzeme 2009 savā sacensību kalendārā. Rallijs Kurzeme 2009 notiks 29.-30. augustā.

Sacensību organizatori jau šobrīd prognozē ievērojamu dalībnieku ekipāžu skaitu, jo Liepājā vienlaikus notiks trīs čempionātu posmi – rallija, rallijsprinta un rallija-reida. Turklāt rallija Kurzeme dalībnieku pulku plāno kuplināt spēcīgākās Igaunijas un Lietuvas ekipāžas.

Patlaban savu dalību sacensībās apstiprinājuši gandrīz visi aktuālās LRČ sezonas spēcīgākie braucēji gan prestižajā N4 pilnpiedziņas automobiļu ieskaites grupā, gan N3 klasē. Papildu intrigu vieš tas, ka Kurzemes ralliju savā sacensību kalendārā iekļāvis Latvijā jau agrāk startējušais Lielbritānijas rallija čempionāta uzvarētājs Gajs Vilks. Tāpat kā rallijā Talsi, arī Liepājā uz starta viņš varētu stāties ar kompānijas MML Sports sagatavoto Mitsubishi Evo X.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Andis Neikšāns / Pēteris Dzirkals šonedēļ atsāks dalību pasaules rallija čempionātā PWRC kategorijā, startējot sacensībās Sardīnijas salā Itālijā. Pēc aizvadītajām trim PWRC sacīkstēm Neikšāns meistarsacīkšu kopvērtējumā ieņem dalītu septīto vietu.

Pirmajos divos PWRC etapos Norvēģijā un Kiprā Latvijas rallija ekipāža izcīnīja piektās vietas un cerēja šādu panākumu atkārtot arī Portugālē. Diemžēl šajās sacīkstēs latviešus pievīla tehnika – neizturēja automobiļa dzinējs. Pēc izstāšanās Portugālē un Argentīnas posma izlaišanas Latvijas sportisti no trešās vietas kopvērtējumā atkrituši uz septīto.

„Joprojām čempionātā esam labākie jaunpienācēji – mums priekšā ir tikai pieredzējuši sportisti ar lielu pasaules čempionāta posmu bagāžu,” stāsta Andis Neikšāns. „Pirms Itālijas bijām divu dienu testu sesijā Somijā. Mūsu uzdevums bija dzinēja un starpasu diferenciāļa regulējumi. Domāju, ka testi bija ļoti vērtīgi – atsvaidzināju braukšanas iemaņas un arī jaunie regulējumi šķiet labāki nekā iepriekš izmantotie.”

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Cīnoties par iedzīvotāju tiesībām savām vajadzībām brīvi kopēt mūzikas un citus failus, Zviedrijā Eiropas Savienības parlamenta vēlēšanās startēs Zviedrijas Pirātu partija, vēsta wired.com.

«Ja politiķi vēlas panākt, lai cilvēki nedalītos ar failiem, viņiem visu laiku vajadzēs palielināt savas spējas novērot cilvēku darbības internetā. Ir nepieciešams reformēt autortiesību likumus, lai panāktu, ka tiek saglabātas cilvēku tiesības uz privātās dzīves neaizskaramību,» teicis viens no partijas aktīvistiem Kristians Engstroms.

2006.gadā dibinātā Pirātu partija jau toreiz ar līdzīgiem saukļiem centās iekļūt Zviedrijas parlamentā, taču, neraugoties uz vērā ņemamo Zviedrijas jaunatnes atbalstu, tā nespēja savākt nepieciešamo balsu skaitu.

Tomēr K. Engstroms ir optimistiski noskaņots un uzskata, ka laiki ir mainījušies, jo aizvien lielāka sabiedrības daļa izrāda neapmierinātību par drakoniskajiem autortiesības aizsargājošajiem likumiem. Turklāt papildus uzmanību autortiesību jautājumiem pievērsa arī nesen Stokholmā notikusī tiesa pret The Pirat Bay. Turklāt Pirātu partija ar saviem 12 tūkstošiem biedru nu ir kļuvusi lielāka nekā stabili Zviedrijas politikā nostiprinājušās Zviedrijas Kreisā un Zviedrijas Zaļā partija, bet partijas jauniešu organizācija Jaunie Pirāti ir otrā lielākā jauniešu politiskā organizācija valstī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Policija lūdz palīdzību Kaupo ekipāžas dalībnieku meklēšanā

, 02.02.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policija lūdz iedzīvotāju palīdzību katamarāna Kaupo ekipāžas dalībnieku meklēšanā, Db informēja VP Preses un sabiedrisko attiecību biroja vecākā inspektore Linda Neimane-Zobena.

Kaupo, uz kura atradās trīs ekipāžas dalībnieki- Aleksandrs Popovs, Svetlana Timofejeva un Aigars Grenbergs – Grīnbergs, ir pazuduši ceļojuma laikā Indijas okeānā, posmā starp Dienvidāfrikas Republiku un Austrāliju. No šodienas Kaupo ekipāžas locekļi izsludināti arī starptautiskajā meklēšanā. Meklēšana izsludināta pamatojoties uz iesniegumu policijai, ziņo diena.lv.

Kaupo ir pazudis kopš 2.septembra, kad tas bija ceļā no Keiptaunas uz Austrāliju un jau vairākus mēnešus no burātājiem nav nekādu ziņu. Portālā buratajiem.lv norādīts, ka tas ir daudz ilgāk, nekā nepieciešams, lai katamarāns Kaupo šo ceļu paveiktu. Taču neesot saņemtas nekādas ziņas, ka šajā okeāna daļā būtu notikušas kādas dabas katastrofas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Desmit Ferrari spēkrati šodien pulcējās Rātslaukumā, kur notika Gallery Park Hotel Supercars Challenge 2010 pasākuma atklāšana.

Sliktie laika apstākļi gan nedaudz izmainīja plānus, un ekipāžas ātrāk devās pārbaudījumos uz Biķernieku trasi, stāsta pasākuma ģenerālsponsora Gallery Park Hotel ģenerāldirektore Anžela Blate.

Biķernieku trasē dalībniekus sagaidīja vairāki pārbaudījumi. Vispirms savus spēkus bija jāizmēģina bremzēšanā, kas, pēc A.Blates teiktā, ir diezgan sarežģīta un prasa spēju labi pārvaldīt mašīnu. «Pēc tam sekoja čūska, 100 metru sprints un noslēgumā dalībniekiem bija jāsēžas pie žiguļa stūres, lai veiktu pēdējo pārbaudījumu,» Diena.lv stāsta A.Blate. Pasākumā piedalās astoņas Krievijas un divas Latvijas Ferrari ekipāžas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neskatoties uz to, ka laika apstākļi nedēļas nogalē nelutināja, šogad apdrošināšanas kompānijas BTA rīkotajā Sieviešu dienas rallijā, kas notika 10. martā, kopumā piedalījās 311 ekipāžas.

«BTA Sieviešu dienas rallija 2012» uzvarētājas:

1.vieta - "NKGTDC34FS4DS2S21? (Karlīna Gatere un Katrīna Gatere);

2.vieta - NORDE LADIES RACING TEAM&NISSAN JUKE (Elīna Freimane un Madara Fuksa);

3.vieta - SPIN FM dīdžejmeitenes (Sanita Pelēķe un Ligita Mieze).

Uzvarētājas citās nominācijās:

Izpalīdzīgākā ekipāža - rallija ģenerālsponsora - BTA Insurance Company simpātija. Par visai dīvainu palīdzības sniegšanas veidu - loga izsišanu konkurentei, pie balvas tika ekipāža - TBA (Trako babuļu asociācija)- Guna Pļaviņa un Ramona Bandone;

Modīgākie kostīmi - Šo nomināciju noteica Modes un izklaides centrs Riga Plaza, pie tās tika SWH ROCK Superdāmas- Arnita Sadauska un Madara Burka;

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kristīne Opolais atgriezīsies uz Siguldas svētku skatuves

Kristīne Opolais, kura šajā sezonā veiksmīgi debitējusi pazīstamos pasaules opernamos, iespēju robežās neatsaka dalību arī koncertos un izrādēs Latvijā. Atsaucoties Siguldas opermūzikas svētku rīkotāja Daiņa Kalna aicinājumam, 18. jūlijā pēc vairākiem gadiem K. Opolais atgriezīsies uz Siguldas svētku skatuves.

Latvijā viesosies norvēģu koris

Rīgā, Vamierā un Dubultos ar garīgās mūzikas programmu no 30.jūnija līdz 3.jūlijam ciemosies jauktais koris no Norvēģijas Volda Vokal, informēja kultūras projektu koordinatore Ginta Tropa.

Upe tuviem un tāliem izdod Sibīrijas Latviešu dziesmas

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas bobsleja komanda pirms Phjončhanas olimpiskajām spēlēm iegādājusies prototipu kamanām, kas šogad uzvarēja pasaules čempionātā gan divniekos, gan četriniekos, ceturtdien preses konferencē atklāja Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas (LBSF) ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis.

Tāpat Latvija uzskata, ka ir ļoti tuvu, lai jau 2018./19.gada sezonā Siguldas trasē notiktu Pasaules kausa posms bobslejā divniekiem un skeletonā.

«Valsts mūs šajā pavasarī uzklausīja un piešķīra līdzekļus tehnikas atjaunošanai. Ir iegādāti trīs jauni bobi,» stāstīja Ekmanis. «Pirmās sajūtas ir, ka pirkumi sevi attaisnojuši. Ceru, tas būs milzīgs ieguvums olimpiskajām spēlēm. Tiesa, visu parādīs rezultāti sacensībās. Visas mūsu vajadzības tika apmierinātas teju 100% apmērā. Paldies valdībai.»

Latvijas izlase ieguvusi identiskus četriniekus ar kuriem iepriekšējā sezonā sacensībās startēja vācieši Frančesko Frīdrihs un Johaness Lohners, izcīnot pirmo un trešo vietu pasaules čempionātā, kā arī prototipu divniekam ar kuru pērn Frīdrihs pavasarī kļuva par pasaules čempionu. Katrs no abiem četriniekiem maksāja 100 000 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru