Citas ziņas

Ratņikovs atgriezies Konkors, paraksts bijis viltojums

Ritvars Bīders, 15.09.2010

Jaunākais izdevums

Uzņēmumu reģistrs nolēmis atjaunot Sergeja Ratņikova līdzdalību lidaparātu apkopes kompānijā Konkors, tādējādi S. Ratņikovam un Aleksandram Sadovojam katram pieder 50% Konkors kapitāldaļu, vēsta laikraksts Bizness&Baltija.

Kopš šā gada februāra uzņēmuma īpašnieks bija A. Sadovojs, taču S. Ratņikovs noliedza, ka būtu notikusi daļu pārdošana.

Uzņēmumu reģistrs lēmumu atjaunot S. Ratņikova līdzdalību Konkors pieņēmis, pamatojoties uz grafoloģisko ekspertīzi, kurā pierādīts, ka Ratņikova paraksts uz aviokompānijas daļu pārdošanas līguma bijis viltojums. A. Sadovoja intereses pārstāvošais Oļegs Ševēļevs gan norāda, ka šo Uzņēmumu reģistra lēmumu apstrīdēs.

Db.lv jau vēstīja, ka šā gada sākumā noticis S. Ratņikova slepkavības mēģinājums. Laikraksts Bizness&Baltija toreiz vēstīja, ka S.Ratņikovs ir sācis karu ar bijušo partneri, Baltkrievijas ieroču eksportētāja BelTechExport padomes locekli Aleksandru Sadovoju par ietekmi Konkors.

Tāpat arī ziņots, ka saistībā ar militārā iznīcinātāja MiG–29 detaļu nelikumīgu ievešanu Latvijā ar mērķi pārdot tās tālāk citās valstīs 2007. gadā S. Ratņikovs tika apcietināts

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pastāv iespēja, ka reiderismā smagi cietušajai aviokompānijai Konkors beidzot atjaunos maksātspēju, otrdien informē laikraksts Dienas bizness.

Kompānijas, kurai pieder lidmašīnu tehniskās apkopes centrs Rīgas lidostā, situācijas izvērtēšanā iesaistījās Latvijas Ģenerālprokurors, kurš lūdza Augstākās tiesas Senātu lemt par Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesas lēmumu, ar kuru uzsākts Konkors Ārpustiesas tiesiskās aizsardzības process (ĀTAP) un maksātnespējas process, atcelšanu un lietas nodošanu jaunai izskatīšanai tiesā citā sastāvā. Situācija ar Konkors maksātnespēju ir absurda, secina advokāts Viesturs Zauls. «Iepriekš uz brīdi ieceltā nelikumīgā valde panāca to, ka tiesa Konkors atzina par maksātnespējīgu, lai gan visi zina, ka kompānija veic lidmašīnu tehnisko apkopi, tajā skaitā airBaltic lidmašīnām, uzņēmums ir miljoniem latu vērts un peļņu nesošs. Konkors nevienu dienu nav nestrādājis, jo pretējā gadījumā arī airBaltic lidmašīnas nelidotu. Konkors turpina veiksmīgi strādāt arī maksātnespējas laikā, bet ne jau tāpēc, ka administrators kaut ko saprastu no aviācijas, bet tāpēc, ka darbinieki ir tik kvalificēti, ka neatkarīgi no tā, kas notiek starp uzņēmuma dalībniekiem, valdi, uzņēmums turpina strādāt. Maksātnespēja šajā uzņēmumā tuvu nestāv, nevar būt vispār, » tā viņš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Senāts neliek vēlreiz skatīt Konkors maksātnespējas lietu

Elīna Pankovska, 22.06.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Augstākās tiesas Senāts noraidījis ģenerālprokurora protestu saistībā ar Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesas lēmumiem, ar kuriem uzsākts aviokompānijas Konkors Ārpustiesas tiesiskās aizsardzības process (ĀTAP) un maksātnespējas process.

Senāts nolēma atstāt negrozītus pagājušā gada 7.jūlija, 8.augusta un 27.septembra Kurzemes rajona tiesas lēmumus. Lēmums nav pārsūdzams, bet pilns Senāta lēmums būs pieejams pēc 4.jūlija.

DB jau rakstīja, ka kompānijas, kurai pieder lidmašīnu tehniskās apkopes centrs Rīgas lidostā, situācijas izvērtēšanā iesaistījās Latvijas Ģenerālprokurors, kurš lūdza Augstākās tiesas Senātu lemt par Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesas lēmumu, ar kuru uzsākts Konkors ĀTAP un maksātnespējas process, atcelšanu un lietas nodošanu jaunai izskatīšanai tiesā citā sastāvā.

Situācija ar Konkors maksātnespēju ir absurda, secina advokāts Viesturs Zauls. «Iepriekš uz brīdi ieceltā nelikumīgā valde panāca to, ka tiesa Konkors atzina par maksātnespējīgu, lai gan visi zina, ka kompānija veic lidmašīnu tehnisko apkopi, tajā skaitā airBaltic lidmašīnām, uzņēmums ir miljoniem latu vērts un peļņu nesošs. Konkors nevienu dienu nav nestrādājis, jo pretējā gadījumā arī airBaltic lidmašīnas nelidotu. Konkors turpina veiksmīgi strādāt arī maksātnespējas laikā, bet ne jau tāpēc, ka administrators kaut ko saprastu no aviācijas, bet tāpēc, ka darbinieki ir tik kvalificēti, ka neatkarīgi no tā, kas notiek starp uzņēmuma dalībniekiem, valdi, uzņēmums turpina strādāt. Maksātnespēja šajā uzņēmumā tuvu nestāv, nevar būt vispār, » tā viņš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Papildināta - pazudis advokāts Ainārs Platacis; viņa auto atrasts Muceniekos

Vēsma Lēvalde, 26.05.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policijā saņemts iesniegums par zvērināta advokāta Aināra Platača pazušanu. Otrdien priekšpusdienā Mucenieku rajonā atrasta automašīna, kuru vadījis advokāts Ainārs Platacis. Viņš pats vēl joprojām ir pazudis bez vēsts un tiek meklēts. Viņa kolēģis Aloizs Vaznis aģentūrai LETA klāstījis, ka mašīnā bijušas gan aizdedzes atslēgas, gan citas A. Platača personīgās mantas.

Kā Diena.lv pastāstīja Valsts policijas pārstāve Linda Neimane-Zobena, automašīna atrasta Mucenieku rajonā jau otrdien, bet A. Platacis tiek meklēts, arī aptaujājot iedzīvotājus. Sīkāku informāciju policija pagaidām nesniedz. Platača pazušanu apstiprinājusi arī iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL). Ministre atzinusi, ka iesniegums saņemts otrdien pēcpusdienā un sākts kriminālprocess. Ministre piebilda, ka rūpīgi sekos līdzi izmeklēšanai, jo šis neesot parasts gadījums

Bezvēsts pazudušā advokāta automašīna nav bijusi aizslēgta un, pēc kāda vietējā iedzīvotāja novērojumiem, tā konkrētajā vietā nostāvējusi visu nakti. Automašīnā atradušās arī aizdedzes atslēgas un mantas, kas parasti glabājas salonā. "No paša Platača ne vēsts," aģentūrai LETA norādīja Vaznis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Advokāts Platacis, visticamāk, nav vairs dzīvs

Dace Skreija, 21.06.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Ir vairāki cilvēki, kuriem varētu būt motīvs Plataci iznīcināt un kuri jau paši rakstveidā mēģina paust, ka viņiem ar pazušanas lietu nav sakara,» intervijā laikrakstam Neatkarīgā stāsta Valsts policijas priekšnieks Valdis Voins.

«Par Platača pazušanu nav šaubu, ka ir pastrādāts vardarbīgs noziegums un visdrīzāk, viņš nav dzīvs,» tā V. Voins. Viņš arī norāda, ka advokātam pirms kāda laika tika izteikti draudi, par kuriem bija ierosināts pat kriminālprocess. Šobrīd izmeklētāji strādā gan pie versijām par advokāta profesionālo darbību, gan par privāto dzīvi. «Ar mums sadarbojas viņa advokāta birojs, kas sniedz maksimāli daudz informāciju. Mūsu rīcībā ir visi iespējamie videokameru ieraksti, kuros varētu būt redzama Platača automašīna,» intervijā laikrakstam Neatkarīgā stāsta Valsts policijas priekšnieks Valdis Voins.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Mūrniece: Platača pazušanu atklāsim

Elīna Pankovska, 27.08.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nevar cerēt uz to, ka zvērināts advokāts Ainārs Platacis tiks atrasts dzīvs, raidījumā 900 sekundes norādīja Iekšlietu ministre Linda Mūrniece.

Viņa pastāstīja, ka policija jau daudz ko esot paveikusi šajā lietā, taču vēl esot daudz jāstrādā. Tomēr ministre uzsvēra, ka šis noziegums noteikti tikšot atklāts. Patlaban esot pieaicināti arī citu valstu eksperti.

Tiek veikta arī A.Platača mašīnas ekspertīze, un Lietuvas kolēģi tanī esot atklājuši kādas sievietes DNS. Taču ministre arī piebilda, ka tas nenozīmējot, ka šī sieviete mašīnā bijusi tieši advokāta pazušanas dienā.

L.Mūrniece arī norādīja, ka ir parādījušās jaunas versijas, ko apstiprinot informācija, kura rodas aizvien vairāk un vairāk, taču par konkrētām versijām ministre runāt atturējās. Šobrīd neviens aizturēts arī neesot, bet, kļūstot skaidrāks, kā attīstījusies notikumu gaita.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai piesaistītu līdzekļus, uzņēmējs sācis kapitāldaļu tirdzniecību pašu «izveidotā biržā».

Projekta autors ir Vladimirs Bičkovskis, kas vairāk pazīstams kā SIA Jelgavas cukurs dibinātājs un nišas produkta Samogon nr. 1 ražotājs. Viņš uzskata, ka pienācis laiks nelielām, elastīgām kompānijām ar daudzskaitlīgām riska jeb investoru kapitāla vietām, kas, no vienas puses, ir uzņēmuma īpašnieki, no otras puses - tās produkcijas pircēji.

Galvenais jau nav ietaupīt

Tikai nupat atgūto finanšu tirgu uzticību ir viegli pazaudēt.

To intervijā DB atzīst Pasaules Bankas Centrāleiropas un Baltijas valstu direktors Pīters Herolds (Peter Harrold).

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Lielākā komercķīla – Elko grupai

Žanete Hāka, 12.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā lielāko komercķīlu reģistrējusi AS Elko grupa, liecina Uzņēmumu reģistra dati.

Uzņēmums reģistrējis 71,55 miljonu vērtu ķīlu, kuru ņēmusi Nordea Bank Finland.

Otru lielāko komercķīlu 12,04 miljonu latu vērtībā devusi AS Latvijas nafta, un tās ņēmējs bijis Valsts ieņēmumu dienests.

Aizvadītajā nedēļā 8,36 miljonu latu vērtu komercķīlu reģistrējis SIA B&B Investīcijas, SIA Alternative Energy Resources kā parādnieku reģistrējis SIA KSER.

Komercķīlu 4,85 miljonu latu apmērā devis Gertynoir Holdings Limited, kā parādnieku reģistrējot SIA T2 Terminal. Ķīlu ņēmusi Nordea Bank Finland.

Tāpat pagājušajā nedēļā Nordea Bank Finland ņēmusi komercķīlu 3,9 miljonu latu vērtībā, ko devusi Nacionālā būvkompāniju apvienība.

Komentāri

Pievienot komentāru