Jaunākais izdevums

Starptautiskās mācību burukuģu un jahtu regates The Tall Ships Races 2013 Rīgas posmam pieteikušies 86 kuģi, tostarp arī 17 lielie A klases burinieki, kuri būs pieejami publiskai apskatei. Sagaidāms, ka kopējais dalībnieku skaits vēl pieaugs, informē Rīgas Tūrisma Attīstības birojs (RTAB).

Regate Rīgā norisināsies no 25. līdz 28. jūnijam, bet kuģus dalībai tajā vēl var pieteikt līdz 1. maijam.

Paredzēts, ka kopumā The Tall Ships Races 2013 šogad pulcēs 3000 burātājus no 15 valstīm. Visvairāk burinieku un jahtu Rīgā ieradīsies no Lielbritānijas, Polijas, Krievijas, Vācijas un Nīderlandes. Latviju regatē pārstāvēs C klases jahta Spaniel. Regates Rīgas posmā paredzēta arī izklaides programma tās dalībniekiem un apmeklētājiem, tajā skaitā arī buru parāde 28. jūlijā.

Iepriekš Rīga uzņēma regates floti pirms desmit gadiem, 2003. gada 10. -13. augustam. Šajās dienās 80 buriniekus un jahtas no 18 valstīm apskatīja vairāk nekā pusmiljons rīdzinieku un pilsētas viesu.

Pasākuma laikā Rīgā darbosies sakaru virsnieki (Liaison Officers), kas būs speciāli apmācīti brīvprātīgie un pildīs burinieku un jahtu aģentu funkcijas, nodrošinot komandu saziņu ar pasākumu organizatoriem. Lai nodrošinātu pasākuma norisi, kopumā šim darbam nepieciešami simts brīvprātīgie, informē RTAB.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Rīga sagaidījusi burukuģu un jahtu regates dalībniekus

Elīna Pankovska, 25.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz ar dalībnieku ierašanos, Rīgā sākusies starptautisko mācību burukuģu un jahtu regate The Tall Ships Races 2013, kuras ietvaros Rīgā kopumā ieradīsies vairāk nekā simts burinieki un jahtas no 15 pasaules valstīm. Iepriekšējo reizi Rīgā regate notika pirms desmit gadiem.

Visvairāk burinieku un jahtu ieradušās no Lielbritānijas, Polijas, Krievijas, Vācijas, Norvēģijas un Nīderlandes. Pasākumu norises vieta ir teritorija pie Rīgas pasažieru termināla un Eksporta ielā. Transportlīdzekļu satiksme slēgta Eksporta ielas posmā no Muitas ielas līdz Elizabetes ielai, Eksporta ielas vietējā satiksmes joslā, kā arī Kronvalda bulvāra posmā no Muitas ielas līdz Krišjāņa Valdemāra ielai, izņemot sabiedrisko transportu, un brauktuvē gar Pilsētas kanālu starp Eksporta un Citadeles ielu.

Regates Rīgas posmu organizē Rīgas dome, Rīgas Brīvostas pārvalde, Live Riga un Latvijas Burāšanas mācību asociācija. Latvija regatē pārstāv C klases jahta Spaniel. Tās kapteine Signe Andersone, kura burāja regates pirmajā posmā no Orhusas uz Helsinkiem, norāda, ka braucienā bijuši Baltijas jūrai neraksturīgi augsti viļņi, tādēļ 6.vieta šajā posmā ir labs rezultāts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rojā dots starts Rīgas jūras līča regatei Gulf of Riga Regatta 2019 (GoRR), kas paralēli iezīmē arī Latvijas Atklāto jūras burāšanas čempionātu 2019 un jauniedibinātā Livonijas kausa izcīņu, informē pasākuma organizatori.

No trīs Baltijas valstīm savā starpā sacentīsies 33 komandas, kuras sadalītas trīs klasēs.

«Šī regate lokācijas un izplānotā maršruta dēļ ir ļoti pateicīga, lai gan Igaunijas, gan Lietuvas dalībnieki varētu piedalīties šajās sacensībās, jo tā atrodas tieši pa vidu. Prieks, ka šogad ir pieteikušies divas reizes vairāk dalībnieku nekā pērn,» komentē Madis Ausman, sacensību galvenais tiesnesis no Igaunijas.

Burātāju komandas ir sadalītas trīs klasēs – ORC, LYS1 un LYS2. Kur ORC un LYS ir apmērīšanas sistēmas, kas nodrošina iespēju salīdzināt rezultātus dažādām jahtām. Kopumā no Latvijas ir pieteikušās 22 komandas, no Igaunijas - 8, bet no Lietuvas - 3. Sadarbībā ar Intelligent Systems notiek dalībnieku jahtu globālā pozicionēšana, kas regates mājaslapā ļauj sekot sacensību norisei un redzēt jahtu atrašanās vietas reālā laikā. Kā skaidro sacensību organizatori, no katras Baltijas valsts ir ieradušies vērā ņemami dalībnieki, kas pacīnīsies par pirmo Livonijas kausa trofeju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Rīgā ieradušies pirmie regates The Tall Ship Races 2013 kuģi

Gunta Kursiša, 22.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā naktī no svētdienas uz pirmdienu ieradušies pirmie regates The Tall Ship Races 2013 kuģi, savā Twitter kontā norāda Uģis Lībietis, Latvijas Burāšanas mācību asociācijas (LBMA) valdes loceklis.

Pirmie Rīgā ieradusies D klases Adventure no Krievijas un C klases jahta Det Gode Liv no Norvēģijas, liecina informācja LBMA mājas lapā.

Jau rakstīts, ka regate The Tall Ship Races 2013 šogad notiks no 4. jūlija līdz 6. augustam maršrutā Orhūsa (Dānija) - Helsinki (Somija) - Rīga - Ščecina (Polija).

Rīgā regate piestās no 25. līdz 28. jūlijam. Kopumā šajā laikā Rīgā būs skatāmi 107 burinieki un jahtas no 17 pasaules valstīm. Regatei The Tall Ship Races 2013 viesojoties Rīgā, iedzīvotāji un pilsētas viesi Rīgas pasažieru ostā varēs uzkāpt un aplūkot klāju, vairāk nekā divdesmit A klases buriniekiem. Tāpat publiskās apskates ietvaros būs iespēja redzēt arī vienu no pasaules lielākajiem buriniekiem Baltijas Zivsaimniecības Flotes Akadēmijas mācību burinieku Kruzenshtern no Kaļiņingradas. Mazākos B klases buriniekus un jahtas varēs apskatīt no malas, tie publiskai apskatei nebūs pieejami. Jahtas un mazākie burinieki izvietosies Andrejostas un Andrejsalas līcī (jahtklubā). Apskate Rīgas pasažieru ostā būs iespējama līdz 27. jūlijam, plkst. astoņiem vakarā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgas ostā piestās viens no pasaulē lielākajiem buriniekiem

Gunta Kursiša, 27.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas ostā 30. septembrī piestās viens no pasaulē lielākajiem buriniekiem - Pēterburgas Jūras akadēmijas burukuģis Mir, ko interesenti bez maksas varēs aplūkot no 30. septembra līdz 2. oktobrim.

Mir ir trīsmastu burinieks, kas būvēts 1987. gadā Gdaņskas kuģu būvētavā. Patlaban nedaudz izmainītā buru dizaina dēļ tas tiek uzskatīts par ātrāko mācību burinieku pasaulē, norāda Rīgas dome.

Burinieka kapteiņi ir Andrejs Orlovs un Viktors Antonovs, un kopš 1998. gada Mir ir Sanktpēterburgas oficiālais vēstnesis ārvalstīs.

Mir garums ir 110 metri un maksimālā iegrime – 6,5 metri. Kuģis ir arī ilggadējs The Tall Ship Races dalībnieks un vairākkārtējs kuģu regates The Tall Ships Races uzvarētājs.

Nākamgad starptautiskās burinieku un jahtu regate The Tall Ships Races 2013 no 25. līdz 28. jūlijam norisināsies Rīgā. Iepriekš Rīga uzņēma regates floti pirms desmit gadiem, 2003. gada 10. - 13. augustā, kad 80 buriniekus un jahtas no 18 valstīm aplūkoja vairāk nekā pusmiljons rīdzinieku un pilsētas viesu. 2003. gada regates organizatori atzina Rīgu par gada regates labāko ostu, pasniedzot tai speciālu ceļojošo balvu. Regate norisonās kopš 1956. gada un to organizē Starptautiskā burāšanas mācību organizācija Sail Training International (STI). 56 gadu laikā regates flote ir bijusi apmēram simts pilsētās Eiropā, ASV, Kanādā, Bermudās, Japānā un Honkongā. Līdz 2003. gadam regate notika ar nosaukumu Cutty Sark Tall Ship's Races.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas jahta Spaniel devās ceļā uz Orhūsu Dānijā, lai piedalītos starptautiskajā mācību burinieku un jahtu regatē The Tall Ship Races 2013.

Uz ostu Dānijā Spaniel otrdienas pievakarē devās no Andrejostas. Spaniel kopš 1998. gada ir vienīgā jahta šajā regatē, kas izcīnījusi 17 godalgotas vietas savā klasē, tajā skaitā septiņas pirmās vietas. Spaniel regatē sacentīsies ar citām C klases jahtām.

The Tall Ship Races 2013 šogad notiks no 4. jūlija līdz 6. augustam maršrutā Orhūsa (Dānija) - Helsinki (Somija) - Rīga - Ščecina (Polija).

No šā gada 25. līdz 28. jūlijam Rīga kļūs par vienu no četrām jahtu regates The Tall Ship Races pieturas ostām. Šī ir viena no lielākajām starptautiskajām jahtu regatēm pasaulē. Saskaņā ar organizatoru sniegto informāciju, The Tall Ship Races ir otrs apmeklētākais pasākums aiz Olimpiskajām spēlēm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA "New Yacht Marina", Ventspils jahtu ostas īpašnieks un operators, turpina jahtu ostas sagatavošanu jaunajai 2020. gada sezonai.

2018.–2019. gada laikā jahtu osta, izmantojot savu akcionāru investīcijas un pārrobežu sadarbības programmas Igaunija–Latvija atbalstu, veica savas galvenās piestātnes rekonstrukcijas programmu. Piestātnes remonta un peldošo pietauvošanās vietu būvniecības rezultātā vispārējais pietauvošanās līnijas garums palielinājās līdz 110 metriem. Sākot ar 2020. gada sezonu, jahtu osta spēs vienlaicīgi uzņemt līdz 50 jahtām.

Sagatavošanās programma jaunajai sezonai ietver kā tehniskas, tā arī mārketinga aktivitātes.

Ventspils jahtu ostas galvenais īpašnieks Igor Šechelev skaidro: "2019. gada sezonā jahtu ostu apmeklēja 146 jahtas no Vācijas, kas veido 29% no visiem apmeklētājiem. Tāpēc esam pievērsuši īpašu uzmanību darbam ar mūsu iespējamajiem klientiem Vācijā, un gatavošanos 2020. gada sezonai esam uzsākuši ar piedalīšanos izstādē "Boot Dusseldorf 2020". Kā jau gadu iepriekš, interese no vācu burātāju puses bija nozīmīga: kopīgais programmas East Baltic Coast stends uzņēma vairāk nekā astoņsimt apmeklētāju – burātājus no Vācijas un citām valstīm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ķīpsalā, Matrožu ielā biedrība Latvian Sailing Team trešdien atklāja jaunu sporta burāšanas centru, kas veidots ar mērķi popularizēt burāšanas sportu un padarīt to pieejamu gan tiem, kuri burā vai mācās to darīt, gan arī tiem, kuri vēlas izbaudīt atpūtas braucienu ar jahtu, neatkarīgi no vecuma, fiziskās sagatavotības vai prasmes burāt, informē biedrības pārstāve Kristīne Štāla-Bula.

Rīgas sporta burāšanas centrs darbosies kā treniņu vieta jauniešiem ar priekšzināšanām, kuri vēlas attīstīt burāšanas iemaņas ar lielākām sporta jahtām. Katru trešdienas pēcpusdienu notiks treniņsacīkstes pieredzējušiem sportistiem akvatorijā pie Vanšu tilta. Taču, lai piesaistītu plašāku interesi šim sporta veidam, burāšanas centrs visas vasaras garumā katru otrdienu un ceturtdienu aicina treniņbraucienos piedalīties ikvienu burāšanas entuziastu, neatkarīgi no vecuma vai sportiskās sagatavotības.

Rīgas sporta burāšanas centru plānots attīstīt arī kā apmācību centru, rīkojot burāšanai veltītus seminārus, organizējot pasākumus, kā arī vietēja un starptautiska mēroga sacīkstes. Plānots izveidot jauniešu sporta skolu treniņiem ar Olimpiskās klases laivām un burāšanas teorijas apmācību ziemas mēnešos. Tāpat Rīgas sporta burāšanas centrs darbosies kā vieta, kas apvienos burāšanas entuziastus un laivu īpašniekus, nodrošinot mūsdienīgu, ērtu un drošu novietni, kas paredz laivu turēšanu kā ūdenī, tā arī krastā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jelgavas Jahtkluba plānotā Rudens regate pirmoreiz kluba pastāvēšanas vēsturē izvērtās divu dienu burājumā – līdz Kalnciemam un atpakaļ ar starpposmu pie Svētes ietekas Lielupē. «Ieceri sirdī nēsājām jau sen, bet nu tas izdevās,» ar prieku un gandarījumu teic kluba komodors Aleksandrs Jakovļevs, vēsta reģionālais medijs Zemgales Ziņas.

Kā stāsta Aleksandrs, ik sezonu Jelgavā notiek septiņas astoņas regates, kuru rīkošanu var nodrošināt jebkura jahtkluba jahta. Šā posma, kas sākotnēji bija plānots kā Jelgavas atklātā čempionāta regate «Rudens vējš», organizēšanu uzņēmās jahta «Nimfa», piedāvājot kausa izcīņu. Sacensības norisinājās divos posmos distancē Jelgava – Kalnciems – Jelgava ar kopējo veicamo attālumu 20 jūras jūdzes.

19. septembrī jahtas startēja Lielupē pie jahtkluba, pirmais starpfinišs bija paredzēts pretī Svētes upes ietekai, bet nākamais – Kalnciema pagastā. «Septiņdesmitajos gados jelgavnieki burāja pat līdz jūrai,» A.Jakovļevs to var apliecināt no tēva stāstītā un melnbaltajās bildēs redzētā. Tagad Jelgavas jahtkluba jahtām, ņemot vērā to mastu augstumus, Kalnciems esot maksimāli tālākais sasniedzamais attālums.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

FOTO: Piena paku regatē peldlīdzekļu izgatavošanai izmanto 43 tūkstošus paku

Rūta Cinīte, 28.08.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jelgavā notikusi piecpadsmitā Baltais Piena paku laivu regate, informē Jelgavas pilsētas pašvaldības iestāde Kultūra Sabiedrisko attiecību speciāliste Diāna Mamedova.

Sestdien, 26. augustā, elpu aizraujoši notikumi risinājās Jelgavā, Lielupes ūdeņos, kur no 43 000 AS Tukuma Piens 1 litra piena pakām pašbūvētos peldlīdzekļos ģimenes, draugu kompānijas un dažādu uzņēmumu kolektīvi piedalījās gada jautrākajā pasākumā «15. Baltais Piena paku laivu regatē»

24 komandas ar sagatavotiem priekšnesumiem prezentēja savas laivas krastā, bet vēlāk piedalījās divos ātruma un parādes braucienos.

Fotogalerijā ieskats pasākuma norisē!

Komentāri

Pievienot komentāru