Enerģētika

Reizniece-Ozola ar Lietuvas enerģētikas ministru un Klaipēdas nafta vadību apspriedīs gāzes piegāžu alternatīvas

Dienas Bizness, 26.08.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola ceturtdien, 27. augustā, dosies darba vizītē uz Lietuvu (Klaipēdu), lai apspriestu gāzes piegāžu alternatīvas Latvijas patērētājiem un citus aktuālos enerģētikas sektora jautājumus ar Lietuvas enerģētikas ministru Rokas Masiulis un Lietuvas enerģētikas nozares uzņēmumu vadītājiem, informē Ekonomikas ministres padomnieks sabiedrisko attiecību jautājumos Arno Pjatkins.

Tikšanās laikā plānots pārrunāt Klaipēdas sašķidrinātās dabasgāzes termināļa regazifikācijas izmaksu politiku, tehniskās tranzīta jaudas un dabasgāzes transportēšanas tarifus, kā arī tam nepieciešamo tiesisko regulējumu.

Latvijas puses delegācijas sastāvā uz Lietuvu vēl dosies VAS Latvenergo valdes priekšsēdētājs Āris Žīgurs, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes loceklis Rolands Irklis, kā arī Ekonomikas ministrijas pārstāvji.

Lietuvas pusi sarunās pārstāvēs Lietuvas enerģētikas ministrs Rokas Masiulis, Lietuvas Enerģētikas ministrijas viceministrs Aleksandras Spruogis un Starptautiskās sadarbības un plānošanas nodaļas vadītājs Tomas Lukoševičius, AS Klaipėdos nafta ģenerāldirektors Mantas Bartuška un Sašķidrinātās dabas gāzes termināla departamenta vadītājs Tadas Matulionis, SAS Lietuvos energija ģenerāldirektors Dalius Misiūnas un SAS LITGAS ģenerāldirektors Dominykas Tučkus.

2015. gada 3. marta Ministru kabineta sēdē tika pieņemts lēmums līdz 2017. gadam nodrošināt dabasgāzes tirgus liberalizāciju Latvijā. Latvijas dabasgāzes tirgus reformas uzdevums ir paaugstināt valsts enerģētisko drošību, tajā skaitā dabasgāzes apgādes drošību, kā arī nodrošināt efektīvu trešo pušu pieeju dabasgāzes sistēmai, palielinot konkurenci dabasgāzes tirgū.

Komentāri

Pievienot komentāru