Jaunākais izdevums

Kompānija Sony Music un Maikla Džeksona mantinieki noslēguši kontraktu ar kopējo vērtību 250 miljoni dolāru, ziņo newsru.com.

Sony ir ieguvis tiesības turpmāko septiņu gadu laikā laist klajā desmit albūmus ar pazīstamām un nepazīstamām dziedātāja kompozīcijām.

Par to M.Džeksona mantiniekiem ir garantēti ne mazāk kā 200 miljoni dolāru, ziņo portāls atsaucoties uz Wall Street Journal.

Skaņu ierakstu gigants uzskata šo darījumu par ieguldījumu ar peļņu, ņemot vērā intereses palielināšanos par M.Džeksona daiļradi.

Jaunais līgums paplašina darbību termiņu un vienošanās noteikumus, līgumā kas tika noslēgts 1980.gadā starp popmūzikas karali un Sony. Šī vienošanās paredzēja, ka kompānija ierakstus varēs izplatīt līdz 2015.gadam ieskaitot, bet tagad šis termiņš ir pagarināts līdz 2017.gadam. Pie tam Sony tagad ir tiesības klajā laist arī tās mūziķa dziesmas, kuras M.Džekosns, būdams dzīvs, nav izpildījis, bet plānojis ar laiku tās iekļaut jaunajā audio vai video albumā.

Wall Street Journal arī norādot, ka jaunais līgums ļaus mantiniekiem dzēst lielu daļu parādu, kurus atstājis M.Džeksons. Senāk masu mediji apgalvoja, ka dziedātājs dzīvojis pāri saviem līdzekļiem un vairākkārt ņēmis aizdevumus, līdz ar to miris faktiski bankrotējis.

Šā gada laikā mantiniekiem kreditoriem ir jāatdod 125 miljoni ASV dolāru, tai skaitā 35 miljonus ASV dolāru kompānijai AEG, kura organizēja koncertu sēriju Londonā, M.Džekosna plānotās pagājušā gada vasaras tūres ietvaros. Dziedātāja pēkšņās nāves dēļ koncerti nenotika.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pastāv risks, ka latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis ir pārāk garš Nacionālajai basketbola asociācijai (NBA), tāpēc viņš varētu būt «izstīdzējis un lempīgs», izteicies Ņujorkas Knicks kluba prezidents leģendārais Fils Džeksons.

«Kā Šons Bredlijs, kurš tomēr bija diezgan labs spēlētājs, K.P. (Porziņģis) varētu gandrīz būt pārāk garš,» Džeksons izteicies izdevumam ESPN. «Viņa spēks varētu nekad nebūt pietiekami labs. Viņš varētu nebūt spējīgs tikt galvenajā aizsardzības pozīcijā, cīnoties ar masīvajiem spēlētājiem.»

Šā gada NBA jauno spēlētāju izvēles draftā tieši Džeksons spēlēja nozīmīgu lomu, lai Porziņģi ar ceturto numuru izvēlētos Knicks vienība.

Knicks prezidenta pieminētais Bredlijs 1993.gadā NBA draftā tika izvēlēts ar otro numuru, tomēr 12 sezonās vidēji guva tikai astoņus punktus

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pop karaļa Maikla Džeksona lolojums Nekurzeme (Neverland) izlikta pārdošanā, ziņo Move.

M. Džeksons jau 2007. gadā vēlējās šo īpašumu atgūt, bet, tad tā cena bija 25 miljoni USD, ko M. Džeksons nespēja samaksāt. Tagad īpašuma saimnieks to vēlas pārdot par 16.5 miljoniem USD.

M. Džeksons rančo nedzīvoja kopš 2005.gada jūnija, kad viņš tika attaisnots apsūdzībās par nepilngadīgu zēnu seksuālu izmantošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Mirušais Maikls Džeksons gada laikā nopelnījis vairāk nekā dzīvie laikabiedri

Gunta Kursiša, 24.10.2013

10. Amerikāņu rakstnieks, dzejnieks un komiksu autors Teodors Geizels (Theodor Geisel) jeb Dr. Seuss gada laikā nopelnījis deviņus miljonus ASV dolāru. Viņš mira 1991. gada septembrī 87 gadu vecumā. T. Geizels publicējis 46 bērnu grāmatas, kas tagad tiek ņemtas par pamatu Holivudas bērnu filmām. Piemēram, stāsta The Lorax ekranizācija 2012. gadā nesa 349 miljonu ASV dolāru ieņēmumus.

Foto: Wikimedia

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Popmūzikas leģenda Maikls Džeksons (Michael Jackson) pagājušā gada laikā, būdams miris, nopelnījis vairāk nekā pasaulē labāk pelnošā dzīvā slavenība Madonna. Proti gada laikā M. Džeksons nopelnīja 160 miljonus ASV dolāru, kamēr Madonna – 125 miljonus ASV dolāru, aprēķinājis Forbes.

Šī ir trešā reize pēdējo piecu gadu laikā, kad par pasaulē pelnošāko slavenību kļuvis «cilvēks no kapiem», raksta Forbes.

Lielākā daļa mirušā M. Džeksona ienākumu nāk no cirka Cirque du Soleil priekšnesumiem. Cirka izrāde Immortal jau nesusi ienākumus 300 miljonu ASV dolāru apmērā, veiksmīga ir arī Cirque du Soleil izrāde One, kuras nobeigumā virtuāls M. Džeksons izpilda «Man in the Mirror».

Uzziniet, kuras mirušās slavenības pēdējā gada laikā ir nopelnījušas pērnā gada laikā, galerijā augstāk!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mirušais popa karalis Maikls Džeksons (Michael Jackson) pagājušā gada laikā nopelnījis vairāk naudas nekā jebkurš cits mūziķis vai aktieris (dzīvs vai miris), vēsta Forbes, kas izveidojis Pelnošāko mirušo slavenību topu.

Džeksons ar bruto peļņu 275 miljonu ASV dolāru apmērā ne vien ieņēmis pirmo vietu Pelnošāko mirušo slavenību topā, bet peļņas ziņā pārspējis pārējo 12 mirušo zvaigžņu peļņu kopumā.

Kā norāda Forbes, Džeksona pēcnāves ienākumi nāk no viņa daļas ienesīgajā Sony/ATV katalogā, filmas This Is It un paaugstinātās fanu intereses par viņa mūziku, video un citām ar Džeksonu saistītām lietām.

Lai iekļūtu šā gada sarakstā, mirušajai slavenībai laika posmā no 2009.gada 1.oktobra līdz 2010.gada 1.oktobrim vajadzēja nopelnīt vismaz 5 miljonus ASV dolāru.

13 zvaigznes kopumā nopelnījušas 506 miljonus ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nu jau aizsaulē esošā dziedātāja Maikla Džeksona slavenais Nekurzemes (Neverland) rančo drīzumā nonāks tirgū, vēsta medijs Business Insider.

Plašais rančo, kas atrodas ASV, Kalifornijā, nav apdzīvots kopš laika, kad Džeksons no tā izvācās 2005. gadā. 2008. gadā to iegādājās investīciju firma Colony Capital, samaksājot 23,5 miljonus ASV dolāru. Pēc restaurācijas jau tuvākajā laikā īpašumam atkal tikšot meklēts pircējs.

Džeksons rančo iegādājās 1988. gadā. Tas sastāv no 22 ēkām. Dziedātājs tur ierīkoja arī privātu dzelzceļu.

Nekustamā īpašuma eksperti jau prognozē, ka Nekurzemes pārdošanas cena varētu sasniegt 50 miljonus ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizsaulē aizgājušā dziedātāja Maikla Džeksona rančo Neverland (Nekurzeme) izlikts pārdošanā. Cena - 100 miljoni ASV dolāru, ziņo Wall Street Journal.

Santabarbarā esošajā īpašumā savulaik bija zooloģiskais dārzs, atrakciju parks un ugunsdzēsēju depo. Liela daļa no tā visa vairs nav, bet vēl saglabājies ziedu pulkstenis un dzelzceļš.

Džeksons īpašumu iegādājās 1987. gadā par 19,5 miljoniem ASV dolāru, bet nespēja šo summu samaksāt. Tad darījumā iesaistījās investīciju kompānija, palīdzot viņam to glābt no izsolīšanas.

Tagad īpašumu sauc Sycamore Valley Ranch, un kopš Džeksona nāves 2009. gadā tajā notikuši apjomīgi labiekārtošanas darbi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Džeksona māte vaino koncerta organizētājus netiešā dēla nāvē

Elīna Pankovska, 17.09.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mirušā dziedātāja Maikla Džeksona māte Ketrina Džeksone iesniegusi ASV tiesā prasību pret kompāniju AEG Live, kas organizējis M.Džeksona koncertus.

Viņa ir pārliecināta, ka kompānija viņas dēlam nebija nodrošinājusi pietiekamu medicīnisko aprūpi, tais skaitā – M.Džeksona ārstam neesot tikusi piegādāts viss nepieciešamais medicīniskais aprīkojums. AEG Live vadība, neskatoties uz dziedātāja veselības problēmām, tomēr esot piespiedusi M.Džeksonu uzstāties Londonā, ziņo lifenews.lv

Prasībā arī norādīts, ka tieši AEG Live dziedātājam nolīgusi dakteri Konrādu Mareju, kura vainas dēļ, iespējams, dziedātājs nomira. Pēc M.Džeksona mātes domām, tieši pēc K.Mareja rīkojuma viņas dēlam ievadīts propofols un citi medikamenti, kas noveda līdz dziedātāja nāvei.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Jānis Porziņģis: Fils Džeksons Krisīti testēja

Daiga Laukšteina, 25.07.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas Knicks uzlecošās latviešu zvaigznes Kristapa Porziņģa brālis un aģents Jānis Porziņģis intervijā DB stāsta, cik maksā biļete uz NBA spēli, kā arī pauž viedokli par Fila Džeksona izteikumiem.

Fragments no intervijas:

Cik maksā biļete uz NBA spēli un, vai viegli pie tādas tikt?

Pārsvarā visi ir abonementi, dažiem pat 40 gadu pēc kārtas. Taču, šķiet, lētākās biļetes pašā augšā uz vienu spēli maksā ap 80 dolāriem. Daudz maz normālākās vietās – 200 līdz 250 dolāru. Laukuma malā – trīs līdz sešu tūkstošu dolāru robežās. Tribīnes allaž ir pilnas. Tā ir Ņujorka! NBA spēles notiek daudzfunkcionālajā sporta arēnā Manhetenā Madison Square Garden. Lai noskatītos spēli, ir iespēja pārpirkt biļetes, piemēram, no abonementu īpašniekiem, kuri uz kādu maču netiek.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rītdien, 28.oktobrī, daudzviet pasaulē, arī Latvijā, sāks demonstrēt filmu par aizsaulē aizgājušo dziedātāju Maikls Džeksons. Tas arī viss (Michael Jackson's This is it). Kinoeksperti lentei paredz grandiozus finansiālus panākumus.

Kā liecina Parex Plaza mājaslapā internetā www.forumcinemas.lv publicētā informācija «lielākā daļa filmas izejmateriāla filmēta 2009.gada jūnijā, STAPLES centrā Losandželosā, kā arī Inglvudā, Kalifornijā, kur Džeksons gatavojās tūrei This is it, kam bija jākļūst par 50 koncertu sēriju O2 arēnā Londonā».

«Filma piedāvās Džeksona faniem un mūzikas mīļotājiem retu iespēju ieskatīties skatuves darbā aiz kulisēm, baudīt skatuves spožumu, ļaujot justies kā skatītājam, kas sēž pirmajā rindā popmūzikas karaļa koncertā,» sola Parex Plaza.

Filma Latvijā tiks demonstrēta angļu valodā ar subtitriem latviešu valodā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Yahoo! visvairāk meklē Džeksonu

, 01.12.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad Yahoo! interneta meklētājā visbiežāk izmantotais atslēgvārds bijis Maikls Džeksons, tādējādi mirušais dziedātājs ir apsteidzis Britniju Spīrsu, kas bija Yahoo! meklētājā visbiežāk izmantotais vārds pēdējos četrus gadu, raksta Reuters.

Yahoo! analītiķe Vera Čhana (Vera Chan) norāda, ka pēc dziedātāja nāves interneta meklētājs bijis pārslogots un vienā mirklī apsteidza ASV jaunā prezidenta Baraka Obamas inaugurāciju, kas līdz tam bija visvairāk meklētākā frāze Yahoo! interneta meklētājā.

V. Čana norāda, ka šogad interneta meklētājos visbiežāk izmantoti atslēgvārdi, kuri saistās ar kādām ekskluzīvām ziņām un notikumiem.

Britnija Spīrsa šogad bijusi 5. vietā Yahoo! meklētāko atslēgvārdu topā. Viņu šogad apsteidza arī aktrise Megana foksa. Baraks Obama no pirmā desmitnieka izkritis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Princis Alvalīds bin Talals (Alwaleed bin Talal) tiek uzskatīts par bagātāko cilvēku Saūda Arābijā un vienu no bagātākajiem arī visā pasaulē.

Tomēr pēc Forbes jaunākā pasaulē bagātāko cilvēku saraksta publicēšanas izcēlies strīds par to, cik tieši bagāts ir princis.

Pats Alvalīds uzskata, ka viņam pieder 29,6 miljardi ASV dolāru, kamēr Forbes nepiekrīt un viņa bagātību lēš 20 miljardu ASV dolāru apmērā, līdz ar to viņu atzīstot par 26. bagātāko cilvēku pasaulē. Par šādu novērtējumu princis esot dziļi aizvainots un atteicies no jebkādas turpmākas sadarbības ar Forbes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bono un biedri no ierakstu pārdošanas, tūrēm un honorāriem ieguvši 109 miljonus ASV dolāru, liecina Billboard Top 40 Money Makers saraksts, ziņo nme.com.

Top pieci iekļuvuši arī: Brūss Springstīns (57,6 miljoni ASV dolāru), Madonna (47,2 miljoni ASV dolāru), AC/DC (43,6 miljoni ASV dolāru) un Britnija Spīrsa (38,8 miljoni ASV dolāru).

Coldplay bijusi vispelnošakā Lielbritānijas grupa. Tā ieguvusi 27,3 miljonus ASV dolāru. Aizsaulē aizgājušais Maikls Džeksons ieguvis 17,3 miljonus dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Maijā paaugstinājies Ķīnas tirdzniecības deficīts

Lelde Spriņģe, speciāli Db.lv, 10.06.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ķīnas tirdzniecības pārpalikums maijā pieauga, pateicoties spēcīgam ārvalstu pieprasījumu pēc Ķīnā ražotā apģērba un elektronikas.

«Milzīgais eksporta pieaugums un straujais pacēlums Ķīnas tirdzniecības pārpalikumā nepaies garām nepamanīts,» AFP apgalvo Kanādas Royal Bank vecākais analītiķis Braiens Džeksons.

Pagājušā gadā Ķīnā eksports pieauga līdz 48,5 %. Tā veicinātājs bija straujais ārvalstu pieprasījuma pieaugums pēc Ķīnā ražotām precēm. Šo valsti vēl nebija skārusi eiro zonas parādu krīze, līdz ar to ārvalstu pieprasījums varētu atvieglot trešās lielākās ekonomikas palēnināšanās radītās problēmas.

Ķīna ziņoja par tirdzniecības pārpalikumu maijā 19,53 miljardu dolāru apmērā (aptuveni 11,50 miljardi latu). Salīdzinoši aprīlī pārpalikuma apjoms bija 1,68 miljardi dolāru (989,52 miljoni latu), bet martā tika izziņots deficīts, kas bija pirmais sešu gadu laikā. Eksports maijā sasniedza 131,8 miljardus dolāru (aptuveni 77,63 miljardi latu), kā apgalvo muitas iestādes. Imports, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, ir paaugstinājies par 48,3 procentiem, sasniedzot 112,2 miljardu dolāru apmēru (aptuveni 66,08 miljardi latu).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Populārākie Holivudas aktieri nereti saņem tādu darba samaksu, kuru viņi nemaz nebūtu pelnījuši, liecina jaunākais Bankability Index pētījums, kas analizējis, cik naudas Holivudas zināmākie aktieri patiesībā ģenerē savām filmām, raksta Times.

Secināts, ka tie, kuri ģenerē lielāko naudu filmām, bieži vien nemaz nav apmaksātākie aktieri.

Trīs gadu laikā tika pētīti 65 tūkstošu režisoru un aktieru ienākumi no filmām un video. Kā secināts, visvairāk naudas iekasē režisors Stīvens Spīlbergs – vidēji 27,4 miljonus dolāru gadā un 13,7 miljonus dolāru par filmu. Otrajā vietā ierindojies aktieris Semjuels L. Džeksons ar 24,4 miljonu vidējiem gada ienākumiem un 6,2 miljoniem dolāru par filmu.

Trešajā un ceturtajā vietā attiecīgi iekļuvuši aktieri Džonijs Deps un Toms Krūzs.

Savukārt Forbes ikgadējā vislabāk apmaksāto aktieru saraksta pirmajā vietā iekļuvis Roberts Daunijs juniors, šogad vidēji nopelnot 75 miljonus dolāru, neskatoties uz to, ka indeksa pētījumā viņš ierindojas vien devītajā vietā, kas ģenerē 20,6 miljonus dolāru gadā savām filmām. Nākamie četri Forbes sarakstā iekļautie aktieri - Čenings Tatums (ar 60 miljoniem), Hjū Džekmens (55 miljoniem), Marks Vālbergs (52 miljoniem) un Dveins Džonsons (46 miljoniem) Bankability Index pirmajā desmitniekā nav iekļuvuši.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tūkstošiem čehu protestē pret plāniem Prāgā uzstādīt aizsaulē aizgājušā dziedātāja Maikla Džeksona statuju, ziņo AP.

Pieminekli Popa Karalim Letna parkā Prāgā iecerējusi uzstādīt dziedātāja fanu grupa. Šī vieta izvēlēta, jo M. Džeksons tur koncertēja 1996.gadā.

Pieminekli paredzēts atklāt 29. augustā, lai atzīmētu M. Džeksona 52. dzimšanas dienu.

Atbildīgās institūcijas projektu esot saskaņojušas.

Taču saistībā ar šo ieceri neapmierinātību pauduši jau vairāki tūkstoši pilsētas iedzīvotāju, kuri akcentē, ka statujas uzstādīšana parkā ir bezjēdzīga, jo M. Džeksonam nebija nekāda sakara ar Čehiju.

«Maikl Džekson, dusi mierā un liec mierā mūsu Letna parku!,» protestētāji pauž interneta vietnē Facebook.

Savukārt Prāgas mākslas galerija ierosinājusi M. Džeksona statujas vietā uzstādīt kāda valsts mākslinieka statuju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada jūnijā, pateicoties spēcīgam kāpumam eksportā, negaidīti pieaudzis Ķīnas tirdzniecības bilances pārpalikums, atsaucoties uz oficiālajiem datiem, ziņo The Wall Street Journal, piebilstot, ka tas, visticamāk, novedīs pie lielāka starptautiska politiska spiediena uz Pekinu saistībā ar juaņas vērtību.

Ķīnas tirdzniecības pārpalikums jūnijā pieaudzis līdz 20,02 miljardiem ASV dolāru. Maijā tas sasniedza 19,5 miljadus ASV dolāru. Taču eksperti bija prognozējuši, ka pārpalikums jūnijā būs samazinājies līdz 14,6 miljardiem ASV dolāru.

«Ķīna ir paziņojusi par vēl vienu spēcīgu tirdzniecības pārpalikumu, un nākamajā nedēļā mēs redzēsim vēl vienu lielu ASV tirdzniecības deficītu,» norādījis Royal Bank of Canada ekonomists Braians Džeksons (Brian Jackson). Viņš uzskata, ka šis kontrasts, iespējams, pastiprinās starptautisko spiedienu uz Pekinu saistībā ar valūtas vērtības tālāku pieaugumu.

Ķīnas eksports jūnijā, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, pieaudzis par 43,9%. Maijā eksportā tika reģistrēts kāpums par 48,5%. Imports jūnijā audzis par 34,1%. Maijā bija vērojams kāpums par 48,3%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par Suecas kanāla paplašināšanas atdevi tuvākā un tālākā perspektīvā domas dalās, piektdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Uz paplašināto Suecas kanālu (SK) politisko nemieru plosītās Ēģiptes valdība likusi lielas cerības gan sagaidāmo ienākumu, gan darba vietu ziņā. Taču gan analītiķu, gan nozares profesionāļu teiktais liecina, ka politiķu plāni var arī nepiepildīties.

Sazīmēti cipari

Par SK paplašināšanu pirms gada paziņoja Ēģiptes prezidents Abdels Fatahs al Sisi, pielīdzinot to tādam pašam sasniegumam, kā SK nacionalizāciju 1956. gadā, vēsta Reuters. Kuģu – no 49 līdz 97 – un ienākumu – no 5,3 līdz 13,23 miljardi ASV dolāru – dubultošanai līdz 2023. gadam projekta rezultātā gan ne visi tic. Amerikas Universitātes Kairā ekonomists Ahmeds Kamali norāda, ka šīs prognozes ir «vēlmju domāšana», jo nopietnu pētījumu par projekta dzīvotspēju nav bijis. Lai projekts sasniegtu iecerēto ienākumu līmeni, globālai tirdzniecībai jāaug par 9% gadā, kas ir trīsreiz vairāk nekā novērots pēdējos četros (2011–2014) gados, atzīmējis Viljams Džeksons no Capital Economics.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Mūzikas izdevniecību Chrysalis nopērk konkurents BMG

Lelde Petrāne, 26.11.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas mūzikas izdevniecība Chrysalis Group pārdota par 107,4 miljoniem Lielbritānijas sterliņu mārciņu (89 miljoni latu), ziņo BBC.

Chrysalis iegādājies Vācijas konkurents Bertelsmann Media Group (BMG) un privātā kapitāla uzņēmums Kohlberg Kravis Roberts (KKR).

Londonā bāzētā Chrysalis kontrolē publicēšanas tiesības uz dziesmām, kuras radījuši tādi mākslinieki kā Deivids Bovijs un Maikls Džeksons.

Chrysalis, kas dibināta 1969.gadā, piederēja ierakstu kompānija ar tādu pašu nosaukumu , bet tā tika pārdota EMI 1991.gadā.

Chrysalis dibinātājs Kriss Raits (Chris Wright) sacījis, ka jaunākais pārdošanas darījums iezīmē vienas ēras beigas un citas sākumu kompānijai.

BMG un KKR pērk Chrysalis, izmantojot kopuzņēmumu. Tās maksā 160 pensus par vienu Chrysalis akciju, informē BBC.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

ASV dolāriem būs jauns attēls

LETA, 21.04.2016

Tabmenas portrets nomainīs ASV septītā prezidenta Endrū Džeksona portretu, kas turpmāk atradīsies šīs banknotes reversā.

Foto: AP/SCANPIX

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uz ASV 20 dolāru banknotēm turpmāk būs redzams 19.gadsimta abolicionistes afroamerikānietes Herietas Tabmenas portrets, trešdien paziņoja ASV finanšu ministrs Džeikobs Lū.

Tabmena, kas pati bija piedzimusi verdzībā, kļūs par pirmo afroamerikāni, kuras portrets būs redzams uz ASV papīra naudas zīmēm. Viņa arī kļūs par pirmo sievieti, kas 100 gadu laikā izpelnījusies godu tikt attēlotai uz ASV banknotēm.

20 dolāru banknote tiks pārveidota, lai tās aversā būtu Tabmenas portrets. Tas nomainīs ASV septītā prezidenta Endrū Džeksona portretu, kas turpmāk atradīsies šīs banknotes reversā.

20 dolāru banknotes reversā, kur pašlaik ir Baltā nama attēls, turpmāk būs redzams Baltais nams un Endrū Džeksons.

Lū pievērsās arī 10 dolāru banknotes jaunajam veidolam. Viņa sākotnējais plāns nomainīt uz šīs banknotes esošo ASV pirmā finanšu ministra Aleksandra Hamiltona portretu pret kādas sievietes portretuiepriekš bija izpelnījies negatīvu reakciju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Britu juristi: Blackberry lietošanas izraisīts īkšķa sastiepums ir arodslimība

Jānis Rancāns, 25.03.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daudzu un dažādu veselības problēmu sarakstam ir piepulcējusies arī «Blackberry īkšķa sastiepums», kas piemeklē cilvēkus, kuri pārāk daudz un regulāri lieto mobilos telefonus īsziņu un e-pastu nosūtīšanai, raksta The Telegraph.

Šī kaite ir tik plaši izplatīta, ka kāds juridisko pakalpojumu uzņēmums uzskata, ka tā darbiniekus tuvākajā nākotnē sagaida milzīgs daudzums lietu, kurās telefonu īpašnieki sāks pieprasīt kompensācijas.

Īkšķa sastiepums rodas no pārlieku aktīvas mobilo telefonu lietošanas un tā ir uzskatāma par arodslimība, jo aizvien vairāk cilvēku savus telefonus izmanto darbā, ir pārliecināts advokāts Karens Džeksons no Češīras.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

FOTO: Neviens neiegādājas bankrotējošā mūziķa 50 Cent 6 miljonus dolāru vērto īpašumu

Žanete Hāka, 22.07.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mūziķis 50 Cent nesen noslēdza savu gadu ilgušo bankrota procedūru, piekrītot piecu gadu laikā saviem kreditoriem samaksāt 23,4 miljonus ASV dolāru.

Rezultātā reperis, kura īstais vārds ir Kērtiss Džeksons, patlaban mēģina reorganizēt savas finanses un aktīvus, lai spētu tikt vaļā no sava smagā parāda. Tādējādi viņa Konektikutas māja būs viens no pirmajiem īpašumiem, kas tiks pārdots.

4645 kvadrātmetru plašais īpašums 2015.gadā tika piedāvāts pārdošanai par 18,5 miljoniem dolāri, taču pērn 50 Cent cenu ievērojami samazināja – līdz 8,5 miljoniem dolāru. Tagad reperis īpašuma cenu samazinājis vēl vairāk, tai sasniedzot 5,995 miljonus dolāru.

Mājā ir 21 guļamistaba, 25 vannasistabas, baseins, neliels naktsklubs, tenisa korts, vairākas spēļu istabas, kinoteātris un ierakstu studija, liecina nekustamā īpašuma kompānijas Douglas Elliman Real Estate informācija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Apple iesūdz tiesā Samsung par iPhone un iPad kopēšanu

Gunta Kursiša, 19.04.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Apple iesūdzējusi tiesā sāncenšus Samsung Electronics par iespējamu iPad un iPhone dizainu kopēšanu.

ASV datortehnoloģiju kompānija uzskata, ka Samsung Galaxy mobilo telefonu dizainis acīmredzami kopē Apple produktus, citējot tiesas dokumentus, vēsta BBC.

Galaxy produktos tiek izmantota Google Android operētājsistēma, kas konkurē ar Apple izstrādāto operētājsistēmu.

Lai gan Samsung un Apple ir sīvi konkurenti, Samsung piegādā sāncenšiem tehnoloģijas, kas tiek izmantotas Apple procesoros A4 un A5. Samsung piegādā Apple arī atmiņas mikroshēmas, ko lieto MacBook Pro datoros.

Sūdzība tika iesniegta piektdien, un tajā tika apgalvots, ka Samsung neatļauti izmanto Apple patentus un preču zīmes – kopumā tika iesniegtas 16 sūdzības, ieskaitot 10 patentu pārkāpumus. Samsung pārstāvji nebija gatavi komentēt šo sūdzību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan lielākā daļa pasaules iedzīvotāju Pītera Džeksona filmu triloģiju «Gredzenu pavēlnieks» ir redzējuši jau vairākas reizes, tomēr tiem, kuriem vēl nav gana, būs lieliska iespēja to atkārtoti noskatīties jau šogad, raksta Time.

Jūnijā kinoteātru ekrānus no jauna aizņems episkas batālijas starp Vidusszemes iedzīvotājiem. «Gredzenu pavēlnieks» tiks izrādīts jaunā, īpaši uzlabotā versijā, kurā būs «gandrīz 3 stundas papildus uzfilmētā materiāla, kuru atlasījis pats Džeksons,» norāda izdevums, piebilstot, ka grūti teikt vai tas ir iepriekš neredzēts, vai arī tas, kurš jau bija pieejams DVD versijā.

Atkārtotā «Gredzenu pavēlnieka» laikā būs iespējams redzēt arī ainas no nākošā, tapšanas stadijā esošā Pītera Džeksona garadarba – «Hobits», kurā ir stāstīts par notikumiem pirms «Gredzenu pavēlnieka».

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Knicks koncentrēsies brīvo aģentu tirgum, nevis jauna prezidenta meklēšanai

LETA, 29.06.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latviešu zvaigznes Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas Knicks vadība tuvākajās nedēļās koncentrēsies brīvo aģentu tirgum, nevis jauna prezidenta meklēšanai, vēsta ietekmīgais Ziemeļamerikas sporta medijs ESPN.

Trešdien no Knicks prezidenta amata tika atbrīvots Fils Džeksons. Kā viens no potenciālajiem aizstājējiem tiek minēts Masai Udžiri, kurš šādus pienākumus jau veic Toronto Raptors klubā.

Tiesa, vairāki NBA avoti ESPN medijam vēsta, ka Knicks pašlaik neizvirzīs jauna prezidenta meklēšanu par prioritāti, bet gan koncentrēsies brīvo aģentu tirgum, kas atvērsies svētdien. Atbildību par to uzņēmies kuba ģenerālmenedžeris Stīvs Milss.

Pašlaik 46 gadus vecais nigērietis Udžiri par Raptors prezidentu kļuva 2013.gadā, noslēdzot līgumu uz pieciem gadiem. Tiek uzskatīts, ka Knicks varētu būt grūti viņu pārvilināt, tāpēc tiek izskatīti arī citi kandidāti. Viens no viņiem ir Deivids Grifins, kurš nesen tika atbrīvots no ģenerālmenedžera pienākumiem spēcīgajā Klīvlendas Cavaliers vienībā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Ķīnā neprognozēti liels ārējās tirdzniecības pārpalikums

Gunta Kursiša, 10.05.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ķīnas ārējās tirdzniecības pārpalikums aprīlī bija teju četras reizes lielāks nekā iepriekš paredzēts, eksportam ievērojami pārsniedzot importu, vēsta BBC.

Tirdzniecības pārpalikums bija 11,4 miljardi ASV dolāru. Analītiķi bija paredzējuši vien trīs miljardus ASV dolāru lielu tirdzniecības pārpalikumu.

Arī martā Ķīnā eksports pārsniedza importu neparedzētā apjomā – tirdzniecības pārpalikums bija 140 miljoni ASV dolāru.

Ziņas par Ķīnas panākumiem izskan laikā, kad notiek ASV un Ķīnas sarunas par abu valstu tirgus attiecībām. Paredzams, ka lielais tirdzniecības pārpalikums pastiprinās uzmanību, kas pievērsta Ķīnas nacionālajai valūtai juaņai. Liela daļa ASV eksportētāju norāda, ka Ķīnas nacionālā valūta ir pārāk zema, kas pasaules tirgū Ķīnas preces padara ārkārtīgi konkurētspējīgas.

Ķīnas eksports šī gada aprīlī, salīdzinot ar pērnā gada attiecīgo mēnesi, ir pieaudzis par teju 30%. Savukārt imports ir samazinājies par 22%, salīdzinot ar pērno gadu.

Komentāri

Pievienot komentāru