Citas ziņas

Reliģisko lietu pārvaldes priekšnieci pārceļ VA "Materiālās rezerves" direktora vietnieka amatā

, 04.09.2007

Jaunākais izdevums

Ministru kabinets šodien pieņēma rīkojumu, saskaņā ar kuru Reliģisko lietu pārvaldes priekšniece Iveta Romanovska tiek pārcelta valsts aģentūras "Materiālās rezerves" direktora vietnieka administratīvajos jautājumos amatā.

Valsts civildienesta likums nosaka, ka, lai nodrošinātu labu pārvaldību, kā arī veicinātu ierēdņa kvalifikācijas izaugsmi, ierēdni, neizsludinot atklātu pretendentu konkursu un motivējot pārcelšanas lietderību, var pārcelt jebkurā citā ierēdņa amatā uz noteiktu vai nenoteiktu laiku tajā pašā vai citā iestādē.

Kā teikts paskaidrojuma rakstā, I. Romanovskas pārcelšana nepieciešama, lai nodrošinātu valsts aģentūras "Materiālās rezerves" uzdevumu efektīvu un pienācīgu izpildi. Kopš 2007. gada 22. maija valsts aģentūras "Materiālās rezerves" direktora vietnieka administratīvajos jautājumos amats ir vakants.

Tieslietu ministrija, kuras pārraudzībā atrodas Reliģisko lietu pārvalde, , Iekšlietu ministrija, kuras pārraudzībā atrodas valsts aģentūra "Materiālās rezerves", kā arī pati I. Romanovska ir piekritusi pārcelšanai.

Līdz ar rīkojumu par Reliģisko lietu pārvaldes priekšnieka pienākumu izpildītāju ar 2007. gada 10. septembri iecelta līdzšinējā pienākumu izpildītāja Jekaterina Macuka.

Saskaņā ar Reliģisko organizāciju likumu Reliģisko lietu pārvaldes priekšnieku ieceļ un atbrīvo no amata Ministru kabinets pēc tieslietu ministra priekšlikuma.

Laura Pakalne

TM Sabiedrisko attiecību nodaļas

pārvaldes vecākā referente

Tālr. 7036714

e-pasts: [email protected]

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Saeimas 20.septembra sēdē iekļautie likumprojekti (ANOTĀCIJAS)

, 17.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdien, 17.septembrī, Saeimas Prezidijs nolēma iekļaut 20.septembra Saeimas sēdes darba kārtībā nodošanai izskatīšanai komisijās šādus iesniegtos likumprojektus:

" Ministru kabineta iesniegto Tieslietu ministrijas sagatavoto likumprojektu "Grozījumi likumā "Par nekustamā īpašuma ierakstīšanu zemesgrāmatās"" (Nr.439/Lp9). Likumprojekts paredz paplašināt dokumentu loku, uz kuru pamata ēkas (būves) ierakstāmas zemesgrāmatās uz valsts un pašvaldību vārda. Vienlaikus tiek precizēta likumā lietotā terminoloģija atbilstoši Nekustamā īpašuma valsts kadastra likumam.

" Ministru kabineta iesniegto Tieslietu ministrijas sagatavoto likumprojektu "Grozījumi likumā "Par Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistru"" (Nr.440/Lp9). Likumprojekts, reorganizējot Reliģisko lietu pārvaldi, paredz daļu tās funkciju nodot Uzņēmumu reģistram, līdz ar to Uzņēmumu reģistram nododot 4 štata vietas. Tiek arī paredzēts, ka reliģisko organizāciju un to iestāžu reģistru ved Uzņēmumu reģistrs saskaņā ar likumu "Par Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistru", Reliģisko organizāciju likumu un citiem normatīvajiem aktiem. Nododot daļu Reliģisko lietu pārvaldes funkcijas Uzņēmumu reģistram, tiks uzlabota un vienkāršota reliģisko organizāciju un to iestāžu reģistra vešana, vienlaikus atrisinot šobrīd pastāvošās problēmas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Reorganizēs reliģisko lietu pārvaldi

, 04.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien Ministru kabinets akceptēja grozījumus Reliģisko organizāciju likumā, ko izstrādājusi ar tieslietu ministra rīkojumu izveidota darba grupa.

Līdz ar grozījumu stāšanos spēkā būs noteikts jauns reliģijas lietu pārvaldības institucionālais modelis, proti, paredzēta Reliģisko lietu pārvaldes (turpmāk - RLP) reorganizēšana, sadalot tās funkcijas un piešķirtos budžeta līdzekļus starp Tieslietu ministriju un Uzņēmumu reģistru.

Kā teikts likumprojekta anotācijā, pašlaik RLP primārā funkcija ir reliģisko organizāciju reģistrācija un ar reliģisko organizāciju kā juridisko personu darbību saistīto jautājumu risināšana. Reliģisko organizāciju un to iestāžu reģistrs nav publiski pieejams, kas apgrūtina trešo personu iespējas ātri saņemt informāciju par reģistrētajām reliģiskajām organizācijām. Reģistrācijas procesi ir ilglaicīgi, kā arī daudzi no reģistrācijas procesiem nav normatīvi noregulēti, kas apgrūtina reliģisko organizāciju un citu organizāciju darbību. Te vajag vienu teikumu piebildi, ka tādēļ nolemc bla bla bla, iestādi likvidēt pam param pam pam….

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Uzņēmumi sūdzas par VA Materiālās rezerves rīcību

Lelde Petrāne [email protected] Valdis Vikmanis [email protected], 27.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

11 uzņēmumi ir informējuši Iekšlietu ministru Ivaru Godmani par atbildi uz ministrijas pārraudzībā esošās iestādes VA Materiālās rezerves piedāvājumu veikt izmaiņas noslēgtajos līgumos. Ja uzņēmumi piekritīšot piedāvājumam, to zaudējumi būšot lēšami desmitos tūkstošu latu un darbu zaudēšot aptuveni 250 cilvēki dažādos Latvijas reģionos.

Uzņēmumu izplatītais paziņojums medijiem: "Visi šie uzņēmumi (sarakstu skatīt informācijas beigās) 2006. gadā uzvarēja LR Iekšlietu ministrijas VA Materiālās rezerves izsludinātajā atklātajā konkursā par Izņemto transportlīdzekļu glabāšanu un izsniegšanu. Konkursā uzvarēja tās kompānijas, kuras piedāvāja zemāko cenu. Saskaņā ar noslēgtajiem līgumiem, uzņēmējiem vajadzēja nodrošināt stāvvietas ar videonovērošanu; fizisko apsardzi; sniegt auto evakuācijas pakalpojumus, kā arī visas automašīnas, kuras atrodas autostāvvietu glabāšanā - apdrošināt. Uzņēmumu pārstāvji uzsver, ka, slēdzot līgumus, Aģentūra ir akceptējusi piedāvātās cenas, kā rezultātā uzņēmēji plānojuši kompāniju darbību. Šobrīd Aģentūra piedāvā uzņēmējiem mainīt noslēgto līgumu nosacījumus, samazinot uz pusi auto glabāšanas izmaksas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Reliģisko lietu pārvaldes priekšnieci pārceļ uz VA Materiālās rezerves

, 04.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ministru kabinets šodien, 4.septembrī, pieņēmis rīkojumu, saskaņā ar kuru Reliģisko lietu pārvaldes priekšniece Iveta Romanovska tiek pārcelta valsts aģentūras Materiālās rezerves direktora vietnieka administratīvajos jautājumos amatā, Db.lv informēja Tieslietu ministrija.

Valsts civildienesta likums nosaka, ka, lai nodrošinātu labu pārvaldību, kā arī veicinātu ierēdņa kvalifikācijas izaugsmi, ierēdni, neizsludinot atklātu pretendentu konkursu un motivējot pārcelšanas lietderību, var pārcelt jebkurā citā ierēdņa amatā uz noteiktu vai nenoteiktu laiku tajā pašā vai citā iestādē.

Kā teikts paskaidrojuma rakstā, I. Romanovskas pārcelšana nepieciešama, lai nodrošinātu valsts aģentūras Materiālās rezerves uzdevumu efektīvu un pienācīgu izpildi. Kopš 2007. gada 22. maija valsts aģentūras Materiālās rezerves direktora vietnieka administratīvajos jautājumos amats ir vakants.

Līdz ar rīkojumu par Reliģisko lietu pārvaldes priekšnieka pienākumu izpildītāju ar 2007. gada 10. septembri iecelta līdzšinējā pienākumu izpildītāja Jekaterina Macuka.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nodokļi

VID Muitas kriminālpārvaldes priekšnieku Buriju pārceļ darbā uz Nodokļu piedziņas pārvaldi

LETA, 23.08.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienests (VID) ar šo nedēļu līdzšinējo Muitas kriminālpārvaldes direktoru Marjanu Buriju pārcēlis darbā Nodokļu piedziņas pārvaldes direktora amatā.

Burijs, kurš joprojām atrodas darba nespējas atvaļinājumā, aģentūrai LETA sacīja, ka ir informēts par pārcelšanu. Ar VID viņam bijusi sarakste, taču ieņēmumu dienests, pat neuzklausot viņa viedokli, pieņēmis lēmumu par pārcelšanu. Burijs sacīja, ka šādās situācijās ierēdņu tiesības ir ļoti ierobežotas, turklāt viņš notikušo negrib "pārvērst par karu" ar VID.

Savukārt VID Burija pārcelšanu skaidro ar nepieciešamību nodrošināt labu pārvaldību un civildienesta uzdevumu efektīvu izpildi, veicināt ierēdņa kvalifikācijas izaugsmi, kā arī, «ņemot vērā ierēdņa administratīvās vadības prasmes un iemaņas, teorētiskās zināšanas, praktisko darba pieredzi un amatam atbilstošo izglītību».

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

VID vadītājas vietnieku Čerņecki pārceļ Nodokļu parādu piedziņas pārvaldes direktora amatā; rotācijas skars 39 darbiniekus

LETA, 03.05.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektores vietnieks noziedzības apkarošanas jomā Kaspars Čerņeckis pārcelts VID Nodokļu parādu piedziņas pārvaldes direktora amatā, līdz ar to patlaban ģenerāldirektora vietnieka noziedzības apkarošanas jomā amats ir vakants, šodien preses konferencē par veiktajiem pasākumiem VID darbības efektivitātes uzlabošanai un korupcijas risku mazināšanai sacīja dienesta ģenerāldirektore Ināra Pētersone.

Kopumā dažādas rotācijas skar 39 VID darbiniekus, tajā skaitā, 22 dažāda līmeņa vadītājus - 18 struktūrvienību vadītāji līdz 11.maijam tiks pārcelti citos VID amatos, bet vēl četri līdz 23.maijam sāks darbu ārpus VID.

No pārējiem 17 rotācijā iesaistītājiem VID darbiniekiem 14 cilvēki tiks pārcelti citos amatos VID, bet trīs - darbā ārpus VID.

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK) informēja, ka uz Tieslietu ministrijas iestādēm tiek pārcelti pieci līdzšinējie Finanšu policijas darbinieki - Māris Kaminskis, Jurģis Kijoneks, Aivijs Lagzdiņš, Viesturs Burkovskis un Miks Indāns. Šie darbinieki turpmāk strādās Ieslodzījuma vietu pārvaldes Tiesvedības daļā un Tiesiskā regulējuma daļā. «Abas daļas pamatā strādā ar nacionālajām un starptautiskajām institūcijām, kā arī piedalās normatīvo aktu izstrādē,» piebilda tieslietu ministrs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ātrāk pārdos iereibušo šoferu auto

, 06.07.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai veicinātu iereibušiem autovadītājiem izņemto transportlīdzekļu apriti un samazinātu valsts aģentūrā Materiālās rezerves glabājamo transportlīdzekļu skaitu, Iekšlietu ministrija 5.jūnijā pieteica izskatīšanai Valsts sekretāru sanāksmē grozījumus Ministru kabineta 2006.gada 11.jūlija noteikumos Nr.580 Noteikumi par rīcību ar administratīvo pārkāpumu lietās izņemto mantu un dokumentiem, kas ļaus ātrāk pārdot iereibušiem autovadītājiem izņemtos transportlīdzekļus, Db.lv informēja Iekšlietu ministrijas Preses centra vadītāja Laura Karnīte.

Grozījumi dos izņemtā transportlīdzekļa īpašniekam tiesības rakstiski atteikties no sava transportlīdzekļa. Līdz ar to viņam nebūs jāsedz izdevumi par transportlīdzekļa uzglabāšanu laikā pēc atteikuma saņemšanas, bet VA Materiālās rezerves būs iespēja transportlīdzekli nekavējoties nodot realizācijai, no gūtajiem ienākumiem sedzot glabāšanas izdevumus.

Tāpat grozījumos iecerēts vienkāršot transportlīdzekļu atgūšanas kārtību. Līdz šim transportlīdzekli varēja atgūt tikai īpašnieks vai īpašnieka pilnvarota persona. Taču praksē bieži veidojās situācijas, ka īpašnieks par transportlīdzekļa atrašanos VA Materiālās rezerves uzzināja tikai pēc mēneša, saņemot aģentūras paziņojumu, vai arī īpašnieks ilgstoši atrodas ārzemēs, un tāpēc viņam nav iespējams ne pašam izņemt savu transportlīdzekli, ne arī pilnvarot kādu personu to darīt viņa vietā. Rezultātā transportlīdzekļu glabāšanas izmaksas bieži vien pārsniedza transportlīdzekļu vērtību, un īpašniekiem nebija izdevīgi tos atgūt.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policijas (VP) priekšnieks Armands Ruks ir pieņēmis lēmumu veikt Valsts policijas augstākā līmeņa amatpersonu rotāciju, informē VP.

No 2020.gada 26.oktobra dienesta interesēs Valsts policijas koledžas direktora amatā tiek pārcelts Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes amatpersona Ģirts Zalāns, savukārt līdzšinējā koledžas direktore Dina Tarāne tiek pārcelta Valsts policijas koledžas direktora vietnieka amatā. Savukārt no 2020.gada 1.novembra dienesta interesēs uz trīs gadiem tiek veikta rotācija starp Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes un Zemgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja priekšniekiem Andreju Sozinovu un Juri Staļģevicu.

Saskaņā ar "Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījumu vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm dienesta gaitas likuma" 12. panta pirmās daļas 1. punktu, lai nodrošinātu efektīvu Valsts policijas koledžas uzdevumu un darba organizācijas uzlabošanas pasākumu realizāciju, kā arī ņemot vērā Valsts policijas attīstības koncepciju un, vērtējot situāciju Valsts policijas koledžā, kontekstā ar Valsts kontroles veiktajā revīzijā konstatēto, dienesta interesēs Valsts policijas koledžas direktora amatā no 2020.gada 26.oktobra līdz 2022.gada 16.janvārim tiek iecelts Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes amatpersona Ģirts Zalāns (pārvaldes priekšnieka vietnieks). Ģ. Zalānam ir ne tikai ilggadēja praktiskā darba pieredze Valsts policijā, bet arī gūta pedagoģiskā darba pieredze Valsts policijas koledžā, Rīgas Stradiņa universitātē un biznesa augstskolā "Turība".

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 29. septembra Vladimirs Vaškevičs pārraudzīs ar VID funkciju optimizāciju, stratēģisko projektu īstenošanu un kvalitātes vadības sistēmas ieviešanu saistīto uzdevumu izpildi.

Ar VID ģenerāldirektora Dz. Jakāna 24. septembra rīkojumu šonedēļ V. Vaškevičs no VID ģenerāldirektora vietnieka vietas izpildītāja, VID Muitas kriminālpārvaldes direktora amata pārcelts VID ģenerāldirektora vietnieka amatā.

V. Vaškeviča pārcelšana veikta, izvērtējot V. Vaškeviča praktisko pieredzi un profesionālās iemaņas vadības darbā, kā arī saskaņā ar likuma „Par valsts noslēpumu” 13. panta pirmo, otro, trešo un ceturto daļu, likuma “Par Valsts ieņēmumu dienestu” 27. pantu un Valsts civildienesta likuma 37. panta pirmo, otro, trešo un ceturto daļu, pamatojoties uz Satversmes aizsardzības biroja direktora 2008. gada 24. jūlija lēmumu, ar kuru anulēta VID Muitas kriminālpārvaldes direktoram Vladimiram Vaškevičam izsniegtā speciālā atļauja pieejai valsts noslēpuma objektiem, tādējādi iestājoties nosacījumam, ka V.Vaškevičs neatbilst ieņemamajam amatam, kas saistīti ar valsts noslēpuma izmantošanu vai tā aizsardzību, ņemot vērā Latvijas Republikas Ģenerālprokuratūras 2008. gada 15. septembra vēstulē „Par V. Vaškeviča ģenerālprokuroram adresētās sūdzības izskatīšanu” norādīto.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Varēs ātrāk pārdot dzērājšoferu automašīnas

, 04.12.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ministru Kabinets šodien, 4.decembrī, atbalstīja Iekšlietu ministrijas izstrādātos grozījumus MK noteikumos, kuru mērķis ir veicināt iereibušiem autovadītājiem izņemto transportlīdzekļu apriti un samazināt valsts aģentūrā Materiālās rezerves glabājamo transportlīdzekļu skaitu, Db.lv informēja iekšlietu ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību departamenta direktores vietniece Laura Karnīte.

Grozījumi Ministru kabineta 2006.gada 11.jūlija noteikumos Nr.580 Noteikumi par rīcību ar administratīvo pārkāpumu lietās izņemto mantu un dokumentiem dos izņemtā transportlīdzekļa īpašniekam tiesības rakstiski atteikties no sava transportlīdzekļa. Līdz ar to viņam nebūs jāsedz izdevumi par transportlīdzekļa uzglabāšanu laikā pēc atteikuma saņemšanas, bet VA Materiālās rezerves būs iespēja transportlīdzekli nekavējoties nodot realizācijai, no gūtajiem ienākumiem sedzot glabāšanas izdevumus.

Tāpat grozījumos iecerēts vienkāršot transportlīdzekļu atgūšanas kārtību. Līdz šim transportlīdzekli varēja atgūt tikai īpašnieks vai īpašnieka pilnvarota persona. Taču praksē bieži veidojās situācijas, ka īpašnieks par transportlīdzekļa atrašanos VA Materiālās rezerves uzzināja tikai pēc mēneša, saņemot aģentūras paziņojumu, vai arī īpašnieks ilgstoši atrodas ārzemēs, un tāpēc viņam nav iespējams ne pašam izņemt savu transportlīdzekli, ne arī pilnvarot kādu personu to darīt viņa vietā. Rezultātā transportlīdzekļu glabāšanas izmaksas bieži vien pārsniedza transportlīdzekļu vērtību, un īpašniekiem nebija izdevīgi tos atgūt.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Deklarācija par Ministru kabineta iecerēto darbību - Nacionālajai izaugsmei un vienotībai

Mēs esam vienojušies strādāt Latvijas nacionālajai vienotībai un izaugsmei. Veidot Latviju, kuras sabiedrība ir izglītota, vesela, pārtikusi un droša par nākotni. Nostiprināt Latviju kā nacionālu, eiropeisku un demokrātisku valsti, kuru raksturo laba pārvaldība, cilvēktiesību un pamatbrīvību ievērošana, tiesiskums un sociālais atbildīgums, kas ietver arī rūpes par cilvēkresursu atjaunošanu un tautas ataudzi.

Mūsu pienākums ir nostiprināt latviešu valodu, latvisko kultūrtelpu un nacionālo identitāti, vienlaikus esot tolerantiem un rūpējoties par visu Latvijā dzīvojošo tautību kultūras pienesumu, jo daudzveidība ir bagātība.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par spīti dzīvnieku aizsardzības organizāciju protestiem, Saeima pēc kaismīgām debatēm steidzamības kārtā pieņēmusi Dzīvnieku aizsardzības likuma grozījumus, kas atļaus dzīvniekus nokaut saskaņā ar reliģisko kopienu tradīcijām, tādejādi bruģējot ceļu Tautas partijas biedra biznesam.

Atļauj reliģisko kaušanuLīdz šim lauksaimniecības dzīvniekus Latvijā varēja nokaut tikai pēc apdullināšanas, vienīgais izņēmums bija galējas nepieciešamas gadījumi, kā arī gadījumi, kad dzīvnieks jānokauj, jo iespējama nobeigšanās traumas vai slimības dēļ.

Reliģiskās kaušanas aizstāvji uzsver, ka Latvija līdz šim bija viena no četrām ES dalībvalstīm, kur nebija atļauta lopu kaušana saskaņā ar reliģiskām tradīcijām, turklāt šāda aizlieguma atcelšana pavērs Latvijas uzņēmējiem iespējas eksportēt gaļu uz valstīm, kurās ir lielas musulmaņu un ebreju kopienas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Nodrošinājuma valsts aģentūru vadīs Raimonds Bluķis

, 30.07.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nodrošinājuma valsts aģentūras (NVA) turpina darbības optimizēšanu, samazinot darbinieku skaitu un ieceļot jaunu direktoru.

Šāds lēmums pieņemts, lai Iekšlietu ministrijas sistēmā nodrošinātu labu pārvaldību un lai efektīvi izmantotu NVA atlīdzībai paredzētos valsts budžeta līdzekļus. Ierēdņa pārcelšanas rezultātā tiek atbrīvota viena no aģentūras direktora vietnieka amata vietām, kuru paredzēts ar šā gada 1.augustu likvidēt, tādējādi samazinot nodarbināto skaitu aģentūrā un ietaupot atlīdzībai paredzētos valsts budžeta līdzekļus.

R.Bluķis Iekšlietu ministrijas sistēmā strādā kopš 1998.gada un ir ilgstoši ieņēmis valsts sekretāra vietnieka amatu. Šā gada 15.maijā R.Bluķis tika pārcelts valsts aģentūras Materiālās rezerves direktora vietnieka amatā un kopš šā gada 1.jūlija, pēc aģentūras reorganizācijas, ieņem NVA direktora vietnieka amatu, vienlaicīgi pildot aģentūras direktora pienākumus. Paralēli tam R.Bluķis vadījis vairāku IeM pastāvīgi darbojošās komisijas un darba grupas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Repše no amatiem atsauc Jakāna nesen ieceltos direktorus un to vietniekus

, 23.10.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu ministrs Einars Repše atcēlis virkni bijušā VID ģenerāldirektora Dzintara Jakāna lēmumu, ar kuriem dažādos direktoru un vietnieku amatos ieceltas dažādas VID amatpersonas.

Tostarp atcelts lēmums par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) līdzšinējā ģenerāldirektora vietnieka Vladimira Vaškeviča iecelšanu jaunizveidotās Administratīvās pārvaldes direktora amatā. Dz. Jakāns 15.oktobrī bija parakstījis virkni rīkojumu, tostarp par vairāku VID amatpersonu iecelšanu struktūrvienību vadītāju un viņu vietnieku posteņos. Finanšu ministrijā Db norādīja, ka no amatiem atceltas vien tās amatpersonas, kuru iecelšana nav bijusi saskaņota ar finanšu ministru.

Bez V. Vaskeviča atkal savos iepriekšējos amatos pārcelti: Kaspars Čerņeckis, kuru Jakāns iecēla Iekšējā audita pārvaldes direktora amatā. No Juridiskās un pirmstiesas strīdu izskatīšanas pārvaldes direktora amata atcelta Inga Brutāne, no Nodokļu kontroles pārvaldes direktora amata atcelts Aigars Undzēns, no nodokļu maksātāju konsultāciju pārvaldes direktora amatā atelts Uģis Muskovs, no Muitas auditu pārvaldes direktora amatā atcelts Viktors Liepiņš, no Sabiedrisko attiecību daļas priekšnieka amatā atcelta Agnese Grīnberga, no Muitas kriminālpārvaldes direktora amatā atcelts Ēriks Zaļenieks, no lielo nodokļu maksātāju pārvaldes direktora amatā atcelta Nelija Jezdakova, bet no galvenās nodokļu pārvaldes direktora vietas izpildītājas amata atcelta Inese Bahanovska.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī intervija ar ļoti augstu Valsts ieņēmumu dienesta amatpersonu pirms diviem gadiem bijusi publicēta avīzē Astoņkājis un pārpublicēta DB ar portāla pietiek.com atļauju

Ar ko īsti cilvēki Finanšu policijā «pelna»?

Pirmkārt, ar noplūdēm. Ja agrāk arī bija noplūde informācijai par gaidāmajām Finanšu policijas darbībām lielajās lietās, tad ne daudz. Kādus 10–20% nevarēja nokontrolēt. Bet tagad viņam ir gandrīz 100% noplūde. Šajos divos gados faktiski 99% no tā, ko Finanšu policijā sauc par realizācijām, kuras ir pasākumi un akcijas, ir iepriekšēja noplūde. Un noplūde ir konkrēti tām personām, pie kā šie pasākumi tiek plānoti. Noplūžu nav tur, kur darbinieki paši pa kluso ir uztaisījuši realizāciju, neko nesakot vadībai. Viņi paši pa kluso vienojas sestdien, ka pirmdien brauc uz darbu un katrs brauc uz objektu. Tās divas šāda veida realizācijas, kas bija pagājušajā gadā, tās nav nopludinātas. Bet pārējās visas ir. Nu, normāli tas ir? Un tas viss notiek pie Kaminska, bet Podiņš plāno, kā paaugstināt viņu amatā. Nu, normāli cilvēki?

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Svētki Aglonā pulcē arī uzņēmējus, kas gan baro pasākuma viesus, gan cer uz to, ka apmeklētājiem kārosies iepirkties.

Aglonas bazilikas draudze, lai gan par tirdzniecības atļaujām svētku laikā iekasē maksu, cer, ka pēc svētkiem pienākušos rēķinus nomaksāt palīdzēs valsts.

Maksā par tirgošanos

Likums Par starptautiskas nozīmes svētvietu Aglonā nosaka, ka nav pieļaujama ar svētvietas apmeklēšanu saistītu nodevu noteikšana, kas nozīmē, ka Aglonas bazilikas draudzei liegts noteikt ieejas maksu. Tomēr norādīts, ka jebkura uzņēmējdarbība Aglonas svētvietā un tās aizsardzības jomā veicama tikai ar Aglonas bazilikas draudzes rakstveida atļauju. Šīs atļaujas tiek izsniegtas par samaksu, un, kā Db pastāstīja uzņēmēji, summa svārstoties ap 100, 150 latiem, pie kā vēl esot jāpiemaksā 10 lati dienā pašvaldības nodeva.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Iekšlietu ministrijas pārraudzītā iestāde, iespējams, vēlas panākt 11 uzņēmumu bankrotu

, 27.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

11 uzņēmumi ir informējuši LR Iekšlietu ministru Ivaru Godmani par atbildi uz ministrijas pārraudzībā esošās iestādes VA "Materiālās rezerves" piedāvājumu veikt izmaiņas noslēgtajos līgumos. Ja uzņēmumi piekritīs piedāvājumam, to zaudējumi būs lēšami desmitos tūkstošu latu un darbu zaudēs aptuveni 250 cilvēki dažādos Latvijas reģionos.

Visi šie uzņēmumi (sarakstu skatīt informācijas beigās) 2006. gadā uzvarēja LR Iekšlietu ministrijas VA "Materiālās rezerves" izsludinātajā atklātajā konkursā par "Izņemto transportlīdzekļu glabāšanu un izsniegšanu". Konkursā uzvarēja tās kompānijas, kuras piedāvāja zemāko cenu. Saskaņā ar noslēgtajiem līgumiem, uzņēmējiem vajadzēja nodrošināt stāvvietas ar videonovērošanu; fizisko apsardzi; sniegt auto evakuācijas pakalpojumus, kā arī visas automašīnas, kuras atrodas autostāvvietu glabāšanā - apdrošināt. Uzņēmumu pārstāvji uzsver, ka, slēdzot līgumus, Aģentūra ir akceptējusi piedāvātās cenas, kā rezultātā uzņēmēji plānojuši kompāniju darbību. Šobrīd Aģentūra piedāvā uzņēmējiem mainīt noslēgto līgumu nosacījumus, samazinot uz pusi auto glabāšanas izmaksas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Tiesa atzīst, ka Sprūdžs pamatoti pārcēlis Strautnieku uz citu amatu

Žanete Hāka, 27.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdien Administratīvā rajona tiesa atzinusi vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža lēmumu pārcelt bijušo Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) ģenerāldirektoru Jāni Strautnieku Latvijas Vides aizsardzības fonda administrācijas (LVAFA) direktora amatā par pamatotu.

Kā informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) pārstāvji,19.jūnijā J. Strautnieks tiesā iesniedza pieteikumu ar lūgumu tiesai atzīt par prettiesisku ministra izdoto rīkojumu par viņa pārcelšanu. Vienlaikus ar šo J.Strautnieks iesniedza arī lūgumu par pagaidu noregulējumu – apturēt šī rīkojuma darbību un atjaunot viņu DAP ģenerāldirektora amatā.

Pieteikumā J. Strautnieks norādīja, ka nepiekrīt ministra rīkojumam par pārcelšanu LVAFA amatā, jo ar pārcelšanu aizskartas viņa cilvēktiesības.

Tiesa, izskatot lietas materiālus un iepazīstoties ar pieteikumā un paskaidrojumos izteiktajiem argumentiem, izvērtējot lietā iesniegtos pierādījumus, secinājusi, ka tiesvedība lietā ir izbeidzama. Lēmumā tiesa atzinusi, ka nav konstatējamas būtiska pieteicēja cilvēktiesību aizskāruma pazīmes, un līdz ar to rīkojums par pieteicēja pārcelšanu citā amatā nav administratīvais akts, bet ir valsts pārvaldes iekšējs lēmums.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Dzērājšoferiem atņemtu braucamo izdevīgāk salauzt nekā uzglabāt

, 29.04.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Glabāšanas un pārvietošanas izdevumi atsevišķām automašīnām pat 20 reizes pārsniedz ieņēmumus no automašīnas realizācijas.

To secinājusi Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisija pēc Iekšlietu ministrijas (IeM) un valsts aģentūras Materiālās rezerves pārstāvju uzklausīšanas un pauda sašutumu par nesamērīgi augstajām konfiscēto transporta līdzekļu transportēšanas un glabāšanas izmaksām.

Komisijas sēdē valsts kontroliere Inguna Sudraba norādīja, ka konfiscētie transportlīdzekļi stāvlaukumos atrodas vidēji no sešiem līdz pat 32 mēnešiem un ka par katra tā glabāšanu valsts ik mēnesi maksājusi vidēji 70 latus.

Arī izmaksas automašīnu pārvietošanas uz stāvvietām ir nepamatoti augstas.

Tas konstatēts Valsts kontrolei (VK) izlases kārtā pārbaudot 37 transporta līdzekļu glabāšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saeima šodien apstiprināja Guntu Razāni Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētāja vietnieka amatā.

Par viņas apstiprināšanu šajā amatā nobalsoja 78 Saeimas deputāti, pret - septiņi. Neviens parlamentārietis balsojumā neatturējās.

Finanšu sektors visā pasaulē, bet Latvijā it īpaši, piedzīvo pārmaiņu un reizē arī iespēju laiku, ņemot vērā ģeopolitisko situāciju un jaunāko tehnoloģiju attīstības tempus. Nozares efektīva uzraudzība un regulējumi ir būtiski priekšnosacījumi, lai finanšu sektors sniegtu lielāku pienesumu valsts tautsaimniecībai. Svarīgi atsijāt graudus no pelavām, lai rastu labākos risinājumus. Ar prieku pievienošos FKTK kolektīvam, cerot, ka ar savu redzējumu un darbību stiprināšu iestādes turpmāko sniegumu, nozares ilgtspēju, drošību un sekmīgu integrāciju Rietumu finanšu sistēmā, norāda jaunievēlētā FKTK priekšsēdētāja vietniece.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dažu ministriju pārdomāta pārcelšana uz reģioniem būtu atbalstāma; pašvaldība atbalstītu jau agrāk diskutētu ideju par Zemkopības ministrijas pārcelšanu uz Jelgavu, sacīja Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš (ZZS).

Rāviņš minēja, ka šāda iecere nav jauna un Jelgava ne vienu reizi vien ir minēta kā iespējamā vieta, kur varētu atrasties Zemkopības ministrija. Ja šāds lēmums tiktu pieņemts, pašvaldība būtu gatava to atbalstīt.

«Pasaules valstu praksē ir piemēri, kad valsts pārvaldes struktūrvienības tiek pārceltas uz kādu no reģioniem, kam viens no iemesliem ir bezdarba līmeņa izlīdzināšana,» pauda Jelgavas mērs.

Pašvaldībās Zemgalē ir atšķirīgi viedokļi par pēdējā laikā izskanējušām idejām pārcelt vairākas ministrijas uz reģioniem. Dažos novados to atbalsta, dažos - ne, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretāra vietnieka tautsaimniecības jautājumos amatā darbu sācis Raivis Bremšmits, informē EM pārstāvji.

Ņemot vērā Bremšmita atbilstību vakantajam EM valsts sekretāra vietnieka amata noteiktajām prasībām, kā arī sekmīgu līdzšinējo sadarbību, Bremšmits kopš 1.februāra ir pārcelts EM valsts sekretāra vietnieka amatā.

Ministrijā norāda, ka Bremšmitam ir pieredze reģionālās politikas un reģionālo atbalsta pasākumu, tostarp uzņēmējdarbības atbalsta infrastruktūras pasākumu izstrādē, Latgales Speciālās ekonomiskās zonas izveidē un nodokļu atbalsta instrumentu izstrādē, valsts budžeta aizdevumu programmas sagatavošanā Covid-19 seku pārvarēšanai pašvaldībām, kā arī valsts atbalsta programmas izstrādē valsts reģionālo un vietējo autoceļu atbalstam.

Iepriekš viņš bija Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) Valsts ilgtspējīgas attīstības plānošanas departamenta direktors. Tāpat Bremšmits iepriekš pildījis dažādu amatu pienākumus Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijā, tostarp no 2007.gada līdz 2010.gada beigām viņš bija Attīstības plānošanas nodaļas vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Pasludina spriedumu lietā Perijs pret Latviju

, 09.11.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Cilvēktiesību tiesa (Tiesa) 8.novembrī pasludinājusi spriedumu lietā Perijs pret Latviju, informēja Ārlietu ministrija.

Atsaucoties uz Eiropas Cilvēka tiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijas (Konvencija) 9.pantu (tiesības uz reliģijas brīvību), Roberts Perijs (iesniedzējs) sūdzējās par iejaukšanos viņa tiesībās brīvi paust savu reliģiju, jo Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP), pamatojoties uz Satversmes aizsardzības biroja (SAB) atzinumu, kas nebija pieejams iesniedzējam, izsniedzot termiņuzturēšanās atļauju Latvijā, liedza viņam darboties kā mācītājam Latvijā laikā no 2000.gada jūlija līdz 2004.gada martam. Savukārt, atsaucoties uz Konvencijas 14.pantu (diskriminācijas aizliegums), iesniedzējs uzskatīja, ka ir cietis no diskriminācijas, kas balstīta uz pilsonību, jo teoloģiskās izglītības nosacījums ārvalstu misionāriem Latvijā netiek attiecināts uz Latvijas pilsoņiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rotācijas kārtībā ieceļ VID amatpersonas

, 27.10.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu ministrs Einars Repše, tiekoties ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora pienākumu izpildītāju Neliju Jezdakovu, vienojušies par amatpersonu iecelšanu VID amatos rotācijas kārtībā.

Atbilstoši jaunajai VID struktūrai rotācijas kārtībā Muitas kriminālpārvaldes direktora amatā ir iecelts Marjans Burijs, kas līdz šim pildīja Muitas kriminālpārvaldes direktora vietnieka un Izlūkošanas daļas priekšnieks pienākums. Par Muitas auditu pārvaldes direktora pienākumu izpildītāju ir iecelts Tālis Kravalis, kas līdz šim bija Galvenās muitas pārvaldes direktora vietnieks.

Juridiskās un pirmstiesas strīdu izskatīšanas pārvaldes direktora pienākumu izpildītājas amatā iecelta Inga Brutāne, kas līdz šim bija Lielo nodokļu maksātāju pārvaldes direktore. Tāpat Inga Brutāne ir iecelta Nodokļu maksātāju konsultācijas pārvaldes direktores amatā. Lielo nodokļu maksātāju pārvaldes direktora amatā ir iecelts Valdis Lubgans, kas līdz šim bija Rīgas reģionālās iestādes (Ziemeļu rajona nodaļas, Latgales priekšpilsētas un Vidzemes priekšpilsētas) nodaļas vadītājs, savukārt Nodokļu kontroles pārvaldes direktores amatā ir iecelta Ināra Pētersone, kas līdz šim ir bija Galvenās nodokļu pārvaldes direktora vietniece.

Komentāri

Pievienot komentāru
Karjera

Bez paskaidrojumiem rosina amatu rotāciju Veselības inspekcijā

LETA, 25.04.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Veselības inspekcijas (VI) vadītāja Aija Mežsarga, kā arī viņas vietniece un inspekcijas Veselības aprūpes uzraudzības un kontroles departamenta vadītāja Iveta Šica pirmdien, 24.aprīlī saņēmušas vēstuli no Veselības ministrijas (VM), kurā abām tiek piedāvāts mainīt amatu.

Kā pastāstīja Šica, viņu veselības ministre Anda Čakša rosina pārcelt Valsts sporta medicīnas centra direktora vietnieka fiziskās veselības aprūpes jautājumos amatā, savukārt Mežsargai piedāvāts Valsts tiesu medicīnas ekspertīzes centra direktora vietnieces amats.

Mežsarga pērn februārī tika aizrotēta uz VI no Valsts tiesu medicīnas ekspertīzes centra, kur viņa tolaik ieņēma direktores amatu. Rotācija toreiz notikusi, balstoties uz VM izdotu rīkojumu. Mežsarga gan toreiz teica, ka sīkāki paskaidrojumi par rotācijas iemesliem rīkojumā netika sniegti.

VI direktores vietniece Šica skaidroja, ka vēstulē par jaunajām rotācijām VM atsaukusies uz Valsts civildienesta likuma 37.pantu, kurā teikts, ka, lai nodrošinātu labu pārvaldību, it sevišķi civildienesta uzdevumu efektīvu izpildi un sabiedrības uzticību civildienestam, kā arī veicinātu ierēdņa kvalifikācijas izaugsmi, ierēdni, neizsludinot atklātu pretendentu konkursu un motivējot pārcelšanas pieļaujamību un lietderību, var pārcelt jebkurā citā ierēdņa amatā uz noteiktu vai nenoteiktu laiku tajā pašā vai citā iestādē.

Komentāri

Pievienot komentāru