Jaunākais izdevums

Piecos gados a/s Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca plānots ieguldīt ap 30 milj. eiro, kas palielinātu gan ražošanas apjomus, gan ienākumus.

Uzņēmumā šobrīd paralēli teju vai visos ražošanas iecirkņos vienlaicīgi norit gan ražošana, gan darbi jaunu iekārtu uzstādīšanai, kā arī veco darbgaldu modernizācijai.

Pārapbruņojas

«Ir grūti vienlaicīgi ražot un veikt tehnisko pārapbruņošanos,» stāsta a/s Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca (RER) valdes priekšsēdētājs Grigorijs Uspenskis. Viņš norāda, ka pērn ieguldīts ap 2.5 milj. eiro, tiesa, investīcijas būtu bijušas ap 5 milj. eiro, ja vien iekārtu ražotāji būtu tās piegādājuši paredzētajos termiņos. «Plānojam ieguldīt ap 30 milj. eiro, kas būtu lielākie ieguldījumi ne tikai ražotnē kopš tās izveides, bet, iespējams, lielākie ieguldījumi nozares ražotnēs visā Baltijā,» uzsver G. Uspenskis. Jaunas iekārtas paredzēts uzstādīt visos iecirkņos, gan liešanas cehā, gan elektromašīnu un tām nepieciešamo detaļu ražotnē, kā arī aparatūras un metālapstrādes cehos. «Pēc pāris gadiem RER jākļūst par lielāko elektromašīnbūves izstrādājumu ražotājam Baltijā,» ieceri atklāj G. Uspenskis. Pēc tam kad par RER līdzīpašnieku kļuva Krievijas EDS (Elektrodvižuščaja sila) Holding, tam parādījusies otrā elpa, liecina apgrozījums, kas 2007. g. salīdzinājumā ar 2006. g. audzis par 10 milj. Ls jeb 75 %.

Strādā divās maiņās

Viņš skaidro - 2006. gadā RER strādāja tikai vienā maiņā, bet šobrīd vairākas ražotnes strādā jau divās maiņās, bet atsevišķi cehi jau domā par darbu trīs maiņās. 2006. gadā rūpnīcā strādāja tikai ap 780 cilvēku, kamēr pašlaik to skaits tuvojas 1400 norāda G. Uspenskis. Viņš atzīst, ka pērn reanimēti vairāki agrāk iekonservēti aparātbūves ražotnes iecirkņi, uzsākts darbs pie esošo elektromašīnbūves izstrādājumu modernizācijas.

Grib jaunus produktus

«RER konstruktori strādā pie tā, lai jau 2009. gadā Krievijas tirgū varētu piedāvāt jaunās paaudzes elektromašīnas elektrovilcieniem, ko jau sen izmanto vecajās ES dalībvalstīs,» norāda G. Uspenskis. Viņaprāt, pašlaik ražotie elektrovilcienu dzinēji ir jau vēsture un tie tiks ražoti tikai esošo vilcienu remontiem vai modernizācijai. «Dažādas elektromašīnas un vadības ierīces piegādājam Krievijas vagonbūvētājiem - Demjanskas mašīnbūves rūpnīcai, kas ražo elektrovilcienus, un Tveras vagonbūves rūpnīcai, kas ražo pasažieru vagonus, kā arī Lugasteplovoz, kas ir vienīgais elektrovilcienu ražotājs Ukrainā. Šobrīt tiek izskatīts jautājums par uzņēmumā ražoto izstrādājumu, kā rezerves daļu piegādēm Krievijas dzelzceļam (Rosijskije železnije dorogi),» norāda G. Uspenskis.

Pasūtījumu pietiek

Viņš atzīst, ka Krievijas tirgū izjūtot konkurenci no līdzīgu izstrādājumu ražotāja Elektrosila puses, kamēr konkurentu uz iekārtu un mezglu piegādēm elektrovilcienu ražošanai Ukrainā neesot. Lielāki tirgi ir Krievija, Ukraina, bet daļa izstrādājumu tiek realizēta arī Zviedrijā, Baltkrievijā un Polijā. Pavisam neliela daļa izstrādājumu paliek Latvijā - a/s Rīgas vagonbūves rūpnīca vajadzībām. «Pašlaik saņemtie pasūtījumi visdažādāko elektromašīnbūves izstrādājumu ražošanai ir tik lieli, ka tik tikko spējam tos izpildīt,» atzīst G. Uspenskis. Viņš norāda, ka modernizācija ļaus ne tikai palielināt ražošanas jaudas un ienākumus, bet arī nopelnīt, ko atkal investēt. 2006. gadā RER tīrā peļņa bija 1.52 milj. Ls, bet 2007. g. tā tiek lēsts 2 milj. Ls apmērā. «Modernizācijai nauda tiek gūta ne tikai no peļņas, bet arī no banku ilgtermiņa kredītiem un īpašnieka līdzekļiem,» skaidro G. Uspenskis. Viņš norāda, ka līdz šim ir investēts tā dēvētajās ražošanas «šaurajās vietās», taču tagad būtiski ir attīstīt jaunos produktus. EDS Holding pieder arī a/s Latvo, kas nodarbojas ar elektroiekārtu izstrādi pasažieru vagoniem. «Katra uzņēmuma konstruktoriem ir savi specifiski uzdevumi un tos nav lietderīgi apvienot,» tā G. Uspenskis.

Skolos Krievijā

«Uzņēmumam trūkst kvalificētu tehnologu, konstruktoru un citu augstas kvalitātes speciālistu,» klāsta G. Uspenskis. Latvijā tādus nesagatavo nevienā augstskolā, tādēļ ar bijušā Krievijas vēstnieka Latvijā Viktora Kaļužnija atbalstu RER 2008. gadā ieguvusi kvotu vairākās Krievijas augstākajās tehniskajās mācību iestādēs. «11 mūsu stipendiāti šoruden dosies uz Krieviju apgūt zināšanas un pēc studijām atgriezīsies strādāt Rīgā,» uzsver G. Uspenskis. Viņš norāda, ka uzsākta darbinieku sociālā programma, labākie darbinieki nostiprina savu veselību kūrortos un sanatorijās, kolektīvos atpūtas un ceļojumu pasākumi darbiniekiem kopā ar bērniem utt. Kā perspektīvu, bet nepieciešamu pasākumu G. Uspenskis min darbinieku apgādāšanu ar veselības apdrošināšanas polisēm. «Lai arī RER vidējā alga ir ap 600 Ls, labākie kvalificētie kadri saņem ap 1000 Ls uz rokas,» uzsver G. Uspenskis.

Rīgas elektromašīnu rūpnīca nostājas uz jauna attīstības ceļa

Investīcijas RER ļaus uzņēmumam strauji uzlabot savus finansiālās darbības rādītājus un uzlabos Latvijas ārējās tirdzniecības bilanci.

Tā aptaujātie metālapstrādes un mašīnbūves nozares speciālisti vērtē plānus RER ieguldīt ap 30 milj. eiro. «Tikai investējot jaunos modernos darbgaldos un modernizējot vecās (aprīkojot ar programmvadību) iekārtas, iespējams palielināt ražošanas apjomus un ražot jaunus izstrādājumus ar augstu pievienoto vērtību,» secina Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības uzņēmēju asociācijas valdes priekšsēdētājs Vilnis Rantiņš. Viņu priecē, ka uzņēmums spēj modernizēt vecos darbgaldus par 10 - 20 reižu zemākām izmaksām, nekā nāktos maksāt par jauniem, tādējādi ietaupot lielus finanšu resursus, ko var izmantot citiem investīciju projektiem - jaunu iekārtu iegādei, būvniecībai utt.

Līdz pat 100 milj. USD

Pēc asociācijas vadītāja teiktā, uzņēmuma pašreizējā vadība jau ir pierādījusi, ka spēj īstenot agrāk iecerētos plānus gan esošo elektromašīnbūves izstrādājumu uzlabošanā, gan arī jaunu izstrādē. «Nebūšu pārsteigts, ja kompānijas ienākumi tuvākajā laikā sasniegs savus 100 milj. ASV dolāru,» uzsver V. Rantiņš. Savu teikto viņš pamato ar to, ka investīcijas ir, tirgus ir, tikai jāspēj saražot klientu pasūtītais un jāstrādā pie jaunu izstrādājumu ieviešanas ražošanā. «Uzņēmuma darbs jaunu speciālistu piesaistē jau ir nesis pirmos augļus, tagad svarīgākais ir neapstāties pie sasniegtā un īstenot arī citus iecerētos darbinieku tā dēvētos noturēšanas - piesaistīšanas pasākumus,» skaidro V. Rantiņš. Viņu priecē, ka RER pēc ilgākiem īstas neziņas gadiem par to, kas gaidāms nākotnē, ir stabili nostājies uz attīstības ceļa.

Veicina atkusni

Vairāki citi aptaujātie norādīja, ka augošais Krievijas un NVS valstu tirgus ir pievilcīgs un tāpēc tiek pieļauts, ka RER piemēram varētu sekot vēl kādi Latvijas uzņēmumi. Turklāt Latvijas - Krievijas robežlīguma noslēgšanas rezultātā varētu palielināties abu valstu tirdzniecības apjomi, it īpaši Latvijā ražoto preču un pakalpojumu eksports uz Krieviju. Tiesa, lai abu valstu starpā iestātos «īsts atkusnis», esot nepieciešams noslēgt vairākus Latvijas - Krievijas starpvalstu līgumus, gan saistībā ar investīcijām, gan nodokļu dubultās aplikšanas novēršanu utt. Turklāt šādus šķēršļus pēc iespējas ātrāk varētu palīdzēt novērst tieši pieaugošais Latvijas eksports uz Krieviju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Vešņakovs: RER ir perspektīvas sadarboties ar BELAZ un VAZ

NOZARE.LV, 08.06.2012

AS "Rīgas elektromašīnbūves rūpnīcas" (RER) valdes priekšsēdētājs Nikolajs Jerohovs (no kreisās) un Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs sasveicinās RER apmeklējuma laikā.

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca (RER) ir labas perspektīvas nākotnē sadarboties un piegādāt produkciju Baltkrievijas kravas automašīnu rūpnīcai BELAZ un Krievijas autoražotājam VAZ, šodien preses konferencē pēc RER apmeklējuma sacīja Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs.

BELAZ gatavojas savās automašīnās nomainīt vecās un smagās hidrauliskās piedziņas sistēmas pret modernākām un vieglākām elektriskām sistēmām un RER varētu būt perspektīvs piegādātājs. Arī Toljati rūpnīca VAZ plāno pievērsties elektropiedziņas automašīnu izgatavošanai, un sadarbība ar RER varētu būt perspektīva, sacīja Vešņakovs.

«RER lielāko daļu produkcijas eksportē uz Krieviju, un tāpēc esam cieši saistīti ar šo rūpnīcu. Savulaik krīzes laikā Krievijas vēstniecība Latvijā lūdza Krievijas dzelzceļa prezidentu Vladimiru Jakuņinu izvērtēt sadarbības iespējas ar RER, un tika pieņemti lēmumi, kas RER palīdzēja iziet no krīzes un sākt palielināt ražošanas apjomus,» uzsvēra Vešņakovs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca drīzumā ieviesīs ražošanā jaunu asinhronās vilces dzinēju

LETA, 28.09.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca (RER) drīzumā ieviesīs ražošanā jaunu asinhronās vilces dzinēju, liecina uzņēmuma paziņojums Nasdaq Riga.

RER sekmīgi pabeigusi individuālos pētījumus projekta Transporta mašīnbūves kompetences centra izveide gaitā, par ko 2011.gada 6.aprīlī noslēgts līgums starp SIA Transporta mašīnbūves kompetences centrs un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru, kuros tika izstrādātas jaunas asinhronās vilces piedziņas elektrodzinēju sistēmas ar 400 kilovatu (kW) un 180 kW jaudu, kā arī gaisa kondicionēšanas sistēma, kuras tuvākajā laikā plāno ieviest sērijveida ražošanā.

2013.gada decembra sākumā Danske Bank Latvijā parakstījusi līgumu ar RER par aizdevuma izsniegšanu divu miljonu eiro apmērā, kas paredzēts projekta Jaunu asinhronās vilces dzinēju ieviešana ražošanā īstenošanai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Latvijas eksportspēja

RER: mūsdienās viegli nav strādāt nevienā tirgū

Kārlis Vasulis, speciāli DB
, 30.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiski ietilpīgais uzņēmums – Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca – atguvies no krīzes un paplašina savu produktu klāstu.

A/s Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca (RER) piedalās Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras rīkotajā konkursā, eksportspējīgākā komersanta kategorijā, lielo un vidējo komercsabiedrību grupā. Uzņēmums, kas šogad svin 125 gadu jubileju, pēdējos gados ir ievērojami kāpinājis gan apgrozījuma, gan peļņas rādītājus, kā arī eksporta apjomu.

Optimizācijas efekts

RER ir uzņēmusi apgriezienus un atguvusies no krīzes. Uzņēmuma valdes locekle Olga Pētersone skaidro iespaidīgo peļņas pieaugumu līdz 3,17 milj. latu ar veiktajiem pasākumiem materiālu iepirkumu optimizācijā. Tas esot galvenais iemesls, jo RER tiekot ražoti materiālietilpīgi produkti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Eksportspēja: RER plāno sadarboties ar Japānas Hitachi

Kristīne Stepiņa, speciāli DB, 22.10.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai noturētos Krievijas tirgū un iekarotu Eiropu, RER uzlabo kvalitāti, izstrādā jaunus produktus un plāno sadarboties ar Japānas Hitachi, otrdien raksta laikraksts Dienas Bizness.

RER Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) konkursā Eksporta un inovācijas balva 2014 startē divās kategorijās – gan Eksportspējīgākais komersants, gan Inovatīvākais produkts – ar savu maiņstrāvas elektropiedziņas komplektu KTEO – 90. RER ir izstrādājis maiņstrāvas elektropiedziņu KTEO – 90 deviņdesmit tonnu kravnesības pašizgāzējam BELAZ. Ar to var radīt tādus transmisijas vilces raksturlielumus, kas ļauj samazināt degvielas patēriņu, tam ir arī vairākas citas būtiskas priekšrocības, kas padarot to savā tirgus nišā unikālu un konkurētspējīgu.

Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca (RER) ir lielākais elektromašīnbūves uzņēmums Baltijā, kas ražo elektroiekārtas – elektrodzinējus, ģeneratorus un transformerus – elektrovilcieniem, tramvaju un metro vagoniem, kā arī elektroiekrāvējiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

RER valdē ieceļ Savenoku un Pētersoni

Gunta Kursiša, 25.06.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmuma a/s Rīgas Elektromašīnbūves rūpnīca (RER) valdē notikusi divu valdes locekļu nomaiņa.

Par jaunajiem RER valdes locekļiem ievēlēts Maksims Savenkovs (Maxim Savenkov) un Olga Pētersone. Viņi stājušies valdes locekļu amatos Fjedora Dudkina (Fedor Dudkin) un Ritas Karginas (Rita Kargina) vietā, kas, saskaņā ar uzņēmuma pausto, amatus pametuši pēc savas iniciatīvas. Uzņēmuma valdes priekšsēdētāja amata pienākumus pilda Nikolajs Erhovs (Nikolai Yerokhau), bet valdes locekļa amatā turpina darboties Mihails Morozs un Aleksandrs Suvorkins.

Jaunieceltais valdes loceklis M. Suvorkins iepriekš darbojās Krievijas uzņēmuma UMS ģenerāldirektora amatā, pēc tam kompānijas Tehkom ģenerāldirektora vietieka amatā, kā arī firmas Pokrovka Finans ģenerāldirektora vietnieka amatā. Viņam nepieder RER akcijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

RER vadība: Pēc akciju atpirkšanas uzņēmuma vērtība nākotnē pieaugs

Db.lv, 04.06.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņemot vērā AS Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca (RER) biznesa plānā paredzēto tuvāko gadu straujo attīstību, valde pieļauj, ka RER vērtība nākotnē pēc akciju atpirkšanas pieaugs, uzskata kompānijas vadība.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome ar 25. maijā nolēma atļaut RER akcionāram Measurestep Enterprises Limited izteikt obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu, apstiprinot vienas akcijas atpirkšanas cenu – 6,51 eiro.

RER valde ir izvērtējusi piedāvājumu un secinājusi, ka tas atbilst normatīvo aktu prasībām. RER valde pozitīvi vērtē to, ka piedāvātājs plāno turpināt RER komercdarbību saskaņā ar pastāvošo praksi, un tajā nav paredzētas būtiskās izmaiņas.

Pozitīvi vērtējams arī tas, ka Measurestep Enterprises Limited izteiktais piedāvājums neietekmēs RER nodarbinātības politiku – visas darba attiecības tiks turpinātas atbilstoši to noteikumiem. Tāpat piedāvātājs neplāno mainīt RER komercdarbības vietu vai veikt tās reorganizāciju un/vai pārstrukturēšanu, skaidro uzņēmums.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

RER izstrādā jaunu produktu

Māris Ķirsons, Db, 21.04.2009

A/s Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca valdes priekšsēdētājs Grigorijs Uspenskis: «Speciālisti dara visu iespējamo, lai jau šā gada nogalē vai nākamā gada sākumā RER būtu jauns produkts, ko varētu piedāvāt ne tikai NVS, bet arī Eiropas valstīs.» (Foto: Eva Šavdine, DB)

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s RER cer asinhrono dzinēju realizēt Krievijā un Eiropā. «Pie šī produkta izstrādes jau vairāk kā gadu strādā mikroelektronikas un elektrodzinēju speciālisti,» stāsta a/s Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca (RER) valdes priekšsēdētājs Grigorijs Uspenskis.

Neesi abonents? Piesakies uz 2 nedēļu testa abonementu šeit!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valkā bāzētā daudznozaru uzņēmuma SIA Pepi Rer izpilddirektora amatā iecelts pārmaiņu vadības eksperts Vigants Lesausks, kura galvenais uzdevums būs palielināt uzņēmuma eksporta apjomu un attīstīt e-komercijas segmentu.

Šī gada augustā privātā kapitāla fondu pārvaldnieks BaltCap un investīciju uzņēmums Draugiem Capital ieguldīja ievērojamus līdzekļus daudznozaru uzņēmumā Pepi Rer. Uzņēmums pazīstams kā būvniecības, iepakojuma materiālu un attīstošo rotaļlietu ražotājs, kuram pieder ProVent un IGLU zīmoli. Šī darījuma rezultātā BaltCap un Draugiem Capital kļuva par uzņēmuma vairākuma akcionāriem. Pērn Pepi Rer apgrozījums sasniedza 13 miljonus eiro, no kuriem būtisku daļu veido IGLU eksportētāji, organizējot e-komerciju tādos tirgos kā ASV, Kanāda un Eiropa.

“Es ticu, ka mēs varam nest pasaulē Valkas un Latvijas vārdu ar kvalitatīviem produktiem, kas palīdzēs bērniem attīstīties un radoši pavadīt laiku. Mana prioritāte ir rūpes par Pepi Rer darbiniekiem, lai mēs kopā varētu strauji augt, ieviest ražošanas inovācijas un radīt jaunus produktus. Pats esmu pārcēlies uz Valku, lai atbalstītu un aktīvi iesaistītos pilsētas sabiedriskajā dzīvē,” stāsta Vigants Lesausks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgas elektromašīnbūves rūpnīcas peļņa mazinās

, 29.02.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Akciju sabiedrības Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca (RER) nerevidētais finanšu pārskats par 2007. gada 12 mēnešiem liecina, ka 2007. finanšu gadu AS RER beidza ar peļņu pirms nodokļu nomaksas LVL 1 730 785 (2006. gadā - 1 823 333 LVL) un LVL 1 252 318 (2006. gadā - 1 520 440 LVL) peļņu pēc nodokļu nomaksas.

Sabiedrības neto apgrozījums sastādīja LVL 24 389 044, kas ir 169,7 % salīdzinot ar 2006. gadu (14 373 305 LVL). Vidējais uznēmumā strādājošo skaits 2007. gada sastādīja 1193 cilvēki, kas palielinājās salīdzinot ar 2006. gadu par 52,4 %.

Vidējā darba alga 2007. gadā sastādīja 598,82 LVL mēnesī, kas palielinājās salīdzinot ar 2006. gadu par

47,9 %.

2007. gadā palielinājās aizņēmumu līdzekļu īpatsvars AS RER līdzekļu struktūrā. 2007. gada novembrī pabeigta AS RER meitas sabiedrības SIA Ražošana Enerģētika Zinātne likvidācija. Uz 31.12.2007.g. AS RER palika vienīgais ieguldījums asociētajā sabiedrībā SIA Lovato – REZ. Informācija par līdzdalību SIA Lovato – REZ kapitālā un peļņā vai zaudējumos nav nozīmīga. Tapēc 2008.gada janvārī AS RER Valde pieņēma lēmumu nesastādīt konsolidēto finanšu pārskatu par 2007. gadu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Privātā kapitāla fondu pārvaldnieks BaltCap un investīciju uzņēmums Draugiem Capital investē ievērojamus līdzekļus daudznozaru uzņēmumā SIA Pepi Rer, kas pazīstams kā būvniecības, iepakojuma materiālu un attīstošo rotaļlietu ražotājs ar zīmoliem ProVent un IGLU.

Šī darījuma rezultātā BaltCap un Draugiem Capital kļūst par uzņēmuma vairākuma akcionāriem.

Valkā bāzētais Pepi Rer ir ražošanas un e-komercijas uzņēmums ar vairāk nekā 25 gadu pieredzi, kura pamatprodukcija ir polietilēna putas. Pirms astoņiem gadiem rādās IGLU stāsts, kad radošā komanda, attīstot jaunus materiāla pielietojumus, testējot biezās putu loksnes, radīja drošu rotaļlietu konceptu bērnu radošuma attīstībai. IGLU ražošanā ievēro augstus kvalitātes standartus, nepārtraukti uzlabojot produktu. Vairāk nekā 90% IGLU produkcijas tiek eksportēts uz vairāk nekā 25 valstīm, un šobrīd tas ir viens no vadošajiem zīmoliem pasaulē savā segmentā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Noraida maksātnespējas pieteikumu pret RER

Māris Ķirsons, Db.lv, 10.08.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tiesa noraidījusi maksātnespējīgā SIA Tapeks pieteikumu atzīt par maksātnespējīgu a/s Rīgas mašīnbūves rūpnīca (RER).

Oficiālu dokumentu vēl a/s RER valdes priekšsēdētājs Grigorijs Uspeniskis vēl neesot saņēmis. Viņš uzsver, ka nekāda pamata tiesai RER pieņemt nelabvēlīgu spriedumu nebija, turklāt arī parāds — nedaudz vairāk nekā 1000 Ls — ir samaksāts. Viņaprāt ir dīvaini, ja nedaudz vairāk par 1000 Ls liela parāda dēļ mēģina ierosināt maksānespēju kopmpānijai, kuras ienākumi pērn bija vairāk nekā 22 milj. Ls. «Maksātnespējas pieteikumi Latvijā tiek izmantoti kā mehānisms ātrai parādu piedziņai, kas ir administratoru interesēs,» norāda G. Uspenskis. Viņš atzīst: lai arī maksānespējas pieteikumu tiesa noraidīja, tomēr tas negatīvi ietekmēja RER, turklāt visi šī procesa zemūdes akmeņi vēl nebūt neesot apzināti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar Kremli saistītie Krievijas oligarhi Iskanders Mahmudovs un Andrejs Bokarjevs turpina aktīvu uzņēmējdarbību Latvijā, izdevies noskaidrot tīmekļa izdevumam "The Insider".

Uzņēmumus Rīgā viņi kontrolē gan personīgi, gan ar starpnieku palīdzību.

Latvijas varasiestādes Bokarjevu un Mahmudovu par draudiem nacionālajai drošībai neuzskata, neraugoties uz to, ka viņi ir Krievijas armijas piegādātāji, "The Insider" ceturtdien norāda publikācijā "Kremļa īstie aģenti Rīgā. Kā kriminālie Krievijas oligarhi, kas saņēmuši Aizsardzības ministrijas pasūtījumus, veic uzņēmējdarbību Latvijā".

Turklāt šie oligarhi joprojām saņem finansējumu Eiropas Savienības (ES) grantu veidā, ko sadala Latvijas iestādes.

Atbilstoši Latvijas uzņēmumu reģistra datiem Rīgas elektromašīnbūves rūpnīcas (RER) akciju 36% kontrolē Krievijas juridiskā persona "TransComponent Holding". Latvijas reģistra datos norādīta Maskavas uzņēmuma vecā adrese Lielajā Lubjankas ielā, tomēr pērn uzņēmums pārcēlies uz Tveru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Rīgas Elektromašīnbūves rūpnīcai pērn ievērojami uzlabojušies finanšu rādītāji

Gunta Kursiša, 25.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

A/s Rīgas Elektromašīnbūves rūpnīca (RER) 2012. gadā palielinājusi gan apgrozījumu, gan peļņu, liecina dati uzņēmuma iesniegtajā gada pārskatā.

RER apgrozījums 2012. gadā, salīdzinot ar 2011. gadu, audzis par 16% līdz 26,4 milj. Ls, savukārt peļņa palielinājusies seškārtīgi – līdz 3,1 milj. Ls pēc nodokļu nomaksas, liecina Lursoft dati.

Pērn uzņēmumā vidēji nodarbināti 962 cilvēki, kas ir par 4% vairāk nekā pirms gada. Uzņēmuma vadība pauž, ka vidējā darba alga aizvadītajā gadā palielinājusies par 3,8%, mēnesī, veidojot 540,22 Ls.

RER galvenie produkcijas veidi ir elektroiekārtas elektrovilcieniem, elektroiekārtas pasažieru vagoniem, elektroiekārtas metropolitena vilcieniem un lējumi. 2013. gadā RER plāno turpināt ritošā sastāva asinhronās vilces piedziņas ražošanas pārprofilēšanu, kā arī cer turpināt aprīkojuma modernizēšanu, pauž uzņēmuma vadība.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca samazinās līdzdalību SIA RER-Termināls

Žanete Hāka, 25.10.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdien Uzņēmumu reģistrā tika reģistrēta AS Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca dalības samazināšana meitas uzņēmuma SIA RER-Termināls pamatkapitālā, liecina kompānijas paziņojums Nasdaq Riga.

AS RER daļa SIA RER-Termināls pamatkapitālā samazinājusies no 91,23% līdz 82,46%.

Otram SIA RER-Termināls dalībniekam SIA BSCT tagad pieder 2000 no 11400 pamatkapitāla daļām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca samazinājusi savu dalību SIA RER-Termināls

Žanete Hāka, 03.03.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmumu reģistrā reģistrēta AS Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca dalības samazināšana meitas uzņēmuma SIA RER-Termināls pamatkapitālā līdz 29,82%, liecina kompānijas paziņojums Nasdaq Riga.

Otrs dalībnieks SIA BSCT papildus iegādājies 6000 SIA RER-Termināls pamatkapitāla daļas, kopumā tam pieder 8000 SIA RER-Termināls pamatkapitāla daļas, jeb 70,18 %.

Daļu pārdošanas rezultātā saņemta naudas summa 600 000 eiro tika novirzīta AS RER kredītsaistību dzēšanai pret AS Meridian Trade Bank.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sabiedrība

Valkā ražo burbuļplēvi un montē detaļas autogigantiem

Dienas Bizness, 23.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uz industriālās ēkas, kur atrodas viens no Valkā lielākajiem uzņēmumiem – SIA Pepi Rer – joprojām rotājas milzīgs padomju propagandas sauklis «Augstu kvalitāti katrā darba vietā!». Lai arī desmitgades mainās, šī devīze spītē konotācijai ar iepriekšējo valsts iekārtu un joprojām ir aktuāla, raksta laikraksts Diena.

Uzņēmums ar Latvijas kapitālu Pepi Rer, kas ražo putota polietilēna izstrādājumus un pat patentējis parketa apakšklāju ProVent, spējis iekarot eksporta tirgus 15 valstīs, piemēram, Skandināvijā, un plāno paplašināties arī turpmāk – arī uz ASV. Tiek apgūti arī Eiropas Savienības līdzekļi, informē laikraksts.

Plēves izstrādājumus – kopskaitā vairāk nekā 60 – partneri iepērkot pat Nokia un Sony Ericsson vajadzībām. Pepi Rer lielu vērību pievēršot arī zinātniskajam darbam, piemēram, sadarbojoties ar Rīgas Tehniskās universitātes Polimēru mehānikas institūtu. «Partneru novērtējums mūs katrreiz motivē attīstīt ražotni - ja reiz atrodamies Eiropā, tad lai tā arī izskatāmies!» teicis uzņēmuma administrācijas pārstāvis Modris Miķelsons, piebilstot, ka uzņēmums cenšas norobežoties no vietējās politiskās dzīves.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trīs gadu laikā AS Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca (RER) iecerējusi ieguldīt 12,1 miljonu latu (17,2 miljonus eiro), lai īstenotu uzņēmuma tehnoloģisko modernizāciju un radītu jaunus produktus, liecina uzņēmuma paziņojums NASDAQ OMX Riga.

Iecerētās pārprofilēšanās rezultāti būs redzami 2017.gadā, kad ražošanā jau būs konstruktoru radīti, izmēģinājumos un testos pārbaudīti, kā arī sertificēti jaunākās paaudzes asinhronie vilces dzinēji. Uzņēmuma izveidotais piecu gadu stratēģiskās attīstības plāns paredz RER pacelšanu jaunā – daudz augstākā pakāpē. Iecerētā kopējā attīstības ieguldījumu summa RER ir lielākā pēdējā ceturtdaļgadsimtā.

Lielākās ieguldījumu summas 6,1 miljona latu apmērā ir paredzētas 2014. gadā, bet atlikušos 6 miljonus latu plānots ieguldīt 2015. un 2016. gadā.

2013.gadā uzņēmumā tika nodarbināti 960 strādājošie, šogad to skaits tiek prognozēts 1005 – 1010, bet 2015.gadā jau prognozēts, ka strādās 1350 cilvēku.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Maksātnespējas lietā RER vaino sliktus likumus un paviršus tiesnešus

, 20.07.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Maksātnespējas process pret Rīgas elektromašīnbūves rūpnīcu uzsākts Latvijas nesakārtoto likumu, tiesnešu neapdomības un pasta lēnās darbības dēļ, uzskata uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Grigorijs Uspenskis.

Maksātnespējas procesu pret Rīgas elektromašīnbūves rūpnīcu (RER) 17. jūnijā uzsāka maksātnespējīgā uzņēmuma Tapeks administratore Inta Senčilo. Iemesls ir parādsaistības 942 latu apmērā, raksta Biznes&Baltija. Administratore vēstuli RER nosūtījusi 28. maijā, brīdinot par to, ka parāda nenomaksāšanas gadījumā pēc trim nedēļām pierēķinās soda procentus un iesniegs prasību tiesā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Papildināta - Reģistrēts AS Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca meitasuzņēmums

Žanete Hāka, 08.08.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmumu reģistrā ir reģistrēts AS Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca meitas uzņēmums SIA RER-Termināls, liecina AS Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca paziņojums Nasdaq Riga.

Jaunā uzņēmuma pamatkapitāls ir 1,14 miljoni eiro, bet pamatdarbība - materiālu un izejvielu pirkšana un pārdošana.

Izveidotās sabiedrības vienīgais dibinātājs ir AS Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca, kas veikusi SIA RER-Termināls pamatkapitālā mantisko ieguldījumu – nekustamo īpašumu, kas sastāv no zemesgabala un uz tā esošām ēkām, kā arī ražošanas korpusa ēkas, ko dibinātājs pēdējos gadus nav izmantojis ražošanas procesā.

Mantiskā ieguldījuma tirgus vērtība ir 1 140 000 eiro.

Meitas uzņēmuma dibināšana neietekmēs AS Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca komercdarbību un finanšu radītājus, skaidro uzņēmums.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

FOTO: Investējot 3,7 miljonus eiro, Valkā uzbūvēta jauna ražošanas ēka

Monta Glumane, 15.11.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investējot 3,7 miljonus eiro, Valkā atklāta jauna ražošanas ēka. Nomas tiesības izsoles rezultātā ieguvis vietējais uzņēmums SIA «PEPI RER».

Ražošanas ēka tapusi Eiropas Savienības fonda projekta «Ražošanas teritorijas izveidošana, atjaunojot degradēto teritoriju Valkā» ietvaros. 2018.gada martā tika uzsākti ražošanas teritorijas Valkā, Varoņu ielā 37A, 39A būvdarbi.

Tā rezultātā ir uzbūvēta jauna ražošana ēka 4143.1 kvadrātmetru platībā un ar to saistītā infrastruktūra, labiekārtota teritorija un veikta jaunu industriālo pieslēgumu ierīkošana.

Aktivitātes īstenotas, lai veicinātu ilgtspējīgas ražošanas teritorijas izveidošanu un uzņēmējdarbības attīstību, palielinātu privātās investīcijas, sekmētu nodarbinātību un ekonomisko aktivitāti pašvaldībā.

Jaunās ražošanas ēkas nomas tiesības izsoles rezultātā ieguvis vietējais uzņēmums SIA «PEPI RER», kas jaunuzbūvētās ēkas izmantos, lai paplašinātu savu ražošanas kapacitāti un radītu jaunas darbavietas. Atjaunotajā degradētajā teritorijā plānotas jaunizveidotas 45 darbavietas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēgusies SIA Baltic Oil Terminal naftas produktu pārkraušanas termināļa sabiedriskā apspriešana, ziņo Dienas bizness.

Bolderājā, Flotes ielā 2, BOT ir iecerējuši būvēt naftas produktu pārkraušanas termināli, kura jauda būs 10 miljoni tonnu gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Pepi Rer Valkā uzsākusi rotaļlietu ražošanu, vēsta reģionālais medijs Ziemeļlatvija.

Tās ir dažādas ar ādu apvilktas ģeometriskās formas, no kurām kā sava veida lego var izveidot visdažādākās konstrukcijas.

Pepi Rer ir vienīgais putu polietilēna ražotājs Baltijā, liecina informācija uzņēmuma mājaslapā internetā. Pepi Rer ir izteikti uz eksportu orientēts ražojošs uzņēmums. Kopējais eksporta apjoms veidojot 85% produkcijas.

Uzņēmums dibināts 1998. gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

AS Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca samazinājusi dalību uzņēmumā RER-Termināls

Žanete Hāka, 27.11.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca dalība meitas uzņēmuma SIA RER-Termināls pamatkapitālā ir samazināta līdz 7,89%, liecina paziņojums Nasdaq Riga.

Otrs dalībnieks SIA «BSCT» papildus iegādājies 2500 SIA «RER-Termināls» pamatkapitāla daļas, kopumā tam pieder 10500 SIA »RER-Termināls» pamatkapitāla daļas, jeb 92,11 %.

AS Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca darbības veids ir elektrisko vilcienu, pasažieru vagonu elektroiekārtu, elektromotoru, ģeneratoru un transformatoru ražošana, to remonts, rezerves daļu izgatavošana; zinātniski-pētnieciskais darbs, eksperimentālās izstrādnes; aparatūras, elektroiekārtu un ierīču projektēšana un izgatavošana, tērauda līdz 3000kg un vieglo metālu liešana no 5-40kg, metāla kalšana, štancēšana, locīšana, metināšana, vispārīgā mehāniskā metālapstrāde, virsmas pārklāšana; lūžņu otrreizējā apstrāde.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Rīgas Elektromašīnbūves rūpnīca neauditētais pirmā pusgada pārskats

, 26.08.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Rīgas Elektromašīnbūves rūpnīca (AS RER) neto apgrozījums 2008. gada I. pusgadā sastādīja 10926595 LVL (15547144 EUR), kas salīdzinājumā ar 2007. gada attiecīgo periodu ir 87.72 %.

2008. gada I. pusgadu sabiedrība pabeidza ar zaudējumiem pirms nodokļu nomaksas LVL 611206 ( 869668 EUR ), pēc nodokļu nomaksas – LVL 662079 ( 942054 EUR). Vidējais darbinieku skaits uz 30.06.2008.g. sastādīja 1 347 cilvēki, kas ir 120.92 % salīdzinājumā ar attiecīgo rādītāju uz 30.06.2007.g. liecina liecina ieraksts oficiālajā obligātās informācijas centralizētās glabāšanas sistēmas mājas lapā.

AS RER pamatdarbības veids ir elektrisko mašīnu un aparātu ražošana. Galvenie uzņēmuma produkcijas veidi ir elektroiekārtas elektrovilcieniem; elektroiekārta pasažieru vagoniem; lējumi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Restaurēt Medzes pagastā esošo Tāšu muižu un saglabāt visu pēc iespējas dabiskāku – tāds ir Kristīnes Veinbergas un Jura Zviedrāna mērķis. Tāšu muiža ir valsts nozīmes kultūras piemineklis, tādēļ uzmanība tiek pievērsta pat vissīkākajai niansei un izmantoti dabīgie celtniecības un apdares materiāli, vēsta reģionālais laikraksts Kursas Laiks.

Muižas ieejas halles grīda restaurēta divas vasaras, pastāsta K. Veinberga. «Tā neizskatās, bet visas flīzes, kas bija sadrupušas, salika atpakaļ pa gabaliņiem. Nemaz nevar pateikt, ka grīdas restaurācijā ir ieguldīts daudz darba.» Grīdu «atsvaidzinājuši» akmens restauratori no Rīgas, kuri savu roku pielikuši arī pie Brīvības pieminekļa. Lai saglabātu valsts nozīmes arhitektūru un mākslu, nepārtraukti tiek piesaistīti Kultūrkapitāla fonda projektu līdzekļi. «Nevar tā vienkārši ņemt un taisīt. Jāveic restaurācija pēc apraksta, arī meistariem jābūt sertificētiem. Līdz ar to process ir mierīgs un lēns,» stāsta muižas saimniece.

Komentāri

Pievienot komentāru