Restorāns Zivju Lete paplašinās jaunās telpās

2018. gada 21. jūnijs plkst. 14:46
Sadaļa: Pakalpojumi
Dalies ar šo rakstu

Restorāns Zivju Lete Rīgā, Dzirnavu ielā tika atvērts jau 2015. gadā, taču šogad tā īpašnieks Murads Juško nolēmis īrēt divtik plašākas telpas Dzirnavu ielas otrā galā.

Restorāns tika izveidots mīlestībā pret jūras produktiem un Latvijas zvejniecības mantojumu. «Rīgā ir ļoti daudz restorānu, konkurence ir liela. Katru dienu parādās jaunas vietas, turklāt daudzas no tām ir patiešām labas. Bet tas viss mūs tur tonusā un motivē strādāt vēl labāk,» saka M. Juško.

Restorāna saimnieks ir dzimis Rīgā, bet 20 gadu vecumā aizbrauca uz ASV, vēlāk uz Maskavu, lai strādātu restorānu industrijā. 2015. gadā viņš atgriezās Latvijā, lai paliktu šeit un realizētu sen izsapņoto sapni par paša veidotu restorānu. Viņam pieder arī citi restorāni, tajā skaitā «COD Robata Grill Bar».

Šefpavārs Romans Bidjuks un viņa komanda «Zivju Letē» radījuši zivju un jūras veltšu piedāvājuma klāstu, kuri integrēti gan Latvijai, gan citām valstīm raksturīgi ēdieni. Ēdienkartē var atrast tartaru, karpačo, grilētas zivis, jūras velšu sautējumu, omāru, kaviāru, kā arī citus ēdienus. No vietējā produkta klāsta restorānā ir nēģi želejā, reņģes, ķilavmaizītes un marinēta siļķe. Īpašnieka Murada iecienītākais ēdiens ir «fish&chips», savukārt viesu izvēle nav tik konkrēta un ir visai plaša. Vidējais «Zivju Letes» rēķina apmērs ir 17 eiro no cilvēka.

«Zivju Lete» nav tikai nosaukums. Īsta «zivju lete» ir viens no restorāna centrālajiem objektiem un piedāvā skatu uz atvērta tipa virtuvi, kurā var apskatīt visdažādākos jūras pasaules produktus. «Man pašam ļoti garšo jūras produkti. Es uzskatu, ka zivju dienai vajadzētu būt ne tikai reizi nedēļā, bet biežāk,» stāsta M. Juško.

Šī restorāna interjeru veidojuši latviešu dizaineri, ietekmējoties no Spānijas, Francijas un Beļģijas. Restorāna interjerā ir redzams zvejas kuģa dizains, koka mēbeles, vintāžas stikla flīzes un dažādi citi elementi. Mēbeļu meistars ir Verners Kalacis, kurš mēbeles darinājis vairākiem Rīgas restorāniem.

Kapitālieguldījums pirmās «Zivju Letes» atvēršanā bija 85 tūkstoši eiro un darbā pie restorāna atvēršanas pagāja 5 mēneši. Jaunajās telpās restorāns «Zivju Lete», Dzirnavu ielā 41, darbojas kopš 21. aprīļa, taču lielais atklāšanas pasākums notika tikai vakar.

Dalies ar šo rakstu