Tehnoloģijas

Reval Hotel Latvija ierīko bezvadu interneta zonu

Juris Kaža [email protected], 13.09.2002

Jaunākais izdevums

Viesnīca Reval Hotel Latvija ierīkojusi pirmo publisko bezvadu interneta piekļuves zonu. Pakalpojums, ko uzstādījuši Lattelekom un datu pārraides sistēmu ražotājs Cisco Systems, ir pieejams jebkuram viesnīcas Latvija apmeklētājam, kura rīcība ir attiecīgi aprīkots portatīvais vai plaukstdators. Pastāvīgais bezvadu pieslēgums strādā ar ātrumu līdz 11 megabiti (Mbps) sekundē, kas ir vairākkārt ātrāk nekā, piem., fiksētā t.s ciparu abonentu līnija (DSL), kas savā dārgākā variantā strādā ar 2 Mbps. Bezvadu piekļuves zona darbojas viesnīcas foajē, restorānā, bārā un konferenču telpās, kā arī viesu numuros no 17. līdz 21. stāvam. Viesnīcas ģenerāldirektors Heiki Vahanens (Heikki Vahanen) teica, ka pakalpojumu varēs izmantot bez maksas līdz gada beigām. Tiem, kam nav sava t.s. radio datorkarte (datorā ievietojams raidītājs–uztvērējs ar modemu), būs jasamaksā 100 Ls drošības depozīts aizņemoties viesnīcas ierīces.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

«Reval Hotels» atklāj rezervēšanas centrus Rīgā un Viļņā

Aivars Mackevics [email protected], 18.03.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Reval Hotels 2003. gadā Baltijas valstis turpinājušas piesaistīt arvien vairāk tūristu. Reval Hotels (RH), vadošais viesnīcu tīkls Baltijas valstīs paziņo par nākamo soli uzņēmuma attīstībā – Rezervēšanas centru atklāšanu Rīgā un Viļņā. Jaunie Rezervēšanas centri ļaus rezervēt viesnīcas numuru jebkurā no septiņām RH viesnīcām ar vienu tālruņa zvanu uz vietējo tālruņa numuru (777 2345 Rīgā vai +370 527 26200 Viļņā). RH Rezervēšanas centrs ir unikāls koncepts Baltijas viesnīcu tirgū. Pirmais šāds centrs tika izveidots Tallinā 2001. gadā. Ieguvēji no RH Rezervēšanas centra ieviešanas galvenokārt būs indivīdi un firmas, kas ceļo vai plāno braucienus uz Tallinu, Viļņu un kam nepieciešami izmitināšanas pakalpojumi Rīgā. Rezervēšanas centra pamatā ir profesionālu RH darbinieku komanda, kurus atbalsta modernas tehnoloģijas un IT risinājumi. Rezervēšanas centra darbs tiks nodrošināts, izmantojot personīgu komunikāciju ar klientu pa tālruni, faksu vai e-pastu. "RH konstanti analizē klientu vēlmes un veic investīcijas jaunu pakalpojumu attīstībā un ieviešanā Baltijas tūrisma tirgū. Kā liecina nesenais pētījums potenciālo klientu vidū, bieži cilvēkus apgrūtina tieši sarežģīts un laikietilpīgs ceļojumu plānošanas process vai valodas barjeras," sacīja Juris Zudovs, Reval Hotels pārdošanas un mārketinga direktors Latvijā. Juris Zudovs uzsvēra, ka RH Rezervēšanas centra ieviešana Rīgā ne vien palīdzēs izskaust ar ceļošanu saistītus mītus, bet arī atvieglos naktsmītņu rezervēšanu ceļotājiem un cilvēkiem Latvijā, kuri nodarbojas ar ceļojumu plānošanu. Aizvadītais gads kopumā bijis veiksmīgs gan RH, gan Baltijas tūrisma nozarei. Pēc Eurostat datiem Latviju apmeklējušo ceļotāju skaits bijis rekordliels pēdējo 10 gadu laikā. Salīdzinot ar 2002. gadu, ārvalstu tūristu skaits, kas šķērsojuši Latvijas robežu, pērn pieaudzis par 8,7%. Saskaņā ar RH rīcībā esošo informāciju pieprasījums pēc naktsmītnēm Baltijas valstu galvaspilsētās pieaudzis Latvijā – par 18%, Igaunijā par 13% un Lietuvā par 21%. 2003.gadā tūrisma nozarē Baltijas valstīs bija vērojamas sekojošas tendences: Pieaugoša interese par Baltijas valstīm kā tūrisma, darījumu un atpūtas braucienu galamērķi; Pieaudzis pieprasījums pēc naktsmītnēm Baltijas valstu galvaspilsētās; Palielinās ceļotāju skaits, kas ceļo Baltijas valstu robežās. RH prognozē, ka šīs tendences saglabāsies arī 2004. gadā. Līdz ar Baltijas valstu pievienošanos Eiropas Savienībai, paredzams, ka nākamos gadus Baltijas valstis turpinās apmeklēt arvien lielāks skaits tūristu no Somijas, Skandināvijas un citām Eiropas valstīm. Reval Hotels (www.revalhotels.com) ir viens no lielākajiem viesnīcu tīkliem Baltijas valstīs, kas pašlaik pārvalda četras viesnīcas Tallinā (Reval Hotel Olümpia, Reval Hotel Central, Reval Hotel Park & Casino un Reval Express Hotel), divas viesnīcas Rīgā (Reval Hotel Latvija un Park Hotel Rīdzene) un vienu Viļņā (Reval Hotel Lietuva). Reval Hotels nākotnē plāno atvērt viesnīcas Krievijā un Ukrainā. Avots: Reval Hotels

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viesnīcu ķēde Reval Hotels paplašinās darbību ekonomiskās klases viesnīcu segmentā ar nosaukumu Reval Inn, Db.lv informēja viesnīcu pārstāve Evija Segleniece. Plānots, ka līdz 2008. gadam Reval Hotels Baltijas valstīs piederēs 12 īpašumi.

Sākot ar 1. februāri Baltpark Hotels Viļņā un Klaipēdā un Reval Express Hotel Tallinā strādās ar jauno nosaukumu.

Reval Inn viesnīcas pārsvarā atradīsies pie automaģistrālēm un pilsētu teritorijās un būs ar ērtām transporta līdzekļu novietošanas iespējām. Tiem Baltijas valstu viesiem, kuri ceļo ar auto, Reval Inn viesnīcas būšot laba alternatīva augstākās klases pilna servisa Reval Hotels viesnīcām.

"Mēs jau krietnu laiku plānojām sākt strādāt ekonomiskās klases segmentā un ceram, ka spēsim atvērt šīs viesnīcas, kas piedāvā izdevīgus nosacījumus, gan Baltijas valstīs, gan citur Austrumeiropā. Mēs esam cieši pārliecināti, ka mūsu viesiem ir jādod izvēles iespējas atkarībā no viņu vajadzībām, un esam priecīgi, ka varam savu piedāvājumu paplašināt, lai iekļautu arī zemākas cenas alternatīvu," sacījis Reval Hotels prezidents Karls Otto Skoglands (Karl Otto Skogland).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Bezvadu internetu lieto par 15% vairāk

, 14.12.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lattelecom bezvadu interneta (WiFi*) sakaru plūsmas apjoms šogad salīdzinājumā ar 2005.gadu pieauga par 15%, bet uzņēmuma ieņēmumi no pakalpojuma sniegšanas par 30%, liecina apkopotie dati ceturtdien, 14.decembrī.

Lattelecom bezvadu internetu regulāri izmanto vidēji apmēram 500 lietotāju mēnesī, bet neregulāri - vairāki tūkstoši. Palielinoties bezvadu piekļuves vietu skaitam visā Latvijā un palielinot bezvadu interneta ātrumu, lietotāju skaits varētu pieaugt par 40 - 50%. Aktīvāk bezvadu internets tiek lietots gada siltajos mēnešos, mazāk ziemā.

Lattelecom šogad sāka nodrošināt bezvadu interneta pārklājumu, izmantojot arī taksofonu tīklu. Šobrīd šādi ir aprīkoti apmēram 100 taksofoni Rīgas centrālajā daļā, visas Brīvības ielas garumā, kā arī Jomas ielā Jūrmalā un citās lielajās Latvijas pilsētās - Daugavpilī, Liepājā, Rēzeknē, Valmierā, Ventspilī un citur."Pēdējā laikā ievērojami auguši portatīvo datoru un citu mobilo ierīču, kas aprīkoti ar WiFi, pārdošanas apjomi. Mainās arī cilvēku ieradumi un pieaug prasības pēc mobilitātes, tajā skaitā arī pēc bezvadu interneta. Šīs ir tendences ir aktuālas gan pasaulē, gan arī Latvijā", saka Lattelecom komercdirektora p.i. Jānis Ligers.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lattelecom bezvadu interneta (WiFi*) sakaru plūsmas apjoms šogad salīdzinājumā ar 2005.gadu pieaudzis par 15%, bet uzņēmuma ieņēmumi no pakalpojuma sniegšanas par 30%, liecina Lattelecom dati.

Palielinoties bezvadu piekļuves vietu skaitam visā Latvijā un palielinot bezvadu interneta ātrumu, lietotāju skaits varētu pieaugt par 40 - 50%. Aktīvāk bezvadu internets tiek lietots gada siltajos mēnešos, mazāk ziemā.

Lattelecom šogad sāka nodrošināt bezvadu interneta pārklājumu, izmantojot arī taksofonu tīklu. Šobrīd šādi ir aprīkoti apmēram 100 taksofoni Rīgas centrālajā daļā, visas Brīvības ielas garumā, kā arī Jomas ielā Jūrmalā un citās lielajās Latvijas pilsētās - Daugavpilī, Liepājā, Rēzeknē, Valmierā, Ventspilī un citur.

"Pēdējā laikā ievērojami auguši portatīvo datoru un citu mobilo ierīču, kas aprīkoti ar WiFi, pārdošanas apjomi. Mainās arī cilvēku ieradumi un pieaug prasības pēc mobilitātes, tajā skaitā arī pēc bezvadu interneta. Šīs ir tendences ir aktuālas gan pasaulē, gan arī Latvijā", stāstīja Lattelecom komercdirektora p.i. Jānis Ligers.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Viesnīcas soda par apvienošanās nepaziņošanu

Elīna Pankovska, 05.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konkurences padome pieņēmusi lēmumu piemērot naudas sodu 11,28 tūkst. Ls Rezidor Hotels Group, jo uzņēmums nebija paziņojis par apvienošanos, kā arī nebija saņēmis padomes atļauju.

Apvienošanās atļauja nepieciešama, ja izpildās likumā noteiktie kritēriji – šajā gadījumā apvienošanās dalībnieku tirgus daļa pieczvaigžņu viesnīcu pakalpojumu sniegšanas tirgū pārsniedza 40%, DB informēja Konkurences padomes pārstāve Inita Kabanova.

Tomēr vienlaikus Konkurences padome atļāvusi Rezidor Hotels Group izmantot Reval Hotels aktīvus, pārņemot savā pārvaldībā viesnīcas Reval Hotel Latvija, Reval Hotel Elizabete un Reval Hotel Rīdzene, jo secināts, ka tas nerada negatīvas sekas konkurencei, un pieņēma lēmumu apvienošanos atļaut.

Starp Rezidor Hotel Group un Reval Hotels (Linstow) noslēgtie pārvaldīšanas līgumi, kas attiecas uz trim minētajām viesnīcām, stājās spēkā 2010.gada 1.jūnijā, un kopš 2010.gada viesnīcas pārdēvētas par Radisson Blu Hotel Latvija, Radisson Blu Hotel Rīdzene un Radisson Blu Hotel Elizabete. Līdz tam Rezidor Hotel Group Latvijā pārvaldīja vienu viesnīcu – Radisson Blu Hotel Daugava.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Veiks viesnīcas «Reval Hotel Latvija» kvartāla apbūvi

Aivars Mackevics [email protected], 01.07.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada oktobrī plānots uzsākt viesnīcai Reval Hotel Latvija piegulošā kvartāla apbūves otro kārtu. Projektā tiks ieguldīti ap 20 miljoniem eiro, un apbūves kopējā platība sasniegs 24 000 kvadrātmetru. Būvniecības darbus paredzēts pabeigt 2006.gada martā. Kvartāla apbūves otrajā kārtā paredzēts izbūvēt sešstāvīgu viesnīcas bloku ar 200 jauniem viesnīcas numuriem, vienstāvu stikla veikalu pasāžu, kā arī izveidot lielu un multifunkcionālu konferenču zāli ar 1000 vietām bijušās izstāžu zāles „Latvija“ vietā. Konferenču telpai būs konvertējamas sienas, un tajā būs nodrošinātas iespējas rīkot starptautiskas konferences, dažādus kultūras un izklaides pasākumus, tai skaitā lielas izstādes. Uz jumta terases paredzēts izvietot gaisa dārzus un citas zaļās atpūtas zonas. Apbūves rezultātā Reval Hotel Latvija kļūs par lielāko viesnīcu Latvijā. "Trīs gadus ilgā darba pieredze Latvijas viesmīlības nozarē ir veicinājusi mūsu tirgus izpratni, un mūsu panākumus apliecina arvien pieaugošie finansu rezultāti. Pieprasījums pēc tūrisma pakalpojumiem, īpaši viesnīcas numuriem un konferenču telpām, ir strauji audzis, un lielā mērā viesmīlības sektora izaugsmi ir ietekmējusi Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā. Šodien mēs speram pirmo soli, lai apmierinātu mūsu klientu vajadzības, un plānojam paplašināšanos divās kārtās: vēlamies piedāvāt papildu iespējas dažāda veida pasākumu organizēšanai un nostiprināt Reval Hotels kā viena no Baltijas valstu lielākajiem viesnīcu tīkliem pozīcijas, sniedzot grupas klientiem aizvien plašākas izvēles iespējas," uzsver Reval Hotels viesnīcu vadītājs Latvijā Heikki Vanhanens. Kvartāla apbūves otro kārtu veiks līgumsabiedrība SBRE, kas realizējusi arī viesnīcas Latvija rekonstrukciju 1999. gadā. Līgumsabiedrībā apvienojušās Latvijas būvfirmas RE&RE un Skonto būve. "Reval Hotel Latvija piegulošā kvartāla apbūve jau kopš 1999. gadā veiktās viesnīcas rekonstrukcijas ir viens no vērienīgākajiem apbūves projektiem Rīgā, kura ietvaros nolaista teritorija pašā pilsētas centrā pārvērsta par neatņemamu mūsdienu Rīgas vaibstu. Esam pateicīgi projekta pasūtītājiem par sniegto iespēju iemiesot izteiksmīgās arhitekta idejas UNESCO aizsargātajā vēsturiskā centra teritorijā," atzīmē SBRE direktors Ainārs Pauniņš. Otrās kārtas piebūvju apdare, kurā pārsvarā tiks izmantots stiklojums un sienas plaknes, kā arī piebūvju proporcijas, stāvu dalījums un izmantojamie materiāli nodrošinās jaunās apbūves harmonisku iekļaušanos esošajā apkārtnes apbūvē. Tāpat, projektējot kvartāla apbūvi, ņemti vērā nosacījumi, kas saistīti ar apbūves laukuma atrašanos UNESCO aizsargātajā Rīgas vēsturiskā centra teritorijā: par gruntsgabalu parcelējumiem, dzegas augstumu un ielu stūra akcentiem. Nākotnē tiek plānota arī kvartāla apbūves trešā kārta, kuras ietvaros tiks pilnībā rekonstruēta ēka Baznīcas ielā 4a. Trešajā kārtā paredzēta arī restorāna „Esplanāde“ un „Lobby“ bāra paplašināšanās Reval Hotel Latvija pirmajā stāvā. Projekta pasūtītājs ir Norvēģijas nekustamo īpašumu kompānija Linstow. Viesnīcas otrās kārtas projektu izstrādāja pilnsabiedrība Poga&Sarma&Norde, kas projektēja arī viesnīcas Latvija rekonstrukcijas pirmo kārtu 1999. gadā. Avots: Reval Hotel Latvija

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar Radisson Blu Rīdzene Hotel ģenerāldirektoru Jāni Vālodzi

Lelde Petrāne, 14.11.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild Radisson Blu Rīdzene Hotel ģenerāldirektors Jānis Vālodze. Radisson Blu Rīdzene Hotel ir pieczvaigžņu viesnīca Rīgas centrā ar 95 istabām un darbojas ar Radisson Blu zīmolu kopš 2010. gada 1. jūnija.

- Kāpēc Jūs strādājat šajā uzņēmumā/nozarē?

Viesnīcas man ir šķitušas interesantas un patikušas jau no pašas bērnības, kad ceļoju kopā ar vecākiem, bet mērķtiecīgi uz to nekad neesmu gājis. Pēc vidusskolas beigšanas iestāšanos tūrisma skolā noteikti varētu raksturot kā nejaušību, jo tāda īpaša plāna, ko darīt, man nebija. Runājot par uzņēmumu, darbs starptautiskā viesnīcu tīklā, manuprāt, ir noteikti labākā izvēle profesionālā ziņā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Reval viesnīcu grupai jauns prezidents

, 02.04.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Reval viesnīcu grupa ir ievēlējusi Heikki Vanhanenu (Heikki Vanhanen) par jauno prezidentu, Db.lv informēja kompānija. Kopš 2000. gada Vanhanens ir viesnīcas Reval Hotel Latvija ģenerāldirektors, un no 2003. gada viņš ir arī Reval Hotels viesnīcu vadītājs Latvijā. Vanhanens nomainīs līdzšinējo Reval Hotels prezidentu Karlu Otto Skoglandu (Carl Otto Skogland) un darbu jaunajā amatā uzsāks ar šī gada 1. aprīli.

Vanhanens savu karjeru viesmīlības nozarē sācis, strādājot par ģenerāldirektoru vairākās Restel Hotel Group viesnīcās Somijā (Turku un Tamperē), un laikā no 1993. gada līdz 2000. gadam turpinājis karjeru kā ģenerāldirektors viesnīcā Scandic Hotel Marski Helsinkos, Somijā. Vanhanens ir papildinājis zināšanas viesnīcu vadībā Kornela Universitātē (Cornell University) ASV, apgūstot ģenerāldirektoru programmu, kā arī vienu gadu ir strādājis ASV menedžmenta apmaiņas programmas ietvaros.

Kopš 2007. gada 1. janvāra Reval viesnīcu grupa ir iecēlusi Karlu Kjelbergu (Carl Kjellberg) par jauno pārdošanas un mārketinga viceprezidentu. Kjelbergs ir strādājis par ģenerāldirektoru vairākās Radisson SAS viesnīcu ķēdes viesnīcās Zviedrijā, Norvēģijā un Latvijā. Līdzšinējā pārdošanas un mārketinga direktore Helīna Tuvike (Helina Tuvike) turpinās darbu Reval viesnīcu grup kā E - Commerce un ieņēmumu vadības direktore.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

http://db.lv/uploads/ck/images/untitled(48).jpg

Tāpat no KP lēmuma izriet, ka līgumos par maksas TV pakalpojumiem ar jauniem abonentiem kopuzņēmumam būs jāietver divas iespējas attiecībā uz līguma noslēgšanu, proti, līgums bez minimālā termiņa un līgumsoda par tā pirmstermiņa izbeigšanu, kuru slēdzot, abonents maksā par maksas TV ierīkošanu pilnu summu; līgums bez minimālā termiņa un līgumsoda par tā pirmstermiņa izbeigšanu, bet ar iespēju abonentiem maksas TV ierīkošanas maksu sadalīt, nepārsniedzot 24 mēnešus, un par līguma pirmstermiņa izbeigšanu abonents maksā atlikušo ierīkošanas maksu, kas ir proporcionāla atlikušajam periodam. Vidējai ierīkošanas maksai, kas tuvināta ierīkošanas izmaksām, ir jābūt norādītai līgumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Vācijā vēl ir viesnīcas zem 50 eiro divām personām

Aivars Mackevics [email protected], 24.07.2002

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sakarā ar eiro ieviešanu Vācijā ir strauji pieaugušas viesnīcu cenas. Piedāvājumi zem 50 eiro divām personām ar brokastīm ir kļuvuši par retumu. Sekojošas viesnīcās nakti un brokastis vēl var baudīt par 50 eiro diviem cilvēkiem. Viesnīcas Vācijā zem 50 eiro divām personam Viesnīca Vieta (zeme) cena (eiro) Lauku reģionos: Hotel Aschauer 83458 Schneizlreuth-Weissbach (Bavārija) 30 Hotel zur Allee 36358 Herbstein (Hesene) 38 Hotel garni Overdieck 45768 Marl (Ziemeļreina-Vestfālene) 38 Hotel Jaegerhof 03172 Kerkwitz (Brandenburga) 39 Hotel zur Post 56332 Brodenbach (Reinzeme-Pfalca) 40 Hotel Rameil-Flurschuetz 57368 Lennestadt (Ziemeļreina-Vestfālene) 41 Hotel zur Stadt Wolfhagen 34466 Wolfhagen (Hesene) 45 Hotel Gabriel 39345 Buelstringen (Saksija-Anhalte) 46 Hotel zum Felsenkeller 35104 Lichtenfels (Hesene) 46 Hotel Zinnwaldstueb'l 01773 Altenberg (Saksija) 48 Hotel Traube 72213 Altensteig (Bādene-Virtenberga) 48 Waldhotel Schafbrueck 54570 Meisburg (Reinzeme-Pfalca) 48 Hotel am Findling 06773 Radis (Saksija-Anhalte) 48 Hotel Rudolph 08228 Rodewisch (Saksija), 49 Hotel Stolper Turm 16278 Stolpe (Brandenburga) 50 Pilsētās: Etap Berlin-Sued Brandenburg-Park 14974 Genshagen (Berlīne) 32 (bez brokastīm) Hotel Garni Kochstedt 06847 Dessau (Desava) 45 Ibis Leipzig-West 04435 Leipzig (Leipciga) 45 (bez brokastīm) Hotel Carle 35043 Marburg (Mārburga) 50 Hotel garni am Stadion 07749 Jena 50

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Reval grupa apvienos pārdošanu

Dace Preisa, 11.09.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai optimizētu pārdošanu un reģionālos resursus, tiks apvienota viesnīcu Reval Hotel Latvija un Park Hotel Rīdzene vadība. Sākot ar šī gada oktobri abas viesnīcas vadīs līdzšinējais Reval Hotel Latvija ģenerāldirektors Heikki Vanhanens, savukārt pašreizējais viesnīcas Park Hotel Latvija istabu pārvaldes dienesta vadītājs Juris Zudovs kļūs par Park Hotel Rīdzene viesnīcas vadītāju un būs atbildīgs par pārdošanas un mārketinga daļas darbu abās Reval viesnīcās Latvijā. J. Zudovs stāsta, ka, apvienojot abu viesnīcu vadību, būs iespējams labāk ievērot uzņēmuma organizatoriskās struktūras standartus, kā arī ērtāka kļūšot klientu apkalpošana. Līdz šim Reval Hotel Grupass centrālā pārdošanas un rezervēšanas daļa atradās Tallinā, turpmāk visās Baltijas valstīs būs līdzvērtīgas starpviesnīcu pārdošanas nodaļas. «Lai rezervētu viesnīcu Tallinā, uzņēmējiem nebūs vairs jāzvana turp, to būs iespējams izdarīt tepat Rīgā,» skaidro J. Zudovs. Reval Hotel Grupa ir viesnīcu ķēde Baltijas valstīs, kura pārvalda četras viesnīcas Tallinā, divas Rīgā un vienu viesnīcu Viļņā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viesnīcu zīmola Rixwell Hotels pārvaldošā kompānija Mogotel turpina paplašināties un Latvijā savam tīklam pievienojusi vēl vienu viesnīcu Rīgas centrā – Hotel Irina.

Trīs zvaigžņu viesnīca Rixwell Irina Hotel, kas līdz šim darbojās kā Hotel Irina, atrodas blakus centrālajai dzelzceļa stacijai un autoostai.

Līdz ar pievienošanos viesnīcai tiks pielāgoti Rixwell tīkla viesu apkalpošanas servisa standarti un veikti pakalpojumu uzlabojumi.

Viesnīcai Rixwell Irina Hotel ir arhitektūras pieminekļa statuss, jo tās ēka ir uzbūvēta 1881.gadā. Viesnīca ir renovēta, un tajā ir 75 numuri, telpu interjeru raksturo klasiskais stils, kurā dominē pasteļtoņi.

Uzņēmums Mogotel Latvijā pārstāv viesnīcu zīmolus Wellton un Rixwell. Kompānija šobrīd pārvalda jau 11 viesnīcas – līdz ar pieminēto Rixwell Irina Hotel Latvijā darbojas vēl deviņas: divas Wellton zīmola viesnīcas Rīgā - Wellton Centrum Hotel & SPA un Wellton Hotel Riga & SPA, 6 Rixwell zīmola viesnīcas Latvijā – Rixwell Elefant Hotel, Rixwell Old Riga Palace Hotel, Rixwell Gertrude Hotel, Rixwell Terrace Design Hotel, Rixwell Centra Hotel Rīgā un Rixwell Bauska Hotel Bauskā, kā arī kopš marta pievienojušās arī divas viesnīcas Igaunijas galvapilsētā Tallinā - Rixwell Olevi Hotel un Rixwell Gotthard Hotel.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no pasaules pazīstamiem viesnīcu uzņēmumiem Rezidor Hotel Group (Rezidor) no 1.jūnija pārvaldīs 10 Reval viesnīcas Baltijā un Krievijā, informē Reval īpašnieks Norvēģijas nekustamā īpašuma pārvaldītājs Linstow.

Latvijā izmaiņas attiecās uz trīs viesnīcām Rīgā - Reval Hotel Latvija, Reval Hotel Elizabete un Reval Hotel Rīdzene, Tallinā un Viļņā katrā uz divām viesnīcām un pa vienai viesnīcai Kauņā, Klaipēdā un Sanktpēterburgā.

Sešas viesnīcas tiks pievienotas Radisson Blu tīklam, bet četras – Park Inn tīklam.

«Pēc Reval viesnīcu ķēdes izveides un attīstīšanas Baltijā Linstow tagad vēlas pievērsties savai galvenajai darbības sfērai kā nekustamo īpašumu projektu attīstītājs un nekustamā īpašuma investors,» norāda Linstow izpilddirektors Pērs Mortensens.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Jauns Reval Hotels viesnīcu vadītājs Latvijā

, 22.05.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Reval viesnīcu grupa iecēlusi Kari Hiltunenu par jauno Reval Hotels viesnīcu vadītāju Latvijā un viesnīcas Reval Hotel Latvija ģenerāldirektoru. K. Hiltunens amatā stājās 2007. gada 2. maijā.

K. Hiltunenam ir liela pieredze viesnīcu biznesā. No 2000. līdz 2003. gadam Hiltunens strādāja par pārdošanas un mārketinga direktoru viesnīcā Sokos Hotel Viru Tallinā, pēc tam bija ģenerāldirektors viesnīcā Reval Hotel Olumpia Tallinā un pēdējos divus gadus bija izpilddirektors viesnīcā Sokos Hotel Viru.

Par savu jauno amatu K. Hiltunens saka: "Es jūtu, ka esmu ieradies interesantā un dinamiskā pilsētā. Uzskatu, ka starptautiskās kultūras un attīstības ziņā Rīga ir visātrāk augošā pilsēta Baltijā. Jaunās viesnīcas un SPA centra būvniecība Rīgā būtiski paplašinās un pilnveidos mūsu sniegto pakalpojumu klāstu."

Pirms pārcelšanās uz Baltijas valstīm K. Hiltunens septiņus gadus veiksmīgi vadīja pats savu restorānu biznesu Somijā, bet pirms tam sešus gadus strādāja vairākās Cumulus grupas viesnīcās kā šefpavārs, restorāna vadītājs un viesnīcas vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Internets

Investējot trīs miljonus eiro, Latvijā radīta bezvadu interneta sistēma

Lelde Petrāne, 26.05.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskā bezvadu tehnoloģiju uzņēmuma Ubiquiti Networks (UBNT) izveidotais patērētāju produktu izpētes centrs Latvijā gada laikā radījis bezvadu interneta sistēmu mājas vajadzībām, pastāstīja UBNT pārstāvniecības Latvijā vadītājs Kristaps Rikāns.

Latvijas inženieru radītā bezvadu interneta sistēma Amplifi ir paredzēta lietošanai mājās, nodrošinot jaudīgu un stabilu interneta pieslēgumu arī tad, ja tiek lietots daudz viedierīču. Sistēmas izstrādē investēti trīs miljoni eiro, un tā nule ir kļuvusi pieejama iepriekšējā pasūtīšanā.

«Mūsu mājās aizvien vairāk parādās ierīces, kurām vajag stabilu un ātru bezvadu interneta pieslēgumu, taču - jo vairāk ierīču tiek pieslēgtas rūterim, jo lēnāks tas kļūst. Amplifi risina tā dēvēto «pudeles kakla» problēmu un vienlaikus būtiski paplašina rādiusu, kurā pieejams pastāvīgs un ātrs bezvadu internets. Faktiski mājās kļūst iespējama tāda kvalitātes datu apraide, kāda parasti ir pieejama tikai uzņēmumiem, kas izmanto lieljaudas risinājumus,» skaidroja Rikāns.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Reval Hotel Elizabete atzīta par labāko 2008.gada jauno tūrisma produktu

Jūlija Pudenko, Db, 22.12.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Reval Hotel Elizabete ir atzīta par 2008.gada labāko jauno naktsmītni valstī, savukārt mājas lapa www.revalhotels.com saņēmusi augstāko novērtējumu Latvijas tūrisma nozares mājas lapu konkurencē.

Rīgas centrā iepretim Vērmanes dārzam šā gada aprīlī atvērtā augstākās klases viesnīca Reval Hotel Elizabete saņēmusi Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) augstāko novērtējumu konkursā „Veiksmīgākais jaunais tūrisma produkts”, kurā jau ceturto gadu tiek atzīmēti valsts līmenī ievērību iemantojušie viesnīcu nozares līderi. 5. Latvijas Tūrisma foruma ietvaros BalticTravelnews.com sadarbībā ar TAVA izvērtēja arī Latvijas viesnīcu, viesu māju, tūrisma objektu un citas ar nozari saistītās interneta vietnes, par labāko atzīstot revalhotels.com, kas apvieno optimālākos dizaina un funkcionalitātes risinājumus.

«Reval Hotel Elizabete nepilna gada laikā ir kļuvusi par vienu no iecienītākajām naktsmītnēm Rīgā, un mēs esam ļoti gandarīti, ka mūsu darbu tik augstu novērtējusi arī TAVA un Ekonomikas ministrija. Savukārt tūrisma profesionāļu atzinums par www.revalhotels.com kā gada labāko tūrisma industrijas mājas lapu vēl reizi apliecina e-komercijas noteicošo lomu tūrisma nozarē,» norāda Artūrs Stikuts, Reval Hotels viesnīcu Latvijā Pārdošanas un mārketinga direktors.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

AS Viesnīca Latvija mainījusi viesnīcas nosaukumu no Radisson Blu Hotel Latvija uz Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel.

Jaunais nosaukums labāk atklājot viesnīcas būtību un izceļot būtiskus viesnīcas pārdošanas punktus – konferenču centru ar 16 daudzfunkcionālām konferenču un pasākumu telpām, kā arī SPA ESPA Rīga, kas atrodas viesnīcas telpās.

Viesnīca nosaukuma maiņu piedzīvojusi jau iepriekš. Tā celta 1979. gadā, un tās sākotnējais nosaukums bija Intūrists. Vēlāk, mainoties īpašniekam, tās jaunais īpašnieku uzņēmums Linstow AS pievienoja viesnīcu Reval Hotel viesnīcu tīklam, un tā tika pārdēvēta par Reval Hotel Latvija.

2010. gada jūnijā The Rezidor Hotel Group paziņoja par vadības līgumu ar Norvēģijas nekustamā īpašuma attīstības uzņēmumu Linstow AS par 10 Reval Hotels viesnīcu Baltijas valstīs un Krievijā zīmolu maiņu, ieskaitot arī Reval Hotel Latvija, kas mainīja nosaukumu uz Radisson Blu Hotel Latvija.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Patlaban slēgtās viesnīcas Hotel de Rome ēkas ieradušies vairāki apsardzes firmas Koblenz darbinieki, lai palīdzētu bijušajiem īpašniekiem no restorāna Paulinger alus dārzs iznest mantas. «Tā ir laupīšana skaidrā dienas laikā. Bez kriminālprocesa šeit neiztikt,» atzīmēja jauno ēkas īpašnieku SIA Baltic Investments Group pārstāvis, zvērināts advokāts Armands Liberts.

Šādu tiesības bijušajiem ēkas nomniekiem neesot, jo pārdošanas līgumā minēts, ka ēka tiek pārdota ar visu tās aprīkojumu.

Ar restorāna un viesnīcas ēkas bijušo nomnieku Riga-Hotel-GmbH. & Co. Betriebs-KG un Roehlinger Beteiligungs- und Vermögensverwaltungs GmbH pārstāvjiem portālam Nozare.lv pagaidām nav izdevies sazināties.

Kā ziņots, 29.jūlijā viesnīcas Hotel de Rome ēkas jaunais īpašnieks SIA Baltic Investments Group, atslēdzot elektrību, pārtrauca viesnīcas darbību.

Nomnieku Riga-Hotel-GmbH. & Co. Betriebs-KG un Roehlinger Beteiligungs- und Vermögensverwaltungs GmbH direktors un īpašnieks Jurgens Rēlingers klāstīja, ka pieczvaigžņu viesnīcas Hotel de Rome operatoram no atceltajām rezervācijām un negūtajiem ienākumiem viesu apkalpošanā līdz šī gada beigām radīti zaudējumi vairāk nekā 1,13 miljonu eiro (791 000 latu) apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Bezvadu internets lidostā

Juris Kaža [email protected], 22.07.2003

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lattelekom lidostā Rīga izlidošanas zonā ierīkojis bezvadu interneta piekļuves zonu. Iespēja izmantot internetu caur portatīvo vai plaukstdatoru darbojas kopš nedēļas nogales, teikts Lattelekom paziņojumā. Interneta zonu izlidošanas telpās papildina līdzīga zona, kas klāj Lido restorāna telpas lidostas 3. stāvā. Lai izmantotu bezvadu pieslēgumu, vajadzīgs dators vai plaukstdators ar attiecīgu radio raidītāja–uztvērēja karti, kas darbojas pēc viena no parastiem 802.11 bezvadu sakaru standarta variantiem. Nesen bezvadu interneta zonu biznesā sevi pieteica Latvijas mobilais telefons (LMT), to bez maksas piedāvājot četros klientu apkalpošanas centros Rīgā. Tā kā šie centri nav parastākā vieta, kur cilvēki izmantotu bezvadu internetu, nozares pazinēji uzskata, ka LMT akcija ir solis, lai iekārdinātu lietotājus un ši pakalpojuma iespējamus pircējus – uzņēmumus, izklaides vietu īpašniekus, un dzīvojamo ēku saimniekus – bridim, kad LMT to piedāvās komerciāli. Arī mazais telekomunikāciju un informācijas tehnoloģiju uzņēmums SIA Mikrotīkls, Latvijas firma, kas nesen uzstādija bezvadu interneta tīkli Bagdādē, darbojas bezvadu interneta telpu tirgū.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Elizabetes ielā Rīgā plāno atvērt Radisson RED zīmola viesnīcu

LETA, 13.09.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskā viesnīcu grupa The Rezidor Hotel Group līdz 2020.gadam Rīgā plānot atvērt jaunu Radisson RED zīmola viesnīcu, informēja viesnīcu grupas pārstāvji.

Aģentūra LETA šā gada martā jau vēstīja, ka nākamo trīs gadu laikā viesnīcu grupa Carlson Rezidor Hotel Group plāno Rīgā atvērt vēl vienu no tās pārstāvēto zīmolu - Quorvus Collection, Radisson RED vai Prizeotel viesnīcām.

Jaunā viesnīca ar 220 numuriņiem būs pirmā Radisson RED zīmola viesnīca Latvijā, kas ir viesnīcu grupas Carlson Rezidor Hotel Group jaunais dzīvesstila zīmols tā sauktās millenials paaudzes ceļotājiem. Radisson RED viesnīca Rīgā tiks atvērta sadarbībā ar nekustamo īpašumu pārvaldītāju Astor Group.

The Rezidor Hotel Group izpilddirektora vietnieks un galvenais attīstības speciālists Elijs Junjes norāda, ka Rīgā gaidāmā Radisson Red zīmola viesnīca pastiprinās viesnīcu grupas klātbūtni tirgū un tās dominējošo pozīciju Baltijas valstīs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ieguldot 14 miljonus eiro, atver SPA Rīgā

Inese Helmane, Db, 10.02.2009

Reval Hotels viesnīcu vadītājs Latvijā Kari Hiltunens (no kreisās) un ESPA Rīga direktors Johans Helstroms: «Ar ESPA Rīga atvēršanu nostiprinām savas pozīcijas gan viesnīcu biznesā, gan spa pakalpojumos. ESPA būs pirmais internacionālais zīmols, kas ienāks Baltijā, un tas palīdzēs piesaistīt apmeklētājus gan Rīgai, gan visai Latvijai.»

FOTO: VITĀLIJS STĪPNIEKS,DB

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aprīļa sākumā Rīgā paredzēts atvērt 5* sešstāvu SPA, kurā ieguldīti 14 miljoni eiro un kurš strādās zem Lielbritānijas zīmola ESPA vārda.

Reval Hotels viesnīcu vadītājs Latvijā Kari Hiltunens (no kreisās) un ESPA Rīga direktors Johans Helstroms: «Ar ESPA Rīga atvēršanu nostiprinām savas pozīcijas gan viesnīcu biznesā, gan spa pakalpojumos. ESPA būs pirmais internacionālais zīmols, kas ienāks Baltijā, un tas palīdzēs piesaistīt apmeklētājus gan Rīgai, gan visai Latvijai.»Tas būs pirmais tik vērienīgs 5* SPA komplekss Baltijā un pat Skandināvijas valstīs un pirmais, kas strādās ar zīmola ESPA vārdu, atklāj ESPA Rīga mārketinga vadītāja Evija Segleniece. ESPA Rīga direktors Johans Helstroms (Johan Hellstrom) akcentē, ka tas ir unikāls projekts, jo atrodas sešos stāvos, kur vēsturiskais ir pielāgots mūsdienīgajam. Rīga izvēlēta tāpēc, ka, viņaprāt, Baltijas tirgus vēl ir ļoti neskarts un tam ir iespējas izaugsmei.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iepirkšanās un izklaides centra “Akropole Rīga” vadītāja amatā no 1.aprīļa stājas Valdis Portnajs, kuram ir teju 20 gadu pieredze viesmīlības jomā, un iepriekš viņš ir vadījis virkni lielo viesnīcu Latvijā.

Jaunais vadītājs izraudzīts konkursa kārtībā.

“Viens no iepirkšanās un izklaides centra “Akropole Rīga” mērķiem ir līdera pozīcijas stiprināšana starp iepirkšanās centriem Latvijā un Baltijā – no šodienas tas būs manā pārziņā. Savu pienesumu turpmākā attīstībā saredzu teju 20 gadu gaitā viesmīlības nozarē uzkrāto zināšanu pārnesē uz iepirkšanās centra ikdienas darbību, jo ticu, ka abās sfērās ir daudz kopīga. Manu uzdevumu lokā būs arī klientu lojalitātes veicināšana un arvien jaunu klientu piesaiste, kā arī visaugstāko apkalpošanas standartu saglabāšana un turpmākā attīstīšana,” saka V.Portnajs.

Iepriekš V.Portnajs savu karjeru saistījis ar viesnīcu un viesmīlības nozari.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Rātslaukuma malā Vecrīgā plāno būvēt viesnīcu

LETA, 14.10.2014

Būvniecības iecere «Viesnīcas ēkas jaunbūve Grēcinieku ielā 25, Rīgā»

Avots: Facebook, Rīgas pilsētas arhitekts

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vecrīgā uz patlaban neapbūvēta zemesgabala, kas robežojas ar Rātslaukumu, iecerēts būvēt viesnīcu, liecina aģentūras LETA apkopotā informācija.

Zemesgabals atrodas starp namu Kungu ielā 3, kurā ir ieeja Rātsnama pazemē izvietotajā izstāžu zālē Rīgas Mākslas telpa, un namu Kungu ielā 7/9, kurā iekārtots Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centrs, liecina Valsts zemes dienesta un Valsts vienotās datorizētās zemesgrāmatas informācija.

Zeme pieder Wellton Hotel Group viesnīcu ķēdi pārvaldošā uzņēmēja Vadima Muhina firmai SIA Homeland. Pagājušajā nedēļā reģistrēta arī uzņēmumam Homeland pilnībā piederoša SIA Kungu Hotel.

Salīdzinoši nelielo - 319 kvadrātmetrus plašo - zemesgabalu Homeland iegādājusies pērn decembrī pašvaldības SIA Rīgas nami rīkotā izsolē par sākumcenu 858 300 eiro, liecina paziņojums Rīgas namu mājaslapā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nedēļas nogalē pēc gandrīz divu gadu pārtraukuma atkal ir atvērta viesnīca Elefant Hotel Kalnciema ielā. Jau ziņots, ka viesnīcas jaunie īpašnieki ir šā gada maijā reģistrētā SIA Latvia Hotel Invest, kas pieder Kiprā reģistrētai kompānijai Nolefe enterprises limited.

Viesnīcas ēku Latvia Hotel Invest iegādājās par 6,3 miljoniem eiro (apm. 4,4 milj. Ls) no SIA Ektornet Commercial Latvia, kas, savukārt, maksātnespējīgajai SIA V.B.O. piederošo objektu par 3,6 milj. Ls nopirka izsolē 2010. gada nogalē.

Elefant Hotel operators ir SIA Hotel Operator VVM, kas pārvalda arī Old Riga Palace viesnīcu Minsterejas ielā Vecrīgā. Hotel Operator VVM pārstāve Oļesja Prokofjeva DB atklāja, ka viesnīcas dizainā un specializācijā nav paredzētas kardinālas konceptuālas izmaiņas. Viesnīca arī turpmāk saglabās četru zvaigžņu statusu, tai paliek arī vecais nosaukums, nekur nepazudīs arī viesnīcas zīmola simbols – tēlnieka Kārļa Alaiņa veidotā sešus metrus augstā ziloņa figūru vestibilā. Galvenās izmaiņas būs saistītas ar plašāku piedāvājumu, piemēram, kā norāda O. Prokofjeva, viesnīcā būs labs SPA centrs, drīzumā tiks atvērta trenažieru zāle utt.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

FOTO: Park Hotel Ķemeri joprojām operatora meklējumos

Laura Mazbērziņa, 01.10.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pieczvaigžņu viesnīcai Park Hotel Ķemeri, kas atradīsies bijušajā Ķemeru sanatorijā, joprojām tiek meklēts operators,

biznesa portālam pastāstīja Lotfi Abid, SIA Park Hotel Kemeri projekta vadītājs.

Iepriekš tika ziņots, ka līgumu ar viesnīcas operatoru plānots noslēgt jau vasaras sākumā. Tagad kā iespējamais laiks tiek minēts nākamā gada janvāris.

Šobrīd pārrunu ceļā tiekot analizēti pasaules atpazīstamākie viesnīcu operatori ar pieredzi kūrortu industrijā. 2019. gada janvārī tiks noslēgts līgums ar vienu no operatoriem un uzsākti viesnīcas tālākie labiekārtošanas darbi, balstoties uz izvēlētā viesnīcu operatora standartiem. Šobrīd notiek pārrunas ar trim starptautiskiem viesnīcu operatoriem, taču konkrēti nosaukumi netiek atklāti.

Līdz šim viesnīcas ēkā noritējuši remontdarbi, lai sagatavotu to rekonstrukcijai – ierīkota apkures sistēma, kas nestrādāja vairāku gadu garumā, atjaunoti logi, savesta kārtībā drenāžas sistēma, tiek izstrādāti un saskaņoti nepieciešamie tehniskie, tehnoloģiskie un dizaina projekti. Objekta rekonstrukcijas un tehnoloģisko projektu izstrādē piedalījušies starptautiskie un vietējie vadošie eksperti wellness jomā. Tam visam bija nepieciešami gandrīz divi gadi. Viesnīcā ir ar mēbelēm labiekārtoti četri viesnīcas pilotnumuri (Junior Suit, Corner Suit, Standard Double un Standart Twin numuri). Kā mēbeļu, materiālu, aprīkojuma piegādātājus un sadarbības partnerus SIA Park Hotel Kemeri ir izvēlējies Latvijas uzņēmumus.

Komentāri

Pievienot komentāru