Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas uzņēmums Beldev Consulting OÜ (preču zīme Transcoin) atvēris filiāli Rīgā, kurā tiek piedāvāti bitmonētu jeb bitkoinu (BTC) pirkšanas/pārdošanas pakalpojumi eiro valūtā skaidrā naudā.

Pašlaik Transcoin piedāvā iegādāties/pārdot tikai bitkoinus, bet tuvākajā nākotnē uzņēmums plāno paplašināt piedāvājuma klāstu līdz piecām kriptovalūtām, ieskaitot Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC), Ripple (XRP) un Etherium (ETH).

Transcoin vadītājs Deniss Belaičuks uzskata, ka skaidras naudas apmaiņas pret kriptovalūtām punktu izveide piesaista jaunus potenciālos klientus vienkāršā un ērtā veidā iegādāties kriptonaudu, kā tas notiek klasiskajos valūtas apmaiņas punktos, kad tiek pirktas/pārdotas parastās valūtas.Internetā ir tūkstošiem kriptovalūtu apmaiņas punktu un biržu, kur iespējams pirkt vai pārdot kriptonaudu, ​​bet daudzi lietotāji saskaras ar tradicionālo banku un maksājumu sistēmu nevēlēšanos īstenot maksājumus saistībā ar šādiem uzņēmumiem.

Nereti bankas saviem klientiem ne tikai atsaka veikt maksājumus uz kriptonaudas tirgotāju kontiem, bet arī pārtrauc sadarbību ar klientiem, slēdzot viņu kontus. Turklāt risks kļūt par interneta krāpniecības upuri fiktīvā kriptonaudas apmaiņas interneta vietnē ir ļoti liels un, uzķeroties uz šādiem krāpniekiem, pastāv liela iespēja zaudēt gan savu naudu, gan kriptomonētas. Taču šajā gadījumā iespēja zaudēt naudu tiek samazināta līdz minimumam.

Transcoin ir saņēmis Igaunijas Ekonomikas ministrijas licenci kriptonaudas maiņas darījumu veikšanai, ​​kā arī kriptomaku izveidei saviem klientiem. Šobrīd Latvijā šādi darījumi nav licencēti, tomēr spēkā esošie tiesību akti tos neaizliedz.

Šobrīd Latvijā šādi darījumi nav licencēti, tomēr spēkā esošie tiesību akti tos neaizliedz.

Transcoin Igaunijā pirms mēneša sāka piedāvāt kriptonaudas pirkšanas un pārdošanas pakalpojumus ar skaidru naudu divās filiālēs – Tallinā un Mārdu.

Komentāri

Pievienot komentāru